jadwiga Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 czy w tej sytuacji mogę pieniądze dla Frei przekazać na inną bidę,np na niesfornego Misia? Quote
2411magdalenka Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Pani Jadwigo, oczywiście! Bardzo dziękuję za okazaną pomoc, teraz na pewno wsparcie przyda się innym psiakom. Freycia jest we wspaniałych rękach. Myślę, że wkrótce będą wyniki badań. Quote
agada Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='2411magdalenka']Pani Jadwigo, oczywiście! Bardzo dziękuję za okazaną pomoc, teraz na pewno wsparcie przyda się innym psiakom. Freycia jest we wspaniałych rękach. Myślę, że wkrótce będą wyniki badań.[/QUOTE] Czekamy wobec tego niecierpliwie! Quote
jadwiga Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 czekamy na zdjęcia i wiadomości...serdecznie pozdrawiam i gratuluję podjęcia słusznej decyzji Quote
2411magdalenka Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Cioteczki... Narazie stwierdzono.. nużycę. Dalsze badania będą za 3 tyg, gdy organizm wyjdzie z pod wpływu sterydów, bo wyniki mogłyby być zaburzone. Freycia usposobieniem wszystkich czaruje, cyt. "bardzo kochana i miła dla wszystkich". Stwierdzono, że Freycia jest wychudzona i musi nabrać masy. (ostatnimi czasy nie chciała jeść - te kombinacje z suchą karmą, potem kurczak etc, ale myślę, że to już dłużej się działo tzn sterydy też wypłukują białko..) Wstępnie zapowiada się BARDZO DŁUGIE LECZENIE, ale cyt. "bedzie miala szanse na zdrowe dlugie zycie." tyle... :-) Quote
wojtuś Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dzieki Magdalenko za tak dobrą wiadomość :) Quote
madziara1983 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 więc trochę optymizmem zawiało.... i nadzieje wzrasta na pozytywne rezultaty... Quote
madziara1983 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 są jakieś nowe wiadomości o Freyci? Quote
TERESA BORCZ Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Są jak widać super informacje Nawet nie miałam czasu zajrzeć, mam wielka nadzieję że nowy domek będzie współpracował z sensowną kliniką, która nie poprzestanie na faszerowaniu psiaka sterydami, Są na wątku chyba ze trzy psiaki którym się na nieszczęście tacy weterynarze zajmują , nie miałam czasu bo mam na bardzo intensywnym leczeniu 2 psiaki w stanie beznadziejnym po wypadkach, chorobach praktycznie niewyleczlanych i współpracując z mądrym wetem stosuje metody jak najbardziej naturalne , Idzie ku dobremu, straszliwa, zapaprana rana po amputacji już est ok, generalny stan zapalny całego organizmu, jest na dobrej drodze, martwica na miejscu oskalpowanej w ok 60 % skóry ok zapalenie płuc i jeszcze coś czego ze strachu nie śmiem nazwać, wszystko bez sterydów! Ktoś na jednym z wątków, chyba Vikuni napisał że nie wierzy w naturalne metody Ja muszę uwierzyć bo od dawna je stosuję i uratowały wielu psom życie Szkoda że sceptyczka nie może tych psiaków teraz zobaczyć Wet zakceptował to "wspomaganie" absolutnie, Dla Freyci gorąco polecam na zagojenie skóry z równoczesnym leczeniem weterynaryjnm nużycy masć Hubovit oparta na wyciągu z czarnej huby i skladnikach absolutnie przydatnych w takich przypadkach (olejek z drzewa herbaciannego, olejek rokitnikowy i wiele innych) koszt ok 19,00 w zielarkich aptekach do stosowania po oczyszczeniu oliwkowym mydełkiem i propolisem w areozolu, cieniutką warstwą wokół zaognionych miejsc, Trzymam kciuki za Freycię! Quote
IVV Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 sorry !!! Teresko masz zapchana skrzynke ;) i wszyscy juz zaczynaja sie niepokoic o Ciebie :) Quote
agaga21 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 wiadomo co tam u freyki? czy są postępy w leczeniu? Quote
2411magdalenka Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 nie minęły jeszcze 3 tyg... wtedy mają być kolejne badania.. wiem tylko, że młoda ładnie je i jest bardzo grzeczna przy wszystkich zabiegach (zawsze była spokojna, a terapii zafundowałam jej multum, więc nauczona jest, że się przy niej "majstruje")... też czekam niecierpliwie...... Quote
madziara1983 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 trzymam kciuki, za to żeby kolejne wieści były bardzo dobre!! Quote
2411magdalenka Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 mam kilka informacji, ale próbuje je doprecyzować. Wyszła w testach alergia niestety... narazie uczulenie na wszystkie mięsa, może jeść tylko koninę. Pomyśleć, że zaśmiałam się głupio jak mi dr Orzeł powiedział, ze jedyną rzeczą której mogę być pewna, że Freyci nie zaszkodzi to konina... Freycia ma mieć zrobione badania pod kątem zbóż jeszcze.. dostaje specjalistyczną karmę, ale nazwy mi nie podano... dołożono do leczenia Advocate co 2 tygodnie... Gdy dowiem się więcej, napiszę zaraz... kontakt jest skomplikowany i niebezpośredni, ale zgodziłam się ponieść taką "ofiarę" byleby ktoś dał jej szansę... także bądźcie wyrozumiali. Quote
baster i lusi Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 nieraz trzeba ponieść ofiarę by pomóc.dobrze że już coś wiadomo. Quote
wojtuś Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Magdalenko dzięki, trzymam za wyzdrowienie Freyki:loveu: Quote
agnieszka24 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Najważniejsza to prawidłowa diagnoza, to pierwszy krok do odniesienia sukcesu w leczeniu. Trzymam kciuki za malutką! :) Quote
jadwiga Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 pozdrawiam,oby leczenie się powiodło...a czy można liczyć na zdjątka? Quote
Vlk Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 trzymam kciuki ;) chociaż to zagmatwanie jeśli chodzi o sytuację i pomocnika Freyci jest trochę dziwne, no ale mam nadzieję, że wyniknie z tego coś naprawdę dobrego. Quote
2411magdalenka Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 informacje z dziś: "wet. zabronili podawanie Freyi wszystkich mięs nawet końskiego. Freyka dostaje gotowaną rybe z puree z ziemniaków i puszki rybne. Już się mniej drapie, ale włoski jeszcze jej nie wyrastają. Piesek ma bardzo dobry apetyt i jest b.grzeczna. Kuracja moze trwać do roku." dodam, że wcześniej (przed wynikami tych testów) szacowano całe leczenie na pół roku... a podstawową terapię na nużycę 6 tygodni.. także problem jest skomplikowany... Quote
Vlk Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 są też jakieś karmy dla psów bezmięsne... można je kupić w sklepach typu vege itp. A jak tam skóra, dalej taka zaogniona? Quote
2411magdalenka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 wiem, że niektórzy śledzą wątek Freyci.. więc zrobię "fałszywy alarm"... wiadomość nie dotyczy Freyci.. potrzebne jest wsparcie znalezionym szczeniorom btw z tego samego miasta, skąd pochodziła Freycia.. UMIERAJĄ... Babeszjoza! potrzebna kasiora na transfuzję krwi inaczej jedna dziewczynka umrze jutro :( kolejne 2 szczniory też chore... 1 suni już nie udało się uratować... pomóżcie.. proszę! [url]http://www.dogomania.pl/threads/193615-PMOCY-BABESZJA!!!-5-maluszk%C3%B3w-b%C5%82aga-o-wspatrcie-na-leczenie!!-Jeden-ju%C5%BC-za-TM-%28/page33[/url] [IMG]http://www.dogomania.images/smilies/heul.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.images/smilies/heul.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.images/smilies/heul.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.images/smilies/heul.gif[/IMG] Quote
Recommended Posts