wilczy zew Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Kasiu,byłaś za niego odpowiedzialna i to dawało ci prawo podjąć właściwą decyzję,decyzję nie podyktowaną egoizmem ale dojrzałą i pełną miłości, aby TEN który był gotowy dla Ciebie zrobić wszystko nie cierpiał i godnie odszedł! Nie pospieszamy cię,nadejdzie chwila i wrócisz. My po prostu cały czas pamiętamy o Tobie. Nawet jeśli ból nie maleje,to z czasem uczymy się z nim żyć. Quote
zerduszko Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Trzymaj się kochana, naprawdę mi przykro :( Quote
ahedok Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 jambi napisał(a):ja tu wrócę lilo, ale dajcie mi chwile to dobrze że jesteście, dziękuje macie tyle wątków, na których możecie się cieszyć, żartować, ja w tej chwili nie potrafie nie moge staram sie odpłynąc, nie mysleć, pracuje, wyrabiam chyba 300 procent normy są chwile gdy bardzo chciałabym z kimś porozmawiać, biore do ręki telefon, lecz za chwile już nie chce z nikim rozmawiać najgorsze jest myślenie weszka powiedziała :dwie decyzje decydujące o życiu, kto mi dał prawo być panem życia i śmierci? łatwiej było mi rozmawiać o tym przed, niż teraz gdy to się stało Magda, Monika, Kinga, Maja, dziękuję że byłyście ale teraz ciężko mi rozmawiać o tym tak jak cięzko mi napisać tego posta, tysiąc myśli i zero słów do ich opisania rozumiem to świetnie niedawno (znaczy już prawie rok, ale dla mnie jakby wczoraj) odszedł mój ukochany przyjaciel :( :( ciągle nie mogę sie otrząsnąć, ale z czasem udało mi się wrócić do normalnego życia mam nadzieję, że z Tobą też tak będzie, Jambi Quote
Tekla64 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 my se poczekamy a ty masz czas do 18.07 pamietaj!!! Quote
furciaczek Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Dopiero przeczytalam...tak strasznie mi przykro...trzymaj sie Kasiu :( Quote
WATACHA Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Nie wiem co napisać...i ja zaczekam.Buziaczki i trzymaj się jakoś Quote
jambi Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 jestem, dziś potrzebuje Waszej pomocy - nie wiem gdzie o tym napisać informacyjnie: Kilka dni temu na Paluch trafił duży czarny pies - mieszaniec nowofundlanda, znam tego psa, to pies moich sąsiadów - matką była "prawie" nowofundlandka - łagodna suka, ojcem czarny "wilczur"; gdzieś we krwi tego psa jest i nowofundland i owczarek niemiecki, wyglądem przypomina własnie nowofundlanda, choć jest szczuplejszy i ma węzszą, owczarkową głowe. Pies ma 4 lata, jest niekastrowany. Do ludzi łagodny, do suk również. Dużych samców raczej nie lubi - miałam z nim kilka razy problem gdy przechodziłam obok niego z Aronem. Do maluchów zachowywał się bardzo miło. Pies trafił do schroniska po eksmisji właścicieli. Ludzie stracili mieszkanie, w sobote wyjechali z Warszawy. Pies trafił na Paluch. Jego byłej właścicielce zależy, żeby jednak trafił do dobrego domu. Tą babke znałam, jeszcze z czasów ... lepszych. Kiedyś byli ... porządnymi obywatelami. Potem jakby stracili grunt pod nogami. Kiedyś mieli olbrzyma - w ten sposób ich poznałam. Myśle, że nie ma sensu rozwodzić się nad nimi, ich postępowaniem. Psa żal. To jeszcze młody pies. Nie najlepiej wychowany, ale nie bardzo miał go kto wychowywać. Wiem, że to jeden z wielu psów potrzebujących pomocy, ale ja tego psa znam, wiem jaki był. Teraz tkwi w schronisku jako bezimienny, bez przeszłości. Imie ma. Lucky "Laki".... Nie mam zdjęć - jakoś nigdy nie wpadłam na to, żeby go fotografować. Nie mam pomysłu - może jakieś forum nowofundlandów? on naprawde może robić za mixa tej rasy. Quote
malawaszka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 potrzebne zdjęcia - jest Stowarzyszenie Terranova i na forum dział adopcje: http://www.nowofundland.pl/forum/viewforum.php?f=13 i Fundacja Psi Ratownicy - na dogo "Porta Nigra" i "psiratownicy" http://www.psiratownicy.pl/?strona,menu,pol,glowna,0,0,1409,adopcje,ant.html Quote
Saththa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ja jeszcze pomyslałam o dgm ale widziałam, ze już byłas na newfach w potrzebie. Quote
ludwa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ja mogę jedynie zapytać o hotel ale dla duzego psa to 400 złotych plus karma. Kojec niewielki ale spacery i praca z psem by były. Jakby coś, to dzwoń Quote
lilo Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 jakby były fotki to poogłaszac można bo w sumie wiadomo tyle o tym psie że można mu jakis opis zrobic Quote
Rumi. Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 jak by potrzeba było ogłoszeń to mogę zrobić, nie było by problemu Quote
jambi Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 zdjęc Lakiego nie mam, ale jest jedno jego zdjęcie na stronie Palucha - zresztą udało mi się nawiązać kontakt z dziewczynami z Palucha (poprzez temat sznaucera ... http://www.dogomania.pl/threads/206508-Di-dżej-sznaucer-olbrzym-wegetuje-w-klatce-miesnie-wiotczeja-coraz-trudniej-isc?p=17105424&posted=1#post17105424 ) - przynajmniej będą już miały jakieś informacje na jego temat, on ma imie, ma swoją historie, która ja znam! dlatego zależało mi na tym żeby komus ją opowiedzieć APSA napisał(a):Czarny: [FONT=verdana] ID: 1359/11 Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: czarny Skad: z UL. Kolberga Znaki: bardzo duży[/FONT] Quote
WATACHA Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Jak się czujesz Jambi?Dochodzisz do siebie pomału :roll:? Quote
Saththa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 hmmm a udało się coś zdziałać w sprawie lakiego? Sciskam mocno. Quote
jambi Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Kochane jesteście :) To miłe że zaglądacie mimo, że ostatnio nic sie tu nie dzieje, i nawet jak widzę nowych gości mam - savahna witam :) fajne jest to, że są osoby, które o nas myślą :) choć z większością znamy się tylko z tych stronek, jednak jesteście mi bliskie :) fajne jest to, że nie tylko tu, na dogomanii, ale i w "prywatnych konszachtach" czuje i wiem, że gdzieś tam się przemykam w Waszych myślach. W zeszłym tygodniu, rano dostałam bardzo miłego sms-a - dziękuję! Dziękuję za wszystko. Wiem, że dla niektórych moje milczenie, moja "ucieczka" może być ... dziwna, śmieszna? ale uwierzcie mi, ciężko mi jest pisać tu cokolwiek. Jak pisać w temacie Klanu Czarnych, kiedy Klanu juz nie ma? WATACHA - jak się czuję? ... dziwnie, choć pomału przyzwyczajam się do tego, jak jest teraz Saththa - cieszę się, że zaglądasz :), a co z Lakim? na skutek totalnego bałaganu okazało się, że tam gdzie jest Laki siedzi inny pies... taka wiadomośc dostałam Tekla, ja tez sie ciesze, bardzo sie ciesze i nie moge sie doczekać :) Quote
ludwa Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Jambi, Klan jest;), chociaż w innym składzie, to wciąż Twój Klan A Twoja "ucieczka" nie jest ani dziwna ani śmieszna. Na wszystko jest czas, wszystko musi się uspokoić i "oklapnąć" Quote
Rumi. Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='jambi'] Dziękuję za wszystko. Wiem, że dla niektórych moje milczenie, moja "ucieczka" może być ... dziwna, śmieszna? ale uwierzcie mi, ciężko mi jest pisać tu cokolwiek. Jak pisać w temacie Klanu Czarnych, kiedy Klanu juz nie ma? Dziwne? podejrzewam iż wiele z nas przeżyło taką stratę i wszyscy Cię rozumiemy. Tekla, ja tez sie ciesze, bardzo sie ciesze i nie moge sie doczekać :) mogę wiedzieć o co chodzi? Z czego się tak cieszycie? :razz: Quote
malawaszka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='ludwa']Jambi, Klan jest;), chociaż w innym składzie, to wciąż Twój Klan A Twoja "ucieczka" nie jest ani dziwna ani śmieszna. Na wszystko jest czas, wszystko musi się uspokoić i "oklapnąć"[/QUOTE] dokładnie! Quote
jambi Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Klan... a pamietacie to co kiedys napisałam? Tak sobie patrzę na te moje Psie pierdoły i tak sobie myślę, że jeśli kiedyś nadejdzie ten dzień i któregoś z nich zabraknie to nic nie będzie juz takie samo. Nie mówię, że „świat się skończy” ale to już nie będzie to samo... http://www.dogomania.pl/threads/187605-KLAN-CZARNYCH-posted-by-JAMBI?p=15404525&viewfull=1#post15404525 [quote name='greatmadwomen']mogę wiedzieć o co chodzi? Z czego się tak cieszycie? :razz: za niecałe 2 tygodnie zabieram małe, dziecko i jade na wakacje do Tekli. I własnie z tego sie tak ciesze, i Tekla zdaje sie też ;) Quote
Recommended Posts