Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam napisać o najważniejszym. Początkowo miał być norwich terier, ale jest ich bardzo mało i są bardzo wysokie ceny za te pieski. Planuję jechać do Czech i tam się podowiadywać. Drugim wariantem jest cairn terier. Mam nadzieję, że już niedługo będę miała kolejnego czworonożnego członka rodziny.

• 2 months later...
Posted

Niech ktoś mi coś doradzi, ponieważ chcialabym mieć drugiego psa, a dokładniej sunie Bullteriera Miniaturowego. Mam już jedengo psa, jest to samiec Sznaucera Średniego. I chciałabym porady na temat tego jakie są wady, a jakie zalety trzymania dwóch psów w domu?I ogólnie chciałabym dowiedzieć się wszystkiego na temat trzymania 2-óch psów.Z góry bardzo dziekuję za odpowiedź.Pozdrawiam! :P

Posted

Pierwsze pytanie: jestes swiadoma ceny mianiatury? ;)

Ja mam w tej chwili dwie sunie - jedna ze schroniska w wieku 4 lat i 2 miesiecy, bullterierka konczy dzis 17 miesiecy ( :new-bday: ). Beri od poczatku miala pokazywane, ze to Bunia rzadzi i teraz traktuje ja jak mamuske. Poza tym, ze czasami trzeba wydac podwojnie - weterynarz, jedzenie (choc przy dwoch psach to jakos sie rozklada i nie jest az tak zle), to sa same zalety. Pies nie nudzi sie, jesli zostanie sam w domu, zawsze ma sie z kim bawic na spacerach, dbaja o siebie i sie pilnuja, jest wiecej do kochania, przytulania i mniej miejsca w lozku ;) We wrzesniu dolaczy do nas pies bullterier :D

Czy Twoj sznaucer jest wysterylizowany? Bedziesz musiala pomyslec o tym albo na czas cieczki rozdzielac psy lub BARDZO dobrze pilnowac.

Dwa psy to podwojna radocha, ale i czasami podwojne zmartwienie - jesli obie sa przeziebione na przyklad. Taki uklad jest rewelacyjny jak dla mnie :) A obserwowanie ich glupich zabaw... Nie sadzilam, ze psy moga miec TAKIE pomysly ;) :D

Ja wiem, ze na tym trzecim psie sie nie skonczy - czekam do czerwca, az skoncze studia i wynosimy sie gdzies do domku jednorodzinnego :) A wtedy... :D

Posted

BAAAAAAARDZOO serdecznie dziekuje za odpowiedz tufi i pozdrawiam ją :D :lol: . I jeśli byś mogla tufi napisz mi jeszcze czy Bullterier M. wyrządza jako szczeniak duże szkody w mieszkaniu???Jeszcze raz dzieki tufi!!

Posted

Sajko minibullomaniaczko nie przoczysz niczego o mini bullka widzę. A widziałem rodowód mini bullinki od nas to żadnego psa nie znam generalnie same niemieckie przydomki i rodzice słowaccy, jak bede miał ksero to prześle dokładny. :D

Posted

do tufi-byłam już na stronce o niejakiej Bullce Pumce i poczytałam troche o wychowaniu bulla. No ichciałam się zapytać, czy wychowanie bulla jest bardzo trudne?? :smhair2: Bo z tego co wywnioskowałam z tamtego forum do okres dojrzewania u bullów jest baardzo trudny..mam nadzieje że odpiszesz.Pozdrawiam!!

Posted

Trudne? To zalezy co przez to rozumiesz... Ja moge Tobie opowiedziec o standardowych bullach, o miniaturach cos wiecej pewnie Sajko by mogla napisac :)

Wracajac do wychowania - zalezy od konkretnego osobnika, od Twoich umiejetnosci - jakie wczesniej psy mialas? Sznaucer nie nalezy do psow latwych w ulozeniu, wiec jakies doswiadczenie masz :)

Czego sie spodziewasz po tym mini bullu? Dlaczego sie zdecydowalas na ta rase? Napisz cos wiecej o sobie :)

Posted

DO TUFI-masz rację,sznaucery nie są takie łatwe w układaniu,a jednak poradziłam sobie z nim i dzisiaj jest bardzo grzecznym i ułożonym psem.Ale przejdzmy do tematu,więc napisze ci coś o sobie i dlaczego właśnie chcę mieć miniaturkę bulla. Ogolnie to mam 14 lat i jestem wielką psiarą.Na początku chciałam mieć obojętnie jakiego psa,byle mieć i dlatego mam Maksia,mojego sznaucha. Od paru lat bardzo zainteresowały mnie właśnie bulle.Zawsze lubiłam jakies troche ''odmienne'' rasy psów i ich uroda i wygląd naprawde spodobały mi się.Później wzbogacałam swoją wiedzę na temat charakteru tego psa z wieluu różnych książek,a kiedy dostałam internet zwiedzałam wszystkie strony o bullterierach i dowiedziałam się duzo nowych rzeczy o nich.A dlatego zdecydowałam sie na miniaturkę, ponieważ moim zdaniem będzie z nim mniej kłopotu niż z tym większym bullem. Mam zamiar kupić bulla za niecałe 2 lata,bo wtedy przeprowadzam się do mieszkania w bloku i będe miała więcej czasu dla swoich psów,bo teraz choć mam dom z ogrodem to prawie wogóle nie ma mnie w domu (nie chce mi się opowiadac dlaczego,bo to już inna hostoria).Tylko właśnie moi rodzice nie chcą NA RAZIE (namówie ich ;) ) mieć 2-ugiego psa bo mówią że pogryzie nam nowe meble i obsika nowe dywany. No i powiedz mi tufi co ty na to?????????? Czekam na odpowiedz!!!! :D

Posted

Kleo- sunia ktora jest w Kia ma dopiero 3 miesiace, to znaczy, ze jeszcze poczekasz :lol:

co do temperamentu- minitury to sam czysty zywiol, takie male iskierki, ktore patrza niewinnymi oczkami rozmontowujac kolejne elementy domu :-? jak wejdziesz na strone www.elcornijal.com i bedziesz miala chwile cierpliwosci, to wlacz sobie filmik o Threeboys Personality Plus- ona jest definicja charakteru miniaturki 8)

Marek- no czekam i czekam na ten rodowodzik :D a temat o bullikach wyczuje na kilometr :wink: