Jump to content
Dogomania

[WWA] Mamy czas do 10 lipca :( Tragiczna sytuacja, potrzebny DOM lub DT na CITO...

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie Bonsai :)

... przeczytałam wątek chłopaka i przypomniał mi się Amigo, który ma identyczny problem (lęk sepracyjny), choć trochę inaczej się on oobjawia i niestety wrocił z adopcji ... mimo, że nowi właściciele robili wszystko, by psiak u nich został. W tej chwili jest w hoteliku, gdzie jest wiele psiaków i ludzi ... czuje się tam świetnie, tylko, że to kosztuje :/
To jego wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/178165-Zdominowany-ONek-w-schronie-czyim-zostanie-AMIGO[/URL]

Myślę, że docelowo psiak powinien zamieszkać w wielopokoleniowej rodzinie w domu z ogrodem ... wtedy nie będzie powodu do lęku, bo zawsze ktoś jest w domu i sporo się dzieje ... tylko skąd taki domek wziąć???

Trzymam kciuki, ale konkretnie niestety pomóc nie potrafię.

Posted

dzięki za zainteresowanie, trochę mi lżej jak widze ze coś się dzieje, bo z ogłoszeń ciągle cisza :(
Ewanka a jaki jest koszt pobytu psa w takim hotelu??

Posted

[quote name='mala3320']dzięki za zainteresowanie, trochę mi lżej jak widze ze coś się dzieje, bo z ogłoszeń ciągle cisza :(
Ewanka a jaki jest koszt pobytu psa w takim hotelu??[/QUOTE]

To zależy w którym ... zerknij tu:

[URL]http://www.dogomania.pl/forums/937-Domy-tymczasowe[/URL]

... są rózne propozycje, a na wątku Amigo jest pewnie konkretnie napisane gdzie jest i ile to kosztuje.
Ogólnie chyba ok. 300-350/mies. ... albo więcej ;)

Posted

Zdarzają się również, choć ostatnio sporadycznie ... DT darmowe, ale one są na ogół tak już 'zapsione', że nie mają możliwości przyjąC nowego psa.

Te ceny i tak są niskie, bo to ofrerta dogomaniacka ... poczytaj o cenach "komercyjnych" hotelików, tam jeden dzień kosztuje od 40 pln w zwyż.

Trzymam kciuki, sprawa nie jest łatwa, ale głowa do góry ... nie ma takiej sprawy, której nie da się jakoś załatwić :)

Posted

kurcze.....może by mi się udało coś pożyczyć, na początek chociaż, pomyślcie proszę kto, za ile i na jak długo mógłby się nim zaopiekować,a ja spróbuję jakoś kasę zdobyć....nie wiem jeszcze jak , ale spróbuję ;)

Posted

Zaglądam, ale nie wiem, jak pomóc :roll: Jeżeli ma jechać do hotelu, to szukajcie miejsca jak najszybciej, bo zaraz wszystkie wolne będą pozajmowane przez psy z Oborników, tak, jak było po aferze z AlinąS.

Postaram się trochę porozsyłać wątek, chyba tylko tyle mogę :(

Posted

mala3320, jeśli masz w domu jakieś przedmioty, które ktoś mógłby chcieć kupić, a Ty ich nie używasz - możesz wystawić je na naszym dogomaniackim bazarku, zawsze parę groszy wpadnie. Jak ludzie zauważą, że się starasz jak możesz by zapewnić najlepszy możliwy byt małemu, to pewnie też pomogą również finansowo.
Proponuję zaklepać miejsce w hoteliku, który zaproponowała Ewanka - jak się uda zebrać pieniądze, to będzie gdzie go dać, a jeśli nie - to i tak znajdzie się inny pies na jego miejsce...

Posted

Wykupiłam niuńkowi 70 ogłoszeń na tym bazarku:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/188148-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY!-70-stron-jedyne-10z%C5%82-na-Fundacj%C4%99-AST[/url]

Przydałby się chwytliwy tekst, bo ja w tym mocna nie jestem, na razie ogłaszam go z takim:
"Mały, śliczny dwuletni piesek szuka odpowiedzialnego Domu. Psiak jest łagodny, wesoły i kontaktowy, lubi dzieci i towarzystwo innych psów, wychowywał się z kotem, z którym żyje w wielkiej przyjaźni. Zdrowy, regularnie szczepiony i odrobaczany. Przebywa w Warszawie."

Posted

dzięki Kochane, własnie aktywowałam te ogłoszenia, poszukam czegos na bazarek ale będe potrzebowała Waszej pomocy bo ja zupełnie nie wiem o co tam chodzi, na dogo jestem chwilkę zaledwie i się jeszcze poruszam po omacku
a tekst jest dobry :)
WIELKIE DZIĘKI
może rzeczywiście zaklepać to miejsce w hoteliku??

Posted

Pisałam do Megii - koszt pobytu dla małego psiak to 10 - 11 za dzień z moją karma w postaci Puriny, Britta lub Boscha. Jezeli dostarczy się swoją karmę - koszt pobyt to 8-9 zł za dzień. Na razie miejsc nie ma, ale będzie pierwszy w kolejce. Tyle, że hotelik to kojce - co prawda "umeblowane" jak pokój, ale jednak kojce - mala, jak widzisz Ufoka w takich warunkach???

Napisałam też do Astaroth - też ma hotelik pod W-wą w podobnych cenach, i z tego co czytałam również domowe DT z całodobową opieką, ale nie wiem czy są miejsca i generalnie nie wiem nic więcej - czekam na odpowiedź.

Posted

Edytowałam tamten post: Napisałam też do Astaroth - też ma hotelik pod W-wą w podobnych cenach, i z tego co czytałam również domowe DT z całodobową opieką, ale nie wiem czy są miejsca i generalnie nie wiem nic więcej - czekam na odpowiedź.

Ale u Megii jest też owczarek, który ma lęk separacyjny (spójrz na wątek, który Ewanka podesłała stronę temu).

Posted

Co do bazarku - zrób zdjęcia, podaj opisy i ceny, a ja albo Delph wystawimy bazarek. ;) Tylko potem trzeba będzie jeszcze te przedmioty wysłać.

Posted

[quote name='Bonsai']Co do bazarku - zrób zdjęcia, podaj opisy i ceny, a ja albo Delph wystawimy bazarek. ;) Tylko potem trzeba będzie jeszcze te przedmioty wysłać.[/QUOTE]

z wysłaniem nie bedzie problemu, pocztę mam pod nosem, tylko najpierw chałupę musze przetrzepać ;)

Posted

Witajcie...Koosiek zawsze w cos mnie wpakuje:P
dzieki koociek za linka :P

JESTEM szczęśliwą posiadaczka WYJCA - a raczej wyjcówy...

kiedy Tekla była mała i żyła sobie z moja starowinką jamniczą BEFI - wszystko było Ok..powyla czasmai...ale słabo.
Jak BEFI odeszła TM nastał HORROR PSI u mnie w domu podczas mojej nieobecnosci!!!!
sasiedzi...SM...administracja....
na szczescie TEKla śpiewała tylko od 7.30 do 17.00 :)
WIEC MOGŁI MI ZROBIĆ NIC...za kazdym razem kiedy mnie atakowano o szczekanie i wycie psa MÓWIŁAM, że się staram aby pies nie szczekal, ale to trwa...

JAK MACIE SPRAWĘ W SĄDIZE to m ozesz z tego samego wykrętu skorzystać...
STARASZ SIE UCISZYC PSA, ale to niestety TRWA - nauka psa TRWA

U nas WYJSCIEM Z SYTUACJI -po milionie nieudanych prób:
- feromony
- obroze typu "antyszczek"
- behawiorysta
- oddanie do hotelu

NIC NIE POMOGŁO...

aby pies sie nie męczył zmieniłam prace i biuro przeniosłam DO DOMU!!!!!
nie bylo to pedagogiczne...ale cóz...nie moglam dalej meczyc psa...jak wracałm Tekla padał i spała do nocy...

WIECIE JAK ZOSTAWIALM TEKLE samą na noc - kiedy to szłam na jakis klubowy meeting!!!TEKLA ZOSTAWAŁA W SAMOCHODZIE - w garazu :) I TAM O DZIWO SIEDZIAŁA CICHUSIENKO!!!!
kiedys jak bylam na wyjezdzie i musialm wyjsc na noc - tez ja zostawiłam w aucie - był kwiecien - Tekla dostała koldry dwie i poszła do auta - i siedział cicho!!!

ALE takie zostawiani psa w aucie to tylko AWARYJNE przechowanie...
jak szłam do sklepu - SPIEWY NA CALY BLOK!
z pomoca przyszła moja TULA, którą zgarnełam z ulicy w celach adopcyjnych...
przy Tuli Tekla deczko sie wyciszyła...Teraz jest Tula + Latika (collie) i W DOMU PANUJE CISZA podczas mojej nieobecnosci!!!!

:)
chyba czeka was trudna decyzja adopcji jakiegoś MICROpsa :P

Posted

niestety u mniez i to było przerabiane - na stałe jest kot, a przez ostatnie pół roku była mała sunia i nie pomogło - musi być ludź ;)
a, i samochodu też nie mam :)