Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam złą wiadomość:(
Pieski nadal są na balkonie, a właściciele znowu zamknęli balkon!!
O tej porze w Poznaniu jest 36stopni, nawet nie chcę myśleć ile było w ciągu dnia. Mieszkam za Poznaniem i tylko od pon-pt jestem w tej okolicy. Poprosiłąm więc koleżankę żeby zerknęłą od czasu do czasu na ten balkon.
Włąśnie do mnie zadzwoniła, że psy cały dzień spędziły na balkonie, a włąścicieli to zupełnie nie wzrusza.
Jak zobaczyłam odtwarty balkon w piątek ucieszyłam się, gdyż myślałam, że wizyta Straży Miejskiej poskutkowała. Niestety niektórzy ludzie są niereformowalni!!!
Pomocy, co robić??!!

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te psy nalezy jak najszybciej zabrac w bezpieczne miejsce.W tej betonowej klateczce moga umrzec.Co na to TOZ poznanski?Co na to Straz dla Zwierzat w Trzciance.?Moge jutro zatelefonowac .

Posted

MonAmiPet - wyslalas Goni adres? Gonia jest z fundacji Emir, do ktorej pprobowalas sie dodzwonic. Na pewno pomoze :)

p.s. absolutnie nie przesadzasz ! Ci ludzie sa niepowazni. Niech sie sam zamknie na 1 dzien na balkonie i zobaczy czy mu milo :/

Posted

[quote name='MonAmiPet']Pieski od rana tkwią na tym balkonie, czy to jest normalne??
Może ja przesadzam?
Dzisiaj jest drubo ponad 30 stopni, myślicie, że woda w misce jest nadal zimna?[/QUOTE]

zimna to ona przestała być po godzinie :(

Posted

Dzwoniłam do Małgosi obiecała rozeznać się w sprawie:)
Mam nadzieję, że ktoś przetłumaczy właścicielom tych biedaków, że tak nie można!
Dogue dzisiaj jakiś czas drapał w drzwi balkonowe, najprawdopodobniej chciał wyjść.
Załatwiają się na balkonie w tym upale musi tam cuchnąć!

Posted

[quote name='farmerka63']Przygnębiająca jest nasza bezradność...[/QUOTE
Masz rację, przygnębiająca:(
Na zewnątrz świeci słońce, a ja zamiast się cieszyć z ładnej pogody jestem przerażona widząc balkon z tymi biedakami;(
Rozmawiałam z Małgosią obiecała wysłąc tam swoją wolontariuszkę. Nie wiem na jakim etapie jest teraz sprawa. Pozostaje mi mieć nadzieję, że jutro balkon będzie pusty a pieski bezpieczne:)

Posted

Mój mąż przejechał się do Poznania i balkon był otwarty piesków na nim nie było, tylko stała (chyba ich )Pani i paliła papierosa.
Pokręcił się jeszcze chwilkę i wrócił do domu.

Posted

[quote name='MonAmiPet']Mój mąż przejechał się do Poznania i balkon był otwarty piesków na nim nie było, tylko stała (chyba ich )Pani i paliła papierosa.
Pokręcił się jeszcze chwilkę i wrócił do domu.[/QUOTE]
dziękuję za tą informację. cały dzień o biedakach myślałam.

Posted

Moim zdaniem jeśli je zamykają na czas swojej pracy to i tak są nieodpowiedzialni, gdyż 8 godzin w takim upale ciężko wytrzymać.
Co ich kosztuje uchylić balkon na ten czas?
Jak pieski brudzą-trzeba było zainwestować na początku w ich wychowanie, a nie za przeproszeniem ("pudrować wrzoda") zamykając je na zewnątrz!
Mieszkałam kiedyś w Australii i tam zanim ktoś kupi psa z hodowli przechodzi badania psychologiczne, przynajmniej tak było 16 lat temu...

Posted

[quote name='Paulina87']Mi się wydaje, że oni je tam zamykają wychodząc do pracy bo jak ja je obserwowałam 2 razy wieczorem to drzwi były otwarte.[/QUOTE]
oby dzis nie było "powtórki z rozrywki" :(

Posted

Wierzę w skuteczność Goni ... Niestety temperatury max. w Poznaniu będą rosły do piątku - nawet do 40-tu st.C !

Ze sposobu traktowania psiaków wynika, że państwo ich nie potrzebują - może się zatem chętnie pozbędą ?:diabloti:

Posted

Dobrze, że w Poznaniu są takie osoby jak Gonia, które wiedzą jak i potrafią coś zdziałać. Ale co mają zrobić ludzie w innych miejscowościach, których sąsiedzi tak samo postępują ze swoimi psami...:/

Posted

Ja widziałam je dzisiaj od 11:00 a termometr w moim samochodzie pokazywał 32stopnie!!
Nie mogę tego zrozumieć, że w naszym kraju nie ma odpowiednich procedur żeby ukarać ludzi, którzy znęcają się nad swoimi zwierzętami;(
Dosłownie męczy mnie ta bezradność, nie mogę się w pracy skupić, gdyź cały czas patrzę na ten balkon w nadziei, że jednak ktoś się zlituje i otworzy im te drzwi...
Dzisiaj niestety nikt sie nie zlitował;(!