Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Komondory są niesamowite-zawsze robiły na mnie wielkie wrażenie:crazyeye::crazyeye::crazyeye: A czy ta masa futrzastych dredów psu nieprzeszkadza?:pBo to pewno ciężkie jest...?

Posted

[quote name='Teklunia']rany, niesamowite!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: jak taka czochraczka, ktora sie przyczepia np. do kluczykow :lol:[/QUOTE]
Aaaaaaaahahhahhaa dobre! wiem o czym mowisz :roflt::roflt::roflt:

Fota z drugim Komondorem jest imponujaca. Ale ma dredy! Czytalam ze trzeba je kapac na raty, prawda to? I ze kilkanascie recznikow jest potrzebne zeby je wysuszyc :lol: wiesz cos o tym?

Posted

Kilkanaście ręczników/podkoszulków/koszul flanelowych to jest potrzebne żeby wysuszyć dobrze ofutrzonego puli (+ 2-4godz mocną suszarą).
Na stronach o puli czytałam,że suszą je na ażurowych podestach pod którymi pracują wentylatory.Komondory pewnie też w ten sposób.Takiego sierściucha nie powinno się zostawiac mokrego bo może się wychłodzić,odparzyć albo zaśmierdzieć (a biały pies w dodatku zżółknie)

Natomiast nie bardzo sobie wyobrażam rachunków za wodę po praniu komondora.Już 2 puli mi wystarczająco podniosły zużycie;) :lol:

Posted

[quote]Komondor z drugiej fotki to weteran.Za 2 miesiące skończy 10 lat.[/quote]
Niesamowite, a nie widac tego po nim :lol::lol: Jedynie chyba mozna sie domyslic po dlugosci dredow :lol: Im dluzsze dredy tym pies starszy hahahahhaah

[quote]Na stronach o puli czytałam,że suszą je na ażurowych podestach pod którymi pracują wentylatory.[/quote]
Eeeeeee, to super patent :happy1:

Posted

Tak wyglądaja puli na wystawie

[URL="http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=herd|puli"]http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=herd|puli[/URL]

Posted

[quote name='malawaszka']przepiękne :loveu: czemu nie odtwarzają mi się niektóre filmiki z tej strony :placz: chciałam obejrzeć ruski to pokazuje mi tylko począteczek i koniec :angryy:[/quote]

nie polubili Cie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']przepiękne :loveu: czemu nie odtwarzają mi się niektóre filmiki z tej strony :placz: chciałam obejrzeć ruski to pokazuje mi tylko począteczek i koniec :angryy:[/quote]
Musi sie zbuforować. Potrzeba na to czasu bo inaczej będziesz oglądać kawałek i się zatnie. Najlepszy sposob to probowac "do skutku"

Posted

[quote name='sylrwia']Musi sie zbuforować. Potrzeba na to czasu bo inaczej będziesz oglądać kawałek i się zatnie. Najlepszy sposob to probowac "do skutku"[/quote]

próbowałam tysiąc razy i czekałam naprawdę długo :-( :shake: chyba niestety bubu ma rację :mad: :mad: :mad: nie lubią mnie tam :angryy: :eviltong:

Posted

[quote name='malawaszka']próbowałam tysiąc razy i czekałam naprawdę długo :-( :shake: chyba niestety bubu ma rację :mad: :mad: :mad: nie lubią mnie tam :angryy: :eviltong:[/quote]

no, ale nie płacz wasiu :) yyyhyhyhyh

• 2 weeks later...
Posted

O, puli! A tyyyle ich zdjęć miałam z BIS'a w Krakowie i wszystkie poszły wraz ze źle sformatowanym dyskiem :( Zostało tylko jedno:
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v366/k12345/tn_bis11.jpg[/IMG]

Posted

:crazyeye:WOW! cóż za oryginalna galeria! swietnie się prezentują!
ale ta rasa jest chyba bardzo pracochłonna nie?? czy ich się wogóle nie strzyze sie na krótko?chyba musi im w lato byc gorąco bardzo:-(
i jeszcze jedno pyt czy one nie maja specyficznego zapaszku?:roll:
mój wujek mia swego czasu puli i pamietam że przy piesciuchaniu było za co złapać ale potem 3ba było koniecznie się umyć...heh i był jeszcze okropnym zboczeńcem nie mozna było siedzieć normalnie z nogami opuszczonymi:evil_lol:
być może nie dbał o niego prawidowo!:oops:

pozdrawiam;)

Posted

Pielęgnacja takich sierściuchów nie jest pracochłonna.Nie gubia sierści,nie trzeba ich czesać,tylko pranie i suszenie trwa dłużej niż przy wiekszości psów.Ostrzyc można,ale dla mnie im wieksza kupa futra,tym ładniejszy pies.:p Widziałam że niektórzy strzyga stare psy (dla wygody,higieny)Latem sobie radza lepiej niz psy gładkowłose,(nie mówiąc juz o wszystkich krótkonosych).Futro im daje ochronę zima i latem,tyle ze pies ma być zadbany,żeby skóra miała dostep powietrza.
Zapaszek u futrzaków,to niestety z brudu sie bierze i z moczu.(wiesz jak ładnie pachnie taki po odżywce bananowej ISB?;) )

Posted

Właśnie obejrzałam galeryjkę puli.Są boskie.Myślałam,ze dbanie o ich higienę jest bardziej pracochłonne niż piszesz.Jak często je kąpiesz?
Czy po spacerkach porannych,jak jest rosa,nie trzeba płukać im podwozia?
Pewnie zbierają każdą wodę i błoto.Ale są śliczne :loveu:.

• 4 weeks later...