Tora&Faro Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Nareszcie jest dobrze :loveu:...faktycznie pójdziecie zdrowe na tę czwartkową wizytę;) Quote
Nutusia Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Ronja, w jakich proporcjach rozcieńczasz manusan do przemywania?... Nasz znajdek ślepaczek Krecik ma okropnie poranioną skórę przez kleszcze - pomyślałam, że mogłabym go przetrzeć manusanem. Kąpać go jeszcze nie chcę, bo odparzenie na kuperku wciąż zaognione jest (mimo stosowania pantenolu...). Cieszę się, że z Emi lepiej. Rzeczywiście wyleczone pójdziecie do doktora specjalisty :) A tak na marginesie - ile kosztuje wizyta, bo na moją Łysą Śpiewaczkę już mi ręce opadają... :( Quote
Ellig Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Tora&Faro']Nareszcie jest dobrze :loveu:...faktycznie pójdziecie zdrowe na tę czwartkową wizytę;)[/QUOTE] Po takim leczeniu jakie teraz ma Emi, choroba u naszej suni ciagle powracala, nie mogla stanac na trawie nie mogla isc do lasu, puchly jej lapy , dostawala wysypki, pekala jej skora ale to nie byla alergia tylko nuzyca, dopiero po kuracji dr. Dambele nie ma nawrotow, 2 tygodnie leczenia wedlug Jego zalecen / zupelnie inne leki niz te stosowane na nuzyce/ to wygladalo tak jakby wszystko zaczelo sie od nowa, a On mowil: Tak musi byc! I teraz odpukac spokoj. Quote
Ellig Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Nutusia koszt wizyty to okolo 100 zl plus minus ,dodatkowo leki jakie zapisze albo jakie trzeba kupic w lecznicy. Czy zalozysz watek dla "slepaczka"? Quote
Nutusia Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Ellig']Nutusia koszt wizyty to okolo 100 zl plus minus ,dodatkowo leki jakie zapisze albo jakie trzeba kupic w lecznicy. Czy zalozysz watek dla "slepaczka"?[/QUOTE] Dzięki Eluś... Kiedyś nasz Doktor sam sugerował dr Dembele. Porozmawiam z nim - bo uważam, że on sam musiałby opowiedzieć dermatologowi jak to z Tośką było i jest :) Wątku założyć nie umiem - głupia ja :( Najpierw dziś wieczorem porozmawiam z tą osóbką od pekińczyków (choć kręci nosem, że Krecik za mało plaskaty :)). Wątek trzeba też będzie założyć suni... Dobra, na razie jak Scarlett O'Hara - pomyślę o tym jutro :) Quote
ronja Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Nutusia']Ronja, w jakich proporcjach rozcieńczasz manusan do przemywania?[/QUOTE] rozcieńczam na oko;) by piana była [quote name='Ellig']Po takim leczeniu jakie teraz ma Emi, choroba u naszej suni ciagle powracala, nie mogla stanac na trawie nie mogla isc do lasu, puchly jej lapy , dostawala wysypki, pekala jej skora ale to nie byla alergia tylko nuzyca, dopiero po kuracji dr. Dambele nie ma nawrotow, 2 tygodnie leczenia wedlug Jego zalecen / zupelnie inne leki niz te stosowane na nuzyce/ to wygladalo tak jakby wszystko zaczelo sie od nowa, a On mowil: Tak musi byc! I teraz odpukac spokoj.[/QUOTE] tylko, że my cały czas nie wiemy czy to jest nużyca czy alergia. łapy Emi nigdy nie puchły, nigdy nie łysiała. nie wyszła również w dwukrotnej zeskrobinie. jutro (lub pojutrze - jutro mamy napięty dzień) jedziemy na 3 dawkę iwermektyny. nie chcę przerywać leczenia bez powodu. jak na razie jest dobrze. nie wiem czy to zasluga leków, które w końcu zaczęły działać, diety czy stanu zdrowia Emi Quote
mysza 1 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 A je Royala? Przełom nastąpił wcześniej chyba. Quote
ronja Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 je hypoallergenic 2 x dziennie i raz dziennie gotowane z witaminami i suszoną rybą. przelom nastąpił na dzień przed wprowadzeniem suchej karmy i z dnia na dzień jest coraz lepiej. Emi drapie się nad ranem, ale nie ma nowych ran. najtrudniejszy był tamten tydzień, gdy Emi była w kołnierzu po rozlizaniu brzucha. obie wtedy zaliczyłyśmy dół;) Quote
mysza 1 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Cieszę się, że jest lepiej :loveu: Bardzo :loveu: Quote
Tora&Faro Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='mysza 1']Cieszę się, że jest lepiej :loveu: Bardzo :loveu:[/QUOTE] Ja też:):):) naprawdę żal było patrzeć jak się dziewczynka męczy....a Marta z nią.... Quote
Undercia Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 jedna wizażanka prosiła mnie o nr konta Emi - mógłby mi ktoś podesłać na pw? Quote
mysza 1 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Undercia']jedna wizażanka prosiła mnie o nr konta Emi - mógłby mi ktoś podesłać na pw?[/QUOTE] Zaraz wysyłam, dzięki i tak miałam do Ciebie pisać ;) Quote
mysza 1 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Emi dostała wpłatę od Zofiji- 10 zł. Dziękujemy :loveu: Gusia, dopiszesz? Quote
ronja Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='mysza 1']Cieszę się, że jest lepiej :loveu: Bardzo :loveu:[/QUOTE] strupki się goją, właściwie nie miałam dziś co smarować tylko główka w kołnierzu spocona - inaczej pachnie niż reszta Emi Quote
mala_czarna Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Dziewczyny, a będziecie robiły te drogie testy alergiczne? Quote
Tora&Faro Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='mala_czarna']Dziewczyny, a będziecie robiły te drogie testy alergiczne?[/QUOTE] To chyba zależy od tego jak wypadnie wizyta u dr Dembele. Quote
mala_czarna Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 To juz chyba niedługo? 19 sierpnia? ;) Quote
ronja Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 zgadza się, w czwartek Mysza, Gusia, Gosia - może ktoraś z Was chce być przy tej konsultacji? Quote
gusia0106 Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 [quote name='ronja']zgadza się, w czwartek Mysza, Gusia, Gosia - może ktoraś z Was chce być przy tej konsultacji?[/QUOTE] A o której? Quote
mysza 1 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='ronja']zgadza się, w czwartek Mysza, Gusia, Gosia - może ktoraś z Was chce być przy tej konsultacji?[/QUOTE] Kochana, nie dam rady. W sobotę rano wyjeżdzam, siedzę teraz dłużej w pracy a przed wyjazdem wiadomo jak jest. Do tego, o ile wrócą potencjalni chętni na Filę Gosi, to będziemy w czwartek jechały na wizytę przedadopcyjną. Quote
Tora&Faro Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='mysza 1']Kochana, nie dam rady. W sobotę rano wyjeżdzam, siedzę teraz dłużej w pracy a przed wyjazdem wiadomo jak jest. Do tego, o ile wrócą potencjalni chętni na Filę Gosi, to będziemy w czwartek jechały na wizytę przedadopcyjną.[/QUOTE] Dokładnie tak. Chyba że wizyta przedadopcyjna się przesunie na piątek to chętnie....Gusiu a Ty jak? Quote
_Goldenek2 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Zajrzyjcie proszę [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191051-Zdrowa-młodziutka-bezproblemowa-śliczna-NAJSI-szuka-ciepłego-domu[/URL]! Quote
ronja Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Emi była na iwermektynie dziś. W samochodzie jechala bez kolnierza, rozlizała bok do krwi. Brzuch nietknięty. Czyli swędzi ją tam, gdzie się zmienia skóra. Skora na brzuchu zmieniała się z czarnej suchej, szorstkiej na rózową i miękką. Grzbiet się zmienił już, teraz łuszczą się boki i w tych okolicach jest rozlizany wielki kawał. Rozlizała też łapy, paluszki tu gdzie odparzylo się od skarpet i byl strup. Znalazlam małe nowe krostki przy pyszczku w okolicach wąsików. Głowa też jest w malutkich strupkach - jakby krostki same pękły i przyschły. Nasze wetki obstawiają alergię, hormony. Nie wykluczają również trzustki. ciekawe co powie dr Dembele. koszt dziś to 21zł + 10zł dojazd [IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-08/cfea9d11.jpg[/IMG] Quote
mysza 1 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Dobrze, że to już w czwartek, bo ciagle coś ją nęka :( Quote
Recommended Posts