Alicja Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [I][B]Podziwiam , podziwiam , podziwiam :ptyle mi zostało[/B][/I] Quote
Dobcia Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Komondory są niesamowite-zawsze robiły na mnie wielkie wrażenie:crazyeye::crazyeye::crazyeye: A czy ta masa futrzastych dredów psu nieprzeszkadza?:pBo to pewno ciężkie jest...? Quote
anetta Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Teklunia']rany, niesamowite!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: jak taka czochraczka, ktora sie przyczepia np. do kluczykow :lol:[/QUOTE] Aaaaaaaahahhahhaa dobre! wiem o czym mowisz :roflt::roflt::roflt: Fota z drugim Komondorem jest imponujaca. Ale ma dredy! Czytalam ze trzeba je kapac na raty, prawda to? I ze kilkanascie recznikow jest potrzebne zeby je wysuszyc :lol: wiesz cos o tym? Quote
puli Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 Kilkanaście ręczników/podkoszulków/koszul flanelowych to jest potrzebne żeby wysuszyć dobrze ofutrzonego puli (+ 2-4godz mocną suszarą). Na stronach o puli czytałam,że suszą je na ażurowych podestach pod którymi pracują wentylatory.Komondory pewnie też w ten sposób.Takiego sierściucha nie powinno się zostawiac mokrego bo może się wychłodzić,odparzyć albo zaśmierdzieć (a biały pies w dodatku zżółknie) Natomiast nie bardzo sobie wyobrażam rachunków za wodę po praniu komondora.Już 2 puli mi wystarczająco podniosły zużycie;) :lol: Quote
puli Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 Komondor z drugiej fotki to weteran.Za 2 miesiące skończy 10 lat. Quote
anetta Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 [quote]Komondor z drugiej fotki to weteran.Za 2 miesiące skończy 10 lat.[/quote] Niesamowite, a nie widac tego po nim :lol::lol: Jedynie chyba mozna sie domyslic po dlugosci dredow :lol: Im dluzsze dredy tym pies starszy hahahahhaah [quote]Na stronach o puli czytałam,że suszą je na ażurowych podestach pod którymi pracują wentylatory.[/quote] Eeeeeee, to super patent :happy1: Quote
puli Posted May 11, 2006 Author Posted May 11, 2006 Tak wyglądaja puli na wystawie [URL="http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=herd|puli"]http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=herd|puli[/URL] Quote
malawaszka Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 przepiękne :loveu: czemu nie odtwarzają mi się niektóre filmiki z tej strony :placz: chciałam obejrzeć ruski to pokazuje mi tylko począteczek i koniec :angryy: Quote
puli Posted May 11, 2006 Author Posted May 11, 2006 Pokombinuj powtórnie,mnie tez się czasem coś zacinało. Quote
panienkabubu Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='malawaszka']przepiękne :loveu: czemu nie odtwarzają mi się niektóre filmiki z tej strony :placz: chciałam obejrzeć ruski to pokazuje mi tylko począteczek i koniec :angryy:[/quote] nie polubili Cie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
sylrwia Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='malawaszka']przepiękne :loveu: czemu nie odtwarzają mi się niektóre filmiki z tej strony :placz: chciałam obejrzeć ruski to pokazuje mi tylko począteczek i koniec :angryy:[/quote] Musi sie zbuforować. Potrzeba na to czasu bo inaczej będziesz oglądać kawałek i się zatnie. Najlepszy sposob to probowac "do skutku" Quote
panienkabubu Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 sylrwia, ale to i tak nic nie da, Malawaszka sie po prostu nie spodobala i koniec :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='sylrwia']Musi sie zbuforować. Potrzeba na to czasu bo inaczej będziesz oglądać kawałek i się zatnie. Najlepszy sposob to probowac "do skutku"[/quote] próbowałam tysiąc razy i czekałam naprawdę długo :-( :shake: chyba niestety bubu ma rację :mad: :mad: :mad: nie lubią mnie tam :angryy: :eviltong: Quote
panienkabubu Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='malawaszka']próbowałam tysiąc razy i czekałam naprawdę długo :-( :shake: chyba niestety bubu ma rację :mad: :mad: :mad: nie lubią mnie tam :angryy: :eviltong:[/quote] no, ale nie płacz wasiu :) yyyhyhyhyh Quote
sylrwia Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 A moze twoj kompki potrzebuje jakiejs renowacji, ze tak slabo chodzi i nie moze tam sie wprosic:evil_lol: Quote
Nugatowa Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Haj Ho ?!?!?!!? :mad: My chcemy dredowe dziewczynki :cool3: :evil_lol: :mad: Quote
panienkabubu Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='Nugatowa']Haj Ho ?!?!?!!? :mad: My chcemy dredowe dziewczynki :cool3: :evil_lol: :mad:[/quote] oj no moze do fryzjera poszly ;) haha Quote
puli Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Nie poszły.Aparat zepsuły.Maja tylko zimowe zdjęcia Quote
kate_m. Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 O, puli! A tyyyle ich zdjęć miałam z BIS'a w Krakowie i wszystkie poszły wraz ze źle sformatowanym dyskiem :( Zostało tylko jedno: [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v366/k12345/tn_bis11.jpg[/IMG] Quote
Ambra Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 :crazyeye:WOW! cóż za oryginalna galeria! swietnie się prezentują! ale ta rasa jest chyba bardzo pracochłonna nie?? czy ich się wogóle nie strzyze sie na krótko?chyba musi im w lato byc gorąco bardzo:-( i jeszcze jedno pyt czy one nie maja specyficznego zapaszku?:roll: mój wujek mia swego czasu puli i pamietam że przy piesciuchaniu było za co złapać ale potem 3ba było koniecznie się umyć...heh i był jeszcze okropnym zboczeńcem nie mozna było siedzieć normalnie z nogami opuszczonymi:evil_lol: być może nie dbał o niego prawidowo!:oops: pozdrawiam;) Quote
puli Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Pielęgnacja takich sierściuchów nie jest pracochłonna.Nie gubia sierści,nie trzeba ich czesać,tylko pranie i suszenie trwa dłużej niż przy wiekszości psów.Ostrzyc można,ale dla mnie im wieksza kupa futra,tym ładniejszy pies.:p Widziałam że niektórzy strzyga stare psy (dla wygody,higieny)Latem sobie radza lepiej niz psy gładkowłose,(nie mówiąc juz o wszystkich krótkonosych).Futro im daje ochronę zima i latem,tyle ze pies ma być zadbany,żeby skóra miała dostep powietrza. Zapaszek u futrzaków,to niestety z brudu sie bierze i z moczu.(wiesz jak ładnie pachnie taki po odżywce bananowej ISB?;) ) Quote
kate_m. Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie "z pudła" :) [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v366/k12345/tn_2005_07_210094.jpg[/IMG] Quote
misiaczek Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Właśnie obejrzałam galeryjkę puli.Są boskie.Myślałam,ze dbanie o ich higienę jest bardziej pracochłonne niż piszesz.Jak często je kąpiesz? Czy po spacerkach porannych,jak jest rosa,nie trzeba płukać im podwozia? Pewnie zbierają każdą wodę i błoto.Ale są śliczne :loveu:. Quote
kate_m. Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Fotka tym razem z zeszłotygodniowej wystawy w Krakowie :) [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v366/k12345/tn_Obraz008128.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts