Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak tak pojechały nasze przytulaki. Przejechaliśmy 1143 km - dokładne dane z licznika. Nie spaliśmy praktycznie. Od piątku od 5.30 byłam na nogach do soboty do północy. Spałam zaledwie w samochodzie może godzinkę. Ale warto było:
Do Niemiec pojechało 7 piesków:
Cegła
Lala
Borys
Sznupek
Milka
Zelmer
Dunaj

Wyłyśmy z Ewunią /bo my jesteśmy za bardzo uczuciowe/. Podróż przebiegła wzorowo. Aczkolwiek znając nasze szczęście /Ewuni i moje/ po raz kolejny przed Opatowem stałyśmy w korku z powodu wypadku.

Dziękujemy bardzo Mariuszowi /TZ Murki/ za to, że zechciał z nami pojechać jako drugi kierowca. :loveu::loveu: Mureczce dziękujemy za to, że "odstąpiła":evil_lol: nam swojego męża i musiała radzić sobie sama z psiakami.

Powiem tak:
cieszę się, że psiaki znalazły szansę na cudowne życie. Będą relacje, będą zdjęcia.
Psinki bądźcie szczęśliwe.

Na bazie zostały obecnie trzy psiaki:
Spajki
Portosek
i mały szczeniaczek /imienia nie ma/
w piątek ostatni dzień na "urzędowanie" w Machowie. Mamy tydzień na posprzątanie.

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia i relacje z nowych domów będę wstawiać na wątku

a teraz sznitek - psiak, który zamieszkał u przekochanych ludzi w biłgoraju, sa nim zachwyceni.

To ze swoimi kumplami:loveu::loveu::evil_lol::evil_lol: Sznitek bardzo tatusiuje malutkiemu

Posted

tak agusiazet - bardzo bardzo chce się działać, gdy widzi się szczęście psiaka.
Chce dodać, że Borysek będzie szkolony i będzie pomagał ludziom chorym na cukrzycę.

Posted

Atos mieszka w pensjonacie /koszt pensjonatu to 10 euro/. Każdy może wesprzeć pobyt Atoska - to tak dla pieniaczy, którzy potrafią robić zamęt - konto Fundacji na stronie, którą zaraz zamieszczę.

Posted

Oto strona organizacji
http://www.tsv-neuss.de/cms/front_content.php

tam jest też Zelmer - obecnie Elmer - nawiasem Zelmer przesiedział w "tymczasówce" tutaj w Tarnobrzegu ponad 1,5 roku bez przysłowiowego echa......
jest także Brendunia - już w nowym domku nazywa się Dina
jest tez Atosek
jest także sunia, którą zabrałyśmy z okolic Stalowej Woli - została na stałe w domku tymczasowym wraz ze swoim kolegą z Moskwy /zdjęcia szczęśliwej sunieczki wraz ze swoim kolegą widziałyśmy na własne oczy -fotografie - razem z Ewunią/
o pozostałych psiakach będę pisać i wklejać zdjęcia w miarę możliwości.

Wszystkie małolaty, które tylko i wyłącznie potrafią klepać na klawiaturze zapraszam do Machowa /tam jest co robić/ do sprzątania koopek itd itd. Podsyłanie durnych linków na meila i podjudzanie innych osób jest po prostu żenujące. Widocznie brak jest roboty i się nudzą co niektórzy.
Psy, które pojechały do Niemiec żyją, mają się świetnie, nie są przerabiane na smalec, nie trafią na doświadczenia.

Posted

Piękne psiaki. Szkoda,że w Polsce nie znalazły wielbicieli.
Mam pytanie - na jednym ze zdjęć jest psiak w czerwonej kamizelce-szelkach. Czy takie " coś ' jest dostępne w Polsce.

Posted

takie kamizeleczki są w Niemczech - zapytałam kiedyś przypadkowo spotkanego Pana w moim mieście, bo szedł z haskim, który mial na sobie takie ładne ubranko, zapytałam więc gdzie kupił, a on na to, że w Niemczech. Ale można chyba na allegro kupić.

Teraz Elmer - dawniej Zelmer
psiaczek mieszka w domu tymczasowym z Panią i jej 16 letnim synem. kto wie czy ten tymczas nie przekształci się w DS. Ważne, że psiaczek nie siedzi uwiązany, pozbawiony praktycznie kontaktu z człowiekiem - ma go po prostu na wyłączność i jest jedynym psem tej rodzinki.

tak Elmere jest zapatrzony w człowieka, on kocha bardzo ludzi.

Posted

Pozostały trzy psiaki:

Spajki - jest u mojej koleżanki na tymczasie.Piesek wielkości jamnisia, bez oczka. Niesamowicie spragniony kontaktu z człowiekiem. Kocha suczki, nie kocha piesków. Bardzo wysoko skacze, jest niesamowicie zwinny. Kochany psiaczek, który tyle juz przeszedł :-( i nadal nie ma domku

Został także Portosek - dziadunio:-(:-(
zero zainteresowania nim - poszedł do kojca:-(
nikomu niepotrzebny stary 12 letni dziadunio. :-(

Do kojca poszedł także szczeniakowaty chłopaczek. bardzo ładny. Zdjęcia mam, ale kjuz dzisiaj nie dam rady wkleić.

Posted

Na kogo podac namiary w allegro maluchow z Brzyscia? Te maluchy sa szczepione juz? Jakie duze urosna mniej wiecej?

Jamniczek bez oczka - BASIU prosze o maila z CV. Moze cos wymyslimy.

Posted

maluchy sa szczepione. Mamunia maluchów jest taka w typie owczarkowata coli - taka szczuplutka sunieczka, gdzies mam jej zdjęcia, tylko nie wiem gdzie.
Namiary - cholerka może na mnie -
Wyślę CV Spajkiego/vel Dinusia/ tylko tak po 15-tej. Bo dzisiaj mam dyżur w pracy do 18-tej.

Posted

Basiu, nie ma pospiechu i tak teraz nie wysle CV dalej. Moze wieczorem zdaze.

Poprosze Kasiadaffik, zeby zrobila kilka zdjec malcom oraz mamci, na pewno teraz inaczej wygladaja.