Jump to content
Dogomania

Morus,staruszek polslepaczek, mix petit baset ze swarzędzkego schronu juz w ds

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

dzisiejszy mail od nowego doku Morusa. bez zapraszania :)

Morus w zasadzie ma się świetnie ;)Nie ma jaskry to że jest ślepy na jedno oczko i ma je całkiem białe to najprawdopodobniej w wyniku urazu mechaniczego :( Nawet nie próbuję sobie wyobrazić w jaki sposób do niego doszło. Robiliśmy mu także podstawowe badania krwi i wszystko ok.
Mori w zasadzie już całkiem się zaaklimatyzował, ustalili sobie między sobą hieraqrchię i ja si w to nie wtrącam.
Dał sie zdominować naszej małej Niuni:))), choć zdarza się że jej nie zauważy i po niej po prostu przejdzie :)))))
Morus niestety jest samotnikiem i chociaż od nas na okrągło doprasza się pieszczot nie potrafi bawić się z innym naszymi psiurami który teraz jest na podwórku łącznie 5. Tamta czwórka (2x shit tzu, pół husky i pół labrador) zawsze razem dokazuje a on sobie sam biega i obwąchuje co się da.
Na legowisko upodobał sobie jedną z naszych kanap, na szcząście 2 :) nam zotawił 3 i fotel;)
Rano burczeniem pogania mnie żebym się nie guzdrała tylko kalosze i na spacer :) Bo jak się okazało Mori nie lubi załatwiać się w ogródku i codziennie rano i wieczorem chodzimy na spacerki.
Martwi mnie tylko jego agresja, raz zaatakował dziecko nie bez powodu no ale ja się strasznie wystaszyła i opd tamtej pory po prostu szaleję na myśl o czyichś odwiedzinach bo niestety on wyczuwa to że ja się stresuje i myśli że ma mnie wtedy bronić. A ja się denerwuję żeby nikogo nie ugryzł i o. Po prostu błędne koło. Jakiś czas temu zamontowaliśmy bramkę i mamy nadzieję że z czasem pozrywyknbie do odwiedzin obcych i przekupiany łakociami skojarzy je z czymś miłym.

foty dodam wieczorem

Posted

Kurcze zaatakował dziecko? Ciekawe jak to się stało... Taki łagodny przecież, nic więcej o tej sytuacji? Bo brzmi niefajnie, ale tylko stwierdzenie, czyli chyba nic strasznego i nie z winy psa?
Dobrze że bez paniki i bedą próbowali przeciwdziałać

No i gdzie te foty wieczorem 15ego? ;)

Posted

mam za duzo na glowie i za malo mialam neta te 2 dni

foty mam piekne i duzo :)

u nie na synka nawet nie warknal nigdy!!! zmienil sie?..

wreszcie ktos zauwazyl, ze cos dopisalam u morusa :)

Posted

no wlasnie nie pisali nic, czy schudl... w tel zarzekali sie dosc dawno, ze bardzo schudl. teraz sie moze wydawac chudszy, bo mu siersc odrosla.
na maila dalszego jeszcze odp nie mam...szkoda

• 4 weeks later...
Posted

nowe wiesci:

Byliśmy u okulisty, przy jaskrze ciiśnienie przekracza 20 a on ma w jednym oku 14 a w drugim 16 więc póki co jaskry nie ma, a oko jest ślepe bo jak pisałam najp[rawdopodobniej dostał mocno w głowę, od lekarza dostałam krople które mam mu podawać w razie gdyby robił mu się stan zapalny i oko czerwieniało. Ale narazie jest ok. Nawiasem mówiąc nie sądziłam że tak ciężko o psiego specjalistę w naszym kraju :/ no ale niestey wciąż żyjemy wśród ciemnoty która uważa że pies łańcuch i buda to coś zupełnie naturalnego a do weterynarza chodzi się po to aby zaszczepić albo uśpić.
Morus był kastrowany w sierpniu, zabieg przebiegł bez komplikacji potem był koszmar kołnierza ;/ Mori masę ma a łapki krótkie więc kołnież musiał być duży i Klusek przez kilka dni bardzo się męczył bo ciągle haczył o podłoże albo przestawiał stołki w domu albo obtłukiwał ściany itd no ale mamy to już za sobą.

Na jednym zerzdjęć jest jego buda, nówka nie śmigana bo Kluskowi ona nie odpowiada :) Więc został pełnoetetowym kanapowcem i teraz mieszka w domu. Rano idziemy na spacer, w ciągu dnia moja siostra kochana wypuszcza go na podwórka na jakieś 2 godziny w razie gdyby chciał siusiu a potem wieczorem znowu spacer i w nocy znowu podwórko.
Mori nie lubi być sam ale grzecznie czeka aż wrócę. Zapuściłam mu sierść na zimę żeby nie marzł dlatego nie widać jaki z niego zgrabiuitki serdelek. Często biega ze smyczą bo w ten sposób łatwiej mi go złapać. Teraz już za nim nie nadążam :) Na zjęciu też go ciężko złapać :))Coraz lepiej też dogaduje się z niunią i nawet czasem razem się bawią wcześniej mała biegała wokół niego szczekają a on nie zwracał uwagi.
Niestety Krzysio wyjechał do pracy za granicę i teraz nawet w niedziele muszę wstawać o 6 bo Klusek liże mnie po buzi albo ciągnie za stopy że wstajemy i idziemy, a ja zawsze lubiłam sobie pospać w wolne dni :) Teraz za to weekndy są taaaakie długie :)

i mase fot mam, kilka wstawie

Posted

Jaki on booooooooooskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Morusek ja Ciebie tylko raz widziałam, ale to mi starczyło, by się zakochać!!!

Jak to dobrze, że ma wspaniały dom!!!:multi::multi::multi: