Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny myślałam,że wszystko jest ok z Pablo i tak bardzo się ucieszyłam...przed chwilą dzwoniła do mnie jego Pani i ma ogromny problem :( Ona z TZ-tem wynajmują mieszkanie od jakiejś kobiety i dzisiaj ta kobieta do niej przyszła i powiedziała, że ma 3 tygodnie na pozbycie się psa, podobno są jakieś skargi sąsiadów, że pies śmierdzi, szczeka itd...po prostu ręce mi opadły...nie wiem co robić...3 tygodnie to tak niewiele czasu...POMOCY !!!

Co do boksia, któego szukałyśmy to wczoraj Justyna (Pani Pablo) również szukała psiaka, wypytywała mieszkańców czy go w ogóle widzieli, niestety nikt nic nie widział, wygląda tak jakby boksio zapadł się pod ziemię :(

Posted

mikoada napisał(a):
Dziewczyny myślałam,że wszystko jest ok z Pablo i tak bardzo się ucieszyłam...przed chwilą dzwoniła do mnie jego Pani i ma ogromny problem :( Ona z TZ-tem wynajmują mieszkanie od jakiejś kobiety i dzisiaj ta kobieta do niej przyszła i powiedziała, że ma 3 tygodnie na pozbycie się psa, podobno są jakieś skargi sąsiadów, że pies śmierdzi, szczeka itd...po prostu ręce mi opadły...nie wiem co robić...3 tygodnie to tak niewiele czasu...POMOCY !!!

Co do boksia, któego szukałyśmy to wczoraj Justyna (Pani Pablo) również szukała psiaka, wypytywała mieszkańców czy go w ogóle widzieli, niestety nikt nic nie widział, wygląda tak jakby boksio zapadł się pod ziemię :(

Świetnie :angryy: Zima za pasem, boksiów w potrzebie w obu fundacjach w cholerę i trochę.... :shake: Jeśli ma się coś ruszyć to:
-potrzebne są świeże zdjęcia
-kontakt do adopcji
-opis charakteru psa, jaki do dzieci, kotów, innych psów

Proszę przekazać PAni, żeby raczej nie liczyła na to, że psiak znajdzie dom od ręki- niektóre czekają już bardzo długo.

Posted

Kontakt w sprawie adopcji może być do mnie, jest na pierwszej stronie. Przed chwilą wysłałam prośbę o nowe zdjęcia Pablo. Co do opisu to on jest jak dla mnie trudnym psem. Jest okropnie rozpieszczony i zawsze dostaje to co chce. Nie wiem czy on najpierw nie powinien trafić do DT znającego się na boksiach...Obawiam się, że jeśli w ciągu tych 3 tygodni nic się dla niego nie uda znaleźć wyląduje w schronisku a tam to raczej chyba tylko jedno go spotka...

Posted

Skoro tak bardzo kocha swojego psa to niech poszuka innego mieszkania do wynajęcia. Od samego początku strasznie kręcą. Oni bardzo pieska kochają tylko wszyscy im rzucają kłody pod nogi...jasne.

Posted

Mikoada, nie chcę absolutnie Ciebie dobijać, ale identyczne zdanie mam jak Agnezja. Pies nie jest rzeczą, którą się oddaje jak się przeprowadza, rodzi dziecko, czy cokolwiek innego. To członek rodziny do cholery!!! Oni widocznie go tak nie traktują. Najpierw wymyślili historię o dziecku, a teraz o wynajmującej właścicielce.
Mam podejrzenie, ze "Pani" chce boksia zatrzymać, a "Panu" on nie pasuje. Tylko niech mówia prawdę, a nie cały czas jakieś historie niestworzone.:shake::shake::shake:
I ta sama "Pani" :crazyeye::crazyeye::crazyeye: chciała boksia błąkającego się ratować :shake:
Nic więcej nie powiem ....szkoda mojego zdrowia!!!

Mikoada, był dzisiaj widziany ten chudy, błąkający się bokser?:-(

Posted

Macie racje ja się zgadzam zupełnie, ta kobieta bardzo chce aby Pablo mógł z nimi zostać a jej Tz szkoda gadać...Co do nowego mieszkania do wynajęcia niestety to nie jest zamożna rodzina i w dodatku z małym dzieckiem więc to nie takie łatwe znaleźć tanie mieszkanie w przeciągu 3 tygodni. Nie zrozumcie mnie źle ja ich absolutnie nie zamierzam bronić bo również uważam, że takie podejście jest nieodpowiedzialne, tylko najbardziej jest mi żal psiaka, który niczemu nie jest winien i jego krótka przygoda z życiem może niedługo się skończyć :(

Kapsel boksia niestety nikt nie widział, są dwie opcje, albo biedaczek jest już za TM :( albo przygarnęła go jakaś dobra dusza. Niestety to drugie rozwiązanie wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne on tak bardzo bał się ludzi i przed nimi uciekał :(

Posted

Agnezia napisał(a):
Kapsleku zgłaszałaś go już do Germaine?

Zgłaszałam, ale Germaine chce zdjęcia i opis charakteru.
Mikoada da radę zdjęcia nowe wstawić i poprosić "Panią" o krótki opis charakteru?

Posted

Co do nowych zdjęć to podobno mają zepsuty laptop hmmm i być może jak w przyszłym tygodniu go odbiorą z naprawy to będą zdjęcia, ale specjalnie bym na nie nie liczyła. Jeśli się uda to postaram się umówić z Justyną i pstryknę kilka zdjęć. Wkleję jeszcze raz opis, który dostałam w sierpniu:
Pablo potrafi na komendę podać łapę, położyć się oraz siedzieć jest przyjaźnie nastawiony do ludzi lubi biegać jest psem który potrafi wszystko zjeść nie jest wybredny co do jedzenia lubi spacery jest wesołym psem i wiernym wobec właściciela, nie jest agresywny jest psem o łagodnym usposobieniu,lubi bawić się, jest pieszczochem ,bardzo rzadko szczeka.

Ja bym jeszcze dodała, że jest okrutnie rozpieszczony, potrafi niszczyć pozostawiony sam w domu, na spacerach skacze na ludzi (chce się przywitać) w domu nie są dla niego przeszkodą żadne meble czy to kanapa czy to stół, skacze gdzie się da...

Posted

biedny Pablo... się porobiło... a miało już być dobrze... cieżko znaleźć dom dla psa w tak krótkim czasie... na dodatek z opisu wlaścicielki wynika, że pies jest bezproblemowy, a okazuje się, że jest niewychowany, a to też problem. Powinna szczerze opowiedzieć także o jego wadach, przecież nie można ukrywać tego przed ewentualnymi nowymi wlaścicielami...

Posted

Kapsel napisał(a):
Mikoada, czekam na maila, im prędzej tym lepiej ;)

Wiem bardzo Cię przepraszam, ale dopiero przed chwilą wróciłam do domu. Miałam dzisiaj nieplanowaną trasę, jechałam po psiaka, który uciekł wczoraj z samochodu osoby wiozącej go na DT. Dzisiaj jakimś cudem się znalazł, niestety został potrącony :( Ciężko mi się już myśli, ale postaram się za chwilkę przesłać potrzebne informacje. Jeszcze raz przepraszam...

Posted

mikoada napisał(a):
Wiem bardzo Cię przepraszam, ale dopiero przed chwilą wróciłam do domu. Miałam dzisiaj nieplanowaną trasę, jechałam po psiaka, który uciekł wczoraj z samochodu osoby wiozącej go na DT. Dzisiaj jakimś cudem się znalazł, niestety został potrącony :( Ciężko mi się już myśli, ale postaram się za chwilkę przesłać potrzebne informacje. Jeszcze raz przepraszam...

Słyszałam o tym, nawet nasza cioteczka boksiowa Andegawenka sie bardzo zdenerwowała.
Maila dostałam, dziękuję!

Posted

Kapsel napisał(a):
Słyszałam o tym, nawet nasza cioteczka boksiowa Andegawenka sie bardzo zdenerwowała.
Maila dostałam, dziękuję!

Niestety tak to jest jak zabraknie wyobraźni a teraz wojna na wątku, normalnie odechciewa się wszystkiego :( Dobrze, że są jeszcze wątki na, które wchodzi się z radością...
Kapsel czy ten mail może być czy coś zmienić, dodać??