Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no kurna niezła historia :-o
widziałam pare razy siedzącego na człowieku motyla, nawet sama bylam takim lądowiskiem, jednak przy najmniejszym ruchu motyle odlatywaly :roll:

a skoro to był "własny" motyl Szymona, to nadał mu tez wlasne imię, i to doslownie :p

[url]http://img577.imageshack.us/img577/6481/dsc00482k.jpg[/url] piękny :lol:

Posted

Ale fajna przygoda;) I motyl sie taki dorodny wydaje;) Mimo, ze mniej więcej zdaję sobie sprawę z rozmiary czeroloetniej dzieciecej rasi :loveu:)

Szczególnie mi sie spodobało zdjęcie z reką trzymana przy buzi... wyglądaj jakby motyl siedział na ustach Szymka;)

Posted

mnie się wydaję, że to takie cosik: [URL]http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=26&country=PL[/URL] Was zaszczyciło swoją sympatią, po polsku to [I]mieniak strużnik[/I] :)

Posted

ależ pięęękny mieniak
moja siostra miałaby frajdę z takim :lol:
we wrocławskim zoo jest motylarnia i tam motyle siadają na ludziach ubranych na żółto/czerwono i ładnie pachnących :D

Posted

[quote name='ahedok']ależ pięęękny mieniak
moja siostra miałaby frajdę z takim :lol:
we wrocławskim zoo jest motylarnia i tam motyle siadają na ludziach ubranych na żółto/czerwono i ładnie pachnących :D[/QUOTE]
Byłam ! i mam zamiar wrócić ! jak w raju !

Posted

[quote name='ahedok']polecam perfumy chanel nr 5 - na mamie działało :D[/QUOTE]

mam perfumy jeżynowe, może podziała ;D ja jeszcze nie byłam ale się wybiorę napewno.
Takiego motyla tylko pozazdrościć, jak czytałam relację i oglądałam zdjęcia to miałam tak szeroki uśmiech że się domownicy pytali co się tak szczerzę :D

Posted

To ja się musze z moim dzieckiem do tego Wrocławskiego Zoo wybrać! :p

[quote name='zerduszko']Twoje dziecko ma nadprzyrodzone moce :][/QUOTE]

ta jasne, na mnie ten motyl tez lądował a ja jakoś u siebie nadprzyrodzonych mocy nie stwierdziwszy ;)

[quote name='Fides79']mnie się wydaję, że to takie cosik: [URL]http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=26&country=PL[/URL] Was zaszczyciło swoją sympatią, po polsku to [I]mieniak strużnik[/I] :)[/QUOTE]

[I]mieniak strużnik[/I] mówisz? i do tego samiec zdaje się :) dzięki Kinga!

[quote name='eria']Cierpliwego mieniaka zazdroszczę bardzo !!! Ale bym się na nim wyżyła fotograficznie hiihi :)[/QUOTE]

na nim to i ja bym sie wyżyła :eviltong: ... taka okazję straciłam... echhh... 2 aparaty w domu, jakies makra, cuda, a jak trzeba to ni ma :shake:

[quote name='Tekla64']a ja nie mam tresowanych motyli buuu[/QUOTE]

bo pewnie nie masz tego kwiecia wabiącego :diabloti:

[quote name='greatmadwomen']Takiego motyla tylko pozazdrościć, jak czytałam relację i oglądałam zdjęcia to miałam tak szeroki uśmiech że się domownicy pytali co się tak szczerzę :D[/QUOTE]

trzeba im było pokazać :)

a swoją drogą - to sobotnie spotkanie z motylem było niesamowite, on się nas cały czas trzymał blisko, a mi się zawsze wydawało że do motyla trzeba ostrożnie bo odleci... doprawdy, fascynujące przeżycie :)

Posted

a wiesz że : Motyl symbolizuje dążenie do światła; życie; śmierć; nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę. Może to jednak nie był taki zwykły motyl :) tylko tajemniczy gośc :) Specjalnie do Was przyleciał - a Ty bez aparatu... eh :)

Posted

[quote name='lilo']a wiesz że : Motyl symbolizuje dążenie do światła; życie; śmierć; nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę. Może to jednak nie był taki zwykły motyl :) tylko tajemniczy gośc :) Specjalnie do Was przyleciał - a Ty bez aparatu... eh :)[/QUOTE]
Teraz dopiero zakumałam o co Ci chodzi :) Tajemniczy gość :)

Posted

[QUOTE]jambi
To ja się musze z moim dzieckiem do tego Wrocławskiego Zoo wybrać! :p[/QUOTE]eee, możesz do łódzkiego, bo też motylarnie zrobili ;)

[QUOTE]lilo [INDENT] a wiesz że : Motyl symbolizuje dążenie do światła; życie; śmierć; nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę. Może to jednak nie był taki zwykły motyl :smile: tylko tajemniczy gośc :smile: Specjalnie do Was przyleciał - a Ty bez aparatu... eh :smile:[/INDENT][/QUOTE]bardzo trafna teoria :p

Posted

uuu mistycyzmem zapachniało... a wiecie, że mój TZ miał podobną teorię... tylko on podążył bardziej w strone hinduskich wierzeń...

... dążenie do światła, życie, śmierć, nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę.... tego nie wiedziałam [B]lilo[/B] ... jakoś tak mi sie dziwnie zrobiło... mam gule w gardle, oczy pełne łez... dajcie spokój dziewczyny! to zwykły motyl był

Posted

nie przepraszaj :)

a teraz Wam opowiem coś śmiesznego ;)

W niedziele ostrzygłam małe, jak je strzygłam to moje dziecko spało, potem psy zaprowadziłam do mamy tak, że Szymek ich juz nie widział. Zobaczył je dopiero wczoraj po przedszkolu. Jak wróciliśmy z przedszkola, Szymek wszedł do babci, zobaczył psy i powiedział: "O jejciu! Patrz jak sie te psy skurczyły!" ....

Posted

[quote name='jambi']zobaczył psy i powiedział: "O jejciu! Patrz jak sie te psy skurczyły!" ....[/QUOTE]

Młody jest świetny :lol:

jak do motylków to tylko Wrocław-byłam i widziałam,Łódź to nie to samo-byłam i widziałam