saraisa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Mysia_']już tam lecę :) a dzisiaj adoptowana została Rubi :)[/QUOTE] dobrze, że na forum mogę się dowiedzieć wcześniej o adopcjach, a nie stawać przed faktem dokonanym bo w pierwszej chwili to jest straszny szok, łzy w oczach i szkoda, że na ostatnim spacerze nie wiedziało się, że to ten ostatni.. oczywiście od razu po tym jest ogromna radość, że psiak w końcu trafił do kochającej rodziny! :multi: takie przynajmniej ja mam odczucia w przypadkach tych moich najulubieńszych :D trzymam mocno kciuki za Rubi i ciekawa jestem jaką "żonę" tym razem Elterek dostanie :P Quote
róża35 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Mysia_']yhm :evil_lol: no to czekam na wieści co do terminu w takim razie ;)[/QUOTE] Nie wiedziałam,że psiaka ze schronu można wziąć "na próbę",jak się nie spodoba mamie to,będa następne pieski na próbę:razz:?Też bym tak chciała:diabloti: Quote
Naklejka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Jutro lub w niedzielę :p Mam nadzieję, że dogada się z Jetsanem, i kotem, i nie będzie chciał zjeść świnek :p Quote
Mysia_ Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 [quote name='róża35']Nie wiedziałam,że psiaka ze schronu można wziąć "na próbę",jak się nie spodoba mamie to,będa następne pieski na próbę:razz:?Też bym tak chciała:diabloti:[/QUOTE] Droga Różo, tutaj nie chodzi o to czy Shetani się spodoba czy nie tylko czy dogada się z drugim psiakiem, bo to jest najważniejsze... Też brałam do domu psiaki mając już w domu inne i najważniejsze było dla mnie, żeby się pogodziły... Np. Jeśli Lucek gryzłby się z moją Wiką to niestety też nie mogłabym jej narażać na stresy i psiak musiałby wrócić do schroniska. Quote
agumka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Mysiu dzwoniłam do Ciebie, ale nie odbierasz :) Wspominałam o sąsiadce, która chce od Was kotka. Myślą nad kotkiem/kotką 2-4 miesięcznym/ą z możliwie spokojnym usposobieniem :) hm? edit: możemy w sb szczeniakom porobić zdjęcia poza kratkami? mają słodkie imionka i słodkie pyszczki :) Quote
angineuuka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Artemida']jasne , mam nadzieję że się nie miniemy :)[/QUOTE] o której jedziecie? i czym :D ? w razie czego moge podac telefon :) Quote
Artemida Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Ja jadę 5 tramwajem :D tą o 9.58 z placu wolności :) Quote
angineuuka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 ja też :D Chyba pamiętasz, jak wyglądam? :D Quote
Monika z Katowic Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Mysia_']Kochani, głosujcie na naszą cudowną Panią prezes :) [url]http://zabrze.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1234799,czlowiek-roku-2011-zabrza-glosowanie-danuta-mikuszoslislo-prezes-zabrzanskiego-oddzialu-towarzystwa-opieki-nad-zwierzetami,galeria,1992147,id,t,tm,zid.html[/url] można oddać 5 głosów dziennie ;)[/QUOTE] Ja głosuję codziennie. A Wy? :):) Quote
Beatkaa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Monika z Katowic']Ja głosuję codziennie. A Wy? :):)[/QUOTE] Głosujemy głosujemy ;) Quote
Artemida Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Pamiętam pamiętam :) A i też głosuję :) Quote
Bjuta Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Zauważyłam liścik na stronie psitulskiej od Evly. Pamiętacie Evlę? [URL="http://www.psitulmnie.pl/zdom.php?pid=2842"][IMG]http://www.psitulmnie.pl/admin/images/zwierzaki/6679.jpg[/IMG][/URL] Witam Was bardzo, bardzo serdecznie również wszystkie ukochane psiaki i kociaki! przesyłam jedno z ulubionych zdjęć Sarki (Evly), bardzo Sarkę kochamy, jest niesamowitym psiakiem, wnosi nam dużo uśmiechu, zdarza się jej naśladować kota, kocha nas na maxa najbezpieczniej się czuje jak ma nas w dwójkę na okrągło, nie przepada za facetami - nieżle musiał ją skrzywdzić pierwotny właściciel , charakterek też ma,wszystko to czyni ją bardzo niezwykłym psem. jednym słowem wielkie dzięki za Sarkę pani Sandro! Ślemy Wam pozdrowienia! A jeszcze jedno Sarka swoją niesamowitą energią odrabia nieciekawe dzieciństwo, ma w sobie szybkość geparda. Quote
Bjuta Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Zlikwidowali nam te allegra za 50 zł też. Quote
Naklejka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Kurde! No co i m to przeszkadza? Hodowcy jakoś mogą wystawiać psy?:angryy: Quote
tymuś Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 a to ............................:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Bjuta Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Tak im odpisałam: Szanowna Pani Violetto, Proszę o informację dlaczego zostały osunięte aukcje naszego schroniska. Ale wcześniej proszę o przeczytanie mojego maila a nie wklejanie standardowej odpowiedzi. Przykładowe ogłoszenie wygląda tak: [COLOR=blue] [I]cena wywoławcza 50 zł , odbiór osobisty Rudy to mały,młody(ok 5 letni), szalony piesek. [/I][I] Wszędzie go pełno, aż dziwne, że jeszcze nie znalazł domu, bo wszystkim odwiedzającym schronisko stara się pokazać z jak najlepszej strony. Kocha spacery,na których trzyma się blisko człowieka. Najchętniej nie opuszczałby człowieka na krok, przytulał się i nadstawiał główkę do głaskania. Jeśli ktoś szuka kontaktowego, łagodnego, zgadzającego się z innymi psiakami przyjaciela to właśnie taki jest RUDY. Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska)[/I] [I] e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/I] [I] tel.: 692-581-343 [/I][I] Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "PSITULMNIE" [/I][I] ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice [/I][I] Biuro otwarte: [/I][I] poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00[/I] [I] sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00[/I] [I] tel. 32-271-47-97 (w godzinach pracy biura)[/I] [I] UWAGA![/I] [I] Warunkiem dopełnienia transakcji jest podpisanie umowy, zgodnej z formularzem schroniska PSITULMNIE. Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski.[/I] [/COLOR] Proszę o odpowiedź - dlaczego ta aukcja została usunięta? Proszę zauważyć, że według nowej ustawy o ochronie zwierząt, stowarzyszenia zajmujące sie ochrona ziwerząt mają prawo wprowadzać do obrotu zwierzaki tak jak handlowcy - proszę dla Pani wygody przytaczam stosowny ustęp: [I] art. 10a. 1. Zabrania się: 1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;[/I] [I] 2) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych;[/I] [I] 3) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.[/I] [I] 2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.[/I] [I] 3. Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.[/I] [I] 4. Zakaz, o którym mowa w ust. 3, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.[/I] [I] [B]5. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, nie dotyczy podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.[/B][/I] [I] 6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.[/I] I trzecia sprawa. Pani sugestia - aby wystawiać ogłoszenia przekierowywane na tablicę jest niezgodna z regulaminem... allegro. Tylko klienci indywidualni mogą z tej opcji korzystać. Uprzejmie proszę o szybką odpowiedź. Każdy dzień bez ogłoszenia to mniejsza szansa dla 300 psów na znalezienie domu. Pozdrawiam! Beata Dzianowicz Quote
tymuś Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 i bardzo dobrze im odpisałaś!!! po prostu chcą się tych biedaków za wszelką cenę i wszelkim sposobem pozbyć!!!!!!!!!!!!!!!!! to SKANDAL!!!!!!!!!!! Quote
asikowska Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='tymuś']i bardzo dobrze im odpisałaś!!! po prostu chcą się tych biedaków za wszelką cenę i wszelkim sposobem pozbyć!!!!!!!!!!!!!!!!! to SKANDAL!!!!!!!!!!![/QUOTE] tymuś może się boją że ktoś ich posądzi o sprzedaż zwierząt i są niedoinformowani Quote
Bjuta Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 No właśnie. Zarabiali na nas 300 zł miesiąc w miesiąc! Na czysto! Quote
tymuś Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 myślę że tym dziadom są nie na rękę te psiaki, dla nich 300zł to nic oni w zwierzętach chcą mieć rasowe pieski tylko; chcą sobie prestiż podnieść a te nasze burki są im solą w oku /żeby się bali o nielegalną sprzedaż wątpię bo indywidualni sprzedawcy to większe ryzyko , a oni tam już są doinformowani na pewno mają jakiegoś prawnika na etacie........ dla mnie to czyste g............je i nie będę tu już nic wyzywał bo tak wściekły jestem.......... przecież przez te ich goowniane alegro bąbla mam!!!!!!!!!!!!!! powiedzcie im to!!!!!!!!!!!!!! Quote
angineuuka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Artemida']Pamiętam pamiętam :) A i też głosuję :)[/QUOTE] fajnie, ze pamiętasz moją paskudną twarz :D [quote name='Bjuta']Zlikwidowali nam te allegra za 50 zł też.[/QUOTE] [quote name='Bjuta']Tak im odpisałam: Szanowna Pani Violetto, Proszę o informację dlaczego zostały osunięte aukcje naszego schroniska. Ale wcześniej proszę o przeczytanie mojego maila a nie wklejanie standardowej odpowiedzi. Przykładowe ogłoszenie wygląda tak: [COLOR=blue] [I]cena wywoławcza 50 zł , odbiór osobisty Rudy to mały,młody(ok 5 letni), szalony piesek. [/I][I] Wszędzie go pełno, aż dziwne, że jeszcze nie znalazł domu, bo wszystkim odwiedzającym schronisko stara się pokazać z jak najlepszej strony. Kocha spacery,na których trzyma się blisko człowieka. Najchętniej nie opuszczałby człowieka na krok, przytulał się i nadstawiał główkę do głaskania. Jeśli ktoś szuka kontaktowego, łagodnego, zgadzającego się z innymi psiakami przyjaciela to właśnie taki jest RUDY. Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska)[/I] [I] e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/I] [I] tel.: 692-581-343 [/I][I] Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "PSITULMNIE" [/I][I] ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice [/I][I] Biuro otwarte: [/I][I] poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00[/I] [I] sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00[/I] [I] tel. 32-271-47-97 (w godzinach pracy biura)[/I] [I] UWAGA![/I] [I] Warunkiem dopełnienia transakcji jest podpisanie umowy, zgodnej z formularzem schroniska PSITULMNIE. Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski.[/I] [/COLOR] Proszę o odpowiedź - dlaczego ta aukcja została usunięta? Proszę zauważyć, że według nowej ustawy o ochronie zwierząt, stowarzyszenia zajmujące sie ochrona ziwerząt mają prawo wprowadzać do obrotu zwierzaki tak jak handlowcy - proszę dla Pani wygody przytaczam stosowny ustęp: [I] art. 10a. 1. Zabrania się: 1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;[/I] [I] 2) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych;[/I] [I] 3) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.[/I] [I] 2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.[/I] [I] 3. Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.[/I] [I] 4. Zakaz, o którym mowa w ust. 3, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.[/I] [I] [B]5. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, nie dotyczy podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.[/B][/I] [I] 6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.[/I] I trzecia sprawa. Pani sugestia - aby wystawiać ogłoszenia przekierowywane na tablicę jest niezgodna z regulaminem... allegro. Tylko klienci indywidualni mogą z tej opcji korzystać. Uprzejmie proszę o szybką odpowiedź. Każdy dzień bez ogłoszenia to mniejsza szansa dla 300 psów na znalezienie domu. Pozdrawiam! Beata Dzianowicz[/QUOTE] Bardzo dobrze im odpisałaś.. Tylko teraz zanim odpiszą to minie z 100 lat.. i wgl. Dlaczego oni je usuwają? Coś im a mózg chyba padło.. Quote
ania > Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Bjutko, dobrze napisałaś, ciekawe co odpiszą! chyba sami swojego regulaminu nie znają. Quote
Naklejka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Też jestem ciekawa.... Mamie się coś pokićkało i przyjedziemy w niedzielę :) Tato chyba będzie w pracy :evil_lol: Mama ma gdzieś to, że się nie zgadza :evil_lol: Quote
Recommended Posts