Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nadszedł bardzo dla mnie ciężki czas, nie bardzo mogę się opanować na myśl że zdjątka Rodzynka, najskromniejszego psiaka pod slońcem będa fotkami pożegnalnymi/

Odleżały w telefonie około tygodnia, / gdy robiłam te zdjęcia jeszcze miałam nadzieję że psiak wyjdzie na prostą, tyle choróbsk już zwalczylismy razem!!! Walczył dzielnie razem ze mną zachęcając mnie swym spokojem i pokorą, w wątku napisano że ma godziny policzone, ale walczyliśmy ok 10 miesięcy i widzialam że dokąd nie będzie całkiem zdrowy nie można go dać do adopcji, i dobrze zrobiłam NIESTETY RODZYNEK KU MOJEJ WIELKIEJ ROZPACZY ODSZEDŁ!!!! trudno mi nawet o tym pisać, wczoraj nie mogłam wcale /

Nic na to nie wskazywało, że dzieje się coś niedobrego, aż do momentu kiedy już w środę nie przyjął vetmedinu i karsiwanu jak zwykle, zwymiotował, właściwie pierwszy raz , ponowiłam próbę, za jakis czas , to samo, Poprosiłam o jakiś nasercowy lek w zastrzyku weta, nie miało to sensu, okazało się że przyczyną niedomagania jest duży nowotwór na wątrobie!!

nie miał jakichś typowych objawów, bo przecież jego dieta była najdelikatniejsza z możliwych z powodu ropnia i jelitek a dolegliwości związane z ropniem pokryły wszystkie inne, jak się już ucieszyłam że pozbylam się kolejnego ropnia , uderzyła we mnie ta rakowa bomba

Może to i dobrze że do końca nie wiedzieliśmy o tym, pielęgnowałam go z wielką nadzieją , której tak naprawdę nie było, a biedny Rodzynek nie cierpiał do ostatnich chwil

Dobrze że byly u mnie dwie gliwickie cioteczki i bardzo mnie w tej rozpaczliwej chwili wsparły, za co im dziękuję!

Bardzo mnie to boli, ale pociesza tylko to że chyba był u mnie szczęśliwy i niczego mu nie brakowało/

Żegnaj MISIEŃKU!!

Posted

Żegnaj Rodzyneczku
[*] Ostatnie miesiące byłeś szczęśliwym Psem, miałeś wspaniała Pańcię, która Cię kochała :)
Teresko, wielkie dzięki, za to ,że pokochałaś Rodzynka. Jesteś wspaniałym Człowiekiem!

Posted

O, rany Rodzynku :-( jednak mim wszystko bardzo mnie to zaskoczyło :shake: i bardzo zasmuciło :-(. Zabrałeś kawałek serduszka swojej pańci ale chyba to miało tak być że mogłeś odejść w szczęśliwym domku i zaznać dobroci serca - żegnaj malutki :-(

Posted

Zawsze mi mówiłaś Teresko, co u Rodzynka słychać.To był nasz temat"dyżurny" a teraz moja Nolunia odeszła i Twój Rodzynuś też już za TM
[*]Współczujemy sobie nawzajem.Tylko tyle możemy.Pozdrawiam i zadzwonię, jak dam radę, ale nieszybko.

• 1 year later...