Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do nóg się Kajtusiek nie dobiera, ale szczekać lubi, zwłaszcza jak teściowa jakiś koc trzepie albo z miotłą z domu wyskoczy (np. żeby pozamiatać schody). Ale w miarę łatwo go doprowadzić do porządku ;)

Posted

[quote name='Murka']Do nóg się Kajtusiek nie dobiera, ale szczekać lubi, zwłaszcza jak teściowa jakiś koc trzepie albo z miotłą z domu wyskoczy (np. żeby pozamiatać schody). Ale w miarę łatwo go doprowadzić do porządku ;)[/QUOTE]
Tą miotłą...?! :diabloti:

A co z całkiem obcymi nogami? Miewa w ogóle jakieś okazje...?
Ostatnio to pewnie tylko Muzzy? :hmmmm:

Posted

Na muzzego to akurat bardzo fajnie zareagował.
Czasami Kajtek jest na ogrodzie jak wet albo ktoś inny przyjeżdża - wówczas obszczekuje, a tyły gości na wszelki wypadek "ubezpieczamy" ;)

Posted

[quote name='Murka']Na muzzego to akurat bardzo fajnie zareagował.
Czasami Kajtek jest na ogrodzie jak wet albo ktoś inny przyjeżdża - wówczas obszczekuje, a tyły gości na wszelki wypadek "ubezpieczamy" ;)[/QUOTE]
Że do Muzzy'ego by ł OK, to pamiętam. :)

Pies obronno-stróżujący się znalazł, psia jego mać! :mad:

A Kajtuniasta paszcza - skoro nic w tym temacie nie piszesz - to chyba, tfu tfu, dobrze...? :hmmmm:

[quote name='Marycha35']Hi, hi, mądra głowa:);):)[/QUOTE]
Ubezpieczajacych, ubezpieczanych, czy Kajtuna...? :evil_lol:

[quote name='Czorcik']jestem u Katula i nie wiem co napisać, tyle czasu już minęło, a on nadal w tym samym punkcie.[/QUOTE]
No... parę punktów już zaliczył od czasu, gdy go poznałaś... :roll:

[quote name='Ziutka']Inuś, może jakieś nowe ogłoszenia na kilka woj. zrobimy ? :)[/QUOTE]
Ale skąd wciąż nowe teksty brać...? :niewiem:

Posted

[quote name='inka33']

Ale skąd wciąż nowe teksty brać...? :niewiem:[/QUOTE]
To może troche tylko pozmieniać, albo dać jakieś starsze czy coś...no sama nie wiem :(

Posted

[quote name='Ziutka']To może troche tylko pozmieniać, albo dać jakieś starsze czy coś...no sama nie wiem :([/QUOTE]

[SIZE=3]Tu są zebrane teksty:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189215-Kajtun-bez-DS-zbieramy-na-hotel-i-psie-potrzeby?p=21718885#post21718885[/URL]
[/SIZE]
(Brak tylko tych wcześniejszych, jeszcze sprzed adopcji do nas... :roll: )

[SIZE=3]Ostatnio szedł nr 5 z fotkami wybranymi z sesji Myzzy'ego, tylko nie zaktualizowałam jeszcze w/w postu...[/SIZE]

Posted

W Kajtunowej paszczy niby ok. Czasami jak się napije wody to potem pokasłuje, ale zrzucam to na bark, że zbyt łapczywie pił itd. :roll:
Poza tym chyba się starzeje nasz Kajtusiek, bo czasami zamiast się bawić z psami i szaleć to woli wygrzewać się w słoneczku :cool3:

Jeśli chodzi o tekst to już kiedyś myślałam o tym, żeby w ramach zmiany zrobić Kajtuśkowi wierszyk. Czy zadziała - nie wiadomo, ale zawsze to jakaś odmiana. Mogłabym coś dla Kajtuśka stworzyć, ale potrzebuję na to trochę czasu.
Ostatnio robiłam dla Gacusia (post 659):
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/220372-GACUŚ-potraktowany-jak-śmieć-Przykuty-łańcuchem-do-beczki-bez-wody-i-jedzenia/page27[/URL]

Posted

[quote name='Murka']Jeśli chodzi o tekst to już kiedyś myślałam o tym, żeby w ramach zmiany zrobić Kajtuśkowi wierszyk. Czy zadziała - nie wiadomo, ale zawsze to jakaś odmiana. Mogłabym coś dla Kajtuśka stworzyć, ale potrzebuję na to trochę czasu.
Ostatnio robiłam dla Gacusia (post 659):
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/220372-GACUŚ-potraktowany-jak-śmieć-Przykuty-łańcuchem-do-beczki-bez-wody-i-jedzenia/page27[/URL][/QUOTE]

[COLOR=#b22222]Kajtusiek ma wierszyk:[/COLOR]

.................................

[COLOR=#0000ff][SIZE=3][B]:czytaj: tekst 3.[/B][/SIZE][/COLOR]

by inka33/jola_li, skrócony przez diana79:
------------------------------------------------------------------

[B]LIST OD KAJTKA, który długo szuka domu[/B]

[I][FONT=&amp]Posłuchajcie, Przyjaciele!
Jestem Kajtek, jakich wiele.
Z rasą nie mam nic wspólnego,
ale chyba nic w tym złego?

Znaleziony jestem psiak,
co ma około czterech lat.
Sięgnę tylko Ci do łydki
i w ogóle jam niebrzydki.

Jestem czarny podpalany,
białą łapę mam, tors biały.
Krótka sierść ma i ogonek.
Długo czekam na Swój Domek...

Mieszkam teraz w hoteliku
i choć kumpli mam bez liku,
wolałbym przy Tobie być
i domowym życiem żyć.

Pragnę: własne mieć piłeczki,
świeżej wody dwie miseczki,
chodzić z Tobą na spacery -
wszak mam po to łapki cztery.

Lubię hasać, kocham jeść.
Bardzo proszę, weź mnie! Weź!
Będę wierny Ci jak pies,
zawsze, aż po życia kres.

Jestem zdrowy, zaszczepiony,
lecz mam zmartwień cztery tony!
Nie mam jajek, lecz mam CHIP,
a na razie mówię: Chlip...

p.s. możliwa pomoc w transporcie na terenie całej Polski

[/FONT]telefon: [COLOR=navy]503 683 050
[/COLOR]email: [COLOR=#000080][email protected][/COLOR][/I]

[U][B]Wstawiany do ogłoszeń[/B][/U][B]:[/B]

[COLOR=#ff0000]MARZEC 2013[/COLOR]
(30 szt. na [COLOR=#ff0000]mazowieckie, śląskie, lubelskie[/COLOR]) diana79 u Javeny

.................................
[I]
(Oryginalna wersja ma 10 czy 11 zwrotek i się nie mieściła na portalach... :oops[/I]: )

[COLOR=#b22222]...ale jak masz wenę, to oczywiście chętnie przyjmiemy nowy. :Rose:[/COLOR]

[quote name='Murka']W Kajtunowej paszczy niby ok. Czasami jak się napije wody to potem pokasłuje, ale zrzucam to na bark, że zbyt łapczywie pił itd. :roll:
Poza tym chyba się starzeje nasz Kajtusiek, bo czasami zamiast się bawić z psami i szaleć to woli wygrzewać się w słoneczku :cool3:[/QUOTE]
Dobrze, że z paszczą dobrze. :multi:

A co do wygrzewania się na słoneczku, to może nie wiek, a tusza...? :mad:
Może pora już przejść na dietkę, skoro wiosnę już czuć w powietrzu, a odchudzanko miało być od wiosny? :hmmmm:

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ja właśnie puściłam moją marcową deklarację:)[/QUOTE]
Dzięki! :Rose:
Zamelduję, jak zobaczę, że doleciała. :)

[quote name='Murka']To jak już był ogłaszany z wierszykiem (fajnym! :) ), to ja już nie mam pomysłu...[/QUOTE]
Możesz ulepić nowy wierszyk, jak Cię wena najdzie - co by sie miała marnować, a i spróbować warto przecież. :)

[quote name='Marycha35']Pycha wierszyk:):):):):) brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
Przez weekend postaram się dokopać do oryginalnej (dłuższej) wersji - teraz jestem zbyt padnięta i niemyśląca... :oops:

Posted

[B]Przy okazji końca m-ca zaktualizowałam konto Kajtuna o ostatnie wpłaty:[/B]

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#0000ff]+10[/COLOR] zł - [B]AleksandraF[/B] ([COLOR=#ff8c00]dekl.[/COLOR] II) 24.02
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=2] [COLOR=#0000ff]+20[/COLOR] zł - [B]mmd[/B] ([COLOR=#ff8c00]dekl.[/COLOR] III) 28.02
[/SIZE][SIZE=2] [COLOR=#0000ff]+10[/COLOR] zł - [B]pinczerka_i_Gizmo[/B] ([COLOR=#ff8c00]dekl.[/COLOR] III) 28.02

Dziękuję! [SIZE=2][SIZE=2][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG] [SIZE=2][SIZE=2] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

[U]Na dziś wygląda to tak[/U]:

[SIZE=2][SIZE=2][B][SIZE=2][COLOR=#b22222][B][SIZE=3][B][COLOR=#b22222]+718,15[/COLOR][/B] zł[/SIZE][/B][/COLOR][SIZE=3][B] - SALDO na dzień [COLOR=#b22222]02.03.2014

:multi:[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B][SIZE=2][SIZE=3][B][COLOR=#b22222][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B][SIZE=2][SIZE=3][B][COLOR=#b22222] :multi:[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B][SIZE=2][SIZE=3][B][COLOR=#b22222][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B][SIZE=2][SIZE=3][B][COLOR=#b22222][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][B][SIZE=2][SIZE=3][B][COLOR=#b22222] :multi:[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Posted

Ślepi, durni, sapiensowaci!!!!

Przyda się???

[quote name='sleepingbyday'][B][COLOR=#000000]Hej uwaga! znów mam możliwość załatwienia darmowych usg narządów wewnętrznych dla psów i kotów w ramach warsztatów specjalistycznych dla weterynarzy. odbędą się w tę niedzielę - 9 marca w w Hotelu Groman, Al. Krakowska 76 w Starym Sękocinie (Warszawa). Chętnych proszę o PW.[/COLOR][/B][/QUOTE]