MARCHEWA Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Petra została wyrzucona z samochodu we wsi niedaleko naszego miasta,przeganiana,głodna i przerażona błakała się jakiś czas,aż trafiła na kobietę o dobrym sercu,która dała jej jeść i pić.Pani powyciągała kilkanaście kleszczy z Petry,potem odwiozła do schroniska,bo zatrzymać jej nie mogła. Petra jest młoda,wygląda jakby niedawno miała szczeniaki,jest bardzo chuda. Wyglądem przypomina owczarka australijskiego. Petra: Quote
MARCHEWA Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Petra na spacerze była zazdrosna o człowieka,jak tylko poświęcało się więcej uwagi drugiej suni,która z nami była,Petra zaczynała warczeć na sunię: A tak błagała,aby jej zostawiać w kojcu,chciała iść z nami: Quote
MARCHEWA Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach suni. Quote
MARCHEWA Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Czy ktoś mógłby zrobić banerek dla suni? Quote
GrubbaRybba Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Jak dla mnie to mix aussie (owczarka australijskiego). Tak wygląda rasowy aussie: To ostatnio bardzo popularna rasa głównie z powodu frisbee i innych psich sportów. Wszystkie zawody od dwóch lat wygrywa Wisław z psem Lexusem (właśnie aussie) i stąd zainteresowanie wzrosło. Świetne psy, energiczne, pracujące, trochę jak bordery, ale z "wyłącznikiem". Rodzinne, łagodne, niesamowicie inteligentne. A tu Wiesław i Lexus Quote
horacy dwa Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Tak rzeczywiście wygląda na mix owczarka australijskiego,mój syn już wcześniej tak mówił ,ja wcześniej nie widziałam tej rasy więc najbardziej kojarzyła mi się z border colli lub bernusiem .Sunia trafiła do schroniska w strasznym stanie długo musiała się błąkać ponieważ jest bardzo wyniszczona po prostu skóra i kości,jak zwykle zdjęcia tego nie pokazują bo ma dużo futerka.Zresztą już z tydzień przebywa w schronie ,a tam panie starają się ją podkarmić bo widzą jak jest wychudzona.Sunia strasznie bała się schroniska na początku nie wiedziała co to buda ,nie wchodziła do dudki. Quote
MARCHEWA Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Jutro postaram się zabrać Petrę na spacer,a zaraz poproszę znajomą o Allegro. Quote
MARCHEWA Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Zmieniłam w tytuł;) GrubbaRybbo,dzięki za pomoc;) Quote
GrubbaRybba Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 podnoszę..... Postaram się zrobić allegro w najbliższych dniach. Quote
GrubbaRybba Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Allegro Petry: http://allegro.pl/show_item.php?item=1182498110 Quote
MARCHEWA Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Wielkie dzięki. Oby ktoś ją wypatrzył,niestety w naszym schronisku dużymi psami interesują się głównie ludzie ze wsi myślący,że duzy pies nadaje się tylko na łańcuch do budy. Quote
Reno2001 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Rozumiem, że na sterylkę w schronie nie ma szans? Fajna suka. Kciuki za rozsądny dom. Quote
MARCHEWA Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Petra wczoraj na spacerze pokładała się i była bardzo smutna,obejrzałyśmy ją dokładnie i zobaczyłysmy,że ma wyciek ropny z dróg rodnych,ogólnie to ona wygląda jakby niedawno rodziła,może ma jakiś stan zapalny,zostawiłyśmy w schronisku informację,aby pokazali ją dzisiaj weterynarzowi. Do tego ma problem z zębem. Miałam telefon w jej sprawie,ale nie wiem,czy ktos weźmie psa do leczenia. Jeżeli schroniskowy wet się nią nie zajmie będziemy musiały zabrac ją prywatnie do weta w Olsztynie. Quote
MARCHEWA Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dolny,prawy kieł jest złamany,czarny,dziąsło czerwone Quote
MARCHEWA Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Sunia jest wspaniała,lgnie do człowieka,dogaduje się z innymi psami: Quote
horacy dwa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Petra to bardzo fajna ,przyjazna suczka i tak cichutko u niej . Quote
GrubbaRybba Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Kurczę, ten wyciek brzmi źle. To może być ropomacicze, a jeśli tak jest, operacja potrzebna natychmiast! Inaczej zagraża życiu suni, szczególnie w schroniskowych warunkach! Dajcie znać, co powiedział wet schroniskowy. Quote
horacy dwa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Najgorsze jest to ,że jak byłam poprzednio w schronisku już widziałam ten wyciek i poprosiłam żeby sunię pokazali wetowi i nie wiem czemu wet jej nie oglądał.Wczoraj też prosiłam tylko czy ktoś to zrealizuje.Kilka dni temu jeździłam z pieskiem ze schroniska do mojego weta do Olsztyna tylko ,że za własne pieniądze i po cichu przed wetem schroniskowym .Dlatego przypominamy o tym pracownikom schroniska ,jak znajdziemy chwilę i kasę to pojedziemy do Olsztyna do zaprzyjaźnionej lecznicy ,pan doktor nie raz nam już pomagał w trudnych sytuacjach. Quote
horacy dwa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Kurczę, ten wyciek brzmi źle. To może być ropomacicze, a jeśli tak jest, operacja potrzebna natychmiast! Inaczej zagraża życiu suni, szczególnie w schroniskowych warunkach! Dajcie znać, co powiedział wet schroniskowy. Wieczorem dowiedziałam się ,że wetka była w schronisku lecz Petry nie oglądała ,niestety nie wiem dlaczego czy nikt jej o tym psie nie powiedział ,czy jakieś inne względy o tym zdecydowały.I mamy kolejny problem bo martwimy się by jej się nic nie stało złego. Quote
MARCHEWA Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Schroniskowy wet nie raczył jej obejrzeć!!!! Quote
GrubbaRybba Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='horacy dwa']Wieczorem dowiedziałam się ,że wetka była w schronisku lecz Petry nie oglądała ,niestety nie wiem dlaczego czy nikt jej o tym psie nie powiedział ,czy jakieś inne względy o tym zdecydowały.I mamy kolejny problem bo martwimy się by jej się nic nie stało złego. Cholera!:angryy: Może spróbujcie poinformować wetkę jeszcze raz. Może to nie jej zła wola, tylko nikt jej nie przekazał waszej informacji. Tu znalazłam wszelakie info i ropomaciczu. http://www.therios.strefa.pl/porady/ropomacicze.html Zajrzyjcie, może więcej objawów się potwierdzi i będziemy wiedzieć, że trzeba sunię na operację umawiać i szukać awaryjnego dt, gdzie dojdzie do siebie. Quote
MARCHEWA Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 U suni wygląda to inaczej,wyciek jest biały. Sunia jest chuda,ale jak z jej apetytem to nie wiem,bo do schroniska trafiła chuda jak szkieletor,więc zanim przytyje trochę czsu minie. Za to ma czerwone oczy,ciepły nos i ciągle się pokłada,nie biega. Najlepiej gdyby zobaczył ją dobry wet,a schroniskowego nie będzie aż do poniedziałku............... Musimy ją zabrać do weta w Olsztynie,ale najpierw musimy uzyskać zgodę ze schroniska,a to proste nie będzie. Jutro zrobię na ten cel bazarek. Quote
MARCHEWA Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Sunia podobno była oglądana przez weta i pani wet stwierdziła,że ten wyciek to może przed cieczką............bez komentarza. Chcemy ją zabrać dzisiaj do weta w Olsztynie,ale nie wiem,czy nam ją wydadzą!!! Quote
Recommended Posts