Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tutaj zdjęcia z momentu łapania Bariego, dla niego był to spacerek a dla mnie ogromny stres.
[IMG]http://i51.tinypic.com/2dsk2ea.jpg[/IMG]
[IMG]http://i51.tinypic.com/2f06se8.jpg[/IMG]
A tutaj już u Lilki
[IMG]http://i52.tinypic.com/2q83pmc.jpg[/IMG]
[IMG]http://i55.tinypic.com/21npcp0.jpg[/IMG]

Posted

Ula ,powiedz jak Ci się udalo go zlapać tak na otwartej drodze ? Bo na ulicy lapaly go w Dąbrowie ciotki kilka ladnych tyg. i nie udalo się im. Nawet po dwóch probach z Sedalinem. Jakim cudem Wy go zlapaliście na takiej drodze ???

Posted

[quote name='olga7']Ula ,powiedz jak Ci się udalo go zlapać tak na otwartej drodze ? Bo na ulicy lapaly go w Dąbrowie ciotki kilka ladnych tyg. i nie udalo się im. Nawet po dwóch probach z Sedalinem. Jakim cudem Wy go zlapaliście na takiej drodze ???[/QUOTE]

Na puszkę pedigri :evil_lol:. Ja myślę, że pomogło to, że miał szelki, ja go tylko śledziłam, złapała go Marta ze schroniska, gdy próbowała złapać za obroże to się nie dało natomiast dał się pogłaskać po pleckach i to go zgubiło:evil_lol: Poza tym był bardzo głodny jak był w Dąbrowie to pewnie wszyscy go dokarmiali więc mógł grymasić, tutaj jadł co mu dali i w warunkach jakie były. Myślę, że drugi raz nie dałby się na to nabrać:shake:.

Posted

[quote name='ULKA12']Na puszkę pedigri :evil_lol:. Ja myślę, że pomogło to, że miał szelki, ja go tylko śledziłam, złapała go Marta ze schroniska, gdy próbowała złapać za obroże to się nie dało natomiast dał się pogłaskać po pleckach i to go zgubiło:evil_lol: Poza tym był bardzo głodny jak był w Dąbrowie to pewnie wszyscy go dokarmiali więc mógł grymasić, tutaj jadł co mu dali i w warunkach jakie były. Myślę, że drugi raz nie dałby się na to nabrać:shake:.[/QUOTE]

aaa myślałam, że Ty sama to wszystko - jak Inspektor Gadget :lol: pięć rączek i te sprawy :lol: jednak to pedigree nie takie złe - chemia wzmagająca zapach przydaje się do łapania psów :lol:

Posted

[quote name='ULKA12']Na puszkę pedigri :evil_lol:. Ja myślę, że pomogło to, że miał szelki, ja go tylko śledziłam, złapała go Marta ze schroniska, gdy próbowała złapać za obroże to się nie dało natomiast dał się pogłaskać po pleckach i to go zgubiło:evil_lol: Poza tym był bardzo głodny jak był w Dąbrowie to pewnie wszyscy go dokarmiali więc mógł grymasić, tutaj jadł co mu dali i w warunkach jakie były. Myślę, że drugi raz nie dałby się na to nabrać:shake:.[/QUOTE]

No to udalo się wam przechytrzyć Bariego. Co prawda ,gdyby nie byl bardzo glodny ,to pewnie nie dalby sie tak podejść i glaskać po pleckach ,ale głód byl silnieszy chyba i to pokonalo naszego siłacza-staruszka.Czyli sprytne dziewczyny i wielki głód pozwolil zlapać spryciarza Bariego . Widocznie też te poprzednie proby lapania nauczyly też Bariego ,że potem ma co jeść jednak i jakiś kąt do spania -nie jest tak zle dać się zlapać .Sily pewnie też już nie takie jak za mlodu i trudniej uciekać ludziom.:razz: No i te czerwone szelki bardzo w tym pomogly też. Bylo za co lapać biedaka.

Posted

Owszem Agusiu ,ale to tam chyba tylko w Dąbrowie ? Nie teraz w Zarkach ? Chyba ,że ja za malo wiem ...? No i, że Ula i Marta lapaly go tez z hyclem jednak ? Możliwe...Doceniamy wszelkie wasze trudy Agusia i Monica ,bo duzo pracy zrobilyście by go pokonać wtedy tam u was.Oj,chyba niechcący podpadlam cioteczkom od Bariego ...Tak czy owak -Bari jest trudnym przeciwnikiem w podchodzeniu do niego i ujęcia do na smycz ,czy szelki.

Posted

[quote name='AgusiaP']A mnie się nie wiem skąd ubzdurało, że to przy pomocy hycla udało się złapać Bariego[/QUOTE]
Hycel był powiadomiony i czekał na wezwanie, ale ja się wahałam bo wokoło były lasy i bałam się, że jak Bari dostanie zastrzyk i da nogę w las to może się mu coś stać, dlatego zwlekałam z wezwaniem hycla i dobrze sie stało bo się bez niego obyło.

Posted

Dzwoniłam do nesccy, Bari póki co nie próbuje ucieczek, siedzi grzecznie w swoim M1. Apetyt mu dopisuje, zjada wszystko ładnie. Chowa się do budy i tam leży. Dziasiaj obserwował reszte psów na wybiegu, poki co nie może do nich dołączyć :) może w czwartek pozna koleżankę,co by nie czuł się samotny;) myślę, że towarzystwo suni wyjdzie mu na dobre. Bari nadal smutny, wystraszony i zagubiony, ale trzeba u dać czas

Posted

On taki ma apetyt bo życie nauczyło go, że musi nabrać sił. To że leży w budzie.... niech Was nie zmyli. On obmyśla plan ucieczki. Ten pies innego życia niż na wolności po prostu nie zna....

Posted

[quote name='Kalva']uff, ważne, że się znalazł i jest bezpieczny - a może koleżanka na tyle się spodoba, że już nie zechce uciekać? ;)[/QUOTE]
A no może, może;) dziewczyna jest fajna więc może go zauroczy

Gdyby nie chciał już uciekać, to naprawdę byłoby już dużo.

nescca mówiła mi, że Bari nie ma 13 lat, tylko mniej. No w schronie ocenili go na 7.

Posted

[quote name='brygida999']i gdzie teraz przebywa psiak? co dalej?[/QUOTE]

Bari zostal umieszczony w hoteliku u Lilki kolo Kluczborka ,a gościnnie bywa tam często Nescca ,po koleżeńsku wspiera i pomaga przy okazji kol. i wszelkie psy tam .
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/189840-Hotel-u-Lilki...-Okolice-Kluczborka[/URL]

Posted

Chlopak miał mieć dzis zdjete szwy..nie mialam sumienia robic mu tego na siłę.... Jadę w czwartek i jeśli się zgodzicie zrobię mu to na sedalinie. Chyba nie powinno się Go teraz narażać na dodatkowe stresy. Co Wy na to?

Posted

ja nie jestem przekonana czy dobry pomysł z sedalinem znowu - to nie jest obojętne dla organizmu - nerek, watroby, a on w ostatnim czasie dostał już sporo sedalinu przy łapaniu w dąbrowie, potem jakieś środki silne od hycla, potem zaraz narkoza do kastracji - to dużo jak na psa w tym wieku - jeśli się nie uda na spokojnie to pewnie nie będzie wyjścia, ale najpierw bym spróbowała bez tego - jedna osoba trzyma psa, druga rachu ciachu przecina szwy - może nie będzie walczył; nie znam jego reakcji więc to czysta teoria

Posted

Cioteczki zajrzyjcie proszę do Chestera-liska wyrwanego z łańcuchowej wegetacji :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195892-Chester-lisek-z-łańcucha-szuka-prawdziwego-domu[/URL]-(

Posted

[quote name='malawaszka']ja nie jestem przekonana czy dobry pomysł z sedalinem znowu - to nie jest obojętne dla organizmu - nerek, watroby, a on w ostatnim czasie dostał już sporo sedalinu przy łapaniu w dąbrowie, potem jakieś środki silne od hycla, potem zaraz narkoza do kastracji - to dużo jak na psa w tym wieku - jeśli się nie uda na spokojnie to pewnie nie będzie wyjścia, ale najpierw bym spróbowała bez tego - jedna osoba trzyma psa, druga rachu ciachu przecina szwy - może nie będzie walczył; nie znam jego reakcji więc to czysta teoria[/QUOTE]

Popieram zdanie waszki ,gdyż Bari dostal w tak krotkim czasie dwa razy Sedalin przy probach lapania go przez dziewczyny w Dąbrowie /w odstępach chyba kilku dni tylko/ ,potem hycel też pewnie psa an to zlapal a zaraz po tym narkoza -to zbyt dużo tych srodkow w ciagu kilkunastu dni - tym bardziej jak na starszego psa -nawet jesli ma tylko 7-10 lat a nie 13 jak podawane bylo wczesniej .Moze jakiś inny ,lagodniejszy sposób jest mozliwy ? Trzeba wypytać weta koniecznie . Inaczej Bari może ciezko to odchorować albo jeszcze gorzej -nie przeżyć kolejnej dawki +stres . Moze sam kaganiec lub zabezpieczenie pyska/zawiazanie bandażem i trzymanie Bariego wystarczy ? I tak będzie to spory stres ,ale już bez Sedalinu .Chyba ,że jakis b.lagodny srodek ziolowy.

Posted

Nie sądzę aby sedalin był konieczny. Bari to typ psa, którego paraliżuje w obecności człowieka, nie wyrywa się nie gryzie, po prostu zamienia się w szmacianą kukiełkę i można z nim robić wszystko do momentu gdy nie poczuje, że jest wolny, wtedy "dostaje nóżek" i ucieka. Dlatego myślę, że nawet kaganiec nie będzie konieczny.