Figafiga Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Lamia kojarzy mi się z kultową Seksmisją!!!! :loveu: Quote
Romka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 W schronisku jest jeszcze do kompletu owczarek długowłosy.Widziałam go wczoraj ale nie miałam aparatu. Quote
mamanabank Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Lamia (gr. λάμια) – w mitologii greckiej to potwór o kobiecej postaci, pożerający dzieci i młodych mężczyzn podstępnie zwabionych jej złudną pięknością. http://pl.wikipedia.org/wiki/Lamia_%28mitologia%29 Czy na pewno to imię do niej pasuje??? A może by ją przechrzcić na kojarzącą się z grą świateł Lumię? Quote
kajkoowa Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Mamonabank ja jej dałam to imię myśląc o Seksmisji ;) Nie wiem, zmieniać? Quote
Figafiga Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 nie zmieniaj hi hi hi niech będzie Lamia ;-) Quote
Paula03 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='mamanabank']Lamia (gr. λάμια) – w mitologii greckiej to potwór o kobiecej postaci, pożerający dzieci i młodych mężczyzn podstępnie zwabionych jej złudną pięknością. http://pl.wikipedia.org/wiki/Lamia_%28mitologia%29 Czy na pewno to imię do niej pasuje??? A może by ją przechrzcić na kojarzącą się z grą świateł Lumię? Mi też się tak kojarzy :) Ale już niech będzie Lamia! Quote
Romka Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Niech będzie!Mamanabank teraz encyklopedystka bo się "nauctwem"zajmuje! Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Jak ją zwał tak ją zwał, trudno... Jest inna kwestia. Spójrzcie, to jest przykładowe zdjęcie owczarka belgijskiego tervuerena tu więcej: http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/2008/10/owczarek-belgijski-tervuren-w-potrzebie-pies-i.html Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 a tak wyglada nasza.... jak ona tam miała na imię? Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Dziewczyny, bardzo Was proszę, która może, lećcie do ciotek od Belgów, niech powiedzą, czy to nie jest belg. Już się ludzie kręcą koło niej, dzisiaj jakiś facet przyszedł pokazał ją małej córce i poszli bez słowa, nie muszę Wam mówić, jak ten człowiek wyglądał... drech po prostu. Żal tej suczki, nawet jak ma Lamia na imię.... ;-) Psów nie akceptuje, chociaż pewni da się ją spokojnie wychować, bo jest bardzo młoda, do ludzi łagodna, energiczna radosna suczka. Quote
megii1 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Zapisuję i porozsyłam - pysk to ma belgowaty ale dalej to jak dla mnie Donek:) Quote
beka Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Ona nie wygla na belga tylko donka, długo jest w schronie? mam nadzieje że ktos jej szuka.. czy bedzie ciachnieta przed wydaniem? Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 megii1 napisał(a):Zapisuję i porozsyłam - pysk to ma belgowaty ale dalej to jak dla mnie Donek:) No właśnie taka pomieszana jest, tył ma skoszony jak owczarek niemiecki ale ten długi wąski pysk... poza tym jest drobniejsza niż ON. Quote
gazzy Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Po pierwsze z jakiego schroniska jest Lamia ? Po drugie proszę sprawdzić czy ma czip. Jeżeli ma to może właściciel dodał ją do bazy np. safe-animal. Po trzecie... Jakiś opis by się przydał... Bardziej dokładniejszy ;) Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Po pierwsze jest z Łowicza, po drugie chip będzie sprawdzony jutro, ale została wrzucona do schroniska, nie znaleziona... nie wiemy czy właściciel ją podrzucił, czy ktoś, kto ja np ukradł. Po trzecie nie wiemy jeszcze dużo na jej temat, ponieważ w schronisku jest od kilku dni, na tzw. kwarantannie, opis na pewno będzie ;-) Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 beka napisał(a):Ona nie wygla na belga tylko donka, długo jest w schronie? mam nadzieje że ktos jej szuka.. czy bedzie ciachnieta przed wydaniem? Będzie wysterylizowana przed adopcją, może nawet wcześniej. Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Zapraszamy również do kolejnego nowego w schronisku DONka Lupusa http://www.dogomania.pl/threads/189105-Ramzes-doros%C5%82y-pies-w-typie-ONka-ze-zmianami-sk%C3%B3rnymi-na-%C5%82apkach!?p=15032785#post15032785 Quote
UMilki Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Lamia... piękne imię i piękna sunia. Wakacyjne wyjazdy się zaczęły?! Quote
mamanabank Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 UMilki napisał(a):Lamia... piękne imię i piękna sunia. Wakacyjne wyjazdy się zaczęły?! Jeśli imię się podoba, to ja już się zamykam w tej kwestii, a co do wakacji, to właśnie TAK! Quote
Recommended Posts