Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mysza 1']I znowu się wydało jak nieuważnie czytasz :eviltong: Kilka postów wcześniej Gosia wypisała portale, na których ją ogłosiła ;)[/QUOTE]

własnei się zorientowalam
bo sie jakos domki posypały u Azji i Melby to wpadłam spytac co u Emi
ale jakby tak gosia zedytowala swoj post wyzej to nie byłoby ze mną tak całkiem żle ;)

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Emisia chyba będzie musiała wybrać sie dzisiaj do doktora, bo łapa się paprze:shake:[/QUOTE]

O rety... Czyli na pozbycie się abażura szanse marne :( Łapinka biedna, no! Nie szalej Eminencjo, dbaj o łapeczkę :)

Posted

łapeczka nawet najgorzej nie wygląda. ona zraniła się śniegiem i tam ciągle jest strup - przemywamy wodą utlenioną i ozonellą
gorzej trochę brzuch wygląda - tam były 2 szwy. po zdjęciu nastepnego dnia było rozlizane i brzydkie. to się slimaczyło i było takie żywe - też przemywam. podejrzewam Dudu,że on to lizał, bo Emi potem miała znowu kołnierz, a to ciągle było mokre. wczoraj wieczorem i rano było już lepiej bez tego ślimaczenia. dziś jedzie Wiśnia, jutro musi nasza Ciuciu i Emi w czwartek, bo nie damy rady inaczej. przy takich mrozach palimy na 2 piece i Bartek nie zostawia domu bez opieki. do weta jedzie jak ja wracam i ja wtedy pilnuję ognia;) nie da rady obrócić dwa razy przed zamknięciem weta. dziś Bartek spyta o tę rankę

Posted

powiedział,że jezeli mamy jakieś wątpliwości, oni muszą to zobaczyć. przy wieczornym czyszczeniu, ranka lepsza. sucha i zasklepiona - może nie bedzie trzeba jechać. łapka też w strupku

Posted

Może by jej tę łapkę bandażówać i okręcać folią spożywczą na spacery? Ja tak robię mojemu Semikowi, a dodatkowo nakładam rękawiczkę gumową, której palce zawiązuję i wywracam na drugą stronę. A na koniec zawiązuję cienkim kawałkiem bandaża. Po powrocie od razu zdejmuję, bo czasem trochę to przemoknie, ale rana jie jest narażóna bezpośrednio na uraz.

Posted

ja obstawiałam Dudu. odseparowalam go od Emi, ranka od razu przyschnięta i na łapie i na brzuszku:). Dudu trafił do Petitek i znowu na zeżartą obróżkę - takie małe szkodniki z tych Petitek

Posted

[quote name='ronja']ja obstawiałam Dudu. odseparowalam go od Emi, ranka od razu przyschnięta i na łapie i na brzuszku:). Dudu trafił do Petitek i znowu na zeżartą obróżkę - takie małe szkodniki z tych Petitek[/QUOTE]
A to łobuziak z Dudu ;) ale Petitki jeszcze lepsze ;)

Posted

Duderko wcale nie łobuziak, on się Emisią zaopiekował, chciał polizać, żeby mniej bolało... A Petitki rzeczywiście numerantki! Tę ślicznościową czerwoną pożarły szkodniki?...

Posted

też zaglądamy:)

Zajrzyjcie proszę na bazarek
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198334-czterolistne-koniczynki-kartki-r%C4%99cznie-wykonane-do-18.12.-godz-20-00[/url]

Posted

Szukam suczki, ktora uciekla wczoraj z DT w centrum Warszawy
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197008-Misia-uciekła-centrum-Warszawy-prosimy-o-pomoc-w-poszukiwaniach[/URL]

Posted

[quote name='mysza 1']Jak tam Emisia? Ranki się wygoiły? Szwy zdjęte?[/QUOTE]
szwy dawno zdjęte - ranka zrobiła się już po zdjęciu szwów. wszystko przyschło, dziś zdejmiemy kołnierz i Dudu może wracać do swojego łóżeczka do Miteczki

Posted

jutro będą, bo dziś wrocilam to już ciemno bylo.
Mitka jedzie jutro pokazać rankę naszemu wetowi. Było w miarę ładne, znowu jest trochę tego sluzu brązowego, ranka się dużo zmniejszyła,ale dziś jeszcze taka gulka rózowa mała się obok zrobiła. chciałabym, by to zobaczył wet.
tak dziś myślałam o Emi, że caly czas borykamy się "z czymś" - jak nie krosty, ciąża urojona, to teraz ta ranka, ktora goi się tak dlugo. Haslo "pokaż brzuszek" to chyba najczęsciej wymawiane słowa do Emi;) - zresztą ona doskonale je rozumie.