Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia jest w dobrej kondycji fizycznej. Na miejscu widziałem Ja tylko przez chwilę. Wszystko było ok. Wczoraj rano byłem u Niej w lecznicy. Niestety decyzja o zamknięciu w izolowanym pomieszczeniu wywołała prawdopodobnie powrót traumy schroniskowej. Nie pozwoliła wetem do siebie podejść od razu. Z rozmowy z weterynarzem przeprowadzającym sterylizację Sonii wynikało, że to był psi anioł w lecznicy. Przy mojej wizycie było nieco lepiej. Sonia wyszła na spacer. Wczoraj została przewieziona do domu weterynarzy. ędzie miała kontakt z innymi psami i ludźmi. Według mnie i weterynarzy Sonia nie jest w tej chwili do adopcji. Nie ma mowy o takowej. Potencjalny domek chcę poznać i jeśli się zdecyduje najpierw będzie poznawał Sonię. Wszystko ustalę do końca tygodnia.

Posted

Rozmawiałem wczoraj z osobą, u której przebywa Sonia. Otworzyła się z powrotem. Trochę warczy na mężczyznę, ale do kobiety jest w porządku. Przebywa z innymi psami. Czynnikiem stresogennym u Niej jest izolacja. W środę jestem umówiony na wizytę i będę mógł napisać więcej.

Posted

Każda zmiana jest stresująca dla psa, ale widać, że Sonia nie jest już tym wylęknionym stworzeniem z meliny i umie sobie poradzić w nowych warunkach i wśród nieznanych osób.

Posted

Byłem wczoraj u Sonii. Dziś będzie miała szczepienie na wirusówki. Przebywa z innymi psami i kotami. Ma kontakt z człowiekiem. Opiekunka ma bardzo dobre podejście. Sonia niestety załatwia się w domu. Ale DT pracuje nad tym. W czasie mojej wizyty byli goście. Do kobiet nie ma żadnego problemu. Natomiast mężczyzna co prawda pogłaskał Sonię, ale w tym samym momencie nasza Soncia się do niego "uśmiechnęła po swojemu". Mi leży w nogach i mogę bez problemu zrobić z Nią wszystko. DT jest bezpłatny. Zrobię zdjęcia i startujemy z ogłoszeniami.

Dziś będę wiedział ile szczepienie to najwyżej poproszę o przelew na ta kwotę Estrella. Reszta niech zostanie u Ciebie.

Edit

Poprawa wyglądu postu.

Posted

Za szczepienie wyszło 50 zł.

Dziś znalazłem małą brązową sunię z imieniem Maja. Jest teraz u mnie. Znalazłem ją koło swojej pracy więc jutro wieszam tam plakaty i dzwonię do tych stacji radiowych, do których dziś mi się nie udało.

Posted

Nie mam czasu dzisiaj na watek ale Madallena podala ten watek na FB ...

Juz troche poczytalam byla w tej oborze...ale juz bezpieczna...cale szczescie...musze czytac dalej...nie nadarzam...

Posted

Cajus JB napisał(a):
Dziś będę wiedział ile szczepienie to najwyżej poproszę o przelew na ta kwotę Estrella. Reszta niech zostanie u Ciebie.
...
Za szczepienie wyszło 50 zł.
na czyje konto mam przelać? Jeśli na Twoje, to mam, jeśli na inne to poproszę na pw :)

Posted

aż wstyd się przyznać, ale zapomniałam o przelewie. Usiadłam przed chwilą jeszcze ze szczoteczką w zębach i szybko zrobiłam, więc powinien dojść dziś popołudniu. Przepraszam....

Posted

Nic się nie stało. Było tam 125 zł i do mnie doszła wpłata od Maruda666 10 zł. Czyli na Sonię jest przelew na 40 zł, a 85 zł przekazuje dla Abi. Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko.

Posted

Abis juz sie cieszy na pieniazki, bo ma malutko juz... :-)

Soncia zle wyglada, wklesly ten kregoslup ma czy ja zle widze.. i mina nie wesola takie nieszczescie chodzace :-(
jak czytam ,ze czystosci nie zachowuje to mnie trafia, Ona zawsze zachowywala to raczej nie jest efekt 2 tygodni w oborze... :shake:

a Majciunia biedna jak patrzy kto taka krzywde kruszynce zrobil :-(

• 1 month later...
Posted

wpadam do Soni, której los od kiedy się pojawiłam na dogo jest bliski memu sercu - chciałabym spytać co u niej i jak się czuje - czy ten dt jest zaufany i czy jest jakaś umowa - w świetle ostatnich wieści o adopcjach do Niemiec i potwornościach z tym związanych od razu zaczęłam się martwić o Sonieczkę - Jacku czy coś wiemy???

Posted

beataczl napisał(a):
ja tez prosze o wiesci od osob zajmujacych sie teraz Sonia..jakies zdjecie itp. zeby nam calkiem nie zniknela ...

właśnie, myślimy o Soni!

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Sonia wróciła z adopcji. Jest ponownie ogłaszana w Niemczech. Jest małe prawdopodobieństwo, że wróci do Polski na stałe, ale to będę wiedział jutro / pojutrze.