Romka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 A najładniejsze zdjęcie jest u Mamanabank,mnie nie chciało się załadować i jeszcze 2 inne są... Quote
Romka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Teraz to pewnie już nasza Ambra nie taka przestraszona bo te zdjęcia są tuz po jej przyjeżdzie do domu...poproszę w więcej...zobaczymy jak wygląda teraz...;) Quote
Paula03 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Na zdjęciach troszkę przestraszona, ale nie ma się co dziwić, jestem ciekawa jak się teraz zachowuje :) A kojec to ma super :) A tak poza tym, wiecie może co u małej Sonii, córci Amber? ;) Quote
Romka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Mam telefon do domku Sonii,zadzwonię i dowiem się... Quote
mamanabank Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 To samo chciałam napisać, kojec świetny, buda też królewska :-) Mam tylko dwa zdjęcia, trzeci plik był w formacie docx, nawet nie wiem co to jest i nie otwiera mi się i głaski :-) Quote
mamanabank Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 i z całą pewnością będzie jeszcze piękniejsza, gdy tylko pozbędzie się nadwagi ze schroniska :-) Quote
Romka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 I zobaczcie pozwoliła się dotknąć nowej pani...:lol: Quote
Paula03 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Romka']I zobaczcie pozwoliła się dotknąć nowej pani...:lol:[/QUOTE] Bardzo się z tego cieszę! Już niedługo będzie sama przychodziła żeby ją głaskać :) Quote
oska1983 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Już się nie mogę doczekać zdjęć na których Ambra będzie spokojna i wyluzowana;) pewnie już niedługo Quote
mamanabank Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 O matuńku, w życiu nie poznałabym Soni... Nie pomyliły Ci się wątki? :-) Quote
Romka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Takiego maila dostałam: "Załączamy kilka zdjęć Sońki, z różnych okresów rozwoju. Teraz jest śliczną tygrysicą o potężnej budowie. Ostatnie zdjęcia to te z tarasu (śpi z piłką) oraz ze spaceru w terenie. Jest super psem, trochę niepokorna, ale pracujemy nad tym (chodzimy do szkoły). Bardzo wesoła, lubi pohulać na spacerkach, świetnie bawi się z innymi psami (co widać na zdjęciu). Lubi jeździć samochodem. Jest towarzyska i bardzo do nas przywiązana. My do niej również. Ma wilczy apetyt. Bardzo się cieszymy, że jej mama też znalazła dom. Mamy nadzieję, że jest pod dobrą opieką" Państwo w kolejnym mailu napisali,że myślą już o sterylizacji Sońki. Quote
Paula03 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 W życiu bym jej nie poznała! Ale wyrosła! Jest taka śliczna :loveu: A wieści wspaniałe ;) Quote
kajkoowa Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 http://foto2.m.onet.pl/_m/d818568d896277f15683d3bc6d345286,10,19,0.jpg Ale się pięknie wybarwiła! :loveu: Nie poznałam jej w ogóle! http://foto1.m.onet.pl/_m/d99152b70424a604fcad89b35d2ac13d,10,19,0.jpg Po tym pysiu ją poznałam, nie można go zapomnieć :loveu: Quote
toyota Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ambra ma świetny ten kojec. Drewniana podłoga , solidne zadaszenie i porządna buda. Naprawdę super ! Jaka ona jest śliczna :loveu: Mała Sona też ma fajny dom. Chyba osiągnęła już wielkość mamusi :lol: ? Quote
Romka Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Rozmawiam często z domkiem Ambry(dziś też)...Ambra nadal wycofana...pani jest zrozpaczona bo nie sądziła,ze będzie trwało to tak długo...czasami w ogóle nie wychodzi z budy.Muszę dowiedzieć się w jakich okolicznościach została wyłapana,może to naprowadzi nas na dobry trop.Jak macie jakieś rady to powiedzcie,domek czyta nasz wątek.Co sądzicie o drugim psiaku?Może Ambra otworzyłaby się bardziej? Quote
kajkoowa Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Mi się zdaje, że tak ale to musi być pies strasznie nakręcony na ludzi. Wtedy chyba podłapałaby, ze ludzie są fajni. Quote
Romka Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='Kaja10014']Mi się zdaje, że tak ale to musi być pies strasznie nakręcony na ludzi. Wtedy chyba podłapałaby, ze ludzie są fajni. Mamy w schronisku takiego...jak jeszcze spróbuję ustalić jak ją wyłapano czy nie było jakiejś traumy przy wyłapywaniu oraz gdzie ją trzymali w domu...może to coś pomoże.Inne rady mile widziane... Quote
mamanabank Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Radosny psiak, niekoniecznie bardzo aktywny może pomóc. Mnie Bella zaufała dzięki Mopikowi, gdy ją wołałam nie podchodziła na początku, ale widząc jak Mopik wpycha mi się na kolana, sama też podchodziła. To powinien być psiak, który nie boi się ludzi. Może wiosną będzie łatwiej, więcej czasu spędza się wtedy na dworze, kontakt jest większy. Wiem też, że Jamor socjalizował psa bardzo dzikiego w ten sposób, że zabierał go do domu, pies siedział w takim wielkim transporterze i obserwował to, co dzieje się w domu, ludzi i ich czynności, oswajał się z ich obecnością i powoli przestawał się bać, bardzo się zmienił, Romka, pamiętasz go, taki średni czarny pies? Quote
Recommended Posts