tula Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ale fajnie:) jednak bezczelnośc tego babska nie zna granic, lekarze z lecznicy powinni jej powiedzieć że ma zapłacić z tysiaka za leczenie suni, myslę że szybko zrezygnowałaby wtedy z wszelkich roszczeń. Inna sprawa ze dobrze byłoby znać adres tych ludzi bo już sie boję co spotka następnego ich psiaka:( Całe szczęście że byłyście wtedy w lecznicy Red:) Quote
red Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Monday, na razie miejmy nadzieję.....że wszystko się dobrze skończy. Quote
red Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 tula napisał(a):Ale fajnie:) jednak bezczelnośc tego babska nie zna granic, lekarze z lecznicy powinni jej powiedzieć że ma zapłacić z tysiaka za leczenie suni, myslę że szybko zrezygnowałaby wtedy z wszelkich roszczeń. Inna sprawa ze dobrze byłoby znać adres tych ludzi bo już sie boję co spotka następnego ich psiaka:( Całe szczęście że byłyście wtedy w lecznicy Red:) Tak, jeszcze wystraszyłabym ich dietą do końca życia w postaci tylko kurczaka, wołowiny,ryżu, marchewki, specjalnych witamin, mieszkanie w domu, coby nic nie zjadła niepotrzebnego, a za operację 2000 zł, bo np. z komplikacjami, bo za długo czekali.....Wtedy odechciało by im się.... Quote
wiking042 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 tula napisał(a):Ale fajnie:) jednak bezczelnośc tego babska nie zna granic, lekarze z lecznicy powinni jej powiedzieć że ma zapłacić z tysiaka za leczenie suni, myslę że szybko zrezygnowałaby wtedy z wszelkich roszczeń. Inna sprawa ze dobrze byłoby znać adres tych ludzi bo już sie boję co spotka następnego ich psiaka:( Całe szczęście że byłyście wtedy w lecznicy Red:) To samo pomyślałem. Oni na pewno wezmą kolejnego psa :angryy:. Znając adres można by czasem zupełnie otwarcie ich kontrolować. Tula, jedziesz z nami? Kto jeszcze? :Cool!: Quote
wiking042 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 red napisał(a):Tak, jeszcze wystraszyłabym ich dietą do końca życia w postaci tylko kurczaka, wołowiny,ryżu, marchewki, specjalnych witamin, mieszkanie w domu, coby nic nie zjadła niepotrzebnego, a za operację 2000 zł, bo np. z komplikacjami, bo za długo czekali.....Wtedy odechciało by im się.... To świetny pomysł! Red, a Ty z nami jedziesz? :multi: Quote
beka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Widze że sunieczka ma juz domek:) Oby wszystkie psy znajdowały domy w takim tempie :) Dobrze dziewczyny że byłyście we właścicwym miejcu o własciwym czasie.. Quote
Pani_Piorunowa Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Witam, pani w lecznicy powiedziała mi dzisiaj, że pieski mają swoje posty na dogomanii. Więc weszłam i znalazłam tego owczarka. Tak się składa, że to ja dzisaj byłam z rodzicami w Pankracym i potwierdzam, sunia będzie miała domek, bo rodzice jak ją zobaczyli to od razu się w niej zakochali. Tak jak wsponiała pani doktor jakiś czas temu musieliśmy uścpić naszą Stefkę, która trafiła do nas z ulicy. Mieszkamy w domku na wsi. Mamy też jeszcze jedna suńke. To jest mieszaniec, wielkości goldena. Mam nadzieję że we dwie się jakoś dogadają. Sunie są pełnoprawnymi domownikami i Elli napewno niczego nie zabraknie. (btw. ona ma na imię Kalipso czy Elli?) :) Quote
wiking042 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Wspaniale, Pani_Piorunowa! :lol: Aż trudno uwierzyć, że takie rzeczy się zdarzają. :Cool!: Wielkie, wielkie dzięki i wszystkiego najlepszego w przyszłości! :Rose: Quote
anhata Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Super! Udało mi się wejśc i dobre wieści. Uff. Brak słów do byłych właścicieli. Gdzie oni sie wychowali ? Quote
Monday Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 To już się cieszę :) HURRRA !!! Pani piorunowa, dziękujemy za dom dla tego wspaniałego psa. I witamy na dogomanii :) Myślę, że mamy nową dogomaniaczkę. Z upływem czasu poznasz pani piorunowa wszystkie dogomaniackie problemy i może będziesz chciała nam pomóc:cool3: Quote
anhata Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Tak, pomoc bardzoo potrzebna. Może zrobić jakieś plakaty z reklamą dogo i porozwieszać?:czytaj: ile takie kolorowe plakaty kosztują ? Bo ja się w ogóle w tym nie orientuję:niewiem: Quote
Pani_Piorunowa Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Byłam dzisiaj w lecznicy, lekarz powiedział że jak wszystko będzie ok to zabieramy Elli już w niedzielę :). Cała rodzinka czeka już zniecierpliwiona :D Elli jest strasznie pocieszna, jak pan wypuścil ją z klatki to mało nie oszalała ze szczęścia :) Mam jeszcze pytanie, bo mamy w domu dwa legowiska, właśnie w rozmiarach owczarkowych. Wymiary wewnętrzne to ok 70cm na 100cm. Nie będziemy już ich używać bo psy mają miejsce do spania w salonie i jak się rozłożyło te dwa legowiska to nie było już gdzie chodzić i musimy jednak zmienić koncepcję :). Jeśli Wam się do czegoś przydadzą to chętnie oddamy, ale uwaga: na tych legowiskach spała nasza Stefka, a więc wymagają odkażenia bo juz pod koniec swojego żywotu nasza psinka miala guzki z ktorych ciekła ropka. My mamy w domu małą pralkę i jak próbowałam je wyprać, to nic z tego nie wyszło. Osadził się tylko proszek na materiale a legowiska nawet się za bardzo tam nie przekręcały. Załączam zdjęcie z allegro (bo tam je kupiliśmy). Kolor śliwka, oba jednakowe. Quote
tula Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Legowiska są super mysle że bardzo przydadzą się dla psiaków w schronie, dzięki Pani Piorunowa:) Dziewczyny chyba da radę je uprać w schronisku? Bardzo się ciesze że już niedługo sunia będzie z Wami w domku:) Quote
Pani_Piorunowa Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Umówiłam się z Red, że w poniedziałek ja albo mama podjedziemy do schroniska żeby wszystkie formalności z suńką załatwić, myślę że od razu chyba wezmę też te legowiska. Cieszę się że Wam się przydadzą :) Quote
tula Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 No to ja już z niecierpliwością czekam na fotki z domku:) Quote
Pani_Piorunowa Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Witam, sunia jest już od kilku godzin z nami w domku. Podróż samochodem ładnie zniosła, tylko strasznie się wierciła. Pierwsze spotkanie z naszą Rudą (nasza inna sunia) było nieciekawe bo Ruda trochę Elli pogoniła, ale jak już weszła na teren podwórka to było OK. Nawet zaczynają się razem bawić. Elli jest taka ruchliwa, że nie udało mi się jej jeszcze złapać w kadr :). Mój tata zmienił jej imię i już jest nie Kalypso, nie Elli a Aza :) Jest posłuszna, jak się krzyknie żeby nie zjadala ze stołu to zostawia i drugi raz nie próbuje :) Ogólnie jest bardzo dobrze, sunie się już zaprzyjaźniły więc wszystko jest na dobrej drodze żeby się zaklimatyzowała u nas. Foteczki postaram się dodać jutro :) Quote
Bazyliszek Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zapraszam do wklejenia pieska na wątek http://www.dogomania.pl/threads/187840-Owczarki-i-owczarkowate-w-potrzebie-w%C4%85tek-zbiorowy?p=14908798#post14908798 Quote
wiking042 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Pani_Piorunowa napisał(a):Witam, sunia jest już od kilku godzin z nami w domku. Podróż samochodem ładnie zniosła, tylko strasznie się wierciła. Pierwsze spotkanie z naszą Rudą (nasza inna sunia) było nieciekawe bo Ruda trochę Elli pogoniła, ale jak już weszła na teren podwórka to było OK. Nawet zaczynają się razem bawić. Elli jest taka ruchliwa, że nie udało mi się jej jeszcze złapać w kadr :). Mój tata zmienił jej imię i już jest nie Kalypso, nie Elli a Aza :) Jest posłuszna, jak się krzyknie żeby nie zjadala ze stołu to zostawia i drugi raz nie próbuje :) Ogólnie jest bardzo dobrze, sunie się już zaprzyjaźniły więc wszystko jest na dobrej drodze żeby się zaklimatyzowała u nas. Foteczki postaram się dodać jutro :) Dzięki, Pani_Piorunowa! I po raz kolejny okazuje się, że są wspaniali ludzie, wspaniałe rodziny i jeśli pies ma trochę szczęścia - sekunda może przesądzić o tym, czy pies zakończy bezsensownie swoje krótkie psie życie, czy dane mu będzie jeszcze doświadczyć ciepła rodzinnego, miłości, bezpieczeństwa - wszystkiego, o co każdy pies zabiega w kontakcie z człowiekiem oferując mu wierność, miłość, ślepe oddanie i przywiązanie do końca swoich psich dni. Jeszcze raz wielkie dzięki, Pani_Piorunowa! :lol::multi: Quote
aganela Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 sytuacja podbramkowa,prawie psibrat-Azulki ,szczylek onka ,może trafić 2!!raz do schronu... http://www.dogomania.pl/threads/187823-POMOCY-pies-tymczas-albo-schronisko-Warszawa!-PILNE Quote
Pani_Piorunowa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Dzisiaj w schronisku dopełniłam już formalności :) załączam też fotki. http://img267.imageshack.us/i/sn850577963016.jpg/ http://img571.imageshack.us/i/sn850591963025.jpg/ http://img143.imageshack.us/i/sn850597963028.jpg/ http://img404.imageshack.us/i/sn850612963032.jpg/ Quote
Monday Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Zapraszam na bazarki dla Lady Rzeczy są od AnnyA :) http://www.dogomania.pl/threads/187872-KSI%C4%84%C5%BBKI-dla-Lady-do-27.06-godz-24.00.-Ka%C5%BCdy-znajdzie-co%C5%9B-dla-siebie.?p=14911998#post14911998 http://www.dogomania.pl/threads/187878-UBRANIA-dla-Lady-do-27.06-godz.-24.00.-ZAPRASZAM-!!!?p=14912259#post14912259 http://www.dogomania.pl/threads/187881-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Lady-do-27.06-godz.-24.00.-ZAPRASZAM-!!!?p=14912309#post14912309 Quote
wiking042 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 aganela napisał(a):ale słodzizna psinka :) Widzicie zdjęcia? U mnie się nie wyświetlają... Quote
Recommended Posts