Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dosia.wil']Masz nieprecyzyjne informacje. Pozwól, że je uzupełnię.
Pan poseł Suski, w niemal ostatniej chwili, gdy dowiedział się, że pytania będę mu zadawać ja, a nie mało zorientowana w sprawie redaktorka, odmówił występu przed kamerą tejże telewizji internetowej, czym wprawił panią redaktorkę w zakłopotanie. Nie miała zatem innego wyjścia jak skorzystać z przygotowanego wcześniej przeze mnie scenariusza rozmowy, jaką miałam odbyć z panem posłem - czyli listy pytań, z których część znalazła się tutaj w moim poście nr 1556.
Mam nadzieję, że w toku przygotowywania materiału telewizja nie wytnie wszystkich bzdur i nie trzymających się kupy wyjaśnień, którymi raczył redaktorkę w wywiadzie pan poseł. Jaka szkoda, że nie możecie obejrzeć całości tego materiału, surowego, takiego, jak został nagrany, bez retuszu i cięć![/QUOTE]

A o czym On by miał z Tobą rozmawiać?Jak spierdzielić interwencję?Jak nie radzić sobie z własnymi psami? Bo taki chyba masz problem.
Śmiechu warte ekspert który z własnymi psami nie może zrobić porządku.

Posted

[quote name='fashionista_ck']No tak , w Polsce nigdy niczego nie zrobicie bo sie cholera zrecie w tym swoim polskim piekielku. Kto zrobil co i gdzie jest czyjes nazwisko. Dajcie sobie luz , ludzie . Widze , ze pomoc dla zwierzat dlugo jeszcze bedzie polegac na dobrym sercu ludzi prywatnych gdyz organizacje pro-zwierzece dlugo jeszcze nie beda nic znaczyc politycznie . A jak wy myslicie jest za granica? Przede wszystkim pozycja spoleczna i polityczna, tylko my ze soba nie walczymy , ale RAZEM dla dobra zwierzat.
To tak jak Polonia w USA , wielka liczbowo grupa ludzi nic nie znaczaca bo zamiast poswiecac czas i energie na umacnianie sie polityczne to sie zra o stolki a reszta z nas , ktora do czegos doszla to zwyczajnie nie chce miec z nimi nic wspolnego . I to samo jest wszedzie . Czy wazne jest KTO cos powiedzial ? Wazne jest CO Z TEGO WYNIKNELO![/QUOTE]
A możesz nazwać wyraźnie ten kraj, nt którego swoje doświadczenia tu przedstawiasz ?

Posted

[quote name='dosia.wil']Kolejna bardzo merytoryczna wypowiedź.
Brawo. Kawał dobrej roboty.[/QUOTE]

Dosiu - ależ oczywiście, że moja wypowiedź nie jest merytoryczna. Jest skierowana do Ciebie, nie mogła być zatem utrzymana w innym tonie. Powinnaś wiedzieć, że z Tobą nie da się inaczej...z Ciebie można jedynie "jaja sobie robić"...

Posted

Wiecie co ? to już jest jakaś paranoja. Polecam niektórym wpis Kahoony o chamstwie na tym wątku. Ja nie ukrywam i wszyscy to wiedzą, że lubię jak iskrzy, ale dzisiaj to już jest przegięcie pały. Kahoona jeśli masz wpływ na niektórych to użyj go.
Dość już tego ...... miałem się nie wyrażać, jeszcze spróbuję.

Posted

[quote name='kahoona']art 10a i 10b[/QUOTE]
Moim zdaniem to nie są poprawne zapisy ponieważ dają wiele możliwości obejścia. Ciekawi mnie również jakie organizacje autor miał na myśli kiedy napisał:
"6. Zakaz, o którym mowa w ust.2 (rozmnażania psów i kotów w celach handlowych) nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w [B]organizacjach, których wykaz określi w drodze rozporządzenia właściwy minister.”
[/B]Autor nigdzie tego nie ujawnia.

Posted

[quote name='panterra']Dosiu - ależ oczywiście, że moja wypowiedź nie jest merytoryczna. Jest skierowana do Ciebie, nie mogła być zatem utrzymana w innym tonie. Powinnaś wiedzieć, że z Tobą nie da się inaczej...z Ciebie można jedynie "jaja sobie robić"...[/QUOTE]
Polecam uwadze MODA!
Cham byłby do zniesienia. Tuman nie!

Posted

[quote name='Pies Wolny']Wiecie co ? to już jest jakaś paranoja. Polecam niektórym wpis Kahoony o chamstwie na tym wątku. Ja nie ukrywam i wszyscy to wiedzą, że lubię jak iskrzy, ale dzisiaj to już jest przegięcie pały. Kahoona jeśli masz wpływ na niektórych to użyj go.
Dość już tego ...... miałem się nie wyrażać, jeszcze spróbuję.[/QUOTE]
Inteligencja nie jest czymś co można nabyć. Z tym trzeba się urodzić. Komuś jej zabrakło i nie mamy "iskrzenia" a jedynie durnolotne wywody/zaczepki. Zdarza się.

Posted

[quote name='panterra']Dosiu - ależ oczywiście, że moja wypowiedź nie jest merytoryczna. Jest skierowana do Ciebie, nie mogła być zatem utrzymana w innym tonie. Powinnaś wiedzieć, że z Tobą nie da się inaczej...z Ciebie można jedynie "jaja sobie robić"...[/QUOTE]
Kahoona uwazasz ze to jest wpis na poziomie, to chyba jeden z najbardziej chamskich wpisow na tym watku. Rowniez popieram poprosic moda o przypomnienie co niektorym regulaminu dogo.

Posted

[quote name='Pies Wolny']A możesz nazwać wyraźnie ten kraj, nt którego swoje doświadczenia tu przedstawiasz ?[/QUOTE]

Trudno powiedzieć .

Mieszkam w Stanach i organizacje pro zwierzęce się bardzo różnią - od bardzo radykalnych do łagodnych . I niekoniecznie ze sobą aż tak bardzo współpracują .

Posted

Nie podskakuj tak bo ci gacie spadną ( i żeby nie było - moja wypowiedź nie jest merytoryczna . Jest skierowana do ciebie, nie mogła być zatem utrzymana w innym tonie . )

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Trudno powiedzieć .

Mieszkam w Stanach i organizacje pro zwierzęce się bardzo różnią - od bardzo radykalnych do łagodnych . I niekoniecznie ze sobą aż tak bardzo współpracują .[/QUOTE]
Pomimo niecheci i czasami roznych zapatrywan na te same problemy jak co do czego to ida glowa w glowe. Tak jest w przypadku akcji przeciwko Ringling Bros, chinese fur trade . vivisekcji ( to nawet nie przepadajace za soba PCRM i PETA wspolpracuja ) tak jak PETA i HSUS w sprawie cyrkow , masakry fok w Kanadzie . Tak samo jak my z NHS wspolpracujemy z HUA czy ASPCA gdyz mamy ten sam cel a mianowicie zmiane legislacji w sprawie puppy mills ( czesciowo zreszta juz uzyskana) . Nie wchodzimy sobie w droge i nie wytykamy kto zrobil wiecej a kto mniej. Jedyna organizacja ktora moze jest traktowana z dystansem przez pozostale to PETA za swoje dosc radykalne i oryginalne sposoby dzialan. Ale oni tez maja najlepsze efekty.

Posted

[quote name='agata-air']Inteligencja nie jest czymś co można nabyć. Z tym trzeba się urodzić. Komuś go zabrakło i nie mamy "iskrzenia" a jedynie durnolotne wywody/zaczepki. Zdarza się.[/QUOTE]
agata -air . Co z tym Kazikiem bo zauwazylam , ze watek przycichl. Macie jakies aukcje na allegro?

Posted

[quote name='fashionista_ck']agata -air . Co z tym Kazikiem bo zauwazylam , ze watek przycichl. Macie jakies aukcje na allegro?[/QUOTE]
Na wątku zbiorczym są właśnie dodane jego nowe zdjęcia ;) podeślę Ci na pw.

Posted

[quote name='kahoona']Nie jestem adwokatem posłów. Nie jest moim zadaniem tłumaczenie komukolwiek, że ktokolwiek nie jest wielbłądem. Nie podoba mi się i nie ma mojej zgody na obrażanie ludzi i tyle.
Co do postępu prac - zwracajcie się do Zespołu. Ja nie mam upoważnienia do przekazywania informacji, myślę również, że niektórym nikt nie odpowie w zamian za brak kultury.

Wiem jedno - nie tędy droga. Łatwiej się rozmawia przejawiając szacunek do rozmówców. Z awanturnikami się nie rozmawia. Można zadać pytania w sposób kulturalny, a inwektywy stosować w swoim otoczeniu jeśli parcie jest tak silne i wytrzymać się nie da.
Czytający ten wątek nie mają pewnie wrażenia, że można tu dyskutować - tu możliwe są wyłącznie zadymy i prześciganie się kto komu bardziej dokopie i jadowiciej obrazi.
Kopię pisma wysyłam Ci na maila - tutaj, proszę tego nie zamieszczaj.[/QUOTE]
dlaczego nie można umieścic kopii pisma? macie coś do ukrycia? Jak zwykle z Waszej strony brak odpowiedzi na szereg pytań.

jeśli w rozmowach uczestniczą tylko 3 organizacje a w tym jest emir to z góry wiadomo, że pozostawia to wiele do życzenia.

Posted

Tez jestem zdania ze jest to watek poswiecony nowelizacji ustawy a nie dosi.wil i jej psom, o czym i tym razem zapomieli co niektorzy. Nie bede wklejac pism ktore przeslala mi Kahoona, bo bylo by to nie fer z mojej strony. Niemniej zadam pytanie na watku.
Kahoona chyba jednak sie pomylilas i nie przyslals mi ostatniej poprawki bo ta nosi date 2010r. i nie ma tam naniesionych zadnych poprawek.
Sprawa nr. 2 Prosze oswiec nas tu kto dokonuje zapisow? Wedlug nas o czym juz niejednokrotnie pisalismy powinien zapisy dokonywac prawnik karnista. Kolejna sprawa, dlaczego na stronie zespolu nie ma nowelki ktora to niby jest ciagle poprawiana, a nie widac zadnych poprawek, czy ktos wogole pracuja nad nowelka, w co raczej watpimy. Zdecydowanie popieram slowa mojej poprzeniczki ze zespol ma cos do ukrycia. Taka sytuacje stwarza nawet sam posel Suski, wszak to On przejal prowadzenie prac, a swoich wybrancow ma w glebokim powazaniu. Szacunek buduje sie z wzajemnoscia, nie dziala on w jedna strone. Jest jeszcze jedna bardzo wazna sprawa. Zespol parlamentarny za prace nad nowelka pobiera pieniadze podatnikow i jest nam cos winien.

Posted

[quote name='kahoona']

Kierujcie jednak pytania do autora.

Namawiam do kontaktu z posłem Suskim - jego telefony i maile nie są tajemnicą.
[/QUOTE]
Namawiać możesz. Pytanie jest po co? Skutek jest taki jak niżej pokazała Ada-jeje.

Konkretne starania obywateli pan Poseł ma głęboko w ... nosie.

[quote name='Ada-jeje']
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]Proszę zapoznajcie się z faktami zawartymi w poniższym artykule:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][URL="http://kopiowaniepsow.pl/"][FONT=Arial][SIZE=2]http://kopiowaniepsow.pl/[/SIZE][/FONT][/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]Kopiowanie zostało w projekcie pominięte!

Dlatego, jako miłośnik zwierząt, zmuszony jestem zapytać pana Posła o motywy, którymi się kierował, a w szczególności:

[LIST]
[*] [B]Dlaczego zlekceważył Pan liczne moje wystąpienia, które od dwóch lat kieruję do pani poseł Joanny Muchy, członków parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt i bezpośrednio do Pana?[/B]
[*] [B]Dlaczego nie wykorzystał Pan wiedzy zawartej w obszernym opracowaniu, które w dniu 25 listopada 2010 r. osobiście przekazałem na ręce pani poseł Joanny Muchy podczas spotkania w Sejmie?[/B]
[*] [B]Dlaczego nie wykorzystał Pan projektu konkretnego zapisu stanowiącego o definitywnym zakazie kopiowania, który kolejny raz został przekazany pani Poseł w dniu 3 lutego 2011 r. w Sejmie?[/B]
[*] [B]Dlaczego nigdy nie uzyskałem rzetelnej odpowiedzi na moje wystąpienia, jako obywatela zainteresowanego respektowaniem i przestrzeganiem prawa?[/B]
[*] Czy mam rozumieć, że jako posiadacz kopiowanych sznaucerów, a teraz jako poseł nie jest Pan w tej mierze obiektywny i nie dopuszcza innego zdania niż to, które bezprawnie forsuje Związek Kynologiczny w Polsce?
[*] Do tej pory czterech posłów złożyło oddzielne interpelacje w sprawie bezprawnego kopiowania psów. [B]Ile jeszcze interpelacji, Pana zdaniem, należy złożyć, aby skutecznie wyegzekwować istniejący przepis o zakazie znęcania się nad zwierzętami, który z mocy ustawy obowiązuje od 1997 roku?[/B]
[*] [B]Dlaczego, mając wiedzę co do konieczności pilnego doprecyzowania przepisu ustawy o zakazie kopiowania psów i mając teraz taką możliwość, nie podejmuje Pan żadnych działań naprawczych, [/B]czym zmusza Pan ministerialnych urzędników do wymyślania coraz bardziej kuriozalnych odpowiedzi na interpelacje posłów, prokuraturę i policję do wszczynania postępowań, a podatnika do finansowania biurokratycznego bałaganu?
[/LIST]
[/QUOTE]

Od dwóch lat poseł Suski ma wiedzę co do konieczności zmian i zero reakcji.
Ale oczywiście kontaktujcie się, piszcie, zabiegajcie... :evil_lol:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Tez jestem zdania ze jest to watek poswiecony nowelizacji ustawy a nie dosi.wil i jej psom, o czym i tym razem zapomieli co niektorzy. Nie bede wklejac pism ktore przeslala mi Kahoona, bo bylo by to nie fer z mojej strony. Niemniej zadam pytanie na watku.
Kahoona chyba jednak sie pomylilas i nie przyslals mi ostatniej poprawki bo ta nosi date 2010r. i nie ma tam naniesionych zadnych poprawek.
Sprawa nr. 2 Prosze oswiec nas tu kto dokonuje zapisow? Wedlug nas o czym juz niejednokrotnie pisalismy powinien zapisy dokonywac prawnik karnista. Kolejna sprawa, dlaczego na stronie zespolu nie ma nowelki ktora to niby jest ciagle poprawiana, a nie widac zadnych poprawek, czy ktos wogole pracuja nad nowelka, w co raczej watpimy. Zdecydowanie popieram slowa mojej poprzeniczki ze zespol ma cos do ukrycia. Taka sytuacje stwarza nawet sam posel Suski, wszak to On przejal prowadzenie prac, a swoich wybrancow ma w glebokim powazaniu. Szacunek buduje sie z wzajemnoscia, nie dziala on w jedna strone. Jest jeszcze jedna bardzo wazna sprawa. Zespol parlamentarny za prace nad nowelka pobiera pieniadze podatnikow i jest nam cos winien.[/QUOTE]

dlatego właśnie powinniście pisać do zespołu - ja nie jestem parlamentarzystą, pewnie poseł Suski zna odpowiedzi na te pytania - ja nie

myślę, że dla większości posłów sprawy zwierząt są obojętne - przecież to wiecie doskonale - biadolenie, że są źle wybrani niczego nie zmieni

w następnej kadencji będzie tak samo
dlatego dobrze by było jednak postarać się porozmawiać -to jedyna droga, żeby coś zrobić

Posted

[quote name='alehandro']dlaczego nie można umieścic kopii pisma? macie coś do ukrycia? Jak zwykle z Waszej strony brak odpowiedzi na szereg pytań.

jeśli w rozmowach uczestniczą tylko 3 organizacje a w tym jest emir to z góry wiadomo, że pozostawia to wiele do życzenia.[/QUOTE]

halo, halo - czytaj ze zrozumieniem - to pismo nie dotyczy w żadnym razie tej dyskusji - to tylko wyrażenie opinii trzech organizacji na temat nowelizacji Jandy - notabene krytyczne wobec nowelizacji

żadna z podpisanych organizacji, a na pewno EMIR, nie brała udziału w tworzeniu tego dokumentu i nie uczestniczyliśmy w żadnych rozmowach - to był autorski projekt nie konsultowany z organizacjami, na pewno nie z Emirem

Posted

[quote name='kahoona']dlatego właśnie powinniście pisać do zespołu - ja nie jestem parlamentarzystą, pewnie poseł Suski zna odpowiedzi na te pytania - ja nie
[/QUOTE] To moze choc wiesz jak do nich dotrzec, bo na pisma jak czytamy na watku nie odpowiadaja, usyskac info od sekretarki posla Suskiego, kiedy bedzie dostepny zeby mozna bylo z nim porozmawiac, tez nie ma mozliwosci, jak napisala nam Odi.
Dlatego wyciagnelysmy taki wniosek a nie inny, ze zespol pod kierownictwem posla Suskiego ma cos do ukrycia.

Posted

[quote name='dosia.wil']
[FONT=&quot]o [/FONT]4. Dlaczego zaproponował Pan taką definicję „schroniska”, która oznacza, że wszystkie miejsca, w których mieszka więcej niż 20 domowych zwierząt kręgowych (w tym domowe „zwierzyńce” składające się z kilku psów, paru kotów i kilkunastu rybek w akwarium!) będą musiały poddawać się „rygorowi” np. nadzoru ze strony Inspekcji Weterynaryjnej? Skąd będą pochodzić środki na realizacją takich celów przez Inspekcję? Czy to w ogóle jest wykonalne?[/QUOTE]
Przepraszam za pocięcie cytatu, ale odnoszę się tylko do tego, co pozostawiłam.
Nie wiem, czy ten przepis byłby w pełni egzekwowalny, czy nie. Jednak IMO stanowiłby dobrą broń w walce ze zbieraczami zwierząt. A takiej broni bardzo nam teraz brakuje... Dodatkowo ja osobiście postulowałabym wprowadzenie limitu zwierząt w gospodarstwie domowym...

Posted

[quote name='kahoona']Uważam handel zwierzętami domowymi za [B]uregulowany poprawnie i nie wymagający żadnych korekt.[/B][/QUOTE]
[quote name='Ada-jeje']Mozesz nam zacytowac poprawny zapis regulujacy handel zwierzetami domowymi?[/QUOTE]
[quote name='kahoona'][B]art 10a i 10b[/B][/QUOTE]

[I]„Art. 10a. [/I]
[I]1. Zabrania się: [/I]
[I] 1) 1) wprowadzania do obrotu zwierząt innych niż gospodarskie na targowiskach, targach i giełdach;[/I]
[I] 2) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.[/I]
[I] 3) 3) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt innych niż gospodarskie. [/I]
[I]2. rozmnażania psów i kotów w celach handlowych;[/I]
[I]3. puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.[/I]
[I]4. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.[/I]
[I]5. Zakaz, o którym mowa w ust.1 pkt 2) nie dotyczy podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt;[/I]
[I]6. Zakaz, o którym mowa w ust.2 nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w organizacjach, których wykaz określi w drodze rozporządzenia minister właściwy do spraw administracji publicznej.”[/I]

[U]Po pierwsze[/U], ustęp 1 pkt 1 “poprawnie zapisanego” artykułu 10a brzmi:
[Zabrania się][I] „1) wprowadzania do obrotu zwierząt innych niż gospodarskie na targowiskach, targach i giełdach;”[/I]
A czym się różni „targowisko” od „targu” albo „giełdy”?
Pragnę zwrócić uwagę, że w wersji z 3 lutego (czyli omawianej na ostatnim spotkaniu posłów z zespołem konsultacyjnym) w tym ustępie były tylko „targowiska”. „Targi” i „giełdy” pojawiły się w wersji z 16 lutego i późniejszej. Po co to dopisano? Pozostanie to tajemnicą Autora.

Pragnę jednak zwrócić Autorowi uwagę, że zapomniał odpowiednio dopisać „targi” i „giełdy” w art. 10b ust. 1, przez co potencjalny nabywający może powziąć przekonanie, że co prawda na targowisku nie wolno mu kupować, ale na giełdzie spokojnie może sobie nabyć.

[U]Po drugie[/U], ustęp 2 “poprawnie zapisanego” artykułu 10a brzmi:
[I]“2. rozmnażania psów i kotów w celach handlowych”[/I]
Ale CO rozmnażania? Gdzie jest początek tego zdania? Bo przecież słowa “Zabrania się” dotyczą trzech punktów w ustepie 1, więc logicznie rozumując nie odnoszą się do kolejnych ustępów, prawda? Czyli o co chodzi z tym rozmnażaniem? A może ustawodawca chciał, żeby było: “Nie zakazuje się”? Nie wiemy.
Więc jak, Kahoono, jest zakaz? Ja go nie widzę. A Wy?

[U]Po trzecie,[/U] ustęp 3 “poprawnie zapisanego” artykułu 10a brzmi:
[I]„3. puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.”[/I]
Ta sama historia co z ustępem 2. GDZIE jest zakaz?
O stosowaniu w ustawowych zapisach kolokwializmów takich jak „puszczanie psa” przez litość dla Autora nie będę się rozpisywać.

[U]Po czwarte[/U], ustęp 4 „poprawnie zapisanego” artykułu 10a brzmi:
[I]„4. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.”[/I]
Po pierwsze ustęp 2 NIE ZAWIERA ŻADNEGO ZAKAZU, co wykazałam powyżej.
Po drugie, nawet jeżeli przyjąć, że intencją ustawodawcy jest, że ustęp 2 czegoś zakazuje, to oznacza to, iż ustęp 4 stanowi, że [B]zakaz rozmnażania psów i kotów w celach handlowych nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście!!![/B]

[U]Po piąte,[/U] ustęp 6 „poprawnie zapisanego” artykułu 10a brzmi:
[I]„6. Zakaz, o którym mowa w ust.2 nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w organizacjach, których wykaz określi w drodze rozporządzenia minister właściwy do spraw administracji publicznej.”[/I]
Przypominam, że ustęp 2 NICZEGO NIE ZAKAZUJE!
O „poprawności” zapisu wyłączającego z zakazu hodowle zarejestrowane w organizacjach wpisanych na listę ministra pisała już wcześniej Syllepsis, więc nie będę się powtarzać. Pragnę tylko nieśmiało zwrócić uwagę, że wszelkie zapisy prawa, które nie precyzują kryteriów podejmowania urzędniczych decyzji otwierają drogę do korupcji, a przynajmniej spekulacji, co do możliwości istnienia takowych.
-------------------------------------------------------------------

Kochani, jeżeli TO jest zapis (cyt. Kahoona) ”uregulowany poprawnie i nie wymagający żadnych korekt”, to wyobrażacie sobie jak wyglądają te, które wymagają korekt?
Jeżeli TO powstało lub było weryfikowane przez prawnika doradzającego Emirowi, to czyż można się dziwić, że posty niejakiej panterry nie niosą w sobie żadnej wartości merytorycznej? Cóż, każdy pisze to, na co go stać.

Posted

[quote name='Syllepsis']Namawiać możesz. Pytanie jest po co? Skutek jest taki jak niżej pokazała Ada-jeje.

Konkretne starania obywateli pan Poseł ma głęboko w ... nosie.

Od dwóch lat poseł Suski ma wiedzę co do konieczności zmian i zero reakcji.
Ale oczywiście kontaktujcie się, piszcie, zabiegajcie... :evil_lol:[/QUOTE]

Nie mamy wyjścia ...........tak trzeba robić , aż do jakiegoś skutku .

To się nazywa ' [B][U][COLOR=red]n a c i s k [/COLOR][/U][/B] ' i tak to działa właśnie w Stanach . Tak działają właśnie organizacje pro zwierzęce w USA .

Dlatego jeśli telefon i mail i inne kontakty posła Marka Suskiego z PO nie są tajemnicą podajcie mi je tutaj a ja zrobię co w mojej mocy i tak jak to się robi w Stanach :cool2:czyli właśnie nieustający nacisk społeczny , dziewczyny rozsyłać wątek , niech rośnie zainteresowanie problemem i nową ustawą - to jest niezmiernie ważne .

Do dzieła . Ja jestem trochę wytrenowana przez PETA :diabloti:

Dosiu, jak będę w Polsce chętnie się z Tobą spotkam . Proszę o kontakt .

Czy fundacje i organizacje pro zwierzęce mające wątpliwości w sprawie ustawy mają wolę spotkania się np w Warszawie na spotkaniu roboczym i ustalenia wspólnego stanowiska ?

Potem można ustalić formy wyrażenia tego stanowiska - nie tylko fejs i dogo ale i np wykupienie płatnych ogłoszeń w warszawskim metrze i jakiejś popularnej , ogólno krajowej gazecie .

Zapewniam Was , że po czymś takim pan poseł się szybciutko uaktywni i wypowie .

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Przepraszam za pocięcie cytatu, ale odnoszę się tylko do tego, co pozostawiłam.
Nie wiem, czy ten przepis byłby w pełni egzekwowalny, czy nie. Jednak IMO stanowiłby dobrą broń w walce ze zbieraczami zwierząt. A takiej broni bardzo nam teraz brakuje[/QUOTE]
Ooo z tym sie zgadzam.

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Przepraszam za pocięcie cytatu, ale odnoszę się tylko do tego, co pozostawiłam.
Nie wiem, czy ten przepis byłby w pełni egzekwowalny, czy nie. Jednak IMO stanowiłby dobrą broń w walce ze zbieraczami zwierząt. A takiej broni bardzo nam teraz brakuje... Dodatkowo ja osobiście postulowałabym wprowadzenie limitu zwierząt w gospodarstwie domowym...[/QUOTE]

Super, ale zdajesz sobie sprawę z tego, że gminy chcą likwidować duże schrony ?