Andzike Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Ok, to Wapiszon - jak wolisz? Możesz przesłać pieniądze do mnie i ja zrobię przelew na całą kwotę (nr konta na PW poproszę:) ) albo ja przeleję te 75zł a Ty od siebie bezpośrednio :) Tylko konto, konto pliss :D Quote
Reno2001 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Dziewczyny, ja przypominam, że mam amelkowe 50zł z adopcji. Czekam na dane, by je przelać ;) Quote
farmerka63 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Aaaaa- no to do Ofelii, do Ofelii ciupasem :D Reno - jakbyś miała chęć - to przesłałam Ci dane do przelewu :) Quote
Yorija Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 ale się dzieje :-) Ofelka gdyby wiedziała to by pewnie zamerdała ogonasem jak by jakiś transport był potrzebny to postaram się pomóc - bylebyście mnie nie wyekspediowały gdzieś na koniec świata :-) Quote
Andzike Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 A ja sie tylko przypomnę z prośbą o nr konta na Ofelkę :) szkoda,zeby pieniądze zalegały u mnie, skoro moga pomóc pieskowi :) Quote
Akrum Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 ciocia Reno, gdzie jesteś? prosimy o info na temat Amelki ... Quote
paros Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Może macie więcej domków dla trzyłapków, bo dwa pieski trzyłapki szukają domu :-(:-( Cezar i drugi bezimienny Quote
wapiszon Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Może Reno ma telefony do osób zainteresowanych Amelką i może zainteresują się trzyłapkami? Quote
Molli Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='wapiszon']Może Reno ma telefony do osób zainteresowanych Amelką i może zainteresują się trzyłapkami? Reno - jeżeli masz numery telefonów od osób zainteresowanych adopcją Amelki, to prześlij mi na PW, może ktoś byłby zainteresowany maleńką suczką z krzywymi nóżkami z Przyborówka Maleńka Tesi z krzywymi nóżkami potrzebuje pomocy!!! Quote
paros Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 wapiszon napisał(a):Może Reno ma telefony do osób zainteresowanych Amelką i może zainteresują się trzyłapkami? Trzeba spróbować, to dla nich szansa :modla: Quote
Reno2001 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Ciocia Reno się już odnalazła i oczywiście ma wieści od Amelki. Malutka zaczyna nabierac ciałka oraz bawic się z ludźmi. Śpi w łóżku naprzemian z dorosłym Panciostwem i swoją małoletnią opiekunką :). Była już nawet ze swoją nową rodzinką nad wodą i bardzo jej się podobało szczególnie leżenie w piachu :):). Generalnie wszytsko jest w jak najlepszym porządku. Co do polecania trójłapków domom, które do mnie dzwoniły ... Ludzie dzwonili ponieważ Amelka to szczeniak. Niektórzy wręcz dopytywali, czy to aby NA PEWNO szczeniak, bo na zdjęciu w gazecie niektórym wyglądała na starszą. Do tego Amelcia jest i będzie pieskiem malutkim. Nie polecę komuś kto szukał docelowo małego pieska, psa w typie ONka. Ja nie widzę w tym sensu. Poza tym niektóre telefony były ... hmmm, bez komentarza. Psy trzeba indywidualnie ogłaszac i nie ma na to innego lekarstwa. Co innego szczeniaki a co innego dorosłe psy. Jak polecic komuś kto chciał szczeniaczka psa dorosłego czy wręcz straszego? Aha, jeszcze jedno. Ludzie jak jeden mąż pytali, czy mała jest po wypadku czy też urodziła się bez łapki. Z rozmów wiem, że ludzie boją się adopcji psów po wszelkich urazach i wypadkach. Boją się, ze oprócz odjętej łapy z biegiem czasu będą wychodziły urazy innych organów. Na taka adopcję ludzi musza się nastawic i odpowiednio przygotowac. Quote
Akrum Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 super, że Amelka tak się doskonale zadomowiła w swoim domku, śpi w łóżku, jeździ nad wodę - życie jak w bajce jej się naszykowało :) Quote
martaipieski Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 sper ze amelka szczesliwa strasznie bym chciała zobaczyc fotki z nowego domku:) czy nowi własciciele zdjecia wysla czy nie maja takiej mozliwosci??? Quote
Reno2001 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Fotki obiecali porobic i przesłac, nie sądze jednak bym na dniach je dostała. Nie chcę też naciskac. I tak raz w tygodniu wysyłam SMS z zapytaniem, co słychac. Nie każdy czuje potrzebe relacjonowania każdego dnia swojego psa. W swoim czasie upomnę się i o foty ;) Quote
Reno2001 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Dostałam dzis prośbe o radę, bo Amelcia na powrót zaczęła załatwiac się w domu. Poleciłam, by nagradzac pożądane zachowanie smaczkami, głosem i ewentualnie przesunąc czas ostatniej miski na wcześniejszą godzinę, jesli załatwia się w nocy. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??? Quote
Akrum Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 hm... ja ze szczeniakiem jak miałam to po prostu wychodziłam co godzine, choć na krótki spacerek i jak robiła siusiu na trawce, to szybko smakołyk i głaskanko i czułe słówko :) a już koniecznie jak tylko się najadła, to dawaj prędko na dwór. w nocy też się budziłam i wychodziłam... no i tak załapała o co chodzi. zresztą każdego psiaka co mam nowego w domu tak uczę - jak najcześciej na dwór, a już na pewno po jedzeniu od razu (jak z malutkimi dziećmi :)) Quote
Akrum Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 jak tam problemy z Amelki załatwianiem potrzeb w domku? Quote
Reno2001 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Na razie nie mam wieści. Mam nadzieję, ze OK. Quote
yoko100 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Moja znaleziona Lena tak robila, wracamz nia do domu a ona robila w domu ciagle w ttym samym miejscu. Ja jej dawalam ciasteczka za kazdym razem, i wyprowadzalam odrazu jak narobila i sie nauczyla. Mi wet mowila ze to moze byc ze strachu Quote
Reno2001 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 yoko100 napisał(a):Moja znaleziona Lena tak robila, wracamz nia do domu a ona robila w domu ciagle w ttym samym miejscu. Ja jej dawalam ciasteczka za kazdym razem, i wyprowadzalam odrazu jak narobila i sie nauczyla. Mi wet mowila ze to moze byc ze strachu No, Amalek juz załatwiała się tylko na dworze. Teraz coś jej wróciło. Czasami tak bywa. Vide wątek mieleckiej Carmen. Quote
yoko100 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Ona tez zalatwiala sie na dworze i jej sie odmienilo Quote
Reno2001 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 A ja mam niespodziankę dla Cioteczek :) I jak Wam się podoba malizna???? Quote
Recommended Posts