Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=red][B]Witajcie dziś tj. środa kilka kilometrów od zalewu ''maziarnia'' na wilczej woli to jest ok. 30 km od rzeszowa znalazłam 2[U] samce;jednego husky brązowo-oki-(okazało się ,że górną tęczówkę ma jasno-niebieską-czyli ma brązowo-niebieskie oczy!) w szelkach w zółto-czarne paski ,ma umaszenie biało-czarne,oraz psa w typie yorka raczej krótkostrzyżonego,podejrzewam[/U],że zgubiły się włascicielom być może w niedzielę,bo wtedy przyjeżdza tam bardzo!!!bardzo dużo ludzi.Kontakt;[COLOR=blue]mail [/COLOR][/B][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=blue][email protected][/COLOR][/B][/EMAIL][COLOR=red][B] psy albo mieszkały razem,albo po prostu się zaprzyjaźniły,w każdym razie lubią się. [/B][/COLOR][U]Nie mogą u mnie długo zostać,najlepiej gdyby już zostały zabrane,ja mam 19 lat,mieszkam razem z mamą w domu jednorodzinnym,nasze suki nie tolerują innych psów i po prostu muszę się podporządkować mamie,a ona nie pozwoli ich trzymać.Proszę o pomoc wysłanieni tych ogłoszeń do gazet rzeszowskich,zrobienie ogłoszeń,bo ja teraz(codziennie) muszę-chodzę od rana do wieczora do pracy i nie mam po rpostu czasu....Bardzo prosze o pomoc....tekst do ogłoszeń to teń pogrubiony na czerwono!:-(:-([/U]

[U]Wolałabym do kontaktu podawać sam meil,bo telefonu cały dzień i tak nie mam ,a na meila mogę potem odpisać zawsze,a tak to ludzie dzwonią,nieznane numery i potem już niestety się nie odzywają...[/U]

[U][B]zdjęcia są na stronie 6.[/B] Napisałam do dziewczyn z forum husky,mają umieszcić na forum husky.[/U]

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ludzie ze wsi mówili,weż puść je może ktoś je znajdzie....tak prawdopodobnie będę też słyszeć od swojej rodzicielka,bo ona lubi psy i mamy jamniczkę w domu,ale nie jest aż taka 'zakochana' jak ja...:placz::placz::placz:.

pisze szybko przepraszam.

Posted

zdjęcia mogę dodać dopiero wieczorem,myśłałam ,żeby tak coś na szybko zrobić bo husky i yorki mają raczej charkterystyczne ubarwienie,york jest mały beżowo-stalowy a husky jak już napisałam w szelkach,sierści biało-srebrzysto-czarny,są przyjazne,pewnie zadbane ,może trochę głodnawe,dlatego podejrzewam ,że mogły zwiać w niedzielę...

Posted

Agamela - zadzwoń do Ani /Annab/, przedobrej dziewczyny, mieszka w Wilczej Woli. Maże nawet widziała gdzies ogłoszenia, może jakos inaczej bedzie mogla pomoc, popytac, porozwieszać informacje. Jej numer : 500151567
I koniecznie zawiadom schronisko w Mielcu z informacją że te psy są u ciebie, podaj kontakt.

Posted

Ulka18 mogłabyś napisać do pani Izy kierowniczki i wstawić to na stronę mielecbezdomne?Becia mogłabyś powiadomić rzeszowskie?Chyba byłaś/jesteś tam wolontariuszka?wątpię by te psiaki były aż z okolic Mielca ,ale przyjeżdżają tu ludzie z okolic rzeszowa , turzy itp.jeśli będziecie przeglądać rzeszowskie gazety / korso , anonse ogłoszenia , nowiny , super nowości / zwróćcie uwagę może będzie ogłoszenie ,że zagineły ,zgubiono psy. Ja naprawdę muszę już spadać z komputera jechać do pracy na borówki ,gorzej będzie wieczorem/ po południu gdy bedę się musiała przyznać,że sprowadziłam psy do domu....

poza tym myśłałam by ogłaszać o znalezieniu bez zdjęć,one mogą być teraz przyjazne do każdego,musi je wziąśc prawowoity właściciel,a nie taki który chce powiększyć sporą 'hodowlę modnych ras':-( są narazie łagodne pewnie nie miały złych właścicieli....

Posted

tak na szybko jak przeglądałam coś tam w necie,to nie znalazłam nic.Obawiam się ,że ludzie mogą nie ogłosić się w necie,bo np.nie mają,lub niewiedzą,tylko ogłosić się w gazetach.....ja nie wiem co z tymi psami będzie....przecież je ktoś musi utrzymać,wykastrować jak właściciel się nie znajdzie...jesuuu.................
jeszcze nie rozmawiałam z mamą,ale czuję że będzie piekło,4psów nie damy rady utrzymać:-(

Posted

Robie ogloszenia ze znaleziono takie psy, zaszkodzic nie zaszkodzi.
Warto dac ogloszenie do lokalnych gazet, poinformowac okoliczne schroniska- jesli psy zgubily sie to wlasciciel pewnie bedzie po schronach szukal.

Posted

[quote name='aganela']Furciaczek,tylko ,że ta gmina nie podlega pod żaden schron....najbliższe schroniska czyli rzeszów i mielec są 30,40 kilometrów stąd...[/QUOTE]

i właśnie tam mogą dzwonic i pytać. Do Mielca zwożą psy z odległości nawet ponad 100km wiec to nic nadzwyczajnego.
Nie jestem wolontariuszką w Rzeszowie tylko w Boguchwale obecnie, wcześniej w Orzechowcach.
Niemniej w schronisku w Rzeszowie bywałam kiedyś parę razy.

Posted

[quote name='Becia66']Agamela - zadzwoń do Ani /Annab/, przedobrej dziewczyny, mieszka w Wilczej Woli..[/QUOTE]

Rozmawiałam przed chwila a Anią, własnie wybiera się na zakupy i ma sie rozglądnać za ogłoszeniami. Sama też ma w sklepie powiesić.
Mam nadzieje ,że te psy ktos szuka...bo jak bedzie szukał naprawde to znajdzie. Chociażby przez schroniska.
Tylko do Mielca niech ktoś zadzwoni.

Posted

Jestem Aganela.
Psiaki na pewno się komuś zgubiły - szczególnie york , to "modna rasa" , tym bardziej ,że jest ostrzyżony to świadczy o tym ,że ktoś o niego dba i go zapewne szuka.
Ale przecież nie wiadomo jak go szuka ,bo jeśli zgubiła go np. jakaś młoda dziewczyna mająca net ,to nie ma problemu - znajdzie ogłoszenia i psiaka odbierze ,ale gorzej jak są to zguby jakiejś starszej pani ,która szuka tylko tradycyjnie czyli gazeta i ogłoszenia na słupach + poinformowanie schronów.
Jest to też dość niezręczna sytuacja ,bo psiaki najwyraźniej się komuś zgubiły ,więc nie ma sensu szukać DT gdzieś w Polsce , bo co potem - właściciel na drugi koniec Polski po psa własnego będzie jechał ?
Czekam na fotki , one na prawdę bardzo ułatwiają poszukiwania.

Posted

[quote name='Borówka16']gorzej jak są to zguby jakiejś starszej pani .[/QUOTE]

Starsza Pni yorka mogła sobie sprawić ale husky na pewno nie. Chyba że te psy spotkały sie na wlóczędze i z domkiem jednym nie mają nic wspólnego.

Posted

[quote name='Becia66']Starsza Pni yorka mogła sobie sprawić ale husky na pewno nie. Chyba że te psy spotkały sie na wlóczędze i z domkiem jednym nie mają nic wspólnego.[/QUOTE]
Wiesz , no z jednej strony masz rację , chyba ,że taka starsza babcia ma domek i yorka sobie kupiła jako kanapowca ,a z racji tego może kompletnie nie znać się na rasach i do stróżowania kupila huskyego.

Posted

[quote name='Borówka16']Wiesz , no z jednej strony masz rację , chyba ,że taka starsza babcia ma domek i yorka sobie kupiła jako kanapowca ,a z racji tego może kompletnie nie znać się na rasach i do stróżowania kupila huskyego.[/QUOTE]

pies nie stróżuje raczej w żółto-czarnych szelkach. Taka starsza babcia jak piszesz, pewnie nawet nie wie, że jakieś szeleczki istnieją....
Zresztą możemy tylko gdybać, a prawda jest taka, że jesli ktos wykaże troche inwencji i pomysłu, to psy poprzez informacje w schronisku znajdzie.

Posted

[quote name='elmira']No tak, zdjęcia. Ja bym wstawiła ogłoszenie na ogólnopolski cafeanimal. Może by ktoś zauważył swoje psy/a? No, żeby nikt jorka nie szukał?[/QUOTE]
Pewnie szuka ,tylko my jeszcze nie odkryłyśmy jak...
Aganela ! Pilne fotki !