eliza_sk Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Mini to sunia, na temat której dostałyśmy zgłoszenie, że od kilku dni koczuje pod balkonami na jędrzejowskim osiedlu. Małe, morke i zmarznięte ciałko całymi dniami leżało tuląc się do ściany bloku, w strugach deszczu, na zimnie ... Uprzejmi sąsiedzi kijem przeganiali tą "bestię" ... Mini jest młodą sunieczką, ma ok. 2 lat. Sunia jest mieszańcem jamnika, jest dłuższa niż wyższa, ma długi pyszczek i typowe dla jamników krzywe przednie łapki. Mini ma niezwykle oryginalne umaszczenie - takie brunatno-czarne, z jasnymi akcentami spod spodu. Imię doskonale obrazuje gabaryty małej damy. Sunia waży 6-7 kg i ma ok. 25 cm w kłębie. Jest typowym, nakolankowym modelem psiaka. Mini to chodząca rozkosz i słodycz. W stosunku do człowieka jest niezwykle łagodna i oddana. To taka mała spragniona kontaktu z człowiekiem pieszczocha. Jest mocno wpatrzona w człowieka i grzeczna. Najchętniej siedziałaby cały dzień na kolankach i poddawała się pieszczotom. Sunia ma bardzo pogodne i przyjazne usposobienie. Cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne jak obcinanie pazurków. Mini ładnie chodzi na smyczy. Sunia ma dobry kontakt z innymi zwierzętami, nie wykazuje w stosunku do nich oznak agresji. U nas od: 24.06 [FONT=Verdana]Odrobaczenie: 27.06[/FONT] [FONT=Verdana]Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]24.06[/FONT] [FONT=Verdana]Szczepienie: [/FONT][FONT=Verdana]wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana]Sterylizacja: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana]Psiak przebywa w domu tymczasowym w Jędrzejowie[/FONT] [FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT] [FONT=Verdana]28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie[/FONT] [FONT=Verdana]tel. 501 341 021 [/FONT][FONT=Verdana](po godzinie 15)[/FONT] [FONT=Verdana]email: [email protected][/FONT] [FONT=Verdana] www.obrona-zwierzat.pl [/FONT] Quote
karolina_g_k Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 A cycuszki to takie wyciągniete po szczylkach? Quote
Iv_ Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='karolina_g_k']A cycuszki to takie wyciągniete po szczylkach?[/QUOTE] Maleńka słodzizna :loveu: Tak wygląda jakby niedawno miała małe :hmmmm: Quote
eliza_sk Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [quote name='karolina_g_k']A cycuszki to takie wyciągniete po szczylkach?[/QUOTE] [quote name='Iv_']Maleńka słodzizna :loveu: Tak wygląda jakby niedawno miała małe :hmmmm:[/QUOTE] Pokarmu już nie ma, ale cycuchy rzeczywiście wyciągnięte troszkę, musiała niedawno karmić :( Quote
eliza_sk Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Hmmmmm - no nie wiem co napisać, ale Miniówka już od wczoraj w nowym domku - bez ogłoszeń ! To chodząca rozkosz i słodycz, takie wpatrzone w człowieka cudeńko. W ciągu tych kilku dni między nią, a Skuterem wybuchła ogromna miłość - lizali się po pysiach, Skutuś ją iskał, mała go zaczepiała, atakowała zalotnie, a on delikatnie ją adorował - świetny widok. A wracając do tematu, sunieczkę adoptowała pani, pod której blokiem malizna koczowała, to córka tej pani mi ją zgłosiła. Straciły 3 mies. temu psiaka, pani bardzo ciepła, psiolubna emerytka (swoja drogą w jakiś zamierzchłych czasach mojej podstawówki z ta panią ratowałam psiaka zaplątanego w jakiś kolczasty krzew), a więc Miniówka to idealny psiak dla niej - nakolankowa rozkosz. Jak zabierałam ja spod bloków, to Pani zeszła do mnie - zapytała profilaktycznie czy może wnieść jej ją od razu do domu, a nie zabierać, ale pani powiedziała na wtedy, że przemyślą z córką. Byłam w stałym kontakcie z córką i wczoraj wieczorem przyszła "zobaczyć" maliznę - nie było opcji powrotu bez psa :loveu::loveu::loveu: Mini zamieszkała jakieś 400 m ode mnie. Dziś rano dzwoniłam do pani - same ochy i achy nt. małej Damy ! W środę maleństwo ma sterylkę. Quote
beataczl Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 super, fajny domek i Pani -malutka ma szczescie i wszystkiego naj w nowym domku!:multi: Swoja droga jaka ona do Asterki z Zywca podobna .... Quote
Diuna B. Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Mini zamieszkała jakieś 400 m ode mnie. Dziś rano dzwoniłam do pani - same ochy i achy nt. małej Damy ! W środę maleństwo ma sterylkę.[/QUOTE] To ona się będzie Dama nazywać? Quote
Iv_ Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Elizka, Ty działasz jak błyskawica :crazyeye: Super, że mała ma już domek :loveu::loveu: Quote
eliza_sk Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Dziś idę w odwiedzinki i podpiszemy umowę na małą Mini. Jutro ma sterylkę. A nie miałam okazji donieść jak w piątek Miniówa wysmyknęła mi się między nogami z boksu ... ? Uciekła w stronę rynku z dopięta smyczą - robiłam slalom między tirami, a ja myślałam, że dostanę zawału. Dopadłam ja po długiej gonitwie - buty miałam w sam raz do joggingu, skutkiem czego są zakwasy na stopo-przodo-łydkach do dziś ... Quote
eliza_sk Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Byłam u Miniówki. Zameldowałam dziewczynę - papiery podpisane :loveu: Wspaniale sobie suńka domek wybrała - koczowała na wprost balkonu swojego obecnego domku. Sunia w domu czuje się jak ryba w wodzie, tak uśmiechniętego pysia dawno nie widziałam. Panie nią zachwycone, a suńka nimi. Została przechrzczona na Nescę. Chpdzi cwaniara, merda ciągle ogonkiem i tylko buziaki i uśmiechy rozdaje. Czuje się tam swojo i bezpiecznie, straszny z niej śpioch, chyba odsypia złe dni. Wywala brzusio do góry i mogą wtedy strzelać. Pancie zawiedzione, że kazdy psiak u nich spał do tej pory na łóżku, a Mini nie chce :evil_lol: Dziewczynka już wykapana, ma nowe szeleczki i ... jest szczęsciarą jakich mało. Quote
Iv_ Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Aż serce rośnie jak widzi się takie foty :loveu::loveu: Quote
Potter Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Organizujemy czyn społeczny przy porządkowaniu naszej działki - sobota, 10 lipca, od 8 rano do zmroku. Po zachodzie ognisko i grill. Zapraszamy :grins: . Quote
kasia_jot Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Witam, tu młodsza pańcia Neski :-) Wczoraj minęły dwa tygodnie od momentu gdy po raz pierwszy przyprowadziłam Neskę do domu. Nadal się poznajemy, chociaż już zdążyłyśmy się pokochać :loveu::loveu: Neseczka czuje się u nas (właściwie to już u siebie) coraz pewniej, uwielbia się bawić swoimi zabawkami, sama wychodzi leżakować na balkon, obszczekuje gości (nad tym pracujemy), no i polubiła spanie na kanapie :lol: Szkoda, że nie może nam powiedzieć, co przeżyła, skąd przyszła ... Prawdopodobnie miała w swoim poprzednim życiu styczność z małymi dziećmi. Neska po prostu lgnie do dzieci, a na dźwięk dziecięcego głosu zamienia się w posążek. Bardzo boi się gwałtownych ruchów, samo mycie mopem podłogi to dla niej traumatyczne przeżycie :( Na pewno była bita... A teraz kilka zdjęć naszej Neseczki: Pozdrawiamy :lol: Quote
eliza_sk Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Kasiu, witamy Cię na forum :) Ale nam niespodziankę zrobiłaś - fajnie kiedy ktoś znienacka odnajdzie wątek swojego psiula na Dogo i się u nas pojawi. P.S. w I poście może być max. 5 zdjęć wielkości max. 640x480 pixelków, czasami modzi się czepiają - więc może edytuj, żeby nie mieli powodów do "interwencji" :) Quote
kasia_jot Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Poprawiłam to, co było do poprawienia. Jak mi się uda uchwycić aparatem uśmiech Neski, nie omieszkam wstawić ;-) P.S. Dziewczyna nauczyła się uśmiechać od ucha do ucha unosząc przy tym górną wargę Quote
Iv_ Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Miło się czyta takie wiadomości :loveu: a maleńka naprawdę słodka :loveu: Quote
Recommended Posts