madziara1983 Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Niezmiernie się ciesze, ze ktoś się zajmie tą sprawą , na forum również można dużo wskurać...Dziewczyny powodzenia, mam nadzieje,że uda wam się tam zrobic porządek....Tak nie może być...O wrocłwiu i ludkach z tamtąd również juz wspominałam , wielu dogomaniaków jest z wrocławia.Czekamy na same dobre nowiny:loveu: Quote
_Aga_ Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 alqua berenika CHICO Dark Icon Fiona Galadier_pies_Latający kira maga18 Marta R. marushka Mateuszek To są użytkownicy z Legnicy... Quote
Tigraa Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 przede wszystkim musicie najpierw tam pojechac i rozeznac sie w sytuacji.Nastepnie poszukac pomocy w TOZie legnickim.Sluze w razie czego namiarami na Zarzad Glowny TOZu w Warszawie.Wiem ze z TOZami tez roznie bywa wiec jesli oni odmowia pomocy bedziemy drazyc dalej. Zalewscy brawo ze zainteresowaliscie sie tym schronem.Zacznijcie od wybadania sytuacji i piszcie na forum jak to wygladazeby mozna bylo pomoc Wam.I pamietajcie-nie ma rzeczy niemozliwych!!!! Quote
zalewscy Posted May 30, 2006 Author Posted May 30, 2006 Hej, wielkie dzieki dla Agnieszka-Małekobiecuje ze roześle majle do tych osób jeszcze dziś, może ktoś sie odezwie. Ania-tygrysiczka czy to mozliwe że my nie mamy TOZu ?? Przejrzałam książki telefoniczne i strony na necie i nie znalazłam:crazyeye: . A co do schroniska to pracownicy wyglądają jak zule i czestą sa pod wpływem alkoholu, ostnio jak tam byłam to wetbył narąbany albo świeżo po przepicju. Quote
_Aga_ Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Nie ma za co, zalewscy ;) Szkoda, że tylko tak mogę pomóc :roll: A jeśli się jeszcze na coś przydam - piszcie - chętnie pomogę :) [quote name='Agnieszka-Małek']alqua berenika maga18 Marta R. W sumie z wymienionych użytkowników te 4 się jeszcze udzielają.. Powodzenia!! Quote
Medorowa Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Ja jestem ze Złotoryi i chętnie pomogę <nie wiem, czy będę mogła wziąść jakieś zwierzątko do siebie, ponieważ mam dwa psy, nie tolerujące kotów, ani innych psów w domu i to by sie mogło źle skończyć:roll: > Mogę pojechać (wczoraj byłam, bo chciałam sie zapytać po raz kolejny o pomoc w schronisku - kiedyś pytałam z koleżanką i odpowiedź była krótka; "co najwyżej myć miski:crazyeye: , bo jak my sobie wyobrażamy wyprowadzić tyle psów na spacer:crazyeye: - kretynizm, to chyba jedyne schronisko rezygnujące z pomocy od osób z zewnątrz:angryy: - ciekawe dlaczego??!! ), no ale w każdym razie pojechałyśmy za późno, bo schronisko jest czynne od 8 - 15 <a w tych godzinach wiekszość osób jest w pacy, szkole:roll: ). Naprawdę chętnie pomoge, prośba tylko do Izy od Fidelka, czy mogłabym sie zabrać z panią do tego schroniska:roll: Quote
madziara1983 Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Witam. Jak tam dziewczyny. Zdziałałyście cośnowego z tym schronem. Madzia jeszce chce wam pomóc ,więc macie już troche sił. Czekamy na dobre wieści.I tzrymamy kciuki wszyscy. Quote
Iza i Fidel Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 madziara1983 napisał(a):Witam. Jak tam dziewczyny. Zdziałałyście cośnowego z tym schronem. Madzia jeszce chce wam pomóc ,więc macie już troche sił. Czekamy na dobre wieści.I tzrymamy kciuki wszyscy. Ja bylam wczoraj w Legnicy,ale jak napisala Madzia to schronisko jest czynne do 15-tej,a ja bylam o 18.30.Mieszkam w Zlotoryi,20km od Legnicy,mam 2 dzieci,psa i nie moge tego wszystkiego rzucic i w kazdej chwili jechac do schronu.Pracuje w Legnicy ok.2 tyg w miesiacu,wiec wtedy jak najbardziej moge pomoc.Jestem zmotoryzowana,mam dosc luzna prace,wiec czesto moge sie zerwac. Jest jeszcze problem,tak jak pisala Madzia,ze ludzie ze schronu nie chca tam widziec zadnych ludzi z zewnatrz do pomocy,conajwyzej do mycia misek:angryy: Ja tez o to pytalam jak bylam u nich zima.I co wobec tego mozemy zrobic?Sila wedrzec sie nie mozemy...Rozmawialam dzis o tym z kolezanka ,ktora twierdzi,ze sprawa tego schroniska byla niedawno poruszana w lokalnej tv.Moze trzeba tam sie udac w drugiej kolejnosc? Najpierw schron(mysle ,ze jutro),a potem tv dami? Madzia,ja do Legnicy jade jutro ok.10.30Oczywiscie mozesz sie ze mna zabrac-wiesz gdzie mieszkam.Wracam ok.15.15,bo musze dziecko odebrac z przedszkola.W czwartek jestem w Legnicy caly dzien,do ok.21-szej.Jestem do dyspozycji.Jesli nikt sie do mnie w tej sprawie nie odezwie,to pojade sama i zobacze jak tam teraz to wszystko wyglada.Moze uda mi sie zrobic pare fotek. Quote
Tigraa Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 zalewscy napisał(a):Hej, wielkie dzieki dla Agnieszka-Małekobiecuje ze roześle majle do tych osób jeszcze dziś, może ktoś sie odezwie. Ania-tygrysiczka czy to mozliwe że my nie mamy TOZu ?? Przejrzałam książki telefoniczne i strony na necie i nie znalazłam:crazyeye: . A co do schroniska to pracownicy wyglądają jak zule i czestą sa pod wpływem alkoholu, ostnio jak tam byłam to wetbył narąbany albo świeżo po przepicju. Mozliwe ze w Legnicy nie ma TOZu ale musi byc jaki TOZ odpowiedzialny za schronisko w Legnicy.Zadzwon do Zarzadu Glownego TOZu w Warszawie i naswietl sytuacje,niech Ci podadzą numer do TOZu najblizej Legnicy.Ktos musi za ten schron odpowiadac.Sluze wszelka pomoca ile tylko bede mogla i będe wiedziala.Jedzcie tam i piszcie!!! Quote
Tigraa Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 madzia i medor napisał(a):Mogę pojechać (wczoraj byłam, bo chciałam sie zapytać po raz kolejny o pomoc w schronisku - kiedyś pytałam z koleżanką i odpowiedź była krótka; "co najwyżej myć miski:crazyeye: , bo jak my sobie wyobrażamy wyprowadzić tyle psów na spacer:crazyeye: - kretynizm, to chyba jedyne schronisko rezygnujące z pomocy od osób z zewnątrz:angryy: - ciekawe dlaczego??!! ) zapewniam Cie ze nie jedyne,w Radomiu bylo to samo,kierownik nigdy niczego nie potrzebowal a psy nawet slomy w mrozy nie mialy.Ale kierownik z Radomia odchodzi,przyjdzie nowy,mam nadzieje ze lepszy,czego i Wam zycze i trzymam kciuki. Quote
Iza i Fidel Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Aniu,chyba najgorsze jest to,ze tam sa (byly)zabijane bezprawnie zwierzeta(ktos mial z tego zloty interes).Tak zrozumialam z postu Zalewskich.Tu,jak mysle nic nie zrobimy oprocz tego,ze moze uda nam sie wymoc kolejna kontrole.Slad,jezeli jakikolwiek pozostal,jest w papierach,a do nich,my zwykle szaraczki nie mozemy dotrzec.... Widzialam klatki zewnetrzne.Wewnetrznych,gdzie sa ponoc mlode zwierzeta mi nie pokazano,bo byly zamkniete na klucz,ktory mial kierownik,a tego nie bylo.W tych zewnetrznych zima byla sloma,brud,odchody zwierzat takie ,ze czasem odrzucalo,dziurawe niektore miski...W klatkach bylo po 1-4 psy.Sloma widac bylo,ze byla zmieniana.Pytalam czy nie potrzebuja wolontariuszy,aby np. z psami wyjsc na spacer (wokol jest piekny,spory park),ale oni kategorycznie odmowili. Zawiozlam tam jeden koc,ale oni dosc niechetnie go wzieli,bo "lepsza sloma". Tak to wygladalo zima. Quote
madziara1983 Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Boseee to wszytsko jest przerażające,co siędzieje w niektórych schroniska.Jak tacy ludzie mogą pracować w takich miejscach.Ja uczyłam się w legnicy bo w tej chwili jestem na dziekance. Musze powiedzieć ,że wielu z moim znajomym gineły często psy. To miasto jest jakieś dziwne ,mojemu koledze ukradli w jeden dzień 3 psy z podwórka,a w szkole spotykałam się z wieloma osobami ,którym skradziono psy. Ja nie wiem ale to chyba dziwne. Czasem kradną zwierzeta ale wydaje mi się ,że tam to jakoś ponad norme!!! Quote
Iza i Fidel Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Przeczytalam na legnickiej stronie o wylapywaniu pod koniec czerwca bezpanskich psow.Maja je odwiezc do schronu przy Ceglanej.Qrcze ,dodatkowe psy!!Pod wplywem impulsu napisalam do prezydenta Legnicy.Teraz czekam na odpowiedz... Quote
Dabrowka Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Znalazłam adres TOZu w Legnicy... http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=36394 Na stronie dotyczącej 1% podatku. Dane aktualne, bo ze stycznia tego roku. Adres: Mickiewicza 5 59-220 Legnica Telefon: (0-76) 721 71 52 A na tej stronie: http://www.toz.wroclaw.pl/modules/news/article.php?storyid=11 można przeczytać, że TOZ legnicki podlega okręgowi Jelenia Góra, nie Wrocław. Quote
zalewscy Posted May 31, 2006 Author Posted May 31, 2006 Super, ze tyle Was się odzywa brawo, od czwartku zaczynam nową prace teraz pracuje od 7 do 17, od czwartku bede w pracy tylko pięć godzin :multi: . Wiec możę w czwartek pojedziemy do chroniska co myślisz Iza ??? Dokładnnie o której bede mogła napsze Ci smska jak tylko sama bede wiedziała. A potem , myśle ze dobrze było by maltretować, (tylko kogo ?) oto by schronisko było czynne w soboty i aby zmieniły sie godziny pracy . Myśle, że władze miasta mogą to zrobić , a Wy jak myślicie ?? Quote
Iza i Fidel Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 mialam jechac dzis,ale skoro chcesz razem w czwartek to ok.Ja mysle,ze najpierw pojedziemy do schroniska,ew.jakies fotki porobimy,a potem do TOZu.Jezeli nie da sie zalatwic i TOZu i schroniska w czwartek(ehh,instytucje..),to dokonczymy w piatek.Ja jeszcze w sobote bede w Legnicy w pracy,ale nie wiem czy soboty to schronisko jest czynne.Chyba nie....Bo po co legniczanie jak maja wolne maja ogladac panujacy tam syf.Jeszcze kogos by to ruszylo ..... Quote
madziara1983 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Witam dziewczyny. Super ,że macie już jakiś obszerny plan. Dobrze ,że toz jest w Legnicy. Z tą tv tez nie głupi pomysł ,jak się nie da z nimi dogadać po ludzku to trzeba ich zaatakować z każdej strony,żeby nie mieli wyjścia....juz zadnego i żeby ktoś siętym zajął raz a dobrze. Quote
Dabrowka Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Iza i Fidel napisał(a):najpierw pojedziemy do schroniska,ew.jakies fotki porobimy,a potem do TOZu.Jezeli nie da sie zalatwic i TOZu i schroniska w czwartek(ehh,instytucje..),to dokonczymy w piatek. Iza, radzę Wam, żebyście najpierw zadzwoniły do TOZu - bo może być tak, jak w Olsztynie, że otwarte jest dwa razy w tygodniu przez 2 godziny :-/ Lepiej zadzwonić i przynajmniej dowiedzieć się, czy kogoś zastaniecie. Quote
Medorowa Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Pani Izo, to ja sie też pisze na czwartek, tylko proszę mi napisać, o której mam u Pani być. To schronisko, to jedna wielka paranoja, z tym naprawdę trzeba zrobić porządek, bo to co sie tam dzieje nie mieści się w głowach:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Medorowa Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 zalewscy napisał(a): A potem , myśle ze dobrze było by maltretować, (tylko kogo ?) oto by schronisko było czynne w soboty i aby zmieniły sie godziny pracy . Myśle, że władze miasta mogą to zrobić , a Wy jak myślicie ?? Tak, jak to mówią ,,dla chcącego nic trudnego:roll: ", tylko, zeby <odpowiednie organy - np władze miasta> zechciały jeszcze wspólpracować:roll: Quote
maga18 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 ja tez moge tam w czw zajrzec z wami :evil_lol: niestety nie moge przygarnac zadnej bidy :placz: mieszkam w M3 z rodzicami i 3 psami :razz: dajcie mi znac o ktorej itd Quote
Medorowa Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 świetnie, coraz nas więcej, moze naprawdę uda nam się cos zdziałac, a raczej nie "może", a napewno :diabloti: :p Quote
maga18 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 jesli chodzi o lokalna TV to jej raczej nikt nie oglada :razz: ja bym to od razu do wroclawskiej trojki posłała :diabloti: Quote
maga18 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 aha i co jeszcze.... moge www schroniska zrobic - jesli sie zgodza :evil_lol: Quote
madziara1983 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Dziewczyny jestescie naprawde super!!!:loveu: Czwartek już jutro!!!Mam nadzieje ,że wszytsko pójdzie zgodnie z planem!!!!Super ,że tyle osób jest chętnych do pomocy. Z wrocławską tv3 też jestem za,ale jutro najpierw ocenicie jak wygląda sytuacja w schronie .Zyczymy powodzenia!!!!I tzrymamy kciuki z Grubaskiem za was. Quote
Recommended Posts