Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz to pewnie już nasza Ambra nie taka przestraszona bo te zdjęcia są tuz po jej przyjeżdzie do domu...poproszę w więcej...zobaczymy jak wygląda teraz...;)

Posted

Na zdjęciach troszkę przestraszona, ale nie ma się co dziwić, jestem ciekawa jak się teraz zachowuje :)
A kojec to ma super :)

A tak poza tym, wiecie może co u małej Sonii, córci Amber? ;)

Posted

[quote name='Romka']I zobaczcie pozwoliła się dotknąć nowej pani...:lol:[/QUOTE]

Bardzo się z tego cieszę! Już niedługo będzie sama przychodziła żeby ją głaskać :)

Posted

Takiego maila dostałam:
"Załączamy kilka zdjęć Sońki, z różnych okresów rozwoju. Teraz jest śliczną tygrysicą o potężnej budowie. Ostatnie zdjęcia to te z tarasu (śpi z piłką) oraz ze spaceru w terenie. Jest super psem, trochę niepokorna, ale pracujemy nad tym (chodzimy do szkoły). Bardzo wesoła, lubi pohulać na spacerkach, świetnie bawi się z innymi psami (co widać na zdjęciu). Lubi jeździć samochodem.
Jest towarzyska i bardzo do nas przywiązana. My do niej również. Ma wilczy apetyt.
Bardzo się cieszymy, że jej mama też znalazła dom. Mamy nadzieję, że jest pod dobrą opieką"
Państwo w kolejnym mailu napisali,że myślą już o sterylizacji Sońki.

Posted

Ambra ma świetny ten kojec. Drewniana podłoga , solidne zadaszenie i porządna buda. Naprawdę super !
Jaka ona jest śliczna :loveu:

Mała Sona też ma fajny dom. Chyba osiągnęła już wielkość mamusi :lol: ?

• 1 month later...
Posted

Rozmawiam często z domkiem Ambry(dziś też)...Ambra nadal wycofana...pani jest zrozpaczona bo nie sądziła,ze będzie trwało to tak długo...czasami w ogóle nie wychodzi z budy.Muszę dowiedzieć się w jakich okolicznościach została wyłapana,może to naprowadzi nas na dobry trop.Jak macie jakieś rady to powiedzcie,domek czyta nasz wątek.Co sądzicie o drugim psiaku?Może Ambra otworzyłaby się bardziej?

Posted

[quote name='Kaja10014']Mi się zdaje, że tak ale to musi być pies strasznie nakręcony na ludzi. Wtedy chyba podłapałaby, ze ludzie są fajni.
Mamy w schronisku takiego...jak jeszcze spróbuję ustalić jak ją wyłapano czy nie było jakiejś traumy przy wyłapywaniu oraz gdzie ją trzymali w domu...może to coś pomoże.Inne rady mile widziane...

Posted

Radosny psiak, niekoniecznie bardzo aktywny może pomóc. Mnie Bella zaufała dzięki Mopikowi, gdy ją wołałam nie podchodziła na początku, ale widząc jak Mopik wpycha mi się na kolana, sama też podchodziła. To powinien być psiak, który nie boi się ludzi. Może wiosną będzie łatwiej, więcej czasu spędza się wtedy na dworze, kontakt jest większy. Wiem też, że Jamor socjalizował psa bardzo dzikiego w ten sposób, że zabierał go do domu, pies siedział w takim wielkim transporterze i obserwował to, co dzieje się w domu, ludzi i ich czynności, oswajał się z ich obecnością i powoli przestawał się bać, bardzo się zmienił, Romka, pamiętasz go, taki średni czarny pies?