Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rashelek']To widzę tutaj kucharzenie pełną gębą, super :D
Tylko coś zdjęć mało :P[/QUOTE]

Uczymy się, uczymy :lol:
[quote name='Sonka95']U mnie dzisiaj też są naleśniki z serem :cool3:[/QUOTE]
pycha :)

[quote name='magdabroy']Ola, dzięki za PW :)[/QUOTE]

nie ma za co :)

Posted

[quote name='Angi']nie, nie mam patelni :P[/QUOTE]

To sobie kup :diabloti:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-JSiP7seebc8/UgppQcdLS-I/AAAAAAAAB94/Ct6wszU4kXY/s512/IMG_0276.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='betty_labrador']wczoraj zrobilam slodkie daktylowo-pomaranczowe kuleczki z orzechami i kotlety fasolowo-ziemniaczane :)[/QUOTE]
Proszę o przepisy :eviltong:

Ja z kolei dzisiaj miałam zapiekankę z pieczarkami (wcześniej podduszonymi), cebulką i serem, niebo w gębie :loveu:

Posted

[quote name='Angi']szkoda mi trochę kasy na patelnie do naleśników ;p[/QUOTE]

Ja mam zwykła, a nie do naleśników :eviltong:

A odnośnie jeszcze jedzenia, to jak ktoś ma z Was dostęp do cukinii (takiej dużej z ogródka, a nie takie miniaturki jak są w sklepie :D), to polecam cukinię faszerowaną ;)
Cukinie obrać, przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć pestki i sparzyć wrzątkiem, a następnie środek lekko posolić. Do środka dajemy farsz taki jak do gołąbków. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (ok 170 stopni) i pieczemy około 30 min. Polewamy sosem pomidorowym. :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Ja mam zwykła, a nie do naleśników :eviltong:

A odnośnie jeszcze jedzenia, to jak ktoś ma z Was dostęp do cukinii (takiej dużej z ogródka, a nie takie miniaturki jak są w sklepie :D), to polecam cukinię faszerowaną ;)
Cukinie obrać, przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć pestki i sparzyć wrzątkiem, a następnie środek lekko posolić. Do środka dajemy farsz taki jak do gołąbków. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (ok 170 stopni) i pieczemy około 30 min. Polewamy sosem pomidorowym. :loveu:[/QUOTE]

brzmi smacznie :loveu:

Posted

[quote name='Aleksandra95']brzmi smacznie :loveu:[/QUOTE]

Jest smaczne :loveu:
Czasem jak zostawał nam sos z pieczeni, to polewaliśmy takim pieczeniowym-jeszcze lepsze niż z pomidorowym :p

[quote name='Angi']ja mam 40 centymetrową cukinię więc może zrobię :P[/QUOTE]

Idealna :)

Ja póki co mam dostęp tylko do tych małych, sklepowych :-( Muszę w końcu zrobić sobie kilka grządek w ogrodzie ;)

Posted

Przepis znam. Moja rodzinka próbowała (bo ja średnio widzę cukinię z pieczarkami dla siebie :lol: ), ale 1/2 mojej fsmaili nie posmakowało. Ale oni są dziwni :P

Posted

Sonka95 napisał(a):

Z cukinii to ja bardzo lubie placki .... mniam :)

Ja dziś będę robić kotlety z cukinii (pierwszy raz) ;) Jak będą smaczne, to podzielę się przepisem :)