beataczl Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Estrella na teraz nic. Potem na wirusowki . Moze odrobaczenie wczesniej... Soncia ma BDT . :) Na teraz jest w stresie i zagubiona tymi zmianami. :-( Quote
Cajus JB Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Koło 12-ej napiszę co i jak. Na uporządkowanie reszty dajcie mi ze dwa dni. Dziękuję Wam za obecność na wątku. Quote
Cajus JB Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Sonia jest w dobrej kondycji fizycznej. Na miejscu widziałem Ja tylko przez chwilę. Wszystko było ok. Wczoraj rano byłem u Niej w lecznicy. Niestety decyzja o zamknięciu w izolowanym pomieszczeniu wywołała prawdopodobnie powrót traumy schroniskowej. Nie pozwoliła wetem do siebie podejść od razu. Z rozmowy z weterynarzem przeprowadzającym sterylizację Sonii wynikało, że to był psi anioł w lecznicy. Przy mojej wizycie było nieco lepiej. Sonia wyszła na spacer. Wczoraj została przewieziona do domu weterynarzy. ędzie miała kontakt z innymi psami i ludźmi. Według mnie i weterynarzy Sonia nie jest w tej chwili do adopcji. Nie ma mowy o takowej. Potencjalny domek chcę poznać i jeśli się zdecyduje najpierw będzie poznawał Sonię. Wszystko ustalę do końca tygodnia. Quote
beataczl Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 no to zas niedobrze... wiesz cos nowego jak sie Soncia czuje..? Quote
Cajus JB Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Rozmawiałem wczoraj z osobą, u której przebywa Sonia. Otworzyła się z powrotem. Trochę warczy na mężczyznę, ale do kobiety jest w porządku. Przebywa z innymi psami. Czynnikiem stresogennym u Niej jest izolacja. W środę jestem umówiony na wizytę i będę mógł napisać więcej. Quote
toyota Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Każda zmiana jest stresująca dla psa, ale widać, że Sonia nie jest już tym wylęknionym stworzeniem z meliny i umie sobie poradzić w nowych warunkach i wśród nieznanych osób. Quote
Cajus JB Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Byłem wczoraj u Sonii. Dziś będzie miała szczepienie na wirusówki. Przebywa z innymi psami i kotami. Ma kontakt z człowiekiem. Opiekunka ma bardzo dobre podejście. Sonia niestety załatwia się w domu. Ale DT pracuje nad tym. W czasie mojej wizyty byli goście. Do kobiet nie ma żadnego problemu. Natomiast mężczyzna co prawda pogłaskał Sonię, ale w tym samym momencie nasza Soncia się do niego "uśmiechnęła po swojemu". Mi leży w nogach i mogę bez problemu zrobić z Nią wszystko. DT jest bezpłatny. Zrobię zdjęcia i startujemy z ogłoszeniami. Dziś będę wiedział ile szczepienie to najwyżej poproszę o przelew na ta kwotę Estrella. Reszta niech zostanie u Ciebie. Edit Poprawa wyglądu postu. Quote
wiga138 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dawno mnie tu nie było ale.....na szczęście Sonia jest juz bezpieczna........ Quote
monikapf Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Jacku co w takim razie ze stałymi deklaracjami. Jeżeli DT jest bezpłatny to rozumiem że stałe deklaracje się już nieaktualne, czy tak? Quote
Cajus JB Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Masz rację. Jeśli macie inne pieski to przenieście deklaracje. Jeśli ktoś z Was zechce przenieść na mojego Dina będzie mi niezmiernie miło. Edit Poprawa linkowania. Quote
Cajus JB Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Za szczepienie wyszło 50 zł. Dziś znalazłem małą brązową sunię z imieniem Maja. Jest teraz u mnie. Znalazłem ją koło swojej pracy więc jutro wieszam tam plakaty i dzwonię do tych stacji radiowych, do których dziś mi się nie udało. Quote
toyota Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Jak to od razu z imieniem była ;) ? Dawaj fotkę ! Quote
Cajus JB Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Tylko zrzucę z telefonu. Soncia Maja. Ma blaszkę z imieniem. Quote
coronaaj Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Nie mam czasu dzisiaj na watek ale Madallena podala ten watek na FB ... Juz troche poczytalam byla w tej oborze...ale juz bezpieczna...cale szczescie...musze czytac dalej...nie nadarzam... Quote
Estrella Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Cajus JB napisał(a):Dziś będę wiedział ile szczepienie to najwyżej poproszę o przelew na ta kwotę Estrella. Reszta niech zostanie u Ciebie. ... Za szczepienie wyszło 50 zł.na czyje konto mam przelać? Jeśli na Twoje, to mam, jeśli na inne to poproszę na pw :) Quote
Estrella Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 aż wstyd się przyznać, ale zapomniałam o przelewie. Usiadłam przed chwilą jeszcze ze szczoteczką w zębach i szybko zrobiłam, więc powinien dojść dziś popołudniu. Przepraszam.... Quote
Cajus JB Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Nic się nie stało. Było tam 125 zł i do mnie doszła wpłata od Maruda666 10 zł. Czyli na Sonię jest przelew na 40 zł, a 85 zł przekazuje dla Abi. Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko. Quote
beataczl Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Abis juz sie cieszy na pieniazki, bo ma malutko juz... :-) Soncia zle wyglada, wklesly ten kregoslup ma czy ja zle widze.. i mina nie wesola takie nieszczescie chodzace :-( jak czytam ,ze czystosci nie zachowuje to mnie trafia, Ona zawsze zachowywala to raczej nie jest efekt 2 tygodni w oborze... :shake: a Majciunia biedna jak patrzy kto taka krzywde kruszynce zrobil :-( Quote
Cajus JB Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Sonia 7 maja pojechała na BDT do Niemiec. Została zachipowana i ma paszport. Mam kontakt niebezpośredni z Jej BDT, ale przez zaufane osoby. Quote
Kalva Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 wpadam do Soni, której los od kiedy się pojawiłam na dogo jest bliski memu sercu - chciałabym spytać co u niej i jak się czuje - czy ten dt jest zaufany i czy jest jakaś umowa - w świetle ostatnich wieści o adopcjach do Niemiec i potwornościach z tym związanych od razu zaczęłam się martwić o Sonieczkę - Jacku czy coś wiemy??? Quote
beataczl Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ja tez prosze o wiesci od osob zajmujacych sie teraz Sonia..jakies zdjecie itp. zeby nam calkiem nie zniknela ... Quote
Kalva Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 beataczl napisał(a):ja tez prosze o wiesci od osob zajmujacych sie teraz Sonia..jakies zdjecie itp. zeby nam calkiem nie zniknela ... właśnie, myślimy o Soni! Quote
Cajus JB Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Oczywiście dowiem się. Jak będą zdjęcia to wstawię. Quote
Cajus JB Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Sonia wróciła z adopcji. Jest ponownie ogłaszana w Niemczech. Jest małe prawdopodobieństwo, że wróci do Polski na stałe, ale to będę wiedział jutro / pojutrze. Quote
Recommended Posts