Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulaabp']I jak tam się dzisiaj chodziło z Obisiem i Sharlott, oraz Etiopią ? ;)[/QUOTE]

Grzegorz dałeś radę zabrać 3 psiaki na spacerek:evil_lol::multi: to chyba musisz nas częściej odwiedzać:p

Posted

[quote name='Paulaabp']I jak tam się dzisiaj chodziło z Obisiem i Sharlott, oraz Etiopią ? ;)[/QUOTE]

Powoli daję radę.;)
Obiś ciągnie za smycz, a uparta Sharlotta siada i ani roku dalej, no chyba, że jest zachęcana głaskami, tak co kilka minut.:crazyeye:
Ale dzisiaj już mi się tak smycze nie plątały, jak tydzień temu.
Etiopia chce wszystkich wkoło pożreć. Ale mnie nie zjadła. :multi:
Zobaczymy, jak będzie za tydzień...;)

Posted

[quote name='gregorsat']No, widok bezcenny:
Jeden pies wyrywa do prz
odu, drugi siedzi, a między nimi człowiek, który jakoś musi to ogarnąć:evil_lol:

Wpadłbym znowu w niedzielę na godzinkę, albo dwie.
Mogę???
Najgorzej, że w realu nikogo tam nie znam. Ot parę osób ze zdjęć z fb...:placz:[/QUOTE]
Nie to ze sie upominam ale to ja dalam Obisia i Etiopie bym dala Marshala(o ile to tak sie pisze) ale byl na spacerku ínnym razem ;)

Posted

[quote name='kinga_kinga7']Grzegorz dałeś radę zabrać 3 psiaki na spacerek:evil_lol::multi: to chyba musisz nas częściej odwiedzać:p[/QUOTE]

No, nie wszystkie razem, najpierw dwa, potem jeden. ;)
No i już sam w boksach pieski pozamykałem.
Może za tydzień na trochę dłużej wpadnę. :multi: I do Obisia - adres: aleja nr domu 20.:lol:
Niedziela, to mój jedyny w miarę wolny dzień. Wtedy i dla swojego zwierzyńca mam więcej czasu.

Posted

[quote name='Gojasasa']Nie to ze sie upominam ale to ja dalam Obisia i Etiopie bym dala Marshala(o ile to tak sie pisze) ale byl na spacerku ínnym razem ;)[/QUOTE]

Marshala mijałem, jak szedłem z Etiopią.
Zapamiętałem go, bo był razem z Ashą w boksie, jak ją zabierałem do siebie.
A jest taki bardzo podobny do mojego Maxa.
Następnym razem pójdziemy na spacer jeszcze z tym kudłatkiem.;)

Posted

[quote name='gregorsat']Marshala mijałem, jak szedłem z Etiopią.
Zapamiętałem go, bo był razem z Ashą w boksie, jak ją zabierałem do siebie.
A jest taki bardzo podobny do mojego Maxa.
Następnym razem pójdziemy na spacer jeszcze z tym kudłatkiem.;)[/QUOTE]
i jak tam dzisiaj na spacerku było??

Posted

[quote name='Gojasasa']i jak tam dzisiaj na spacerku było??[/QUOTE]

No już lepiej.
Sharlotta na początku nie chciała spacerować, ale później, jak się rozkręciła to z Obim krok w krok równo chodziła. I jedno obok drugiego maszerowało. ;)
Później jeszcze tylko Marshala poczochrałem na pożegnanie.
Chciałem jeszcze z nim pospacerować, ale do pracy musiałem pojechać.:angryy:
Może następnym razem nikt już nie przeszkodzi:mad:

Posted

gregorsat napisał(a):
No już lepiej.
Sharlotta na początku nie chciała spacerować, ale później, jak się rozkręciła to z Obim krok w krok równo chodziła. I jedno obok drugiego maszerowało. ;)
Później jeszcze tylko Marshala poczochrałem na pożegnanie.
Chciałem jeszcze z nim pospacerować, ale do pracy musiałem pojechać.:angryy:
Może następnym razem nikt już nie przeszkodzi:mad:

Ale dzisiaj to juz się udało wziasc Marshalla, prawda?? ; )

Posted

Paulaabp napisał(a):
Ale dzisiaj to juz się udało wziasc Marshalla, prawda?? ; )

Taaaaaaaaak:multi:
A ten kudłaty przytulak to pędzi przed siebie jak zwariowany.:lol:
I na ręce gramoli się, jakby chciał, żeby go nosić.
Ale i Obisia i Sharlottę też wyspacerowałem.
A jeszcze chodziłem z takim większym pieskiem, przytulakiem. Bardzo ładnie chodził na smyczy.
W następną niedzielę też muszę z nim pospacerować...

Posted

gregorsat napisał(a):
Taaaaaaaaak:multi:
A ten kudłaty przytulak to pędzi przed siebie jak zwariowany.:lol:
I na ręce gramoli się, jakby chciał, żeby go nosić.
Ale i Obisia i Sharlottę też wyspacerowałem.
A jeszcze chodziłem z takim większym pieskiem, przytulakiem. Bardzo ładnie chodził na smyczy.
W następną niedzielę też muszę z nim pospacerować...

Ja was chyba mijałam jak Reksiki prowadziłam :) a duża przytulanka to tylko mi się z moją Arią kojarzy :3 :)

Posted

Nelliel napisał(a):
Ja was chyba mijałam jak Reksiki prowadziłam :) a duża przytulanka to tylko mi się z moją Arią kojarzy :3 :)

To był Atos ( choc mówią tez na niego Max ) :)

Posted

Paulaabp napisał(a):
To był Atos ( choc mówią tez na niego Max ) :)

Jedno na A, drugie na A xD To i tak nie zmienia faktu, że duża przytulanka kojarzy mi się tylko z Arią :3

Posted

A wczoraj - Obiś, Sharlotta, Atos, Mila i Etiopia, a kilka innych wyczochranych i wygłaskanych. :-)
Tylko pod koniec już smaczków zabrakło. ;)
Ale to nic, następnym razem wezmę więcej...

Posted

A więc tak:

Harcujemy z Obisiem co niedziela.
Chłopak już mnie chyba trochę poznaje, chętnie zapina się na smycz i chodzimy sobie tu i tam.:multi:
Jego koleżanka Sharlotta poznaje mnie chyba jeszcze lepiej(ach te smakołyki z kieszeni robią cuda;)), aż chętniej na spacer się wychodzi.
Może to i lepiej, że chłopak zmienił ostatnio miejsce, bo on lubi sobie pobiegać, a w boksie nie miał takiej możliwości.

A przy okazji chodzimy ze skaczącym Sitkiem, przytulaśnym Atosem, piękną Herą(tydzień temu udzielała mi pierwszej pomocy, jak grzmotnąłem na tyłek i tak bardzo powoli zbierałem kości z asfaltu, niezwykle miły pies, z którym spacer jest prawdziwą przyjemnością), a ostatnio z Mufinem(to jest dopiero wyzwanie - wulkan energii i zwariowanych pomysłów, przytulak pierwszej potęgi-ale tylko na łańcuchu, smaczkowy łasuch, jakich mało).:evil_lol:

Tylko jeszcze muszę się bardziej zorganizować, żeby wcześniej do schroniska przyjeżdżać - ale to już zależy od spacerowych zapędów mojego stada(W niedzielę idziemy rano z Ashką na dłuuuuuuuuuuuuuuuuugi spacer - to już taka nasza tradycja).;)