__Lara Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Wyczytałam na innym wątku to kopiuję: "[B]OSTRZEŻENIE ! PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!! Po schroniskach jeździ facet z zamiarem... adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz lub żona Ewa z Krzy**nia koło Gostynia. Mogą kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !Zobacz więcej Przez: Zwierzętom na pomoc- stop bestialstwu "[/B] Quote
asikowska Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 napiszcie Syli dwie propozycje psiaków;) może się uda:) Quote
Bjuta Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 (edited) Dziś w DZ był Marko! :) Ciekawe czy był jakiś telefon... Asikowska - sama wybierz! :) :) [CENTER][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-d5reBPSo9MQ/T5miRNMV_4I/AAAAAAAApjY/waKiRzkCHaA/s576/Marko.jpg[/IMG] [/CENTER] Edited April 26, 2012 by Bjuta Quote
Syla Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='Bjuta']Dziś w DZ był Marko! :) Ciekawe czy był jakiś telefon... Asikowska - sama wybierz! :) :)[/QUOTE] Teraz Ci dopiero maila wysłałam Bjutko, sorki, że tak późno...Czekam asikowska, bo mojego maila chyba znasz...Może wyślij pieski, które znasz, bo z nimi wychodzisz.Wtedy podaj telefon na siebie.Mysia_ ma sporo na głowie i chyba nie będzie mieć nic przeciwko temu.Przynajmniej tak uważam. Quote
Naklejka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Wieści od Hienusia :D Jest grzeczny, zaakceptował całą rodzinę. Chętnie chodzi na spacery i wcale nie ma ochoty wracać do domu! Słucha się, przychodzi na zawołanie, nie reaguje agresywnie na psy- na Arniego zareagował typową głupawką i wpadł do rowu :lol: z Jetsanem też chce się bawić :) Quote
asikowska Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 wybrałyśmy z Kasią Jupiego i Bodzio niech chłopaki mają większą szansę:) Quote
Artemida Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Mam nadzieję że się uda bo to tacy fajni energiczni starsi Panowie:D A ktoś napisze tekst ja podam cechy na pw tylko nie ktoś to ułoży błagam bo nie umiem takich rzeczy pisać :( Quote
Syla Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='Artemida']Mam nadzieję że się uda bo to tacy fajni energiczni starsi Panowie:D A ktoś napisze tekst ja podam cechy na pw tylko nie ktoś to ułoży błagam bo nie umiem takich rzeczy pisać :([/QUOTE] Uczennica jesteś i to dobra.Pisać nie umiesz?Dawaj mi namiary na Twoją polonistkę...nagadam babie i to solidnie, a zemści się na Tobie hihihihi.Tak na poważnie, to mając dane, mogę napisać, ale potem wąty, już nie do mnie.Dla mnie, to rutyna, młoda krew lepiej się sprawdza i to młode, świeże spojrzenie jest.... Quote
Artemida Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 nie,nie ja i pisanie to zły pomysł a moja polonistka , cóż jest zbyt wymagająca i tylko zniechęca mnie do tego przedmioty a poza tym mnie nie lubi :p Syla napisałam CI pw doszło? Quote
Syla Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='Artemida']nie,nie ja i pisanie to zły pomysł a moja polonistka , cóż jest zbyt wymagająca i tylko zniechęca mnie do tego przedmioty a poza tym mnie nie lubi :p Syla napisałam CI pw doszło?[/QUOTE] Przeczytałam PW i odpisalam.Polski, historia i rosyjski, to były moje ulubione przedmioty.Kurcze, jak napisałam elaborat, to był czytany, jako wzór, na polskim.Za to matma i fizyka...ledwo dochę miałam i to mi zaniżało średnią.Kalkulator, teraz mam, z fizyką brak kontaktu....pisać, czytać, liczyć jakoś potrafię ....zapomniałam jeszcze o myśleniu i mówieniu...chyba też ok, a nawet zbyt dobrze. Quote
Artemida Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 ja niestety z żadnego przedmiotu nie jestem dobra :( Kurde mam nadzieję że tym Panom się uda za pierwszym razem ! :) Quote
Syla Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='Artemida']ja niestety z żadnego przedmiotu nie jestem dobra :( Kurde mam nadzieję że tym Panom się uda za pierwszym razem ! :)[/QUOTE] Uważam, że jesteś bardzo ładną, sympatyczną i inteligentną osobą.To już sporo.Na pewno jesteś, w czymś dobra.Za moich czasów, po dochach, czyli trójkach były tylko dwójki i gleba.Teraz jeszcze macie jedynki.... Quote
Artemida Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Syla cóż niestety tak nie jest tak ja mówisz :p hahaha dobra to ja jestem może tylko z WF :D Ah jutro będzie super jak ta pogoda się utrzyma :loveu: Quote
asikowska Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 kto to? [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-tm3fkPhdlGM/T5hvxq6Xw1I/AAAAAAAApco/fW_do4pG6PA/s512/_DSC8327-164.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-EcJLBwdwLE8/T5hv14BjwwI/AAAAAAAApdg/yvp2ZzyT1_E/s512/_DSC8333-170.jpg[/IMG] Quote
__Lara Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Słuchajcie, a myslicie, że mogę iść do schronu jak Megi ma kk? Może lepiej się wstrzymam? Quote
Syla Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Chcę mieć tylko pewność, że się nie pomyliłam z psami.Bodzio to ten jasny, biszkoptowy i ok 8letni, a Jupi to ten ciemny i ok 7letni? Rozmawiałam z p. Kasią i jednak to będzie środa Artemido. Quote
Artemida Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 dobrze to nawet lepiej :) Tak nie pomyliłaś się :) Quote
róża35 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Na stronie Psitula niektóre wydarzenia są pisane dwujęzycznie(niemiecki),dlaczego? Quote
agumka Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 [quote name='róża35']Na stronie Psitula niektóre wydarzenia są pisane dwujęzycznie(niemiecki),dlaczego?[/QUOTE] Bo Schronisko "współpracuje" z ekipą osób z Niemiec :) [quote name='__Lara']Słuchajcie, a myslicie, że mogę iść do schronu jak Megi ma kk? Może lepiej się wstrzymam?[/QUOTE] KK jest przenoszony drogą kropelkową więc pewnie psy musiałyby mieć bezpośredni kontakt ze sobą, żeby się zarazić :) trochę poczytałam :D Czy w weekend majowy Schronisko jest jakoś inaczej otwarte ?? Quote
Bjuta Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Czeka nas przeprowadzka! :) cyt ze strony psitula "Szukając miejsca w schronisku wymyśliliśmy, że niestety kosztem wybiegu spacerowego przeniesiemy tam kontener w którym przebierają się wolontariusze, w pozyskanym miejscu ustawimy 4 kojce. Można zostać sponsorem nOwego kojca samemu lub z innymi osobami – na każdy kojec potrzeba 4000 zł plus 600 złotych na budę do kojca jeżeli dla dużego psa lub po 400 zł dla mniejszych. Zbieramy chętnych na opłacenie budowy kojców o numerach : 7,8,9 i 10 - mamy 50 starych boksów i wybudowanych 6 nowych kojców ( boks to miejsce w budynku z małym wybiegiem na dwór (psy śpią w budynku), a kojce są na zewnątrz i psy śpią w budach. Sponsorów uhonorujemy tabliczkami na wybiegach i informacja na [URL="http://www.:-"]www.:-[/URL]) Za każdą pomoc bardzo gorąco dziękujemy!" No i dane z tygodnia: [TABLE] [TR] [TD="class: newsTitle"]20.04.2012 - 26.04.2012[/TD] [/TR] [TR] [TD] [B]Do schroniska przyjęliśmy 13 nowych piesków - w tym 10 z interwencji, dwa przyprowadzony i jeden zwrot, a nowe domki znalazło 9 psiaków i 3 koty. Do właścicieli trafiły 3 psiaki.[/B] [B]Niestety nasz Murzyn (1304) przeszedł po Tęczowym Moście na niebiańską trawkę [*] Będziemy za nim tęsknić :([/B] [/TD] [/TR] [TR] [TD][B]Z interwencji przyjechały do nas:[/B] mały brązowy, kudłaty pies z ul. Strażackiej, szczenię czarne po wypadku z ul. Lutra, suczka biała w jasnobrązowe łatki bez lewej tylnej łapki z ul. Armii Krajowej, pies cocker spaniel z ul. Wajdy, piesek mały jamnikowaty z ul. Mikulczyckiej, duży biszkoptowy pies z ciemnym nalotem z ul. Pawliczka, owczarek niemiecki długowłosy z ul. Lompy, duży czarny podpalany pies z ul. Franciszkańskiej, suczka owczarek niemiecki długowłosa z ul. Miki 3, mały brązowy pies z ul. Lompy. [B]Przez osoby prywatne zostały przyprowadzone:[/B] suczka mała biszkoptowa z ul. Krasińskiego, mała suczka brązowo-biała z ul. Kochanowskiego. [B]DO schroniska wrócił piesek[/B] Humprey (7467), niestety w tym samym dniu uciekł ze schroniska :( [B]Do swoich właścicieli wróciły:[/B] Marley (7916), Max (7917), Baks (7919). [B]Do nowych domków trafiło, 9 piesków:[/B] szczenię (7911), szczenię (7903), Danusia (7771), Daniłow (7742), Rudy (5677), Szajka (7852)w Zabrzu, Karamba (7902)w Piotrkowa, Traktor i Faktor (7900;7899) w Świętoszowic [B]Do schroniska przyjęliśmy:[/B] kotkę szaroburą z ul. Grunwaldzkiej, czarnego kociaka z Zakładu Karnego przy ul. Janika, dwa czarne kocięta z białymi dodatkami z ul. Krakusa. [B]Do nowych domów trafiło 3 koty:[/B] dwa jeszcze bezimienne kociaki zamieszkały w Zabrzu, a jedna bezimienna kicia w Rudzie Śl. [B]Otrzymaliśmy dary[/B] ze Szkoły Podstawowej nr 8 w Zabrzu, ze Szkoły Podstawowej nr 36 w Zabrzu oraz od osób prywatnych: od Pani Ani (wirtualnej mamy naszej Niuni 6688), od Pani Urszuli oraz Pani Joanny z Zabrza.Odwiedzili nas również uczniowie z Publicznego Gimnazjum z Siemoni. [B]Wszystkim bardzo dziękujemy za pomoc dla naszych podopiecznych :)[/B] [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
ania > Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 będzie ktoś z Was w schronisku w niedzielę? :) Mysiu, pamiętasz jak to się stało, że Hektor (ten duży staruszek z guzem na łapie) znalazł tak szybko dom? wypatrzyli go na stronie? Quote
Bjuta Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Ja będę od 10 mniej więcej i Tymuś też się zapowiedział :) Zwieramy szyki? :) :) Quote
Artemida Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Kurczaki teraz się grupka zbiera a w sobotę nikt nie jedzie?! ;( Quote
ania > Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Bjuta, super! :) [quote name='Artemida']Kurczaki teraz się grupka zbiera a w sobotę nikt nie jedzie?! ;([/QUOTE] ktoś na pewno będzie :) a nie możesz w niedzielę? Quote
Recommended Posts