Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla Rodzinki Neski
[B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]życzenia radosnych Świąt![/COLOR][/SIZE][/B]
[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/4418/1088s.gif[/IMG]

Jak sunieczka?

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za życzenia. Niestety z Neską nie jest dobrze :( . Po świętach zrobiła się jakaś ospała, nie chciała jeść tylko piła wodę. Więc dzisiaj rano poszedłem z nią do weta no i okazało się, że ma babeszjoze. Przed świętami znalazłem u niej parę kleszczy więc to pewnie od nich. Dostała zastrzyki i teraz po południu trochę jakby odżyła. Jutro rano idę znowu do weta i ma powiedzieć coś więdzej.

Posted

Ojej, babeszja to paskudztwo straszne! I podobno w tym roku wyjątkowe żniwo zbiera.
Trzymam kciuki, żeby dobrze się skończyło, dobrze, że szybko zareagowaliście!

Posted

Ojej :-(

Trzymamy kciuki, mam nadzieję, ze sunia wyjdzie z tego...
Jestem z Wami i sunią myslami...

Ostatnio bardzo często opowiadałam o Nesce, myslałam o niej...

Posted

[quote name='miol']Dzięki za życzenia. Niestety z Neską nie jest dobrze :( . Po świętach zrobiła się jakaś ospała, nie chciała jeść tylko piła wodę. Więc dzisiaj rano poszedłem z nią do weta no i okazało się, że ma babeszjoze. Przed świętami znalazłem u niej parę kleszczy więc to pewnie od nich. Dostała zastrzyki i teraz po południu trochę jakby odżyła. Jutro rano idę znowu do weta i ma powiedzieć coś więdzej.[/QUOTE]
Trzeba cały czas czuwac przy psie bo niestety są stany polepszenia po podaniu leków a za chwilę moze byc stan bardzo cięzki .Podstawową sprawa przy babeszjozie jest wczesne podjęcie leczenia .Bardzo szybko padaja nerki i wątroba .....
Moja sunia przezyłą ,ale juz nie mielismy nadzieji .
Jeśli moge podpowiedziec to trzeba być w kontakcie tel .z wetem bo w nocy moze przyjśc pogorszenie .U nas tak było ....Przyjechał w nocy i podał jej kolejne leki .
Bardzo ,ale to bardzo trzymam kciuki za sunie .

Posted

Nesk nosiła taką specjalną obrożę, wet taką doradziła, mówiła że to lepsze niż pryskanie preparatami, na dłużej starcza i bardziej skuteczne. To się dostosowałem.

Posted

Trzymam kciuki za biedactwo.

Ja osobiście stosuję kropelki (Ektopar), obroże mnie jakoś nie przekonują. Niestety nigdy nie ma ochrony 100% przed tym dziadostwem, ostatnio golden jednej z dogomaniaczek, zakrapiany regularnie bodajże Fiprex'em też zachorował na babeszję... Szybko zareagowali i postawili chłopaka na nogi, czego również Nesce i Wam życzę.

Posted

Dostała następne zastrzyki i wet powiedział, że będzie zdrowieć tylko żeby jej zachowywać przez jakiś czas dietę, ogólnie od wczoraj czuje się lepiej, dzisiaj jak szedłem do weta to wykazywała oznaki dawnej Neski. Na kleszcze wet dał właśnie Fiprex i faktycznie powiedział, że najlepiej to krople i obroża (byłem u innego niż poprzednio) ale i tak w tym roku jest tego tyle, że 100% pewności nic nie da.

Posted

Nadal prawie nic nie je, tylko pije wodę. Ma momenty takiego ożywienia ale większość czasu leży. Wet mówił że ma zdrowieć więc czekam.

Posted

Czuje się już dobrze. W sobotę miała jeszcze gorączkę ale od wczoraj wygląda jakby była całkowicie zdrowa. Wrócił jej apetyt i wykazuje chęci do zabawy, przynosi już swoje kółko żeby jej rzucać :).

Posted

[quote name='miol']Czuje się już dobrze. W sobotę miała jeszcze gorączkę ale od wczoraj wygląda jakby była całkowicie zdrowa. Wrócił jej apetyt i wykazuje chęci do zabawy, przynosi już swoje kółko żeby jej rzucać :).[/QUOTE]
:multi:
Czyli można sie cieszyc:lol:
Proszę wymiziac ode mnie "neskowego" pysia:loveu:

Posted

[quote name='Tola']:multi:
Czyli można sie cieszyc:lol:
Proszę wymiziac ode mnie "neskowego" pysia:loveu:[/QUOTE]
Bardzo się cieszę!!!!