mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Witajcie. Jest wiele psiaków które szukają domu, ale zatrzymajcie się na chwile tutaj. Przeczytajcie krótką historię tego wiernego psa. Który skończył jak śmieć, którego ktoś się pozbył - bo był problemem. Ma ok. 14-16 lat, w sumie to nie wiadomo. Pyszczek siwy, zębow tylko kilka, wszystkie żółte, pościerane... Patrzy tymi swoimi mądrymi oczami i prosi żeby chwilę z nim pobyć, żeby go pogłaskać. Przez te kilkanaście lat wiernie służył swojemu właścicielowi... Chociaż ten go nigdy nie szczepił, może i głodził. Kochał go, jak pies kocha człowieka. Ale na swoje stare lata stał się zbędnym problemem. Więc trzeba było się go pozbyć... Właściciel oddał go do przytuliska, w sumie kilka kojców, w małym mieście pod Szczecinem. Bez szans na adopcję, bez jakiego żadnego zainteresowania czeka w spokoju na wywóz do Szczecińskiego schroniska gdzie czeka go tylko i jedynie igła... Wśród ludzi których nie zna, przestraszony pies - czy tak wyobrażacie sobie jego ostatni dzień życia ? Możemy mu pomóc, aby tak nie skończył. Pomóżmy mu, niech jeszcze dotknie go ręka człowieka, niech zostanie pokochany tak jak by tego chciał... Psiak ma zaklepane miejsce w hoteliku u mariamc w Szczecinku. Potrzebujemy deklaracji stałych jak i jednorazowych ! Deklaracje, wpłaty, wypłaty prowadzone w #2 poście. Banerek : Musimy ludzi pozapraszać na wątek, jest kiepsko, naprawdę a jego jedyne przewinienie to wiek :( Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Zaznaczam i błagam o pomoc dla staruszka :( Deklaracje stałe na hotel: _Lara- 5 zł agata_51- 10 zł paulinken- 10 zł sylwija- 15 zł Javena- 5 zł Razem: 45 zł, brakuje 155... Deklaracje jednorazowe: irenaka- 50 zł Tora&Faro 50 zł malibo 57- 100 zł na hotel malibo57 - 100 zł na transport Livka- 20 zł Razem: 320 zł Wpłaty: Ihabe - 20 zł Livka - 20 zł agata51 - 10 zł Sylwija - 15 zł Aimez_moi - 15 zł Paulinken - 10 zł (deklaracja miesięczna za sierpień) Irenaka - 50 zł Dorota P Gdańsk - 50 zł Viola005 - 25 zł (deklaracja sierpień) Ra_dunia - 30 zł Lazy - 70 zł malibo57 - 200 zł Skitter- 50 zł Tora&Faro- 50 zł Razem: 615 zł Saldo: 615 zł Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jesteśmy.Nie mamy pomysłów..Hotelik???Pieniędzy brak. Bryndza! Elżbieta Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A dlaczego on musi trafić do Szczecina? Nie może iść do Szczecinka, do Danusi? Jedyne co mogę oferować, to zestaw bazarkowy z ogłoszeniami, ale do tego trzeba więcej zdjęć. Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):A dlaczego on musi trafić do Szczecina? Nie może iść do Szczecinka, do Danusi? Jedyne co mogę oferować, to zestaw bazarkowy z ogłoszeniami, ale do tego trzeba więcej zdjęć. To jest poczekalnia taka, maja umowę ze schronem w Szczecinie i tyle. Nikt się nie lituje. Poprosiłam Danusię ale nie wiem czy się zgodzi... :( Ale masz świetny awatar:loveu: Quote
bela51 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Tez jestem, ale nie mam wyobraźni jak pomóc. Wszystko zawsze rozbija sie o kase, niestety.:-( Quote
Tora&Faro Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 mysza 1 napisał(a):To jest poczekalnia taka, maja umowę ze schronem w Szczecinie i tyle. Nikt się nie lituje. Poprosiłam Danusię ale jadą do Niej już dwa inne psy, nie wiem czy się zgodzi... :( Trzymam kciuki żeby się zgodziła....żal psiaka niesamowicie:-( Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Tora&Faro napisał(a):Trzymam kciuki żeby się zgodziła....żal psiaka niesamowicie:-( Gdyby tak to potrzeba kasy na hotel...:shake: Quote
Tora&Faro Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 mysza 1 napisał(a):Gdyby tak to potrzeba kasy na hotel...:shake: Jakoś zbierzemy...a jak będzie już bezpieczny może uda się znaleźć dom który go przygarnie żeby mógł sobie jeszcze godnie pożyć... Quote
sonikowa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jestem. Czy mamy gdzies miejsce w hoteliku, zeby zabrac go zanim trafi do Szczecina? Bo dobrze zbierac pieniadze juz na konkretny cel.. Quote
blacky. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):A dlaczego on musi trafić do Szczecina? Nie może iść do Szczecinka, do Danusi? Jedyne co mogę oferować, to zestaw bazarkowy z ogłoszeniami, ale do tego trzeba więcej zdjęć. Dziękujemy Ci :loveu: Będzie więcej zdjęć w piątek. Póki co mamy tylko 2 i to słabe... Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 mysza 1 napisał(a):Gdyby tak to potrzeba kasy na hotel...:shake: Właśnie wysłałam Ci mail w którym to napisałam. Tylko pilna zbiórka deklaracji na hotel ratuje tego psa. I błagam, niech ktoś nada mu imię, niech nie będzie bezimienny ( a może ma?) Edit: zapomniałam. Może żeby dobrze zacząć, to dam 50,00 jednorazowo. Kto się przyłączy, ten pies nie ma czasu:-( Quote
TERESA BORCZ Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 koniecznie muszę wiedzieć jaki jest duży. jeśli nie jest wielki może się uda miejsce wśród innych staruszków. czy jest spokojny? jeśli większy to mam miejsce w nowym hoteliku u super opiekunki w okolicach Kluczborka. czy mam sprawdzić koszty i warunki? mozna też sprawdzić we Lwówku Sląskim, tam jest fajna opieka. Czekamy na zdjęcia spoza kojca. Jesli nie ma imienia to może nadamy mu imię NESTOR??? Nesti zdrobniale? Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A może jakiś bazarek na imię pieska ? Tak jak się robi dla szczeniaczków ? Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 sonikowa napisał(a):Jestem. Czy mamy gdzies miejsce w hoteliku, zeby zabrac go zanim trafi do Szczecina? Bo dobrze zbierac pieniadze juz na konkretny cel.. Dzięki. Poprosiłam hotel w Szczecinku, to blisko ale nie wiem czy jeszcze będzie miejsce. Innych w okolicy nie znam, chyba, ze coś u nas, tutaj awaryjnie jakieś miejsce w hotelu raczej wykombinuję, zostanie transport i kasa... Quote
koosiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Eh, kolejny staruszek, którego czeka igła :( Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):Właśnie wysłałam Ci mail w którym to napisałam. Tylko pilna zbiórka deklaracji na hotel ratuje tego psa. I błagam, niech ktoś nada mu imię, niech nie będzie bezimienny ( a może ma?) Edit: zapomniałam. Może żeby dobrze zacząć, to dam 50,00 jednorazowo. Kto się przyłączy, ten pies nie ma czasu:-( Dziękuję Irenko:loveu: TERESA BORCZ napisał(a):koniecznie muszę wiedzieć jaki jest duży. jeśli nie jest wielki może się uda miejsce wśród innych staruszków. czy jest spokojny? jeśli większy to mam miejsce w nowym hoteliku u super opiekunki w okolicach Kluczborka. czy mam sprawdzić koszty i warunki? mozna też sprawdzić we Lwówku Sląskim, tam jest fajna opieka. Czekamy na zdjęcia spoza kojca. Jesli nie ma imienia to może nadamy mu imię NESTOR??? Nesti zdrobniale? Podobno bardzo spokojny ale pogrzyiony przez inne psy, wątpię, żeby był prowodyrem. Dogo07 napisał(a):A może jakiś bazarek na imię pieska ? Tak jak się robi dla szczeniaczków ? Co tylko chcecie :loveu: Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):koniecznie muszę wiedzieć jaki jest duży. jeśli nie jest wielki może się uda miejsce wśród innych staruszków. czy jest spokojny? jeśli większy to mam miejsce w nowym hoteliku u super opiekunki w okolicach Kluczborka. czy mam sprawdzić koszty i warunki? mozna też sprawdzić we Lwówku Sląskim, tam jest fajna opieka. Czekamy na zdjęcia spoza kojca. W Kluczborku? U kogo? Jest wątek tego hotelu na dogo? Czy ten DT dla staruszków, to nie jest czasem ten gdzie jest kilkanaście psów? Jak opiekunka radzi sobie z taką ilością staruszków? Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Tam jeszcze młodego czeka, bo tak sie boi, że dostał ksywę agresywnego :( w Szczecinie to oznacza koniec dla psa. Agresor morderca... Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A nie ma czegoś bliżej ale dobrego sprawdzonego ? Quote
Tora&Faro Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ten "agresor" to po prostu bardzo wystraszony psiak....:shake: Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Dogo07 napisał(a):A nie ma czegoś bliżej ale dobrego sprawdzonego ? No jest, Szczecinek. Tylko o miejsce trudno. Chyba, ze bliżej nas ;) ale w Szczecinku jest super to po co go ciągać. Quote
koosiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ten "agresor" ma pycho jak azylowy Dingo :( Czy on też ma wątek? Quote
Recommended Posts