Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny na miau znalazłam taki wpis na transportowym:

[I][B]sawanka1[/B]:
jedziemy też oczywiście najpierw w drugą stronę [B]22 lub 23 lipca : trasa Gliwice - Łódź - Toruń - Chojnice [/B]
jakby ktoś potrzebował to 606280331 ale zaznaczam od razu , że trzeba się dostosować bo my nie mamy możliwości zbaczać z trasy
[/I]

Wiem, że to odległy termin i trzeba by dowieźć sunie do Gliwic, ale może warto zapytać. Nie wiadomo czy coś się znajdzie wcześniej.

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunieczki mają szansę jechać do domku, po 1. jak znajdziemy transport po 2. jak zapłacimy za ich wykup 100 zł i po 3. jak spłacimy dług w "schronie" więcej info tutaj [url]http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-jad%C4%85cych-lada-dzie%C5%84-do-schronu-w-Mys%C5%82owicach.Pomocy!!/page2[/url] :(

Posted

[quote name='Kar0la']Z wykupem niestety nie pomogę, ale widziałam na transportowym króliczym forum, że 18 lipca ktoś jedzie z Katowic do Torunia.[/QUOTE]

[I]Ciekawe czy byłaby możliwość,żeby i dziewczyny pojechały!
Możesz zapytać?
Albo jakieś namiary na kogoś podać...?[/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Nikt Nam więcej nie pomoże??
One czekiają!
To Ich jedyna szansa...[/I][/QUOTE]

Klaudus__, wykup już masz z głowy, bo Poker i ja płacimy za obie sunie, każda po 50 pln. Napisałyśmy to na tym ogólniejszym wątku pszczyńskich psiaków.

Trzeba spróbować wykorzystać ten transport, o którym pisze KarOla, to super okazja!

Posted

ten króliczy transport wydaje się być idealny.Na wykup jest, teraz na transport trzeba dozbierać. Poproszę kogoś o wpłatę w moim imieniu, bo jestem daleko i nie mogę. Na jakie konto wpłacać ?

Posted

Nie zapomnijmy tylko o takim fakcie, że Klaudii nie wydadzą żadnego psiaka dopóki nie zostanie spłacony dług 300 zł za poprzednio wyciągnięte, pisałam o tym na ogólnym wątku pszczyńskich piesków. Ręce opadają chcemy pomagać tym psiakom a tu z każdej strony rzucają kłody pod nogi...

Posted

A próbowałyście do UM uderzyć w tej sprawie? Albo nowych właścicieli obciążać choć cz. tej kwoty? To są strasznie duże pieniądze, za jakiś czas skończą się możliwości i co wówczas :(

Posted

[quote name='zerduszko']To są strasznie duże pieniądze, za jakiś czas skończą się możliwości i co wówczas :([/QUOTE]

[I]Dla mnie już się skończyły możliwości.[/I]
[I]Mam masę długów.[/I]
[I]Tam w lecznicach...[/I]
[I]Przecież nie wydam psa bez książeczki zdrowia...[/I]
[I]A wszystko kosztuje.[/I]

Posted

żeby nie zmarnować okazji na transport i móc wyciągnąć sunie trzeby by chyba pożyczać kasę i spłacić ją później .. inaczej sytuacja jest zamrożona, sunie marnują się w schronie, a transport przejdzie koło nosa ..

w tym przypadku umowa jest taka, że koszt sterylek obu suń i szczepień nieobowiązkowych spada na nowych właścicieli a koszt wykupu i szczepienia p.wściekliznie po stronie oddającego :/ to i tak cudnie, że obie mogą trafić do tego samego domu .. niełatwo o takie adopcje ..

ponawiam pytanie: komu przelew?

EDIT

a może allegro cegiełkowe na to stado psiaków ktoś zrobi??

Posted

[quote name='Klaudus__']
[I]Przecież nie wydam psa bez książeczki zdrowia...[/I]
[/QUOTE]
Chcesz powiedzieć, że oni wydają psy bez szczepienia p. wściekliźnie?
Trzeba się im jakoś do dpy dobrać, przecież zarabiają na samym tym, że nie muszą płacić w Mysłowicach :roll:

Posted

Moja wpłata na suńki już poszła.

Można pogadać z jakąś fundacją o użyczenie danych i konta do allegro cegiełkowego .. zapytam którąś ..

EDIT

wysłałam obszerną prośbę o wsparcie Fundacji Niechciane i Zapomniane
czekam na odzew, oby ..

Posted

[I]Wstępna opcja to transport płatny...
Chyba 43 zł za 100 km.
A trzeba liczyć 400 km x 2 = 800 km x 43zł

Bo do dziewcxzyny z króliczego forum pisałam kilkakrotnie i chyba nie byłam godna,żeby napisać mi chociaż słowa...

Katastrofa :roll:[/I]

Posted

Szkoda, że dziewczyna się nie odezwała. Przecież wstępnie się zgodziła. Szkoda była okazja.

Hmm. Ja będę jechać w poniedziałek z Krakowa do Łodzi. Jakby to coś dało. Tylko nie ma transportu z Pszczyny do Krakowa albo, w pobliże trasy, gdzieś na Śląsku no i potem z Łodzi do Torunia. Ja suniek nie mogę przechowac w Łodzi, bo mam w tej chwili 3 psy. Zaraz popatrzę na wątki transportowe.

Jakby co jest jeszcze ten transport z miau o ktorym pisalam wczesniej:

sawanka1:
jedziemy też oczywiście najpierw w drugą stronę 22 lub 23 lipca : trasa Gliwice - Łódź - Toruń - Chojnice
jakby ktoś potrzebował to 606280331 ale zaznaczam od razu , że trzeba się dostosować bo my nie mamy możliwości zbaczać z trasy