zebrazebra Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Jestem z Wami myślami, proszę o podnoszenie bazarków, bo pieniądze będą potrzebne! Quote
Wiedźma Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Bazar super, będę sobie robić konkurencję. Biedne Kajtunisko, oby jak najprędzej psina wyzdrowiała. Quote
alice midnight Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 dostałam maila w sprawie adopcji Kajtuna..szczęka mi opadła bardzo... Quote
joan51 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 alice midnight napisał(a):dostałam maila w sprawie adopcji Kajtuna..szczęka mi opadła bardzo... Super tylko aby doszła do skutku. Quote
mmd Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 alice midnight napisał(a):dostałam maila w sprawie adopcji Kajtuna..szczęka mi opadła bardzo... Najwyżej pozbierasz z ziemi:) Ważne, żeby Kajtek domku się doczekał. Quote
Lidan Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ciekawe z jakiego powodu alice opadła szczęka :hmmmm: Dlatego, że w ogóle ktoś zainteresował się Kajtunem? A może takie wspaniałe warunki ktoś proponuje? Alice, nie daj się prosić. Uchyl rąbka tajemnicy bo mnie niecierpliwość zje :-) Quote
joan51 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Lidan napisał(a):Ciekawe z jakiego powodu alice opadła szczęka :hmmmm: Dlatego, że w ogóle ktoś zainteresował się Kajtunem? A może takie wspaniałe warunki ktoś proponuje? Alice, nie daj się prosić. Uchyl rąbka tajemnicy bo mnie niecierpliwość zje :-) Rozmawiałam z Alice na razie sprawa adopcji jest w zawieszeniu. Prosiłam aby podała osobie zainteresowanej mój kontakt i aby sama zobaczyła Kajtuna i wtedy zdecydowała. Pożyjemy, zobaczymy. Kajtek jest zdrów i wesoły. Quote
joan51 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Mam osobę która jest zainteresowana przyjęciem zwierzaka na DT. Najchętniej małego ze względu na małe mieszkanie. W razie potrzebu proszę o kontakt na prywat. Quote
Lidan Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 joan51 w jakiej miejscowości jest to DT? Płatne? Sprawdzone? Quote
joan51 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Lidan napisał(a):joan51 w jakiej miejscowości jest to DT? Płatne? Sprawdzone? TZN to jest moja koleżanka , która przyjęłaby jakiegoś malucha na tymczas. Mieszka w Łodzi. Kocha zwierzęta i za opłatą zaopiekuje się. Zwierzak będzie dobrze traktowane. Jej kontakt 502633876 =Jola Quote
joan51 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Byłam dzisiaj z Kajtunem u weta. Na ten moment ocenił, że nie wymaga interwencji chirurgicznej. Stwierdził , iż może to wyglądać tak jak wygląda ponieważ doszło do zarośnięcia kanału, który był pozostawiony. W jego wypadku trzeba by usunąć całość ale jest to dosyć niebezpieczne, gdyż obok przebiega tętnica szyjna. Quote
alice midnight Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 joan51, przede wszystkim zalezy nam na tym, żeby Kajtun miał mozliwość rozwijania się, dlatego tak bardzo zalezy mi na hoteliku u Astaroth. Chodzi mi o to, żeby się uczył, bo w tej chwili to dobrze wiesz..rozpieszczone paniczątko, które jeszcze nie poradziło sobie do konca ze swoimi problemami. Nad nim musi byc twarda ale tez wyrozumiała ręka. Astaroth i jej mąż są zootechnikami, w hotelu mają kilka psów, sa kolejki. Dlatego ciągle czekam. Oczywiście, jeśli będziemy mieli nóż na gardle trzeba będzie skorzystac z oferty Pani Joli. A ja sama powoli czuje, że trace grunt pod nogami :/ co do maila związanego z adopcją, Pani jest z Łodzi, wymieniłysmy tylko maile, staneło na tymm że dałam numer do joan51 i zachęciłam do wizyty, ale Pani powiedziała, że nie stać ją na utrzymanie zwierzaka który potrzebuje opieki weterynaryjnej...to krótko mówiąc jest troche takie....no chyba wiecie o co mi chodzi. Oczywiście pieniądze które sa na koncie Kajtuna moga byc przeznaczone na weta w kazdej chwili takze gdyby poszedł do ds, sfinansujemy z tych pieniędzy konieczną operację.Ale dom stały musi sie zobligowac do opieki nad psem zawsze :/. Quote
Lidan Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='alice midnight']joan51, co do maila związanego z adopcją, Pani jest z Łodzi, wymieniłysmy tylko maile, staneło na tymm że dałam numer do joan51 i zachęciłam do wizyty, ale Pani powiedziała, że nie stać ją na utrzymanie zwierzaka który potrzebuje opieki weterynaryjnej...to krótko mówiąc jest troche takie....no chyba wiecie o co mi chodzi. Oczywiście pieniądze które sa na koncie Kajtuna moga byc przeznaczone na weta w kazdej chwili takze gdyby poszedł do ds, sfinansujemy z tych pieniędzy konieczną operację.Ale dom stały musi sie zobligowac do opieki nad psem zawsze :/. Szkoda...Już miałam nadzieję, że może jednak Kajtun znajdzie swój własny domek. No ale jak ktoś w ten sposób stawia sprawę to może w ogóle nie powinien decydować się na psa bo nigdy nie ma pewności czy za kilka miesięcy czy lat pies nie zachoruje nagle. Quote
mmd Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Gumtree: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Taki-nieduzy-Kajtunek-szuka-domu-W0QQAdIdZ237298296 Quote
joan51 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Cała prawda w ogłoszeniu. Kajtun w 5 minut nauczył się podawać łapkę. Quote
joan51 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Kajtun coraz lepiej znosi pozostanie w domu. Już nie jest zamykany w klatce tylko może się przemieszczać po części mieszkania. Quote
mmd Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Dobrze, że robi postępy. To tylko sugestia z mojej strony, ale może warto zastanowić się, czy dawać Kajtuna do kojca teraz, kiedy nabrał obycia domowego... Quote
zebrazebra Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Kajtun, witaj :) i sprawuj się dobrze! Quote
joan51 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Kajtun coraz lepiej znosi rozstania nawet 2 - 3 godzinne. Będą z niego " ludzie". Quote
joan51 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dzisiaj znów się popisał. Był sam w domu i nic nie sposocił. Już tak bardzo mnie nie pilnuje. Potrafi być w drugim pokoju i bawić się lub drzemać. Quote
joan51 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Czy już nikt mnie nie KOCHA? ---- KAJTUN Quote
joan51 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Ważę już 13,100 i jestem wesołym ślicznym pieskiem. Quote
Recommended Posts