Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jamnicze']Witamy się :) A może nauczyć Oskara chodzenia w kagańcu? Wtedy Ty będziesz spokojniejsza.[/QUOTE]

tak Oscar już chodził w kagańcu,ale kiedyś podczas spaceru właściciel amstaffa na szczuł swojego psa na Oscarka,i tamten go zaatakował
od tamtej pory właśnie Oscar nie chodzi w kagańcu

Posted

[quote name='magdabroy']Jak dobrze dobieżesz obrożę półzaciskową, to go nie udusisz ;) Ja musiałam Torce kupić właśnie taką obrożę ponad miesiąc temu ;) Bo Tora zapomniała, że nie wolno się wyrwać do psów :( Kilka spacerów z tą obrożą plus korekta jak wyrywała do psa i na tą chwilę, Tora czuje, że cofam rękę ze smyczą, to już wie, że musi cofnąć się do mojej nogi, bo inaczej sama sobie zrobi krzywdę ;)[/QUOTE]

no tak,tylko że Twoja Torcia to pewnie jest mądrzejsza od mojego Oscarka,bo ten ma to do tego że najpierw robi a potem myśli,nawet Misiek jak mówi komuś o naszym psie to nazywa go psychopatą
a jak Oscar się nakręci to nie można nic od niego wyegzekwować,już nie raz próbowaliśmy,i na zabawkę i na ulubiony gotowany kurczak,jego w tedy nic nie interesuje,tylko likwidacja przeciwnika:(
wygląda to tak jak by Oscar miał klapki na oczach

Posted

[quote name='unikatowydiament']czytałam że kantarek u psów takich jak Oscar,które się wściekają może powodować uszkodzenie krtani,i wiem że jak psy już nie chodzą w kantarku do wracają do swoich zachowań,zastanawiałam się także nad obrożą półzaciskowom,ale ona też odpada,wiem że jednej forumowiczce o mały włos Pitbull się nie udusił[/QUOTE]
kantarek wedle mojej znajomości budowy kantarka jak i psa nie jest w stanie uszkodzić krtani, chyba ż ejest jakoś specyficznie założony - no chyba, że skręcenie całości głowy wiąże sie z uszkodzeniem krtani - to tak.
Może spróbuj to co pisze magdabroy - łancuszek - tylko dobzre go musisz zalozyć, aby byl zaciskowy a nie niezaciskowy - czyli przez dobre kółeczko trzeba przewlec calą resztę. jak chcesz to wyprobowac bezkosztownie, to weź smycz i od strony gdzie jest rącza zrób pętelkę i su na szyje - masz zacisk.
No i korekty - da sie to wypracować, ale ćwiczyc trzeba - niestety. wiem, ze to nudne, kiedyś tez chcialam na skrtóy, szybciej, przez co robilam mega blędy, teraz robie już na spokojnie, nadal pewnie popełniam mase błędów, ale zaczynam powoli rozumiec o co w tym wychowaniu psa chodzi.

Posted

[quote name='unikatowydiament']no tak,tylko że Twoja Torcia to pewnie jest mądrzejsza od mojego Oscarka,bo ten ma to do tego że najpierw robi a potem myśli,nawet Misiek jak mówi komuś o naszym psie to nazywa go psychopatą
a jak Oscar się nakręci to nie można nic od niego wyegzekwować,już nie raz próbowaliśmy,i na zabawkę i na ulubiony gotowany kurczak,jego w tedy nic nie interesuje,tylko likwidacja przeciwnika:(
wygląda to tak jak by Oscar miał klapki na oczach[/QUOTE]
Niestety znam ten ból- jak się nakręci na jakiegoś psa to mogę najlepszym mięskiem przed nosem machać a on i tak nie zwraca uwagi :shake:

Posted

witamy się sobotnio:)

ostatnio czytałam artykuł na temat agresji,i behawiorysta napisał ze psy mogą się uzależnić od agresji,i w przypadku Oscarka właśnie niestety tak jest
wiem że jeszcze tak 2/3 lata i Oscar powinien dużo się uspokoić,tak często mają psi terroryści

cieszę się bardzo że Księciuniu się podoba:)

pozdrawiamy

Posted

Nasze Evo w końcu zostało naprawione,mieliśmy stłuczkę,Misiek rabnął do Hondy Civik,ale na całe szczęście nie było tak źle,ale Ja od tamtej pory jak jadę autem,i jest przed Nami auto jakieś 2/3 m,albo Misiek hamuje,to żołądek mam w gardle,i serce mi tak wali,jak by miało wyskoczyć,nie potrafię przestac się denerwować,i przed oczami mam cały czas,to że znowu będzie to samo,albo jeszcze gorzej,normalnie masakra:(

Posted

hello:)

jakoś mi tak na duszy lepiej jak świeci słoneczko,i w nadchodzącym tygodniu idę do lekarza,po skierowanie do neurologa,bo w czwartek mi się nie chciało,i będę musiała pojechać i zapytać się o kurs komputerowy i o studium administracyjne
siedzę przy kompie i objadam się lodami,a Księciuniu zemną,wczoraj piłam mleko kozie,a Oscar mi zaczął się dopominać,szczekał i skakał jak głupi,więc mu nalałam do miski,a on powąchał,dugał miskę nosem,wylał mleko na podłogę,a następnie wypił
ostatnio znajomi mi powiedzieli że mam świra ma punkcie mycia rąk i robienia porządków,Ja po prostu wszędzie muszę mieć czysto

pozdrawiamy i miłej niedzieli życzymy