Jump to content
Dogomania

Choco -nasza czekoladowa lisiczka (strona 96- skoki str. 55, 57

Recommended Posts

Posted

Oj, tak... widziałam te problemy. Dlatego ja wolę na codziennych spacerkach prowadzić baski na smyczy. A bez smyczy to na PM, Fortach i ewent. u kogoś na działce...

Fotek dzisiaj nie będzie; za chwilę będą przymierzała się do spania; ostatnie 2 tygodnie dały mi się we znaki...

Co do spacerku. Ewuniu - i vice versa!:lol:
Pzdr.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Arial Unicode MS]Opiszę sobotę troszkę dokładniej:[/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Arial Unicode MS]W sobotę byłam na Polu Mokotowskim na wspólnym spacerku z 6 baskami, dogiem i akitą japońską. [/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Zdjęć niestety zrobiłam bardzo mało - skupiłam się głównie na obserwowaniu rowerzystów i biegaczy czy się nie zbliżają... [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Niestety w miarę poprawy pogody gdy było pewne że będzie ładnie i zaświeciło słońce pojawiło się coraz więcej ludzi, rowerzystów, byli biegacze i osoby jeżdżące na rolkach..[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Moja psinka krótko nacieszyła się wolnością – czytaj spuszczona ze smyczy i zdjęty kaganiec... nawet podeszła do jednego z panów i zjadła z ręki przysmak a później ponownie obwąchiwała rękę i sprawdzała czy nie ma tam znowu smakołyku..[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Właśnie dlatego tak mniej więcej od początku kwietnia całkowicie przestałam przychodzić na spacerki na PM...[/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black]Na szczęście obok domu mamy całkowicie zrujnowaną Warszawiankę, na której płytę nikt nie wchodzi i jeśli nikogo nie widać na horyzoncie psinka biega luzem i szaleje z piłeczką.[/COLOR][/FONT]
Na normalnym spacerku zawsze i wszędzie musi chodzić cały czas w kagańcu i na smyczy...
[COLOR=black][FONT=Verdana]Potem przeszliśmy na psią łączkę gdzie spotkaliśmy dwie dla mnie obce osoby i onki. Pieski chwilę razem się bawiły ale po jakimś czasie gdy zauważyłam że psinka podchodzi od tyłu do nogi jednego z panów – tego obcego skończyła się jej wolność – była jedynym psem biegającym w kagańcu...[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Sam już nie wiem co z moją teorią że mała boi się dużych psów i onków? Kolejny raz przekonałam się że wszystko zależy od psów i ich wychowania...[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Teraz mam inne domowe atrakcje:[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Codziennie podczas burzy woda nam kapie z sufitu...i mokra plama powiększa się po każdym deszczu.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black]i miałam robienie zdjęć, pisanie pism itd...[/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana][COLOR=black]A teraz wyjaśnienie dlaczego w sobotę byłam baardzo zainteresowana wykorzystaniem obecności Krzysia w domu: Sam tego jeszcze nie umiem ale Krzysiowi wyszło to:[/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][URL="http://www.youtube.com/watch?v=sHd5SAlhEs4"][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.youtube.com/watch?v=sHd5SAlhEs4[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/COLOR]

[COLOR=black][URL="http://www.youtube.com/watch?v=rvdgU-L-cNE"][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.youtube.com/watch?v=rvdgU-L-cNE[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Arial Unicode MS]W tej chwili Krzyś jedzie od godziny 6 do Wrocławia na koncert gitarzysty Toniego Emmanuela rozpoczynający się o godzinie 16. wróci do domu w środę w południe.[/FONT][/SIZE][/COLOR]

Posted

Nie ma nikogo oprócz Asi, nie ma - wszyscy wyjechali...
Wkleiłam jeden odcinek do swojego monologu i idę sobie coś poprogramowć do BLOGA na ONET - tam przynajmniej prawie z założenia wiem że piszę sobie monolog... tylko czasem widzę jak zmienia się statystyka odwiedzin...

Posted

Witaj Ewuniu! :loveu:
Współczuję Ci bardzo z przeciekającym dachem... Czy w tej chwili coś się zmieniło?

Wschód słońca mnie zauroczył, zresztą piękny jak każde naturalne zjawisko! Skok Choco obejrzałam kilka razy, ciekawie było porównać ze zdjęciami, które kiedyś się pojawiły w Twojej galerii. ;)

Pozdrawiamy,
Alesja i Jaszka

Posted

Czy to ten sam skok, który fotografowałaś w formie zdjęć seryjnych?

I czy ta mokra plama to jest na ścianie czy na suficie? Bo wtedy wiadomo, do kogo można mieć pretensje...:cool3:
Pzdr.

Posted

[quote name='miroszki']Witaj Ewuniu! :loveu:
Współczuję Ci bardzo z przeciekającym dachem... Czy w tej chwili coś się zmieniło?

Wschód słońca mnie zauroczył, zresztą piękny jak każde naturalne zjawisko! Skok Choco obejrzałam kilka razy, ciekawie było porównać ze zdjęciami, które kiedyś się pojawiły w Twojej galerii. ;)

Pozdrawiamy,
Alesja i Jaszka[/quote]

Dziękuję bardzo Alesja dziś nie było ulewy ani burzy i był spokój. To nie jest przeciekający dach - mieszkamy na I piętrze a w budynku są 4 piętra.
Wschód słońca na Babiej Góry był fotografowany 1 listopada!!!

[quote name='Asiaczek']Czy to ten sam skok, który fotografowałaś w formie zdjęć seryjnych?

I czy ta mokra plama to jest na ścianie czy na suficie? Bo wtedy wiadomo, do kogo można mieć pretensje...:cool3:
Pzdr.[/quote]

Tak Asiu to jest film z właśnie tych zdjęć seryjnych. Byłam rozczarowana bo zdjęć było tak dużo - prawie 70 a film jest taki króciutki...

Mokra plama jest też na ścianiewoda kapie z sufitu ale od strony ulicy w tym miejscu nie ma wcale tynku to sprawka ADM - dziś mąż był w ADM, w zarządzie a ja u przestawiciela Wspólnoty Mieszkaniowej.

Krzysia nie ma w domu, internet działa ale mąż zabrał się do pracy na naszym komputerze tam gdzie przechowuję wszystkie zdjecia.... a ja myślałam że sobie popracuję dłużej na kompiku a dopiero teraz wyszłam z kuchni i powiesiłam pranie.... hi, hi, hi - trudno mi dogodzić.

Posted

[quote name='Asiaczek']... no to zrób jeszcze obiad na jutro...:evil_lol:
Pzdr.[/quote]

Właśnie skończyłam porządki po gotowaniu obiadu na jutro... Jeszcze zobaczę co tam słychać z moim komputerem, jeśli to samo zbuntuję się i pójdę spać!

Zaglądnęłam do Ciebie a tam są taakie fachowe rozmowy o wystawach.
Zdjęć rzeczywiście źle szukałam - w Spacerach a na zdjęciach z Wystaw rozpoznam tylko Ciebie.

Posted

Dziękuję bardzo w imieniu Krzysia - wrócił oczarowany i zachwycony. Cały czas włączał nam plyty, które kupili i opowiadał. Już sama nie wiem jakie zespoły i kto tam jeszcze grał i śpiewał, Krzyś opowiadał wrażenia i sam cały czas też coś grał. W jakimś momencie pamiętam że opowiadał o Tonim Emmanuel że wystąpił z jakimś zespołem jako perkusista. Żałował tylko że kolega, z którym pojechał na koncert szybko sie zmęczył i chciał wracać do domu spać zamiast iść na kolejne koncerty.

Posted

Trudno bloga na ONET nie znacie więc tutaj wkleję kolejne odcinki:

[B][COLOR=red][SIZE=2][COLOR=black]Kocich problemów ciąg dalszy[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]

[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black] [/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Mruczek miał też inne problemy związane z Choco biegającą po ogrodzie: pies w jakimś momencie zaczyna gonić kota a kot na wszelki wypadek bardzo szybko ucieka i nie ma czasu na zastanawianie się czy to jest własny domowy pies – jego przyjaciółka, z którą razem śpią i bawią się. [/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Poza terenem działki odkrył ogromną rurę odprowadzającą wodę z rowu na drugą stronę jezdni i tam przesiadywał a ja zanim mąż podpatrzył zwierzaka denerwowałam się czy przypadkowo nasz kocurek nie przebiega przez ruchliwą jezdnię.[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]podczas przerwy w podróży powrotnej Kiciuś chodził na smyczy..... tylko nikt nie zrobił nam zdjęcia...[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black] [/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=red][SIZE=2][COLOR=black]Ale było gorąco![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B]

[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Zdecydowanie jak na mój gust w pierwszym tygodniu urlopu było za gorąco – 34 stopnie w cieniu a na słońcu w ogóle nie wiadomo ile.[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Spacer albo wycieczki to było przede wszystkim szukanie wody i cienia,[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black] Chocula pokochała błotne kąpiele, była mistrzynią w znajdowaniu wody w rowach i źródełkach. Na szczęście w górach było dużo potoków. [/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Jej ulubione zajęcie to pływanie, [/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/51/64b1df6fbc16388e.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]i pływanie połączone z aportowaniem:[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images26.fotosik.pl/51/2d490ad7a0cc7764.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]moczenie się i leżenie w wodzie:[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/51/d06ccd8cf8a0d82d.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Mała świetnie potrafi poprosić trącając noskiem butelkę i na trasie pić wodę z butelki...[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/51/d6795f5ff4aa498e.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images29.fotosik.pl/51/65693472800cb05f.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black] [/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][/COLOR]

Posted

[quote name='Czoko']Dziś byłam na ślicznym spacerku na Polu Mokotowskim z Asią, Agnieszką i kilkoma innymi Panami z TZ włącznie... Zdjęć niestety zrobiłam bardzo mało - skupiłam się głównie na obserwowaniu rowerzystów i biegaczy czy się nie zbliżają... Zdjęcia pojawią się wkrótce u Asi na FB może i Choculę gdzieś tam będzie widać... i poproszę Asię o przysłanie mi ich i wklejenie do nas...
W naszej grupie był i dog i akita później onek i co z moją teorią że mała boi się dużych psów i onków? Kolejny raz przekonałam się że wszystko zależy od psów i ich wychowania...
Asiu jeszcze raz dziękuję za odwiezienie nas do domku!!! i za bardzo miły spacerek z Waszymi znajomymi... Cóż w realu mogłaś zobaczyć jak wyglądają codzienne problemy na spacerku z psinką...
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i dobranoc Ewa[/quote]

Przepraszam, ze tak późno ale dopiro teraz trafiłam do Twojego fotobloga.
Dziękuje bardzo za wspaniały spacer na PM. Miło było Cię poznać i oczywiście Twoją Choko też. Super dziewczynka chociaż jeszcze dużo pracy przed Wami ale myśle, ze bedzie dobrze. Tak trzymaj :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Proszę, jak pięknie Czekoladka wygląda bez kagańca, kantarka itp...
pzdr.[/quote]
Dziękujemy bardzo nam miło! Dlatego zawsze próbujemy znaleźć spokojne miejsce na normalny spacer z dziką nieprzewidywalną suczką, wymagającą cały czas kontroli...

[quote name='donya']Przepraszam, ze tak późno ale dopiro teraz trafiłam do Twojego fotobloga.
Dziękuje bardzo za wspaniały spacer na PM. Miło było Cię poznać i oczywiście Twoją Choko też. Super dziewczynka chociaż jeszcze dużo pracy przed Wami ale myśle, ze bedzie dobrze. Tak trzymaj :lol: :lol: :lol:[/quote]

Z wzajemnością! Bardzo miło było nareszcie was poznać i po raz pierwszy poznałam bliżej jeszcze inną akitę!
Czy macie swoja galerię? Gdzie mogę zobaczyć wiecej zdjeć Koi?
Waszą świetną stronę właśnie odwiedziłam ale bez zostawiania śladu - tam są tak fachowe wypowiedzi!
Oj pracę nad Choculą będziemy mieli przez całe życie - zresztą tak ją podsumowały nasze Instruktorki na PT..
To jest niestety nieprzewidywalna agresywna suczka po przejściach adoptowana ze schroniska,.

[quote name='miroszki']Dopiero na tych zdjęciach zauważyłam, jaki Choco ma kremowo-czekoladowy nosek..! :loveu:
Czy Kicuś nie protestował przed chodzeniem na smyczy?
Pozdrawiam ;)[/quote]

Kolor noska jest charakterystyczny dla czekoladowych psów!
Kituś był bardzo zainteresowany załatwianiem swoich potrzeb a obok luzem szalała i biegała Chocula i musiałam pilnować żeby się nie przestraszył własnej przyjaciółki i nie próbował uciekać zanim by zauważył że to tylko po prostu ona.

Serdecznie witam Wszystkich Gości i bardzo dziękuję za wizytę!
Wkleję coś co ukaże się w naszym blogu na ONET za jakiś czas: niestety będzie sam tekst bez zdjęcia.

[B][COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=red]Rozczarowałam się zachowaniem Choco...[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Podczas spaceru po Polu Mokotowskim szliśmy brzegiem stawków i gdy żadne pieski nie interesowały się wodą zapragnęłam obecnym zaprezentować wszystkim obecnym zalety retrievera. Zawsze wiedziałam że mała świetnie pływa, kocha wodę, jest piłkomaniaczką i dla aportu zrobi wszystko i rzuciłam ukochaną piszczącą kolcową piłeczkę do wody .... co mała caałkowicie zlekceważyła. Była tak zestresowana na początku spaceru mimo że już wydawało się że zaczynała bawić się z pieskami że na słowo „piłka” ani rzut do wody piłki ani patyka wcale nie reagowała...[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Cóż było robić – byłam ubrana w sukienkę i sandały nadające się do zamoczenia i sama sobie poszłam po piłeczkę do wody... Uff! Mała nareszcie zrozumiała o co chodzi i popłynęła dalej. Powtórzyłam rzut trzechkrotnie – niestety z podobnym efektem.[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Kiedyś rozmawiałyśmy z koleżanką że nasze psy nie interesują się wodą w stawkach na Polu Mokotowskim i naocznie się o tym przekonałam. Kiedyś tak mi się tylko wydawało teraz się w tym upewniłam. Inna sprawa że nie było gorąco tylko strasznie duszno przed kolejną z codziennych burz. Tak więc nasza suczka kocha wodę ale w naturalnych zbiornikach, rzekach, potokach...[/COLOR][/FONT][/COLOR]

Asiu czytałam o Waszej niemiłe wczorajszej przygodzie.
Księżniczka też przestraszyła się duzej ilości basków i też widziałaś jak dziwacznie się zachowywała na początku.
Bardzo mi przykro ale dobrze że tylko tak to się skończyło.
Pozdrawiam Was serdecznie Ewa

Posted

[quote name='Czoko'][COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=black]Kiedyś rozmawiałyśmy z koleżanką że nasze psy nie interesują się wodą w stawkach na Polu Mokotowskim i naocznie się o tym przekonałam. Kiedyś tak mi się tylko wydawało teraz się w tym upewniłam. Inna sprawa że nie było gorąco tylko strasznie duszno przed kolejną z codziennych burz. Tak więc nasza suczka kocha wodę ale w naturalnych zbiornikach, rzekach, potokach...[/COLOR][/FONT][/COLOR][/quote]

Może rzecz nie tyle w naturalności co byc może woda na PM jest jakaś podejrzana i pies to instynktownie wyczuwa. Bunia też nie chciała tam wchodzić.

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/Mała świetnie potrafi poprosić trącając noskiem butelkę i na trasie pić wodę z butelki..."]Mała świetnie potrafi poprosić trącając noskiem butelkę i na trasie pić wodę z butelki...[/URL]

Witaj Ewuniu !!!!!!! :multi:
Ale świetne fotki z wakacji Chocuni... :loveu: :loveu: :loveu:
Widzę, że nasza czekoladka uwielbia pływać, to suuuper !!! :cool1:
Pozdrawiam Cię serdecznie i Krzysia !!! :loveu: :multi:
Wszystkiego dobrego Ewcia. :eviltong:

Posted

Czekoladowa księżniczka bardzo ładnie się prezentuje w wodzie.:loveu:
Super czyta się takie relacje z wakacji, a Mruczek to niezły cwaniaczek:evil_lol:, hehe ale to u kotów normalne:eviltong:

W niedzielę(12.08) Ben skończył dwa lata, zleciało nie wiem kiedy. I się okazuje, że mój pies to już dorosły osobnik, chociaż jego zachowanie tego nie wskazuje, cóż poradzisz. :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Marta z ferajną

Posted

hehe, zawsze, jak chcę się popisać psami to wytną jakiś numer, więc Cię dobrze rozumiem:evil_lol::evil_lol:

też zwróciłam uwagę na to, jak pięknie wygląda Choco ''nieskrępowana'';)

Posted

[quote name='Puchatek']Może rzecz nie tyle w naturalności co byc może woda na PM jest jakaś podejrzana i pies to instynktownie wyczuwa. Bunia też nie chciała tam wchodzić.[/quote]

Więc Choco jest już trzecia! Pierwsza Figa nie chciała wejść do wody i wtedy nasunął nam się właśnie ten temat.

[quote name='hanyg']Witaj Ewuniu !!!!!!! :multi:
Ale świetne fotki z wakacji Chocuni... :loveu: :loveu: :loveu:
Widzę, że nasza czekoladka uwielbia pływać, to suuuper !!! :cool1:
Pozdrawiam Cię serdecznie i Krzysia !!! :loveu: :multi:
Wszystkiego dobrego Ewcia. :eviltong:[/quote]

Dziękuję bardzo!i Miło nam!

[quote name='martula']Czekoladowa księżniczka bardzo ładnie się prezentuje w wodzie.:loveu:
Super czyta się takie relacje z wakacji, a Mruczek to niezły cwaniaczek:evil_lol:, hehe ale to u kotów normalne:eviltong:

W niedzielę(12.08) Ben skończył dwa lata, zleciało nie wiem kiedy. I się okazuje, że mój pies to już dorosły osobnik, chociaż jego zachowanie tego nie wskazuje, cóż poradzisz. :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Marta z ferajną[/quote]

Smarkata skończy dwa lata mniej więcej za cztery miesiące a do tej pory czasami obserwujemy jej szczeniacki bieg gdy jest czymś bardzo podekscytowana!
Martusiu dużo więcej zdjęć jest na Fotosiku.
W Blogu na ONET codziennie ukazuje sie kolejny odcinek i jeszcze dużo więcej jest zaprogramowanych.

[quote name='wiq']hehe, zawsze, jak chcę się popisać psami to wytną jakiś numer, więc Cię dobrze rozumiem:evil_lol::evil_lol:

też zwróciłam uwagę na to, jak pięknie wygląda Choco ''nieskrępowana'';)[/quote]

Ha! Ha! ha! A tak mi zależało bo Asia pierwszy raz zobaczyła na żywo Choculę!!!

Teraz aktualności -
Krzyś wyjechał z babcią do Ciechocinka.

Rozpoczął się remont naszej ulicy z ponad miesięcznym opóźnieniem ale i tak dobrze że jeszcze podczas wakacji... Miał się rozpocząć w dniu naszego wyjazdu na urlop. Fajnie to wygląda - wyobrażacie sobie huk samochodu zrywającego warstwami asfalt?
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Ewa

Posted

hanyg spotykam Cię dość regularnie w różnych Galeriach, chciałam złożyć Wam wizytę i... nic nie znalazłam... tylko czytałam historię Denverka.
[COLOR=Pink][SIZE=1]PS. zwróć uwagę na zmianę w regulaminie dot. cytowania zdjęć - niestety trzeba je zmieniać na linki - ktoś może nas upomnieć![/SIZE][/COLOR]

Posted

[B][COLOR=darkorchid]Oj, Ewcia, Ewcia to ja mam Ci mówić, gdzie masz mnie szukać ??? ;) [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Eh.... :cool3: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Zaraz pozmieniam fotki na linki. :p [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Myślę jednak, że byłby to Sukces przez duże "S", gdybyś mnie tu odnalazła, gdyż tu nie mam galerii i wpadam tu tylko gościnnie. :eviltong: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Pozdrawiam serdecznie. :multi: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]P.S.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Pozdrowienia od mojej kuzynki Marzenny. ;) [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Mizianka dla czekoladowej Chocuni. :loveu: :loveu: :loveu: [/COLOR][/B]

Posted

Za chwile zniknę na dłużej - wczoraj wyszłam z biura o 11 - przyjechało dużo pilnych dokumentów, do domu z działki i spaceru z sunią wróciłam po 20 i mam mnóstwo zaległości...

Mam dla Was pewną ciekawostkę:

[B]Zobaczcie kogo poznałam w środę 15 sierpnia na działce![/B]
Czy nie wiecie przypadkowo gdzie jeszcze można zobaczyć zdjęcia czekoladowego Bordera Collie w różnym wieku?
Oglądałam już stronę podaną przez Kogoś z wątka Borderów dawno temu:
Tam Na stronce [URL="http://www.gis.net/~shepdog/BC_Museum/"][COLOR=#594434]http://www.gis.net/~shepdog/BC_Museum/[/COLOR][/URL] można znaleźć info o borderach (po angielsku) i zobaczyć przeróżne umaszczenia tej rasy.
Po włączeniu tej strony na kolorze Red (Chocolate/Brown) zobaczyłam takie coś:

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images24.fotosik.pl/65/ac4e44e43450e92c.jpeg[/IMG][/URL] piesek Red Brandy
[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images29.fotosik.pl/65/18d7b7b0403492f5.jpeg[/IMG][/URL] piesek Red Tri Rhea

Obok naszej działki była pani, która przyjechała na kilka dni z Francji czy Belgii i gdy tuż po przyjściu męża na działkę na ścieżce mignął mi czekoladowy pies zdziwiłam się gdzie jest nasza suczka- kundelek Choco – za chwilę zobaczyłam go ponownie - zobaczyłam cudnego psa Oli z białym znaczeniem na klatce piersiowej i łapach a później przez chwilę stałam zafascynowana i obserwowałam go. Panią zdążyłam tylko zapytać jaka to rasa.
Już wiem że Bordery też pływają i mają błonę pławną!
Czasem się zastanawiam do kogo może być podobna nasza suczka kundelek ze schroniska.
HI! Hi! Hi!
Pamiętacie naszą żartobliwą zagadkę – dopatrywanie się do cech jakich ras może być podobna .... od środy przypomina mi [B]mini Bordera Collie[/B]

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Ewa

Posted

Ewa szczerze mówiąc to myślałam, że to Czoko z innego okresu. :crazyeye: Bo popatrz na zdjęcie które umieściłaś i to w avatarze, troszkę pod innym kątem głowa.
Ty mi powiedz, jaką rasę przypomina mój Goldi? :eviltong:
Dużo osób mówi, że tollerka ja nie wiem wcale, bo dla mnie to poprostu Goldi:loveu:. Hihi