Aleksa. Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='magdabroy']https://lh3.googleusercontent.com/-quodD31DhaU/UastbAPnrII/AAAAAAAABsk/0Fe-q4oKTH0/s512/P1180528.jpg co mu jest? http://znajdki.pl/2011/wirtualne/gapcia/ 13 letnia sunia z problemami zdrowotnymi Quote
Luzia Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Wiem po co to robią ;) Sama siedziałam w tym dość długo, ale mimo to zawsze rozwalało mnie to porównywanie 100% kundli do konkretnej rasy, jeszcze ok, rozumiem jak pies jest w typie, ale w większości przypadków jest to niestety zdecydowanie przesadzone :eviltong: Quote
Aleksa. Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='Luzia']Wiem po co to robią ;) Sama siedziałam w tym dość długo, ale mimo to zawsze rozwalało mnie to porównywanie 100% kundli do konkretnej rasy, jeszcze ok, rozumiem jak pies jest w typie, ale w większości przypadków jest to niestety zdecydowanie przesadzone :eviltong:[/QUOTE] oj tam oj tam :D na wielu ludzi to działa :p Quote
Luzia Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='Aleksandra95']oj tam oj tam :D na wielu ludzi to działa :p[/QUOTE] no nie wiem, ja nie raz dostawałam maile żebym się leczyła na głowę jak podciągałam psa sporo w typie do jakiejś rasy :) Poza tym nie raz dzwonili do nas ludzie że chcą oddać pieska, bo jak brali ze schroniska ( nie od nas ), to miał być york/spaniel/terier/łowcarek a wyrastał najprawdziwszy kundel ;) Quote
betty_labrador Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Luzia']Wiem po co to robią ;) Sama siedziałam w tym dość długo, ale mimo to zawsze rozwalało mnie to porównywanie 100% kundli do konkretnej rasy, jeszcze ok, rozumiem jak pies jest w typie, ale w większości przypadków jest to niestety zdecydowanie przesadzone :eviltong: No dziewczyny chyba nie powiecie, że jak w psie widać cechę jakiejś rasy to nie można powiedziec ze w którymś pokoleniu nie bylo labka, dobermana czy owczarka lub huskiego. Po prostu widać jak na tacy że domieszka tej rasy gdzieś krąży w psie. A poza tym jak ktoś dobrze rozpoznaje rasy(nie chwaląc sie) widzi to od razu :) Wiadomo, że nie można mówić że pies to labek zmieszany , ale że ma cechy labka bo to widać. No i w tym psie https://lh3.googleusercontent.com/-9qIiat5qBH0/Uasr93L0TvI/AAAAAAAABr8/4gOrX0jvLxU/s640/P1180495.jpg powiecie że przodkiem byl bury kundel? :P https://lh3.googleusercontent.com/-FziuPxW4WtU/UapUc2LNu4I/AAAAAAAABrY/myd-YMbplT4/s512/P1180595.jpg a ja wiem? :evil_lol: uchwyciłaś nieodpowiedni moment i teraz wszyscy sie dowiedza ze bije psy po pysku żeby sie nie ruszały :diabloti: :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Nie mam nowych fotek :( ale zaczynam umierać z bólu :( tzn teraz to może nie boli bardzo.. od wczoraj mam założone separatory na zęby, a w piątek ekspander będzie :placz: umre z bólu :( ale jak chce sie miec proste zeby trzeba cierpieć :( Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Aparat będziesz nosić? Ja bym się chyba nie zdecydowała :shake: Quote
Aleksa. Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Aparat będziesz nosić? Ja bym się chyba nie zdecydowała :shake:[/QUOTE] Będę, jeśli chce mieć proste zęby.. :( łuk to będzie nic z porównaniem co najpierw muszę przejść. :( Quote
Kirinna Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Aleksandra95'] ale zaczynam umierać z bólu :( tzn teraz to może nie boli bardzo.. od wczoraj mam założone separatory na zęby, a w piątek ekspander będzie :placz: umre z bólu :( ale jak chce sie miec proste zeby trzeba cierpieć :([/QUOTE] bądź dobrej myśli;) moze nie bedzie tak źle, najpierw przecierpisz troszkę najwyzej a później bedzie pięknie;) Quote
Aleksa. Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Kirinna']bądź dobrej myśli;) moze nie bedzie tak źle, najpierw przecierpisz troszkę najwyzej a później bedzie pięknie;)[/QUOTE] Mam nadzieję :) będę nieźle sepleniła :diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Ja to pamiętam jak chodziłyśmy szczepić psy na wściekliznę i Aśka ( wetka) nie długo wcześniej założyła właśnie aparat, przez co miała problemy z mówieniem, ale to nic, najlepsze było jak podchodziłyśmy pod bramę i z patrzyła na mnie błagalnie żebym zagwizdała, co by się upewnić czy jakiś brytano nie pilnuje podwórka :lol: Quote
*Magda* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Ja też mam krzywe zęby :roll: Ale u mnie prostowanie = usunięcie czwórek, bo mam za małą szczękę :shake: Więc wolę mieć 2 zęby krzywe, niż żeby mi wyrwali 2 zdrowe zęby :eviltong: Quote
Aleksa. Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Ja to pamiętam jak chodziłyśmy szczepić psy na wściekliznę i Aśka ( wetka) nie długo wcześniej założyła właśnie aparat, przez co miała problemy z mówieniem, ale to nic, najlepsze było jak podchodziłyśmy pod bramę i z patrzyła na mnie błagalnie żebym zagwizdała, co by się upewnić czy jakiś brytano nie pilnuje podwórka :lol:[/QUOTE] śmiesznie musiało być :p [quote name='magdabroy']Ja też mam krzywe zęby :roll: Ale u mnie prostowanie = usunięcie czwórek, bo mam za małą szczękę :shake: Więc wolę mieć 2 zęby krzywe, niż żeby mi wyrwali 2 zdrowe zęby :eviltong:[/QUOTE] Ja tez mam krzywe przez małą szczękę :p i wcale nie trzeba mieć usuwanych, jak się znajdzie dobrego ortodontę :) jeden na pierwszej wizycie powiedział ze 4 zęby do usunięcia :p pomyślałam sobie żeby puknął się w głowę :D Ten ortodonta u którego zostałam nie wyrywa zębów :) chyba że pod koniec leczenia jest coś koniecznego. dlatego mam zakładany w piątek ekspander-rozszerza szczękę. ból straszny z tego co koleżanka mi mówiła, a miała to. ;) nie mogła jeść, sepleniła, ale wszystko do wyćwiczenia. :) Miesiąc po tym mam mieć górny łuk, a po wakacjach dolny. więc w pewnym momencie będę miała 3 aparaty w buzi. ;o i ile kasy hahaha :evil_lol: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Aleksandra95'] i ile kasy hahaha :evil_lol:[/QUOTE] wolała bym mieć krzywe zęby i 3 szczeniaczki :loveu: :diabloti: Quote
*Magda* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 To jak to wszystko przeżyjesz, to wtedy się zastanowię :evil_lol: Quote
Sonka95 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Pocierpisz z początku , ale na pewno będzie warto ;) a czas tak szybko mija , że się nie skapniesz i go trzeba będzie zdejmować :) Quote
betty_labrador Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Chcesz być piękna musisz cierpiec :D ale tak serio to współczuje ;) Quote
vege* Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Luzia']Aparat będziesz nosić? Ja bym się chyba nie zdecydowała :shake:[/QUOTE] [quote name='Aleksandra95']Będę, jeśli chce mieć proste zęby.. :( łuk to będzie nic z porównaniem co najpierw muszę przejść. :([/QUOTE] Ja bym się na aparat nie zdecydowała, kilka moich koleżanek i kolega, ok po zdjęciu aparatu piękne, równe białe zęby, a teraz po kilkunastu miesiącach zaczynają od nowa im się wykrzywiać i wyglądają jeszcze gorzej niż przed aparatem :shake: [quote name='magdabroy']Ja też mam krzywe zęby :roll: Ale u mnie prostowanie = usunięcie czwórek, bo mam za małą szczękę :shake: Więc wolę mieć 2 zęby krzywe, niż żeby mi wyrwali 2 zdrowe zęby :eviltong:[/QUOTE] Ja mam szczękę szeroką i pełną zębów tylko taki problem, że zęby mam małe i nie ma efektu Hollywood smile :evil_lol: [quote name='Luzia']wolała bym mieć krzywe zęby i 3 szczeniaczki :loveu: :diabloti:[/QUOTE] o tym samym pomyślałam :loveu: Quote
Aleksa. Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='vege*']Ja bym się na aparat nie zdecydowała, kilka moich koleżanek i kolega, ok po zdjęciu aparatu piękne, równe białe zęby, a teraz po kilkunastu miesiącach zaczynają od nowa im się wykrzywiać i wyglądają jeszcze gorzej niż przed aparatem :shake: Ja mam szczękę szeroką i pełną zębów tylko taki problem, że zęby mam małe i nie ma efektu Hollywood smile :evil_lol: o tym samym pomyślałam :loveu:[/QUOTE] Bo po zdjeciu powinni miec zalożony taki od wewnatrz lub zakladany na noc :) mój orto mówi że jak chce mieć Hollywood smile to musze pocierpieć :D Quote
vege* Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 A to moze dlatego, nie wiem nigdy nie miałam aparatu, tylko napisałam to co widziałam ;) A jak długo będziesz nosiła? Quote
Aleksa. Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='vege*']a to moze dlatego, nie wiem nigdy nie miałam aparatu, tylko napisałam to co widziałam ;) a jak długo będziesz nosiła?[/quote] ogólnie leczenie zawsze się zakłada, że na 2 lata :) ale zależy od tego jak beda moje zęby pracowały :p Quote
łamAga Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 moja koleżanka płakala z bólu jak ją wierał aparat :diabloti: ale dostawała takie silikonki i było git ;) Quote
Aleksa. Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='vege*']oby ci się dobrze nosił :evil_lol:[/QUOTE] aby przetrwać początek :) Ogólnie podoba mi się jak ktoś ma aparat, ale samej siebie w nim sobie nie wyobrażam :evil_lol: Quote
Recommended Posts