AGA35 Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='santino']jeden Pan mi napisał że wysłał 300 zł!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::multi::multi: także monitorujcie ciotki!!!:shiny::shiny:[/QUOTE] czy to będzie wpłata z fb? Quote
santino Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='memory']O matko :crazyeye: Ledwie człek zniknie na chwilę, a tu TAAAAAKIE wieści :multi: Santino, nie wiem jak to zrobiłaś, że od razu odzew, ale na pewno dzięki Tobie![/QUOTE] Dobra, dobra :oops: Nie chwalmy dnia przed zachodem. Niech najpierw dojdą. [quote name='AGA35']czy to będzie wpłata z fb?[/QUOTE] Tak. Od pana Piotra B. Quote
Selenga Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Allegro jest juz przygotowane, ale mam pytanie - czy jest jakieś konto na które mogłyby iść wpłaty z allegro, czy mają wpłaty iść na moje i potem ja się rozliczę z całości? Quote
santino Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dajcie znać, jak jakaś kasa z fb dojdzie to napiszę ludziom i podziękuję. Quote
AGA35 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 doszła od p.Piotra Adam B. z Ząbek 300 zł. p.Marty Anety M. z Warszawy - 50 zł. Serdecznie dziekuje :-) Quote
santino Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dziewczyny, dostałam taką wiadomość na fb: "[I]Czy mogę wiedzieć gdzie pies jest ( w Polsce) - kto obecnie za niego odpowiada ( zajmuje się konkretnie) ile funduszy trzeba ( rózne opcje : lekarz, opieka, jedzenie itp) - jak przekazac datki. Z pozdrowieniami Dorota K***a [tu numer telefonu] PS: Był odcinek z zaklinaczem psów ( cesar Milan na national geographhic, w którym prowadzil identyczny z opisu przypadek pieska bez kontaktu, moze obejrzenie tego filmu by pomogło?) . [/I]" Pomożecie mi odpowiedzieć? Żebym nie nakłamała... Wiem, że Next jest w hotelu po Warszawą, tak? Aga35 - Ty się nim opiekujesz? Czy oprócz pieniędzy coś jest potrzebne? I ile mniej więcej jest potrzebne na leczenie - rozumiem, że tego nie wiadomo bo nie jest do końca zdiagnozowany, zgadza się? Nie wiem o co chodzi z tym "zaklinaczem psów". Czy ten hotel co Next w nim jest, to jest taki, że jest tam też socjalizacja? Czy po prostu hotel? Dzięki z góry za odpowiedzi. Quote
obraczus87 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Selenga']Allegro jest juz przygotowane, ale mam pytanie - czy jest jakieś konto na które mogłyby iść wpłaty z allegro, czy mają wpłaty iść na moje i potem ja się rozliczę z całości?[/QUOTE] Agus odpowiedź Selendze rowniez. Quote
AGA35 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='Selenga']Allegro jest juz przygotowane, ale mam pytanie - czy jest jakieś konto na które mogłyby iść wpłaty z allegro, czy mają wpłaty iść na moje i potem ja się rozliczę z całości?[/QUOTE] a przepraszam przeoczenie , moze lepiej będzie jak będa wplaty na twoje konto :-) Quote
AGA35 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='santino']Dziewczyny, dostałam taką wiadomość na fb: "[I]Czy mogę wiedzieć gdzie pies jest ( w Polsce) - kto obecnie za niego odpowiada ( zajmuje się konkretnie) ile funduszy trzeba ( rózne opcje : lekarz, opieka, jedzenie itp) - jak przekazac datki. Z pozdrowieniami Dorota K***a [tu numer telefonu] PS: Był odcinek z zaklinaczem psów ( cesar Milan na national geographhic, w którym prowadzil identyczny z opisu przypadek pieska bez kontaktu, moze obejrzenie tego filmu by pomogło?) . [/I]" Pomożecie mi odpowiedzieć? Żebym nie nakłamała... Wiem, że Next jest w hotelu po Warszawą, tak? Aga35 - Ty się nim opiekujesz? Czy oprócz pieniędzy coś jest potrzebne? I ile mniej więcej jest potrzebne na leczenie - rozumiem, że tego nie wiadomo bo nie jest do końca zdiagnozowany, zgadza się? Nie wiem o co chodzi z tym "zaklinaczem psów". Czy ten hotel co Next w nim jest, to jest taki, że jest tam też socjalizacja? Czy po prostu hotel? Dzięki z góry za odpowiedzi.[/QUOTE] next przebywa w hoteliku w Konstancinie , co do socjalizacji to jeżeli tylko Beata ma czas to spedza go z psami , tyle tylko ze ma ich pod opieką około 20 :-( natomiast nasza kago jeżdzi do hotelu prznajmniej raz w tygodniu i spedza go z " naszymi " psami . Quote
santino Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='AGA35']next przebywa w hoteliku w Konstancinie , co do socjalizacji to jeżeli tylko Beata ma czas to spedza go z psami , tyle tylko ze ma ich pod opieką około 20 :-( natomiast nasza kago jeżdzi do hotelu prznajmniej raz w tygodniu i spedza go z " naszymi " psami .[/QUOTE] Dziękuję. a czy coś oprócz pieniędzy jest potrzebne? Czy wiadomo jaki jest szacunkowy koszt leczenia czy jeszcze nie bardzo? czy za te pięniądze co przyszły z fb będzie można mu zrobić rtg? Quote
Selenga Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Allegro cegiełkowe Nexta: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1477953757[/URL] wyróżnione maksymalnie - za całe 20,15 zł Quote
memory Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Śliczne Allegro, ale.... nie podałaś numeru konta do wpłat :) Miałam nadzieję, że kupując cegiełkę 'na dobry początek' - dostanę je w mailu potwierdzającym zakup - i też brakuje :( Quote
memory Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='santino']Dziewczyny, dostałam taką wiadomość na fb: "[I]Czy mogę wiedzieć gdzie pies jest ( w Polsce) - kto obecnie za niego odpowiada ( zajmuje się konkretnie) ile funduszy trzeba ( rózne opcje : lekarz, opieka, jedzenie itp) - jak przekazac datki. Z pozdrowieniami Dorota K***a [tu numer telefonu] PS: Był odcinek z zaklinaczem psów ( cesar Milan na national geographhic, w którym prowadzil identyczny z opisu przypadek pieska bez kontaktu, moze obejrzenie tego filmu by pomogło?) . [/I]" Pomożecie mi odpowiedzieć? Żebym nie nakłamała... Wiem, że Next jest w hotelu po Warszawą, tak? Aga35 - Ty się nim opiekujesz? Czy oprócz pieniędzy coś jest potrzebne? I ile mniej więcej jest potrzebne na leczenie - rozumiem, że tego nie wiadomo bo nie jest do końca zdiagnozowany, zgadza się? Nie wiem o co chodzi z tym "zaklinaczem psów". Czy ten hotel co Next w nim jest, to jest taki, że jest tam też socjalizacja? Czy po prostu hotel? Dzięki z góry za odpowiedzi.[/QUOTE] 'Zaklinacz Psów' to przydomek Cesara Millana, słynnego behawiorysty, który specjalizuje się w socjalizacji psów trudnych - wycofanych, stwarzających problemy i agresywnych. Jednocześnie jest to tytuł jego książki i odcinkowego programu telewizyjnego, u nas emitowany był chyba na jednym z kanałów National Geographic. Pani, której wypowiedź cytujesz chodzi pewnie o jeden z odcinków tego programu, dotyczący psa o zachowaniu autystycznym. Mnie z kolei przypomniał sie jeden z odcinków "Miasta psów", w którym pies miał podobne objawy - problemy z chodzeniem i utrzymaniem łapek w pozycji stojącej. Nie mógł stać, po przejściu kilku króków padał albo kładł się. Chodziło o przednie łapy, a po dokładnych badaniach okazało się, że w obu miał zerwane wiązadła. Był operowany dwukrotnie, raz na jedną, później na drugą łapę, a wiązadła zastąpiono żyłką. Obrosła później tkanką, a psiak po hydroterapii wrócił do całkowitej sprawności. Co do pełniejszej informacji na temat Nexta, w wątku wyczytałam, że z prześwietlenia, do którego trzeba byłoby poddać Nexta narkozie zrezygnowano dlatego, że Next był zbyt słaby i wyniszczony i zachodziła obawa, że mógłby się z niej nie wybudzić. Później okazało się, że Next ma chore uszka i zachodziło prawdopodobieństwo, że właśnie choroba uszu może być powodem (lub jedną z przyczyn) jego niepełnosprawności ruchowej. Czy uszy zostały wyleczone - nie znalazłam informacji. O kosztach prześwietlenia była już mowa, 90 zł za jedno zdjęcie, a oceniono, że potrzebne były 3 sztuki w rożnych pozycjach. Czyli 270 zł rtg, do tego narkoza, transport. Nextowi oprócz pieniędzy - stałych na utrzymanie i dodatkowych na diagnozy i leczenie - przydałby sie dom :) Najlepiej stały, lub chociaż DT, w którym miałby nie tylko całodobowy kontakt z człowiekiem ale i stała obserwację monitoring zachowań i stanu zdrowia. Kojec mimo najlepszych chęci tego nie zapewni. Quote
santino Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='memory']'Zaklinacz Psów' to przydomek Cesara Millana, słynnego behawiorysty, który specjalizuje się w socjalizacji psów trudnych - wycofanych, stwarzających problemy i agresywnych. Jednocześnie jest to tytuł jego książki i odcinkowego programu telewizyjnego, u nas emitowany był chyba na jednym z kanałów National Geographic. Pani, której wypowiedź cytujesz chodzi pewnie o jeden z odcinków tego programu, dotyczący psa o zachowaniu autystycznym. Mnie z kolei przypomniał sie jeden z odcinków "Miasta psów", w którym pies miał podobne objawy - problemy z chodzeniem i utrzymaniem łapek w pozycji stojącej. Nie mógł stać, po przejściu kilku króków padał albo kładł się. Chodziło o przednie łapy, a po dokładnych badaniach okazało się, że w obu miał zerwane wiązadła. Był operowany dwukrotnie, raz na jedną, później na drugą łapę, a wiązadła zastąpiono żyłką. Obrosła później tkanką, a psiak po hydroterapii wrócił do całkowitej sprawności. Co do pełniejszej informacji na temat Nexta, w wątku wyczytałam, że z prześwietlenia, do którego trzeba byłoby poddać Nexta narkozie zrezygnowano dlatego, że Next był zbyt słaby i wyniszczony i zachodziła obawa, że mógłby się z niej nie wybudzić. Później okazało się, że Next ma chore uszka i zachodziło prawdopodobieństwo, że właśnie choroba uszu może być powodem (lub jedną z przyczyn) jego niepełnosprawności ruchowej. Czy uszy zostały wyleczone - nie znalazłam informacji. O kosztach prześwietlenia była już mowa, 90 zł za jedno zdjęcie, a oceniono, że potrzebne były 3 sztuki w rożnych pozycjach. Czyli 270 zł rtg, do tego narkoza, transport. Nextowi oprócz pieniędzy - stałych na utrzymanie i dodatkowych na diagnozy i leczenie - przydałby sie dom :) Najlepiej stały, lub chociaż DT, w którym miałby nie tylko całodobowy kontakt z człowiekiem ale i stała obserwację monitoring zachowań i stanu zdrowia. Kojec mimo najlepszych chęci tego nie zapewni.[/QUOTE] Dziękuję bardzo za odpowiedź. Quote
memory Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 :oops: Oj... Selenga, bardzo przepraszam. Podeszłam do transakcji jak zazwyczaj i nie zwróciłam uwagi, że jest tylko jedna forma płatności - 'Płacę z Allegro'. Quote
AGA35 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Next jest zapisany na konsultację do dr. Janickiego w poniedziałek 07.03.2011 na godz.16.30. koszt to 200 zł. Psiak pojedzie na czczo wiec RTG też będzie mozna zrobić tego samego dnia :-) Quote
Selenga Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Dostałam mało sympatycznego maila z allegro i mam prośbę o namiary "kontrolne" w sprawie Nexta - telefon do hoteliku, w jakiej lecznicy będzie konsultowany, kontakt do osoby, która się nim opiekuje. Może być na PW. Ale to ważne, bo ewentualne oskarżenie o oszustwo może zablokować nie tylko tę aukcję. Quote
memory Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Zmartwiłam się. Nie wiem, czy nieświadomie przypadkiem nie 'przysłużyłam się' w tej kwestii. Chciałam wzbudzić zainteresowanie Nextem i wykupiłam mu w programie reklamowym mailing skierowany do tej aukcji. (Skutek żaden, a wejść na stronę dużo.) Zastanawiam się, czy to mogło wzbudzić zaniepokojenie Allegro? Czy raczej wynikło z inicjatywy jakiejś 'społecznie troskliwej' osoby, jak w przypadku Kuby... Quote
Selenga Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 To nie allegro się zainteresowało, to prywatna osoba, która znalazła aukcję i zadała mi kilka pytań. Staram się ją uspokoić, bo sama czasem mam wątpliwości a w tej aukcji nie ma podanego konta fundacji co może budzić nieufność. Tylko, że mam trochę za mało informacji :) Quote
obraczus87 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Selenga pisz może do Agi na PW. Bo ja wiecej info nie mam ;/ Quote
Cleo2008 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 o rany, zawsze sie znajda jakies "pomocne" osoby... nic wam nie moge pomoc, wiec chociaz trzymam kciuki... memory , tylko sie nie martw na zapas. Quote
obraczus87 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Ale top niekoniecznie "pomocna" osoba. Po prostu zdjecia psiaka nie pokazuja tego ze jest chory ;) nie ma poanego numeru konta fundacji - ludzie sie boja, że ktos kase ukradnie i takie ich prawo :) Quote
Selenga Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Nie martwcie się :) Potrafię być przekonująca. Najprościej byłoby podac pani telefon do lecznicy żeby sprawdziła czy taki pies jest umówiony na badania, dlatego pytałam w jakiej lecznicy przyjmuje dr Janicki :) Quote
obraczus87 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Ja niestety nie wiem :( Ale wiedzą Aga35 i Kago :) Quote
Recommended Posts