Kar0la Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Dziewczyny na miau znalazłam taki wpis na transportowym: [I][B]sawanka1[/B]: jedziemy też oczywiście najpierw w drugą stronę [B]22 lub 23 lipca : trasa Gliwice - Łódź - Toruń - Chojnice [/B] jakby ktoś potrzebował to 606280331 ale zaznaczam od razu , że trzeba się dostosować bo my nie mamy możliwości zbaczać z trasy [/I] Wiem, że to odległy termin i trzeba by dowieźć sunie do Gliwic, ale może warto zapytać. Nie wiadomo czy coś się znajdzie wcześniej. Quote
ilon_n Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 na razie wrzucam link do mojej sygnatury .. może będzie jakiś odzew .. wczasy, wyjazdy - jest spory ruch Quote
mikoada Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Sunieczki mają szansę jechać do domku, po 1. jak znajdziemy transport po 2. jak zapłacimy za ich wykup 100 zł i po 3. jak spłacimy dług w "schronie" więcej info tutaj [url]http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-jad%C4%85cych-lada-dzie%C5%84-do-schronu-w-Mys%C5%82owicach.Pomocy!!/page2[/url] :( Quote
Klaudus__ Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 [I]Nikt Nam więcej nie pomoże?? One czekiają! To Ich jedyna szansa...[/I] Quote
Kar0la Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Z wykupem niestety nie pomogę, ale widziałam na transportowym króliczym forum, że 16 lipca ktoś jedzie z Katowic do Torunia. Quote
Klaudus__ Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 [quote name='Kar0la']Z wykupem niestety nie pomogę, ale widziałam na transportowym króliczym forum, że 18 lipca ktoś jedzie z Katowic do Torunia.[/QUOTE] [I]Ciekawe czy byłaby możliwość,żeby i dziewczyny pojechały! Możesz zapytać? Albo jakieś namiary na kogoś podać...?[/I] Quote
Kar0la Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Nie ma tam podanych żadnych namiarów, ale spróbuję się czegoś dowiedzieć. Tutaj jest link [url]http://forum.kroliki.net/index.php?topic=9134.0[/url] Quote
ilon_n Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='Klaudus__'][I]Nikt Nam więcej nie pomoże?? One czekiają! To Ich jedyna szansa...[/I][/QUOTE] Klaudus__, wykup już masz z głowy, bo Poker i ja płacimy za obie sunie, każda po 50 pln. Napisałyśmy to na tym ogólniejszym wątku pszczyńskich psiaków. Trzeba spróbować wykorzystać ten transport, o którym pisze KarOla, to super okazja! Quote
Poker Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 ten króliczy transport wydaje się być idealny.Na wykup jest, teraz na transport trzeba dozbierać. Poproszę kogoś o wpłatę w moim imieniu, bo jestem daleko i nie mogę. Na jakie konto wpłacać ? Quote
Kar0la Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Wysłałam pw do osoby z króliczego forum. Czekamy na wieści. Quote
Klaudus__ Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 [quote name='Kar0la']Wysłałam pw do osoby z króliczego forum. Czekamy na wieści.[/QUOTE] [I]Bardzo dziękuję! :modla:[/I] Quote
mikoada Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Nie zapomnijmy tylko o takim fakcie, że Klaudii nie wydadzą żadnego psiaka dopóki nie zostanie spłacony dług 300 zł za poprzednio wyciągnięte, pisałam o tym na ogólnym wątku pszczyńskich piesków. Ręce opadają chcemy pomagać tym psiakom a tu z każdej strony rzucają kłody pod nogi... Quote
zerduszko Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 A próbowałyście do UM uderzyć w tej sprawie? Albo nowych właścicieli obciążać choć cz. tej kwoty? To są strasznie duże pieniądze, za jakiś czas skończą się możliwości i co wówczas :( Quote
Klaudus__ Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 [quote name='zerduszko']To są strasznie duże pieniądze, za jakiś czas skończą się możliwości i co wówczas :([/QUOTE] [I]Dla mnie już się skończyły możliwości.[/I] [I]Mam masę długów.[/I] [I]Tam w lecznicach...[/I] [I]Przecież nie wydam psa bez książeczki zdrowia...[/I] [I]A wszystko kosztuje.[/I] Quote
ilon_n Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 żeby nie zmarnować okazji na transport i móc wyciągnąć sunie trzeby by chyba pożyczać kasę i spłacić ją później .. inaczej sytuacja jest zamrożona, sunie marnują się w schronie, a transport przejdzie koło nosa .. w tym przypadku umowa jest taka, że koszt sterylek obu suń i szczepień nieobowiązkowych spada na nowych właścicieli a koszt wykupu i szczepienia p.wściekliznie po stronie oddającego :/ to i tak cudnie, że obie mogą trafić do tego samego domu .. niełatwo o takie adopcje .. ponawiam pytanie: komu przelew? EDIT a może allegro cegiełkowe na to stado psiaków ktoś zrobi?? Quote
lika1771 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Allegro cegiełowe dobra mysl, ja wpłace 100zł w tym miesiacu tylko nie wiem dokładnie kiedy podajcie nr konta.Klaus ile dokładnie masz tam długu? Quote
Klaudus__ Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 [I]Ilon_n to allegro byłoby wybawieniem... Ale ja nie umię zwykłego robić a co dopiero cegiełkowe :p A poza tym chyba trzeba mieć fundację,lub stowarzyszenie...[/I] Quote
zerduszko Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='Klaudus__'] [I]Przecież nie wydam psa bez książeczki zdrowia...[/I] [/QUOTE] Chcesz powiedzieć, że oni wydają psy bez szczepienia p. wściekliźnie? Trzeba się im jakoś do dpy dobrać, przecież zarabiają na samym tym, że nie muszą płacić w Mysłowicach :roll: Quote
ilon_n Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Moja wpłata na suńki już poszła. Można pogadać z jakąś fundacją o użyczenie danych i konta do allegro cegiełkowego .. zapytam którąś .. EDIT wysłałam obszerną prośbę o wsparcie Fundacji Niechciane i Zapomniane czekam na odzew, oby .. Quote
Klaudus__ Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 [I]Wstępna opcja to transport płatny... Chyba 43 zł za 100 km. A trzeba liczyć 400 km x 2 = 800 km x 43zł Bo do dziewcxzyny z króliczego forum pisałam kilkakrotnie i chyba nie byłam godna,żeby napisać mi chociaż słowa... Katastrofa :roll:[/I] Quote
Kar0la Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Szkoda, że dziewczyna się nie odezwała. Przecież wstępnie się zgodziła. Szkoda była okazja. Hmm. Ja będę jechać w poniedziałek z Krakowa do Łodzi. Jakby to coś dało. Tylko nie ma transportu z Pszczyny do Krakowa albo, w pobliże trasy, gdzieś na Śląsku no i potem z Łodzi do Torunia. Ja suniek nie mogę przechowac w Łodzi, bo mam w tej chwili 3 psy. Zaraz popatrzę na wątki transportowe. Jakby co jest jeszcze ten transport z miau o ktorym pisalam wczesniej: sawanka1: jedziemy też oczywiście najpierw w drugą stronę 22 lub 23 lipca : trasa Gliwice - Łódź - Toruń - Chojnice jakby ktoś potrzebował to 606280331 ale zaznaczam od razu , że trzeba się dostosować bo my nie mamy możliwości zbaczać z trasy Quote
Recommended Posts