ewa36 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jestem i ja .... Belu, tej uda się na pewno - już się udało :lol: Ale tam jest ich więcej ...... Quote
Agmarek Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='bela51']O tym, ze je wydadza za darmo, nie ma mowy. Oczywiscie ze je wykupujemy. Zdziwiłabys się, gdybym napisała, ile na poczatku chcieli za kazda z nich, gdy rozmawiałam przez telefon. Mam nadzieję, ze stanie na 50 zł za kazdą, bo tyle wytargowałam.[/QUOTE] No i właśnie dlatego te biedne psiaki tam jeszcze siedzą :angryy: Ja nie mówię żeby psy oddawać za darmo, ale już kiedyś słyszałam tak niebotyczną sumę za psa że można by kupić takiego prawie że od hodowcy :angryy: paranoja. Te psy nie mają wtedy żadnych szans na adopcję :placz: Izuniu mam nadzieję że dzisiaj się uda. Czekamy z niecierpliwością na wieści. Quote
olivetshka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Również z niecierpliowścią czekam na wieści i trzymam kciuki za powodzenie akcji. Quote
beka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Bardzo zaluję ze nie mogę fizycznie nic wziąć ale moje adopcje stoją w miejscu :( i nie mam miejsca.... Quote
olivetshka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Czy coś już może wiadomo? Znaczy - czy się udało? Quote
bela51 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Kora, bo taka nazywa sie Onka z budy, zostala do jutra w Wieluniu. Udało sie wywieźć 4 malutkie suczki i mlodą, sliczna , wystraszona Oneczke. Są w dt na slasku. Mam nadzieje, ze jutro Czarodziejce uda sie wyciągnąc Kore z budy i zabrac. Wg niej, to na wpól zdziczala sunia i na pewno na razie nie nadaje sie do adopcji:-( Quote
bela51 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 [quote name='beka']Bardzo zaluję ze nie mogę fizycznie nic wziąć ale moje adopcje stoją w miejscu :( i nie mam miejsca....[/QUOTE] Wiem i rozumiem Cie. Chociaz ciagle nie moge pogodzic si.e z tym, ze dwa ONki w srode pojada na wioche, gdzie zapewne slad po nich zaginie. :-(Jeden, bardzo stary, prawie niewidomy...:-( Ciagle nie potrafie przejśc na tym do porządku dziennego...:shake: Quote
olivetshka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Dobrze, że udało się zabrać przynajmniej tamte suńki. Mam nadzieję, że Kora jutro będzie już bezpieczna. Macie jakieś fotki onkowatego maleństwa? Quote
bela51 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Fotki beda. Ale nie ja robilam zdjecia, wiec moze jutro lub pojutrze. Quote
olivetshka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 A tak swoją drogą to dlaczego Kora/Gapa musiała pozostać do jutra w schronie? Quote
bela51 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Wszysktie formalnosci bardzo długo trwały. Czarodziejka wiozła psiaki do Bytomia i w drodze powrotnej miala zabrac Kore, ale było zbyt pózno,i nie było juz pracowników w schronie. Quote
Agmarek Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='bela51']Wiem i rozumiem Cie. Chociaz ciagle nie moge pogodzic si.e z tym, ze dwa ONki w srode pojada na wioche, gdzie zapewne slad po nich zaginie. :-(Jeden, bardzo stary, prawie niewidomy...:-( Ciagle nie potrafie przejśc na tym do porządku dziennego...:shake:[/QUOTE] Ja tu czegoś nie rozumiem...co to znaczy że pojadą na wiochę i ślad po nich zaginie??? Quote
pirania15_15 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Czy psiaki uratowane mają jakieś osobne wątki? Trzymam kciuki za wyciągnięcie naszej bidy z tego wątku :) Oby się udało!... Quote
bela51 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 [quote name='Agmarek']Ja tu czegoś nie rozumiem...co to znaczy że pojadą na wiochę i ślad po nich zaginie???[/QUOTE] No cóz, stare psy beda tam bez szans.. Nie oszukujmy, na pewno po przyjeździe bedzie dokonana selekcja:-( Quote
Agmarek Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='bela51']No cóz, stare psy beda tam bez szans.. Nie oszukujmy, na pewno po przyjeździe bedzie dokonana selekcja:-([/QUOTE] Teraz już rozumiem :-( Quote
Ania i Kajber Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [quote name='bela51']Wiem i rozumiem Cie. Chociaz ciagle nie moge pogodzic si.e z tym, ze dwa ONki w srode pojada na wioche, gdzie zapewne slad po nich zaginie. :-(Jeden, bardzo stary, prawie niewidomy...:-( Ciagle nie potrafie przejśc na tym do porządku dziennego...:shake:[/QUOTE] A nie da rady coś dla tych starych ON-kow znaleźć na cito- zadzwoń do p. Tresy Borcz, może znajdzie jakies miejsce. Może yumajii albo DON-ka maja miejsce. Może warto jeszcze teraz założyc watek i jakoś opuźnić ich wywóz na wieś. Quote
ewa36 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Wiemy ile jeszcze ONków tam zostaje ? Ile będzie wywiezionych na tą wiochę ? Quote
bela51 Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 [quote name='Ania i Kajber']A nie da rady coś dla tych starych ON-kow znaleźć na cito- zadzwoń do p. Tresy Borcz, może znajdzie jakies miejsce. Może yumajii albo DON-ka maja miejsce. Może warto jeszcze teraz założyc watek i jakoś opuźnić ich wywóz na wieś.[/QUOTE] Jesli masz nr do Czarodziejki, to dzwon. Ona tam jedzie za godzine i chce zabrac tego jednego staruszka do siebie. Pozostałby jeszcze jeden. Quote
Ania i Kajber Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Nie mam niestety nr. do Czarodziejki, ale coś wymyślmy dal tego jednego, co zostaje. NA PW dałam Ci kilka namiarów. Quote
bela51 Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Sunia i stary Onek juz u Czarodziejki. Jutro rano ktos ma jechac po ostatniego z owczarków. Wiecej szczegółow podam jutro. Quote
Emigrantka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Ufffffffffffffffffffffffff - ten Onek u Czarodziejki ma watek gdzies? dajcie znac co z tym ostatnim...... i co z ta mlodziutka o ktoej pisalas? ile On-kowatych tam bylo? :( Quote
bela51 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Sama denerwuje sie, czy akcja doszla do skutku i czy sie powiodla. Bede dzwonic do Czaarodziejki, bo to ktos znajomy, miał jechac po tego ostatniego ONka. No i prosic o zdjecia, to założe wątek dla staruszka.Na razie mam tylko to ze schronu. [URL=http://img825.imageshack.us/i/wielun5.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img825/438/wielun5.jpg[/IMG][/URL] Quote
malibo57 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Nie wiem, ile brakuje, ale to nieistotne, skoro przyjechały dwa psy. Izo, wysyłam 300PLN. Quote
Recommended Posts