Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='róża35']W tej sprawie pisałam już do Mysi ,w Krakowie był apel z tamtejszego schroniska,aby mieszkańcy miasta zabierali zwierzaki do swoich domów w największe mrozy...Na pewno znaleźli by się chętni też u nas....[/QUOTE]

To by było świetne rozwiązanie, a ile z nich znalazłoby dzięki temu domy? Nie jeden. Walczmy o ich staruszkowe serduszka.

[quote name='Naklejka']Niby wszystko fajnie, psiaki nie marzną itp... ale przywiązują sie do swoich tymczasowych właścicieli, do nowego domu, a potem znowu wracają za kraty? :([/QUOTE]

Przeciez to jest tak samo jak z adopcja tymczasowa, ludzie sie bardziej przywiazuja niz psy. A chodzi też o ich zycie, prawda? :(

[B]EDIT[/B]
wiadomość od Elmo
"[COLOR="orange"]Myślałam, że pani w schronisku żartowała z tym "proszę go wychować, bo straszny łobuz![/COLOR]"..." :D

Edited by agumka
Posted (edited)

[quote name='Naklejka']Tylko że w przypadku DT pies trafia do DS. Do domu, nie do schroniska...[/QUOTE]

musi sie wypowiedziec Mysia.
ja uważam, że mimo tego lepiej jak trafi do schroniska wiosną, niż umrze zimą :(
jest tez szansa, ze zostanie w tym domku.

[quote name='Naklejka']Biedne te nasze staruszki.... Barfo ostatnio podupadł... kiedyś chętnie wychodził, cieszył się, a teraz nawet z budynku wyjść nie chce... :([/QUOTE]

Barfo nam ostatnio na spacerze zwymiotował. Zaznaczam, że nic od nas nie dostał, więc nie wiem z czego to. Zapomniałam powiedzieć ostatnio Mysi.

Edited by agumka
Posted

Każdego dnia ktoś umiera... Zazwyczaj raz do roku przychodzi czas takiej czarnej serii :-( zazwyczaj był to koniec roku i początek kolejnego, tym razem padło na luty... Dzisiaj koło 14 znalazłam Fafisia w jego ulubionej budzie :-( [*] Fafiś był już bardzo wiekowy... Trudno powiedzieć czy po prostu zasnął, nie dałam rady zostać przy nim ani chwili dłużej :-( Dołączył do swojej Pani oraz Balbinki z Klementynką, naszych maleńkich aniołeczków [*] w tym roku minie 8 lat jak ta trójka do nas trafiła.

[quote name='zouza']Hej dziewczyny, robiłam czystkę w psiokociej szafce i mam jakieś, obróżki, szczotki, dzisiaj odbiorę jeszcze od mamy jakieś stare pościele i ręczniki no i wypadało by jeszcze zaopatrzyć się w jakieś jedzonko. W związku z tym mam pytanie jakie jedzenie kupować w te mrozy? Zawsze kupowałam jakieś ryże, makarony.
Mam jeszcze pytanie czy mogłabym prosić na miejscu kogoś o pomoc we wniesieniu, bo jestem w 7 miesiącu ciąży :)[/QUOTE]

ryż i makaron najlepiej :) oczywiście, że ktoś pomoże!

[quote name='agumka']Mysiu, czy jest taka możliwość, że na okres zimy aż do tak póżnego marca, wczesnego kwietnia, oddac psiaki do rodzin, które nie moga miec na dłużej psiaka, żeby te staruszki zime przeżyły w cieple?

właśnie np. kilka z tych które wymieniłaś. Na miesiąc, dwa i zwrócić do schroniska, jak już się cieplej zrobi? Coś jak tymczas ale ze "zwrotem"? Wchodzi coś takiego w grę?

Jaka jest szansa, że akurat ktoś będzie chcial zobaczyc psiaka który jest od xyz lat w schronisku? Jeśli będzie bardzo chciał, to zawsze może się umówić z osobami u których obecnie by przebywał. A też jest szansa, że dzięki temu "przechowaniu" zostaną na stałę w rodzinach.. Staruszki kochane. Ja bym nawet takie osoby znalazła. Już jedną mam. :)[/QUOTE]

mi sie to wydaję nieralne... Na codzień obserwujemy, że dla psiaków najgorsze są powroty do schroniska... Kiedy pies trafia pierwszy raz to jakoś się z tym potrafi pogodzić, ale kiedy wraca z adopcji to bardzo często po prostu się załamuję :-(
One też czują, nie można ich tak przestawiać.. ze schroniska do wymarzonego domku, a potem znowu do schroniska... Przecież wiemy, że tzw. zwroty są dla psiaków straszne :shake:
Tez bym chciała pomóc im w te mrozy, ale takie tymczasowe tymczasy to nie jest rozwiązanie :-( Będzie im ciepło, ale co z ich psychiką? Ile razy sie zdarzało, że psiaki po jednej nieudanej adopcji wracały do schroniska i nabawiały się różnych problemów :roll:
Może rzeczywiscie ktoś by jednak się przekonał i postanowił sobie zostawić psiaka, ale co jeśli nie? Nie da się tego przewidzieć :-(

[quote name='Naklejka']Niby wszystko fajnie, psiaki nie marzną itp... ale przywiązują sie do swoich tymczasowych właścicieli, do nowego domu, a potem znowu wracają za kraty? :([/QUOTE]

[quote name='agumka']To by było świetne rozwiązanie, a ile z nich znalazłoby dzięki temu domy? Nie jeden. Walczmy o ich staruszkowe serduszka.

Przeciez to jest tak samo jak z adopcja tymczasowa, ludzie sie bardziej przywiazuja niz psy. A chodzi też o ich zycie, prawda? :(

[B]EDIT[/B]
wiadomość od Elmo
"[COLOR="orange"]Myślałam, że pani w schronisku żartowała z tym "proszę go wychować, bo straszny łobuz![/COLOR]"..." :D[/QUOTE]

[quote name='Naklejka']Tylko że w przypadku DT pies trafia do DS. Do domu, nie do schroniska...[/QUOTE]

no własnie.. Co innego z domku do domu, a co innego z domku do schroniska :-(

[quote name='agumka']musi sie wypowiedziec Mysia.
ja uważam, że mimo tego lepiej jak trafi do schroniska wiosną, niż umrze zimą :(
jest tez szansa, ze zostanie w tym domku.

Barfo nam ostatnio na spacerze zwymiotował. Zaznaczam, że nic od nas nie dostał, więc nie wiem z czego to. Zapomniałam powiedzieć ostatnio Mysi.[/QUOTE]

ale jedzeniem? czy np. jakąś żółcią?

[quote name='róża35']Ile lat dokładnie liczy Barfo?[/QUOTE]

tego nikt nie wiem ile dokładnie :-( przeszło 10 pewnie ma...

Posted

[quote name='asikowska']Mysiu czy te nowe psiaki z drugiego boksu mama z synem mają już imiona? bo mam zdjęcia ale nie wiem gdzie wrzucić[/QUOTE]

jeszcze nie, daj na razie jako bezimienne... Chociaż Myślałam, żeby je nazwać Sarabi (mama) i Simba (syn), jakoś ostatnio z Mikołajem jesteśmy na etapie Króla Lwa...

Posted

[quote name='Mysia_']jeszcze nie, daj na razie jako bezimienne... Chociaż Myślałam, żeby je nazwać Sarabi (mama) i Simba (syn), jakoś ostatnio z Mikołajem jesteśmy na etapie Króla Lwa...[/QUOTE]

ok :) suczka bardzo wolniutko chodzi i wszystkiego się boi, nie chciała wejść do boksu bo ma problem z chodzeniem chyba, bardzo się ślizgała w nim i potem siedziała w jednym miejscu, mam nadzieję że udało jej się wejść do budynku

Posted

[quote name='asikowska']ok :) suczka bardzo wolniutko chodzi i wszystkiego się boi, nie chciała wejść do boksu bo ma problem z chodzeniem chyba, bardzo się ślizgała w nim i potem siedziała w jednym miejscu, mam nadzieję że udało jej się wejść do budynku[/QUOTE]

z tego co wiem to ona nie potrafi wejść, ostatnio ją wpuszczałam, ale teraz i tak koło 16-17 wszystkie psiaki z pawilonu są zamykane do środka...

Posted

[quote name='Mysia_']jeszcze nie, daj na razie jako bezimienne... Chociaż Myślałam, żeby je nazwać Sarabi (mama) i Simba (syn), jakoś ostatnio z Mikołajem jesteśmy na etapie Króla Lwa...[/QUOTE]
Jestem za :) Miałam papużkę o imieniu Sarabi :lol:

Fafiś (*) :(

Posted

wrzuciłam też album kociaki [IMG]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Kociaki[/IMG][URL]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Kociaki[/URL]

jutro postaram się powrzucać te które znam do albumików i pozostałe byłabym wdzięczna gdyby mi ktoś pomógł bo kompletnie się gubie w kotkach

Posted

Mysiu, wymiotował jedzeniem. Ale tak maleńko, a potem już nic.

A tu Elmo, w pułapce, bo porywa świeczki ze stolika nocnego, mandarynki z koszyka z owocami i papier toaletowy z łazienki :) Więc za każdy grzech dostaje kaganiec, żeby pamiętać, czym to grozi :)

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/402101_2825635200134_1236637805_32525283_1592507225_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Mysia_']z tego co wiem to ona nie potrafi wejść, ostatnio ją wpuszczałam, ale teraz i tak koło 16-17 wszystkie psiaki z pawilonu są zamykane do środka...[/QUOTE]

to mnie uspokoiłaś bo bałam się że zmarźnie bidulka

Posted

[quote name='Artemida']Jakie śliczności <3 Imiona bardzo pasują do nich :)[/QUOTE]

zgadzam się :D Wyglądają jak takie zadbane, oswojone lwiątka ! Cześć Sarabi, cześć Simba :D :)

Posted

asikowska, to jest super! :)

[CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-v0zdBZklikk/TzgpFh96iUI/AAAAAAAAg0E/JjjXkaSFPLY/s512/_DSC6380.jpg[/IMG]

i to!!! :evil_lol:

[CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-q391RvAUP5k/TzgpTv0NzbI/AAAAAAAAg3I/olgXjuCgeWc/s720/_DSC6428.jpg[/IMG]
[/CENTER]

[/CENTER]