Fides79 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 no kurna niezła historia :-o widziałam pare razy siedzącego na człowieku motyla, nawet sama bylam takim lądowiskiem, jednak przy najmniejszym ruchu motyle odlatywaly :roll: a skoro to był "własny" motyl Szymona, to nadał mu tez wlasne imię, i to doslownie :p [url]http://img577.imageshack.us/img577/6481/dsc00482k.jpg[/url] piękny :lol: Quote
Saththa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ale fajna przygoda;) I motyl sie taki dorodny wydaje;) Mimo, ze mniej więcej zdaję sobie sprawę z rozmiary czeroloetniej dzieciecej rasi :loveu:) Szczególnie mi sie spodobało zdjęcie z reką trzymana przy buzi... wyglądaj jakby motyl siedział na ustach Szymka;) Quote
Fides79 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 mnie się wydaję, że to takie cosik: [URL]http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=26&country=PL[/URL] Was zaszczyciło swoją sympatią, po polsku to [I]mieniak strużnik[/I] :) Quote
malawaszka Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 wow ale niesamowity motyl! piękny i... fajny :mdleje: czad! Quote
eria Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Cierpliwego mieniaka zazdroszczę bardzo !!! Ale bym się na nim wyżyła fotograficznie hiihi :) Quote
ahedok Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 ależ pięęękny mieniak moja siostra miałaby frajdę z takim :lol: we wrocławskim zoo jest motylarnia i tam motyle siadają na ludziach ubranych na żółto/czerwono i ładnie pachnących :D Quote
Tekla64 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 a ja nie mam tresowanych motyli buuu piekny i fajnie ze Szymek mial takie przezycie Quote
eria Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='ahedok']ależ pięęękny mieniak moja siostra miałaby frajdę z takim :lol: we wrocławskim zoo jest motylarnia i tam motyle siadają na ludziach ubranych na żółto/czerwono i ładnie pachnących :D[/QUOTE] Byłam ! i mam zamiar wrócić ! jak w raju ! Quote
ahedok Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='eria']Byłam ! i mam zamiar wrócić ! jak w raju ![/QUOTE] polecam perfumy chanel nr 5 - na mamie działało :D Quote
Rumi. Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='ahedok']polecam perfumy chanel nr 5 - na mamie działało :D[/QUOTE] mam perfumy jeżynowe, może podziała ;D ja jeszcze nie byłam ale się wybiorę napewno. Takiego motyla tylko pozazdrościć, jak czytałam relację i oglądałam zdjęcia to miałam tak szeroki uśmiech że się domownicy pytali co się tak szczerzę :D Quote
jambi Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 To ja się musze z moim dzieckiem do tego Wrocławskiego Zoo wybrać! :p [quote name='zerduszko']Twoje dziecko ma nadprzyrodzone moce :][/QUOTE] ta jasne, na mnie ten motyl tez lądował a ja jakoś u siebie nadprzyrodzonych mocy nie stwierdziwszy ;) [quote name='Fides79']mnie się wydaję, że to takie cosik: [URL]http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=26&country=PL[/URL] Was zaszczyciło swoją sympatią, po polsku to [I]mieniak strużnik[/I] :)[/QUOTE] [I]mieniak strużnik[/I] mówisz? i do tego samiec zdaje się :) dzięki Kinga! [quote name='eria']Cierpliwego mieniaka zazdroszczę bardzo !!! Ale bym się na nim wyżyła fotograficznie hiihi :)[/QUOTE] na nim to i ja bym sie wyżyła :eviltong: ... taka okazję straciłam... echhh... 2 aparaty w domu, jakies makra, cuda, a jak trzeba to ni ma :shake: [quote name='Tekla64']a ja nie mam tresowanych motyli buuu[/QUOTE] bo pewnie nie masz tego kwiecia wabiącego :diabloti: [quote name='greatmadwomen']Takiego motyla tylko pozazdrościć, jak czytałam relację i oglądałam zdjęcia to miałam tak szeroki uśmiech że się domownicy pytali co się tak szczerzę :D[/QUOTE] trzeba im było pokazać :) a swoją drogą - to sobotnie spotkanie z motylem było niesamowite, on się nas cały czas trzymał blisko, a mi się zawsze wydawało że do motyla trzeba ostrożnie bo odleci... doprawdy, fascynujące przeżycie :) Quote
lilo Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 a wiesz że : Motyl symbolizuje dążenie do światła; życie; śmierć; nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę. Może to jednak nie był taki zwykły motyl :) tylko tajemniczy gośc :) Specjalnie do Was przyleciał - a Ty bez aparatu... eh :) Quote
weszka Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Wspaniały motyl :) [B]lilo[/B] też sobie o tym pomyślałam... Quote
zerduszko Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 [quote name='lilo']a wiesz że : Motyl symbolizuje dążenie do światła; życie; śmierć; nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę. Może to jednak nie był taki zwykły motyl :) tylko tajemniczy gośc :) Specjalnie do Was przyleciał - a Ty bez aparatu... eh :)[/QUOTE] Teraz dopiero zakumałam o co Ci chodzi :) Tajemniczy gość :) Quote
Fides79 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 [QUOTE]jambi To ja się musze z moim dzieckiem do tego Wrocławskiego Zoo wybrać! :p[/QUOTE]eee, możesz do łódzkiego, bo też motylarnie zrobili ;) [QUOTE]lilo [INDENT] a wiesz że : Motyl symbolizuje dążenie do światła; życie; śmierć; nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę. Może to jednak nie był taki zwykły motyl :smile: tylko tajemniczy gośc :smile: Specjalnie do Was przyleciał - a Ty bez aparatu... eh :smile:[/INDENT][/QUOTE]bardzo trafna teoria :p Quote
jambi Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 uuu mistycyzmem zapachniało... a wiecie, że mój TZ miał podobną teorię... tylko on podążył bardziej w strone hinduskich wierzeń... ... dążenie do światła, życie, śmierć, nieśmiertelność, zmartwychwstanie, duszę.... tego nie wiedziałam [B]lilo[/B] ... jakoś tak mi sie dziwnie zrobiło... mam gule w gardle, oczy pełne łez... dajcie spokój dziewczyny! to zwykły motyl był Quote
lilo Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 przepraszam , chciałam żeby to było miłe a nie smutne :buzi: Quote
jambi Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 nie przepraszaj :) a teraz Wam opowiem coś śmiesznego ;) W niedziele ostrzygłam małe, jak je strzygłam to moje dziecko spało, potem psy zaprowadziłam do mamy tak, że Szymek ich juz nie widział. Zobaczył je dopiero wczoraj po przedszkolu. Jak wróciliśmy z przedszkola, Szymek wszedł do babci, zobaczył psy i powiedział: "O jejciu! Patrz jak sie te psy skurczyły!" .... Quote
wilczy zew Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 [quote name='jambi']zobaczył psy i powiedział: "O jejciu! Patrz jak sie te psy skurczyły!" ....[/QUOTE] Młody jest świetny :lol: jak do motylków to tylko Wrocław-byłam i widziałam,Łódź to nie to samo-byłam i widziałam Quote
WATACHA Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Świetny motyl i więcej nic nie napiszę, co by się nikomu oczy nie szkliły ;). Quote
Recommended Posts