Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='santino']jeden Pan mi napisał że wysłał 300 zł!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::multi::multi:
także monitorujcie ciotki!!!:shiny::shiny:[/QUOTE]

czy to będzie wpłata z fb?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='memory']O matko :crazyeye:
Ledwie człek zniknie na chwilę, a tu TAAAAAKIE wieści :multi:
Santino, nie wiem jak to zrobiłaś, że od razu odzew, ale na pewno dzięki Tobie![/QUOTE]

Dobra, dobra :oops: Nie chwalmy dnia przed zachodem. Niech najpierw dojdą.

[quote name='AGA35']czy to będzie wpłata z fb?[/QUOTE]

Tak. Od pana Piotra B.

Posted

Allegro jest juz przygotowane, ale mam pytanie - czy jest jakieś konto na które mogłyby iść wpłaty z allegro, czy mają wpłaty iść na moje i potem ja się rozliczę z całości?

Posted

Dziewczyny, dostałam taką wiadomość na fb:

"[I]Czy mogę wiedzieć gdzie pies jest ( w Polsce) - kto obecnie za niego odpowiada ( zajmuje się konkretnie) ile funduszy trzeba ( rózne opcje : lekarz, opieka, jedzenie itp) - jak przekazac datki. Z pozdrowieniami Dorota K***a [tu numer telefonu] PS: Był odcinek z zaklinaczem psów ( cesar Milan na national geographhic, w którym prowadzil identyczny z opisu przypadek pieska bez kontaktu, moze obejrzenie tego filmu by pomogło?) . [/I]"

Pomożecie mi odpowiedzieć? Żebym nie nakłamała...

Wiem, że Next jest w hotelu po Warszawą, tak? Aga35 - Ty się nim opiekujesz? Czy oprócz pieniędzy coś jest potrzebne? I ile mniej więcej jest potrzebne na leczenie - rozumiem, że tego nie wiadomo bo nie jest do końca zdiagnozowany, zgadza się?

Nie wiem o co chodzi z tym "zaklinaczem psów". Czy ten hotel co Next w nim jest, to jest taki, że jest tam też socjalizacja? Czy po prostu hotel?

Dzięki z góry za odpowiedzi.

Posted

[quote name='Selenga']Allegro jest juz przygotowane, ale mam pytanie - czy jest jakieś konto na które mogłyby iść wpłaty z allegro, czy mają wpłaty iść na moje i potem ja się rozliczę z całości?[/QUOTE]

Agus odpowiedź Selendze rowniez.

Posted

[quote name='Selenga']Allegro jest juz przygotowane, ale mam pytanie - czy jest jakieś konto na które mogłyby iść wpłaty z allegro, czy mają wpłaty iść na moje i potem ja się rozliczę z całości?[/QUOTE]

a przepraszam przeoczenie , moze lepiej będzie jak będa wplaty na twoje konto :-)

Posted

[quote name='santino']Dziewczyny, dostałam taką wiadomość na fb:

"[I]Czy mogę wiedzieć gdzie pies jest ( w Polsce) - kto obecnie za niego odpowiada ( zajmuje się konkretnie) ile funduszy trzeba ( rózne opcje : lekarz, opieka, jedzenie itp) - jak przekazac datki. Z pozdrowieniami Dorota K***a [tu numer telefonu] PS: Był odcinek z zaklinaczem psów ( cesar Milan na national geographhic, w którym prowadzil identyczny z opisu przypadek pieska bez kontaktu, moze obejrzenie tego filmu by pomogło?) . [/I]"

Wiem, że Next jest w hotelu po Warszawą, tak? Aga35 - Ty się nim opiekujesz? Czy oprócz pieniędzy coś jest potrzebne? I ile mniej więcej jest potrzebne na leczenie - rozumiem, że tego nie wiadomo bo nie jest do końca zdiagnozowany, zgadza się?

Nie wiem o co chodzi z tym "zaklinaczem psów". Czy ten hotel co Next w nim jest, to jest taki, że jest tam też socjalizacja? Czy po prostu hotel?

Dzięki z góry za odpowiedzi.[/QUOTE]

next przebywa w hoteliku w Konstancinie , co do socjalizacji to jeżeli tylko Beata ma czas to spedza go z psami , tyle tylko ze ma ich pod opieką około 20 :-( natomiast nasza kago jeżdzi do hotelu prznajmniej raz w tygodniu i spedza go z " naszymi " psami .

Posted

[quote name='AGA35']next przebywa w hoteliku w Konstancinie , co do socjalizacji to jeżeli tylko Beata ma czas to spedza go z psami , tyle tylko ze ma ich pod opieką około 20 :-( natomiast nasza kago jeżdzi do hotelu prznajmniej raz w tygodniu i spedza go z " naszymi " psami .[/QUOTE]
Dziękuję. a czy coś oprócz pieniędzy jest potrzebne? Czy wiadomo jaki jest szacunkowy koszt leczenia czy jeszcze nie bardzo? czy za te pięniądze co przyszły z fb będzie można mu zrobić rtg?

Posted

Śliczne Allegro, ale.... nie podałaś numeru konta do wpłat :)
Miałam nadzieję, że kupując cegiełkę 'na dobry początek' - dostanę je w mailu potwierdzającym zakup - i też brakuje :(

Posted

[quote name='santino']Dziewczyny, dostałam taką wiadomość na fb:

Dzięki z góry za odpowiedzi.[/QUOTE]

'Zaklinacz Psów' to przydomek Cesara Millana, słynnego behawiorysty, który specjalizuje się w socjalizacji psów trudnych - wycofanych, stwarzających problemy i agresywnych.
Jednocześnie jest to tytuł jego książki i odcinkowego programu telewizyjnego, u nas emitowany był chyba na jednym z kanałów National Geographic.
Pani, której wypowiedź cytujesz chodzi pewnie o jeden z odcinków tego programu, dotyczący psa o zachowaniu autystycznym.

Mnie z kolei przypomniał sie jeden z odcinków "Miasta psów", w którym pies miał podobne objawy - problemy z chodzeniem i utrzymaniem łapek w pozycji stojącej. Nie mógł stać, po przejściu kilku króków padał albo kładł się. Chodziło o przednie łapy, a po dokładnych badaniach okazało się, że w obu miał zerwane wiązadła. Był operowany dwukrotnie, raz na jedną, później na drugą łapę, a wiązadła zastąpiono żyłką. Obrosła później tkanką, a psiak po hydroterapii wrócił do całkowitej sprawności.

Co do pełniejszej informacji na temat Nexta, w wątku wyczytałam, że z prześwietlenia, do którego trzeba byłoby poddać Nexta narkozie zrezygnowano dlatego, że Next był zbyt słaby i wyniszczony i zachodziła obawa, że mógłby się z niej nie wybudzić.
Później okazało się, że Next ma chore uszka i zachodziło prawdopodobieństwo, że właśnie choroba uszu może być powodem (lub jedną z przyczyn) jego niepełnosprawności ruchowej.
Czy uszy zostały wyleczone - nie znalazłam informacji.
O kosztach prześwietlenia była już mowa, 90 zł za jedno zdjęcie, a oceniono, że potrzebne były 3 sztuki w rożnych pozycjach. Czyli 270 zł rtg, do tego narkoza, transport.

Nextowi oprócz pieniędzy - stałych na utrzymanie i dodatkowych na diagnozy i leczenie - przydałby sie dom :)
Najlepiej stały, lub chociaż DT, w którym miałby nie tylko całodobowy kontakt z człowiekiem ale i stała obserwację monitoring zachowań i stanu zdrowia.
Kojec mimo najlepszych chęci tego nie zapewni.

Posted

[quote name='memory']'Zaklinacz Psów' to przydomek Cesara Millana, słynnego behawiorysty, który specjalizuje się w socjalizacji psów trudnych - wycofanych, stwarzających problemy i agresywnych.
Jednocześnie jest to tytuł jego książki i odcinkowego programu telewizyjnego, u nas emitowany był chyba na jednym z kanałów National Geographic.
Pani, której wypowiedź cytujesz chodzi pewnie o jeden z odcinków tego programu, dotyczący psa o zachowaniu autystycznym.

Mnie z kolei przypomniał sie jeden z odcinków "Miasta psów", w którym pies miał podobne objawy - problemy z chodzeniem i utrzymaniem łapek w pozycji stojącej. Nie mógł stać, po przejściu kilku króków padał albo kładł się. Chodziło o przednie łapy, a po dokładnych badaniach okazało się, że w obu miał zerwane wiązadła. Był operowany dwukrotnie, raz na jedną, później na drugą łapę, a wiązadła zastąpiono żyłką. Obrosła później tkanką, a psiak po hydroterapii wrócił do całkowitej sprawności.

Co do pełniejszej informacji na temat Nexta, w wątku wyczytałam, że z prześwietlenia, do którego trzeba byłoby poddać Nexta narkozie zrezygnowano dlatego, że Next był zbyt słaby i wyniszczony i zachodziła obawa, że mógłby się z niej nie wybudzić.
Później okazało się, że Next ma chore uszka i zachodziło prawdopodobieństwo, że właśnie choroba uszu może być powodem (lub jedną z przyczyn) jego niepełnosprawności ruchowej.
Czy uszy zostały wyleczone - nie znalazłam informacji.
O kosztach prześwietlenia była już mowa, 90 zł za jedno zdjęcie, a oceniono, że potrzebne były 3 sztuki w rożnych pozycjach. Czyli 270 zł rtg, do tego narkoza, transport.

Nextowi oprócz pieniędzy - stałych na utrzymanie i dodatkowych na diagnozy i leczenie - przydałby sie dom :)
Najlepiej stały, lub chociaż DT, w którym miałby nie tylko całodobowy kontakt z człowiekiem ale i stała obserwację monitoring zachowań i stanu zdrowia.
Kojec mimo najlepszych chęci tego nie zapewni.[/QUOTE]
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Posted

:oops: Oj...

Selenga, bardzo przepraszam.
Podeszłam do transakcji jak zazwyczaj i nie zwróciłam uwagi, że jest tylko jedna forma płatności - 'Płacę z Allegro'.

Posted

Next jest zapisany na konsultację do dr. Janickiego w poniedziałek 07.03.2011 na godz.16.30. koszt to 200 zł. Psiak pojedzie na czczo wiec RTG też będzie mozna zrobić tego samego dnia :-)

Posted

Dostałam mało sympatycznego maila z allegro i mam prośbę o namiary "kontrolne" w sprawie Nexta - telefon do hoteliku, w jakiej lecznicy będzie konsultowany, kontakt do osoby, która się nim opiekuje. Może być na PW. Ale to ważne, bo ewentualne oskarżenie o oszustwo może zablokować nie tylko tę aukcję.

Posted

Zmartwiłam się.

Nie wiem, czy nieświadomie przypadkiem nie 'przysłużyłam się' w tej kwestii.
Chciałam wzbudzić zainteresowanie Nextem i wykupiłam mu w programie reklamowym mailing skierowany do tej aukcji.
(Skutek żaden, a wejść na stronę dużo.)
Zastanawiam się, czy to mogło wzbudzić zaniepokojenie Allegro?

Czy raczej wynikło z inicjatywy jakiejś 'społecznie troskliwej' osoby, jak w przypadku Kuby...

Posted

To nie allegro się zainteresowało, to prywatna osoba, która znalazła aukcję i zadała mi kilka pytań.
Staram się ją uspokoić, bo sama czasem mam wątpliwości a w tej aukcji nie ma podanego konta fundacji co może budzić nieufność.
Tylko, że mam trochę za mało informacji :)

Posted

Nie martwcie się :)
Potrafię być przekonująca. Najprościej byłoby podac pani telefon do lecznicy żeby sprawdziła czy taki pies jest umówiony na badania, dlatego pytałam w jakiej lecznicy przyjmuje dr Janicki :)