Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
Super :D :D
A jak to wyglądało z tym doborem do grup w agility? Trzeba było robić jakiś pokaz? :eviltong:

Tak, Wanda ustawiała torek do pokonania. :)
Klaudia&Aza napisał(a):
To co Dorka nauczona jakiejś nowej sztuczki?:cool3:

Raczej ja zdobyłam wiedzę, jak zacząć uczyć pewnych rzeczy.:):) właśnie jednej się uczymy :)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Raczej ja zdobyłam wiedzę, jak zacząć uczyć pewnych rzeczy.:):) właśnie jednej się uczymy :)

A jakiej się uczycie, bo ja właśnie chciałam nauczyć nowej sztuczki a kompletnie nie wiem jakiej:shake:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
A jakiej się uczycie, bo ja właśnie chciałam nauczyć nowej sztuczki a kompletnie nie wiem jakiej:shake:

znaczy to rzecz, która podobno do wielu rzeczy jest przydatna.:lol: wchodzenie przednimi łapami na książkę, potem miskę. :) potem można nauczyć żeby ies obracał się wokół miski.:lol:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
znaczy to rzecz, która podobno do wielu rzeczy jest przydatna.:lol: wchodzenie przednimi łapami na książkę, potem miskę. :) potem można nauczyć żeby ies obracał się wokół miski.:lol:

super z tym sprawa, podobnie jak nauka wchodzenia wszedzie tylnymi łapami :) tez goraco polecam ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

O no i dziękuję bardzo, uciekam to coś z moim kudłaczem popróbuje:lol:

Posted

betty_labrador napisał(a):
super z tym sprawa, podobnie jak nauka wchodzenia wszedzie tylnymi łapami :) tez goraco polecam ;)

Na razie pies załapał wchodzenie na grubą książkę. :D i nawet jak kończę ćwiczenie odwracam się, a ona tam stoi.:p a z tylnymi zawsze u nas problem :p nawet cofania nie umiem nauczyć jej. ;/

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Na razie pies załapał wchodzenie na grubą książkę. :D i nawet jak kończę ćwiczenie odwracam się, a ona tam stoi.:p a z tylnymi zawsze u nas problem :p nawet cofania nie umiem nauczyć jej. ;/

o super, widzisz moze to Huski sztuczkowy :D zrob filmik koniecznie :cool3:

sa rozne sposoby na to cwiczenie, da sie, tylko trzeba pokombinowac :) kliker uczy myslenia nie tylko psa:)

Aleksandra95 napisał(a):
my zaczynałyśmy od kartki ! :) potem zeszyt

:D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

A u nas cofanie poszło łatwo, a w jaki sposób ją uczyłaś?

Posted

o super, widzisz moze to Huski sztuczkowy :D zrob filmik koniecznie :cool3:

sa rozne sposoby na to cwiczenie, da sie, tylko trzeba pokombinowac :) kliker uczy myslenia nie tylko psa:)

:D

Tu nie ma co nagrywać, takie nudy.:lol:

Klaudia&Aza napisał(a):
A u nas cofanie poszło łatwo, a w jaki sposób ją uczyłaś?

szłam na nią, to siadała przede mną.:D już zrobiłam cienkie przejscie między krzesłami to się ledwo odwracała i schodziła mi z drogi :lol:

Posted

Fajny tor miałyście, porządny, super ;)
Czekamy na resztę zdjęć oczywiście.
A co do cofania, ja swojej też nie mogę tego nauczyć. Po prostu jak zaczynamy sztuczkowanie, to ona przede mną siada i wchodzenie w nią nic nie daje, bo wtedy schodzi mi z drogi i siada obok...

Posted

Ja tak właśnie uczyłam cofania, ustawiałam Azę pomiędzy ścianą a dwoma ustawionymi koło siebie krzesłami tak na ścisk, smaka trzymałam albo za sobą albo w okolicy brzucha i za każdy mały kroczek klikałam i dawałam smaka;)

Posted

Wchodzenie na rzeczy przednimi łapami to świetna sprawa - wtedy łatwiej pies łapie o co chodzi z wchodzeniem na książki tylnymi łapami ;)

Posted

nam się w agi przydało wchodzenie tyłem. Etnie tak się spodobały strefy, że robiła je nawet w tunelu :evil_lol: a jak nie wiedziała co zrobić, to poleciała na kładkę :lol: