asika5 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 To kolejna ofiara ludzkiej głupoty... kilka dni temu znałam ją jak chowała się w trawie przed człowiekiem (czyli przede mną) Nie trudno się domyśleć, że została wyrzucona, pies normalnie się raczej tak nie zachowuje...:angryy: Na szczęście Kuna zgodziła się przyjąć ją na DT :loveu: Imię: Luka Plec: suczka Wiek: ok. 1,5 roku Waga: ok. 23 kg. Miejsce: Białystok. Sterylizacja: wysterylizowana Stosunek do dzieci: pozytywny Stosunek do innych psów: pozytywny - sprawdzony Stosunek do kotów: pozytywny - sprawdzony Dodatkowe informacje: zaszczepiona, odrobaczona, zabezpieczona od kleszczy, wysterylizowana Charakter: łagodna, wesoła, uwielbiająca pieszczoty, posłuszna, umie chodzić na smyczy (na spacerach może chodzić bez smyczy, gdy odbiegnie stawia się na każde zawołanie) wie co to leżeć i siad:), dobrze znosi jazdę samochodem ( sama wskakuje kładzie się i śpi) Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Proszę o pomoc w ogłoszeniach :lol: Więcej informacji: Greta: 511067351 [SIZE=4] Asia: 606965443 [SIZE=2] pierwszy dzień u Kuny chwilowo u mnie przed podróżą na sterylkę Quote
asika5 Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Luka jest naprawdę przesłodka i bardzo spragniona miłości człowieka Pomóżmy jej spełnić marzenie o wspaniałym domku Luka zaprasza do odwiedzin Quote
jaanna019 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Asiu ona taka śliczna.. może jednak się zgubiła i ktoś jej szuka Quote
dreag Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Jedna i druga ma allegro i bialystokonline. Rzeczywiście cudo. Quote
Igiełka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Sunia jest śliczna ma bystre oczka a zachowanie poprostu ideał. :lol::lol: Quote
Kuna Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 monia3a napisał(a):Sprawdzałaś czy może posiada czipa ?? nie posiadała, ale już posiada :), w piątek została wykastrowana, troche histeryzowała, ale już jest OK. Od siebie dodam, ze Luka lubi tez koty, w domu zachowuje czystość, siada i kładzie się na komendę jest trochę wycofana w stosunku do psów, ale po mieszkaniu z moją siódemką na pewno jej przejdzie:evil_lol: Co do tego, ze moze ktoś ją zgubił... też tak myślałam, bo sunia jest czyściutka, w sumie w nie najgorszej kondycji, ale... no własnie... krzyknąć przy niej nie można, bo wieje, gdzie pieprz rośnie, bita była na 100 %:angryy:, aż mnie szlag trafia, bo takie to grzeczne psisko... W kazdym razie mam nadzieję, że domek znajdzie sie szybciutko, co najmniej taki Asiu, jak Jacka :) Quote
Guest monia3a Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Może sama zwiała jak była bita i miała rację w 100% Quote
Guest monia3a Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 http://i49.tinypic.com/35i0xsh.jpg ślicznie wygląda na tej fotce :) Quote
asika5 Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 czy ma czipa sprawdzaliśmy u weta przed sterylką a czy się zgubiła... nie sądzę, bo błąkała się u mnie kilka dni, a jak ją zobaczyłam pierwszy raz to chowała sie ode mnie w trawie a jak podeszłam do niej to przyjęła uległą pozycję tj na plecki i już mnie na krok nie odpuściła dałam jeść pić i tak do rana warowała pod moją klatką, bo gdy rano na drugi dzień wyszłam z Bursztynkiem to przywitała mnie jakbyśmy znały się od zawsze:) Jak ktoś u nas szuka psa to zawsze ogłoszenie wiesza w sklepie, a póki co takiego nie widziałam więc domniemywam że nikt jej nie szuka Miałam ją u siebie kilka godzin i powiem wam, ze jest wspaniała, świetnie odnalazła się w moim kocim towarzystwie Znajdziemy jej wspaniały wymarzony domek:loveu: Quote
asika5 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 dreag dzięki za allegro monia3a wstawiaj śmiało formułka jest w pierwszym poście:) Kuna a co u was? Quote
Kuna Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 asika5 napisał(a):dreag dzięki za allegro monia3a wstawiaj śmiało formułka jest w pierwszym poście:) Kuna a co u was? u nas wszystko w porządku :), Luka szaleje juz z psami, także socjalizacja pełna. Jak ściągne szwy i jeszcze u nas bedzie, to zaczne wprowadzac ją w inne konfiguracje. Generalnie chodzi mi o to, aby wyszła ode mnie bez obaw do czego- i kogokolwiek :) Quote
asika5 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Kuna to świetnie że Luka tak szybko zaczęła dogadywać się z psami. Ona ma tyle mądrości w oczkach:loveu: Quote
dreag Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 asika5 napisał(a):dreag dzięki za allegro Napisałam w typie ON:oops: Quote
zachary Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Mądra psinka...Wiedziała,że droga do lepszego życia wiedzie przez domek asiki5. Kuna, dzięki,że chcesz ją "wzmocnić" psychicznie, aby odzyskała wiarę w człowieka! Quote
Igiełka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Psiaki mają wysoki intelekt i potrafią kochać miłoscią piekną bo bezinteresowną. Luka miała szczęscie. :lol::lol: Quote
asika5 Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 byłam dziś w lecznicy (tam gdzie była sterylizacja) i pani dr pytała się o Lukę... wyczułam duuuuuuuży sentyment Kuna zapłaciłam za badanie i przeprosiłam, że zapomnieliśmy:) Quote
Kuna Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Tak, wet. Urszula zapałała do niej uczuciem :), szkoda, że na razie nie może jej zabrać.. a co do kasy... w czwartek będę kastrowała następną bidę, więc też miałam to naprawić :D Mam zdjęcia z szaleństw Luki, jak znajdę chwilę, to wstawię, niestety dzisiaj mój net chodzi jak "krew z nosa", więc sobie daruję... Quote
asika5 Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 [FONT=Arial]kuna jest MRUCZENIE tzn. adopcja kotów [/FONT][FONT=Arial]4 lipca, niedziela, 11-15 w Galerii Podlaskiej ale też zaproszone są pieski więc ja Lukę zabieram - no chyba że do tego czasu znajdzie domek[/FONT] Quote
Recommended Posts