Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Fotograf nie dotarła wiec zdjec nie ma, a szkoda bo Reks (__Lara wiesz który:P) ma tylko 2 zdjęcia a taka z niego przylepna maskotka ;-)

[B]Bjuta, __Lara[/B] dzieki za super spacerki dzisiaj :Rose:

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Mnie się też bardzo podobało! :) Dzięki!! :) :)
Spacerek zaliczyli Fistaszek z Obsesją, Ruto, Lena i Brutus, potem Manga z Demonem, Paura z Reksem, boks 12 (Bodzio, Juna, Luna i zapomniałam) i chyba jeszcze kogoś dziewczyny wzięły.

Edited by Bjuta
Posted

Hehe, Reks to teraz nasz ulubieniec jeszcze będzie :p poza Miki to fajny boks Paurowy :)

[B]Dzięki wielkie dziewczyny, fajnie było!!![/B] :) :Rose::Rose::Rose:

Posted (edited)

[quote name='__Lara']Hehe, Reks to teraz nasz ulubieniec jeszcze będzie :p poza Miki to fajny boks Paurowy :)

[B]Dzięki wielkie dziewczyny, fajnie było!!![/B] :) :Rose::Rose::Rose:[/QUOTE]

Trzeba Reksia częściej brać! No i jak przystało na "agumkę", Reks ma już tablicę :D

pssyt. bardzo Was zapraszam na wątek Rudzkiego Karmelka, zbieramy deklaracje na DT i Hotelik, bez tego grozi mu uśpienie :(

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230427-Karmel-mix-Nowa-Scotia-CZEKA-GO-UŚPIENIE-PILNIE-POTRZEBNE-DEKLARACJE-na-hotel-![/URL]

Edited by agumka
Posted

Dziewczyny, bardzo proszę opowiedzcie mi coś o piesku z Waszego schronu- chodzi mi o Rafcia [url]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Rafciu7385?gsessionid=332ZOl7T_5a7LVD69w3cdA[/url] Proszę o szybką odpowiedź tutaj albo na pw. Będę bardzo wdzięczna!

Posted

Moje koleżanki wychodzą z nim na spacery, według nich psiak jest fajny, miły, przychodzi na zawołanie, myślą, że nie będzie problemu ze szkoleniem, chyba lubi się przytulać.
Ja z nim byłam rok temu na spacerze... bał się wyjść z boksu, ale teraz nie ma z tym problemów.

Posted

Może mieszkać w kojcu rozumiem? Jakiej jest wielkości? Porównaj proszę do jakiejś rasy, chciałabym mieć rozeznanie. Czy pies szybko się przystosowuje, lubi dzieci i nastolatków? Nie ma problemów z kotami? Kopie dziury, przeskakuje ogrodzenia itp? Przepraszam że tak smęcę, ale mam potencjalny dom...

Posted

Ja ogólnie nie akceptuję trzymania psów w kojcu, pies musi mieć dostęp do domu, choćby na kilka godzin...
Na zdjęciach mniej-wiecej widać jego wielkość, to średni psiak z szorstkim włosem.
Z nastolatkami nie ma problemów, w końcu z nami chodzi na spacery, na resztę pytań nie jestem w stanie odpowiedzieć.

Posted

Ja też. I moje psy mieszkają w domu. Grunt w tym, że to kojec z wielkim ogrodem i spacerami. Chyba lepsze to niż schronisko... :shake: Może przyjdą inne wolontariuszki i coś powiedzą jeszcze na ten temat. Byłabym wdzięczna. :)

Posted

Jasne że tak, ja się zgadzam. Ale jeśli psiak ma "zgnić" w schronie, to kochający dom "kojcowy" jest sto razy lepszy. :) Ja mam prawie identycznego psa jak on. Znalazłam go w lesie jako szczenię, teraz ma 1,5 roku. A moi krewni szukają psa i podsunęłam im tego-znalezionego przypadkiem. Nasze psisko jest absolutnie cudowne, więc wierzę, że ten też jest świetny. :) Aha, i jeszcze pytanko- czy wiecie może jak z jazdą samochodem...? My jesteśmy z wielkopolski, więc jest to dosyć ważne...

Posted (edited)

[quote name='Bjuta']Mnie się też bardzo podobało! :) Dzięki!! :) :)
Spacerek zaliczyli Fistaszek z Obsesją, Ruto, Lena i Brutus, potem Manga z Demonem, Paura z Reksem, boks 12 (Bodzio, Juna, Luna i zapomniałam) i chyba jeszcze kogoś dziewczyny wzięły.[/QUOTE]

Reksa wzięły i tego małego biało-brązowego :)

[B]Mysiu[/B] czy ktoś z Psitula był kiedyś lub jest w hotelu "Mokry Nosek"

Edited by agumka
Posted

[quote name='Bjuta']Reksiu (syn Żabci) chyba jest w mokrym nosku. Tak? Czy mylę?[/QUOTE]

Jest Reksiu jakiś -> [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/191100-%C5%BBabcia-ma-do%C5%BCywotnie-DT-Reksiu-potrzebuje-nowego-("]http://www.dogomania.pl/forum/threads/191100-%C5%BBabcia-ma-do%C5%BCywotnie-DT-Reksiu-potrzebuje-nowego-([/URL]

Jakie opinie o tym hoteliku?

Posted

Dzwoniłam do schroniska to się niezbyt dużo dowiedziałam. :) Rozmawiałam z moją rodziną-stwierdzili, że pies mógłby wchodzić do domu też. Na początku byli na nie- bo ciocia się trochę boi psów. Ale można ich przekonać. Miejscem docelowym byłby kojec+ ogród, ale wiadomo że gdy będzie zimno, to pies nie będzie spał w budzie. A gdzie teraz Rafcio przebywa? Są to jakieś budynki gospodarcze czy poprostu wybieg z budą? Bo widzę że macie nadmiar psów. Pani z którą rozmawiałam była na nie dla kojca, no ale chyba nikt się z psiakami w schronisku nie pieści... :roll: Dlatego mnie to trochę zastanawia.

Posted

Na wszystko poddopisuję jak będę miała chwilę, teraz szybciutko jedno pytanie.....

Czy ktoś w razie co od tej soboty na 2 tygodnie mógłby zaopiekować się 12 letnim jamnikiem (samiec)? Najlepiej w Zabrzu.

Posted

[quote name='Mysia_']Czy ktoś w razie co od tej soboty na 2 tygodnie mógłby zaopiekować się 12 letnim jamnikiem (samiec)? Najlepiej w Zabrzu.[/QUOTE]

zapytać Sabiny? Tej co miała Bahię na 2 dni u siebie?

Posted

[quote name='agumka']zapytać Sabiny? Tej co miała Bahię na 2 dni u siebie?[/QUOTE]

Jeszcze nie wiem czy będzie to potrzebne na 100%, ale jeśli możesz zapytaj, proszę :)

Posted

[quote name='Mysia_']Jeszcze nie wiem czy będzie to potrzebne na 100%, ale jeśli możesz zapytaj, proszę :)[/QUOTE]

Sabinka jedzie wyjeżdża w najbliższym czasie i niestety nie może :(

Posted

Aktualności 3-9.08.2012

Do schroniska przyjęliśmy, aż 26 nowych psiaków! :-( Z interwencji trafiło do nas 13 piesków, osoby prywatne przyprowadziły 11 piesków i 2 psiaki zostały porzucone przy schronisku.
Z interwencji przyjechały: duży czarny-podpalany staruszek z ul. Grzybowskiej, młodziutki mały brązowy piesek z Urzędu Pracy przy ul. Roosevelta, pies średni brązowy owczarkowaty z ul. Ligenzy, pies duży biały w brązowe łaty z ul. Strzelców Bytomskich, suczka średniej wielkości brązowa krótkowłosa z ul. Jordana, piesek mały czarny kudłaty z z ul. Skargi, trzy nieduże starsze pieski z pożaru mieszkania na ul. Gliwickiej, piesek szczenię czarny-podpalany szorstkowłosy po wypadku z ul. Wojciecha,
psiak młodziutki średniej wielkości trikolor z dłuższym włosem z ul. 3-go Maja, piesek nieduży brązowy z ul. Zgrzebnioka i duży wilczasty psiak z klapniętymi uszami z ul. Częstochowskiej.
Osoby prywatne przyprowadziły: małego starszego rudego pieska z krótkim ogonkiem z ul. Bytomskiej, suczkę starszą małą biało-brązową z ul. Wajzera, małego pieska trikolor z ul. Bytomskiej, suczkę malutką brązową z z ciemnym nalotem z ul. Królewskiej, suczkę średniej wielkości białą w łaty znalezioną w lesie przy ul. Czołgistów, dużego psiaka w typie owczarka niemieckiego z ul. Chrobrego, dwa około dwumiesięczne pieski z ul. Wolności na Porębie, suczkę małą czarną z białym krawatem z ul.
Grzybowskiej, małą młodziutką brązową pręgowaną sunie z ul. Wajzera i mały piesek brązowy z ciemną kamizelką z ul. Jaworowej.
Dwa psiaki zostały porzucone przy schronisku: amstaffowaty staruszek brązowy pręgowany z białymi dodatkami i kopiowanymi uszkami został przywiązany na łańcuchu do drzewa w krzakach za schroniskiem oraz zaraz na drugi dzień sunia w typie pitt bulla red nose przywiązana do schroniskowego płota.
Trzy pieski wróciły do swoich właścicieli: malamutka Freyka (8068 ) została odebrana przez Fundację Adopcje Malamutów; Hurin (8056), który trafił z ul. Słowackiego oraz psiak (9095) przywieziony z ul. Zgrzebnioka wrócił do swojego domku zaraz kilka godzin po tym jak do nas trafił.
Adoptowanych zostało 7 piesków :-) Promil (8034), Nema (8038 ), Bercia (8031), Mirka (8010) i malutka sunia szczenię trafiły do mieszkań w Zabrzu, a Demon (8080) do firmy w Zabrzu :) Filipek (6153) zamieszkał w domku z ogrodem w Konarach.
Niestety za Tęczowy Most odeszły, aż 3 psiaki - wszystkie nowoprzyjete: bardzo chora sunia (8071) z ul. Rymera, psiak (8079) w fatalnym stanie odebrany właścicielowi z ul. Ligenzy oraz piesek (8069) po wypadku z ul. Bytomskiej.
Przyjęliśmy 5 nowych kotków: cztery maluszki z ul. Władysława i kotkę biało-czarną z ul. Dożynkowej.
Nowe domki znalazło sześć kotków :-) Michałek (k-1960), Rafałek (k-1959) i jeszcze bezimienna kicia (k-1966) trafiły do mieszkań w Zabrzu. Emilka (k-1958 ) zamieszkała w Knurowie, Haniek (k-1942) trafił do domku z ogrodem w Ornontowicach i Hania (k-1941) do domku z ogrodem w Bytomiu.
Z Tęczowy Most odeszły dwa kotki: Husik (k-1955) i nowa kotka (k-1970) z niedowładem tylnych łap, która przyjechała do nas z ul. Dożynkowej.
Otrzymaliśmy dary od Pani Justyny, Pani Lidii, Pani Barbary, sklepu zoologicznego Nasze ZOO z Krakowa oraz od osób anonimowych, wszystkim bardzo dziękujemy z ogromną pomoc! :))