Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Bjuta']Bardzo miło zobaczyć Bahię! To taka zwariowana pannica była!
Napisała do mnie pani Danusia - prezes TOZu i ober szef schroniska, że prosi by podawać oficjalny telefon schroniska. Ona absolutnie nie może wymagać od swoich pracowników, żeby odbierali swój prywatny telefon w służbowych sprawach, po godzinach pracy. Napisała mi, że zaczął się remont boksów zewnętrznych i że furtka spacerowa będzie przełożona na drugą stronę!!! To super!!![/QUOTE]

Dokladnie, w 100% racja. Ja jak znam jakiegos psa ze swojego boksu to podaje swoj numer ;-)
Co znaczy ze furtka bedzie na druga strone??

Edited by agumka
  • Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Droga Sylo, z reguły wykorzystuję w roku jakieś 14 dni urlopu, bo na więcej nie mam czasu, wisi mi kupę zaległego urlopu.. Szefowa już mnie o to ściga, że muszę jak najszybciej wybrać. Jestem tak wykończona, że zazwyczaj obiecuję sobie, że na urlopie wyłączam telefon i koniec, ale nie robię tego. Schronisko to nie jest taka praca, że pracujesz 5 dni w tygodniu po 8 godzin - tam się jest non stop, cały czas... Codziennie odbieram około 20 telefonów w tym zazwyczaj jakąś połowę w sprawach schroniskowych, choć to mój prywatny numer. Nie było ze mną kontaktu przez kilka dni, telefon w plecaku zalał mi się żelem pod prysznic, mam nadzieję, że odzyska swoją 100% sprawność.. Najpierw nie działał w ogóle, potem udało mi się go włączyć, ale nie dało się odbierać, ani nic robić (dotykowy ekran), teraz już 3/4 są OK., ale i tak przy rozmowie bardzo szumi. Przepraszam Syla bardzo, że kilka dni w roku zdarza mi się być odciętą od Świata, jeśli chodzi o moje nieodbieranie to dobrze wszyscy wiecie, że w schronisku nie zawsze da się, ale i w życiu prywatnym również... Po prostu trzeba dzwonić dalej, albo zostawić wiadomość sms.
Na prawdę gdyby był ktoś kto mógłby odbierać telefon 24 h na dobę i udzielać informacji o psiakach to byłoby cudownie, bo ja nie mam po prostu takiej możliwości.
Teraz wróciłam z urlopu i mam jeszcze jeden dzień wolnego, zamiast ogarnąć wszystko w domu to siedzę na dogo, żeby posprawdzać finanse i wszystkie wątki.

[B]Naklejka[/B], a co tam u Hienusia słychać? :loveu:

Posted

Aha i zapomniałam napisać ;)
Wszystkie smyczki za sponsorowane przez Sabinę02 i w kilkunastu złotych przez Jolę są już w schronisku :multi: Jola uszyła łącznie: 72 sztuki w tym 25 z szerokiej taśmy i 47 z węższej[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT]:razz: Bardzo bardzo dziękujemy :loveu: [SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]

[/FONT][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Mysia_']
[B]Naklejka[/B], a co tam u Hienusia słychać? :loveu:[/QUOTE]

Wszystko w porządku, jest trochę wycofany, ale nie zachowuje się agresywnie, trochę się z Arnim rozbrykał :) Strasznie się zmienił, wydoroślał :)

Posted

[B]Naklejka [/B]Hienus jest u Ciebie :-) ?

[B]Mysiu[/B] a moze by zrobic taki 1 telefon dodatkowy, ktory krazylby miedzy pracownikami, na ktory mozna by dzwonic sie dowiadywac o psiaki, a ktory np. tydzien bylby u Ciebie, tydzien u Sandry, tydzien u Magdy, potem znowu Ty itd.? Taki ktory sluzylby tylko do odbierania telefonow w sprawie schroniska, taki dodatkowy numer, a nie musialybyscie podawac swoich prywatnych telefonow.
Ja mam nawet gdzies stary telefon, ktory moge oddac na ten cel, a karte z jakims numerem mozna kupic za 5 zl. Jak myslisz? :-)

Posted

[quote name='agumka'][B]Naklejka [/B]Hienus jest u Ciebie :-) ?[/QUOTE]

Nie, nie, my się tylko często na spacerach spotykamy ;)

[url]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Szika7863#[/url]
Czy ona nie zamieszkała w moich okolicach? :P Ostatnio widuję podobną suczkę i ma różową przywieszkę z informacją o czipie...

Posted

[quote name='Naklejka']Nie, nie, my się tylko często na spacerach spotykamy[/QUOTE]

Ahh bo juz myslalam ze sie Twoje szeregi psie powiekszyly :-)
A dobrze pamietam ze Hienus wrocil do schroniska kiedys...? Czy cos mi sie pokrecilo :P

A Naklejko dzieki za namiary na szelki, juz wszytsko dogadane :)

Posted

[quote name='agumka']Ahh bo juz myslalam ze sie Twoje szeregi psie powiekszyly :-)
A dobrze pamietam ze Hienus wrocil do schroniska kiedys...? Czy cos mi sie pokrecilo :P

A Naklejko dzieki za namiary na szelki, juz wszytsko dogadane :)[/QUOTE]
Trzeci pies? W tym momencie to samobójstwo :P Chociaż chciałabym, ale mam jeszcze resztki zdrowego rozsądku ;)
Ok, to fajnie :)

Posted

[quote name='agumka']Ahh bo juz myslalam ze sie Twoje szeregi psie powiekszyly :-)

A Naklejko dzieki za namiary na szelki, juz wszytsko dogadane :)[/QUOTE]

Hienuś nie miał nigdy innego domku, ale bardzo długo jak na szczeniaczek musiał czekać, ponieważ był problematycznym psiakiem...

Co do tego pomysłu z komórką to raczej odpada, już dawno dawno temu rozmawiałam o tym z Sandrą i wiem, że się czegoś takiego by nie podjęła..

Posted

[quote name='Mysia_']Hienuś nie miał nigdy innego domku, ale bardzo długo jak na szczeniaczek musiał czekać, ponieważ był problematycznym psiakiem...

Co do tego pomysłu z komórką to raczej odpada, już dawno dawno temu rozmawiałam o tym z Sandrą i wiem, że się czegoś takiego by nie podjęła..[/QUOTE]

aaa, ok, cos mi sie kojarzylo z jego imieniem ale widac pokrecilam :-)
Szkoda z tym telefonem, moze to by jakos ulatwilo sprawe, chociaz kto to tam wie... chyba ze mieli by go wolontariusze no ale oni nie znaja psow wiec juz w ogole odpada... no trudno :(

Posted

[quote name='Mysia_']Aha i zapomniałam napisać ;)
Wszystkie smyczki za sponsorowane przez Sabinę02 i w kilkunastu złotych przez Jolę są już w schronisku :multi: Jola uszyła łącznie: 72 sztuki w tym 25 z szerokiej taśmy i 47 z węższej:razz: Bardzo bardzo dziękujemy :loveu: [SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]

[/FONT][/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Przyłączam się do podziękowań - jako wolontariuszka jestem bardzo wdzięczna :)

Posted (edited)

Tyle smyczek, to super!!!! Wybieram się w środę do Psitula (jak auto zapali), będzie ktoś może? Nie będę robiła zdjęć, ale bym powyprowadzała trochę psiaków i obiecałam przewietrzyć boks 12. :)

Edited by Bjuta
Posted (edited)

[quote name='Bjuta']Tyle smyczek, to super!!!! Wybieram się w środę do Psitula (jak auto zapali), będzie ktoś może? Nie będę robiła zdjęć, ale bym powyprowadzała trochę psiaków i obiecałam przewietrzyć boks 12. :)[/QUOTE]

Bjuta a jedziesz z Katowic? Chetnie sie z Toba zabiore :)
weez aparaat ! :cool3:

Edited by agumka
Posted

[quote name='agumka'][B]Mysiu[/B], czy [U]Norris[/U] i [U]Joszir[/U] maja cos wspolnego ze soba ? Bardzo sa podobni, przynajmniej na zdjeciu...[/QUOTE]

Norris jest młodszy ;)

[quote name='malawaszka']Mysia a jak z Joszirem? Adoptowany rzeczywiście?[/QUOTE]

niestety dalej w schronisku....

Posted (edited)

[SIZE=2][FONT=arial]Niestety, mam przykrą wiadomość.
Z niedzieli na poniedziałek zmarł Ramzes :placz:
Ramzes miał chore serduszko i bardzo bał się burzy, uciekł do starej szopy bez okien w której się chował i rodzice Natalii nie chcieli go jeszcze bardziej stresować wyciagajac go stamtad a Ramzes po burzy już z niej nie wyszedł :placz::placz:

[/FONT][/SIZE][FONT=lucida grande][SIZE=2][SIZE=2][FONT=arial]mama Natalii 7 dni temu miala zawal, od smierci Ramzeska boli ja serce, nie wiadomo czy nie wyladuje znowu w szpitalu :([/FONT][/SIZE][/SIZE][/FONT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][SIZE=2]
[/SIZE]
[/FONT][/COLOR][IMG]http://przeklej.net/uploads/image/1344373505img9041001.jpg[/IMG][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]

[/FONT][/COLOR]

Edited by agumka
Posted

[quote name='malawaszka']uuu a dzwoniła babka z Chorzowa? bo mi powiedziała ze jej powiedziałaś ze ma dom :([/QUOTE]

masz wyjaśnienie w skrzynce +

Joszir miał być adoptowany 02.08/03.08 przez moich znajomych, dlatego Mysia powiedziała że Joszir ma juz dom, jednak jeszcze Joszira nie zabrali.
Wiem, ze go wezma, a juz prawie mija tydzien i nic... z urlopu juz wrocili, ja z Niemiec tez, jutro jade do Psitula, ale do Maćka nie moge sie dodzwonić - moze juz za pozna godzina, jutro rano sprobuje znowu zadzwonic, moze im sie cos pokomplikowało i opozni im sie adopcja, nie wiem, jutro dam znac ;)

Posted

Ciesze sie, ze tyle smyczek wyszlo! :multi: na Krakvecie to nie zamowilabym ani jednej czwartej tego co Jola zrobila. Nie znam Joli, ale to musi byc super os[FONT=Arial][SIZE=2]ó[/SIZE][/FONT]bka! :loveu: