Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy z takim wyglądem nie ma szans na adopcję?? Czy jest aż taka brzydka??
Czy znajdzie dom??

Spanielka znaleziona w stanie krytycznym: zaropienie uszu, oczu, nosa. Trafiła do schroniska. Jest już wyleczona. Gotowa do adopcji.

Ma 8 - 10 lat. Jej wargi są przerośnięte, wygląda dziwacznie. Według weta schroniskowego nic już się z tym nie zrobi, a skąd to jest to nie wiadomo.

Jaka jest?

Posted

Dziewczynka już wyleczona , jest znacznie młodsza , co do charakteru to nie ma żadnych zastrzeżeń miła grzeczna sunia tyle zdążyłam dowiedzieć się o niej od Lidki

Posted

chyba nie bo jak rozmawiałam o niej z wetem to kojarzył tylko zapalenie uszu, a o tej wardze nie mógł sobie przypomnieć, to może nie aż taka ważna sprawa(?)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Suczysko robi wrażenie bardzo kontaktowej, a buzia, aczkolwiek dziwna, wcale nie jest brzydka, tylko urocza!!!!!

tez tak uważam, taka pyza fajna:)

Posted

Ale kto moze sparawdzic w schronie co to wlasciwie jest? Czy to spuchniete, czy ma cos w pysku, czy krzywe zeby, czy za duzo skory po obydwoch stronach....
Mam rodzinke ktora szuka spanielka, maja juz mieszanke spanielka ze chronu wroclawskiego, i chcialabym ja im pokazac, ale musze wiedziec co to takiego jest, bo ta mordke odrazu widac, a niemoge im powiedziec ze nikt niewie bo ja nikt nieogladal.... Pozatym na ile lat jest oceniana, bo Marta pisala ze 9-10, a Bella1 ze jest o wiele mlodsza.

Posted

pewnie coś po środku będzie, jak sie niunia podleczyła to wygląda na +/- 6-8,
z tymi wargami medycy mieli kilka koncepcji ale chyba stanęło na tym, że to taki defekt genetyczny...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Przede wszystkim pytanie, czy poza specyficznym wyglądem jakoś jej to przeszkadza?

mnie się też wydaje, że jeśli nie ma bezwzględnych wskazań medycznych to nie ma co jej męczyć operacją...

Posted

Jezeli to tylko skora, to chyba niema sensu operowac, ale trzeba sprawdzic czy niema nic w pysku np., lub czy to niespuchniete. Jak ktos bedzie w schronie to dowedzcie sie prosze, to pokaze ja tym ludziom, tam jest naprawde super miejsce.

Posted

[quote name='Reksiu21']Jezeli to tylko skora, to chyba niema sensu operowac, ale trzeba sprawdzic czy niema nic w pysku np., lub czy to niespuchniete. Jak ktos bedzie w schronie to dowedzcie sie prosze, to pokaze ja tym ludziom, tam jest naprawde super miejsce.[/QUOTE]

Jejku tutaj potencjalny domek na horyzoncie , a nikt nie reaguje ....
Reksiu jutro zabiorę małą do doktora na porządny "przegląd " i natychmiast dam znać .
Co do jej wieku - jak przyszła do schronu w koszmarnym stanie oceniono ją na 10 - 12 lat .
Miała bardzo chore uszy ale i na 100% były zmiany chorobowe w pysiu ( ropne )
Z tego co wiem to uszy sa juz chyba wyleczone , w pysiu też juz ropy nie ma . Ale ... pysio wyglada jak wygląda - taki jakby przerost tych warg .
Jej wiek po leczeniu został skorygowany na 7- 8 latek.
Jutro dowiem sie wszystkiego . A domek trzymaj .....

Posted

OK, Iwonko, jak bede wiedziala co im powiedziec, to im zdjecia podesle, ale oczywiscie niewiadomo co zdecyduja. A tak "off topic", to masz serdeczne pozdrowienia od Snickersa, i podziekowania za zwolnione miejsce kastracji. On jest najkochanszym, najslodszym lobuzem pod sloncem, a dotego przemadry i bystry, i naprawde piekny.

Posted

Pozdrawiam serdecznie Snickersa ( Fajne imię ! ) i cieszę się jego szczęściem .Co do domku dla cockerki , jasne - wiem nic pewnego , ale spróbowac trzeba !

Posted

Na początek pare nowych foteczek sunieczki :

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Reksiu - sunia jest po "przeglądzie " Uszka są wyleczone , nie mniej jednak będą wymagały dobrej higieny , gdyz jest tendencja do stanów zapalnych .
Pysio jest już też wyleczony . Te wargi są przerośnięte i to chyba nawet od urodzenia . Sunia była bardzo zaniedbywana , gromadził się brud itp. no i zrobił się stan zapalny z ropą , w takim stanie trafiła sunia do schronu. W pysiu doktor nic innego złego nie znalazł . Oczka są ok.
Osłuchowo serduszko i płucka ok . Sunia jest grzeczniutka i miła .

• 4 weeks later...