Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, to Wapiszon - jak wolisz? Możesz przesłać pieniądze do mnie i ja zrobię przelew na całą kwotę (nr konta na PW poproszę:) ) albo ja przeleję te 75zł a Ty od siebie bezpośrednio :)
Tylko konto, konto pliss :D

• Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale się dzieje :-) Ofelka gdyby wiedziała to by pewnie zamerdała ogonasem
jak by jakiś transport był potrzebny to postaram się pomóc - bylebyście mnie nie wyekspediowały gdzieś na koniec świata :-)

• 2 weeks later...
Posted

wapiszon napisał(a):
Może Reno ma telefony do osób zainteresowanych Amelką i może zainteresują się trzyłapkami?

Trzeba spróbować, to dla nich szansa :modla:

Posted

Ciocia Reno się już odnalazła i oczywiście ma wieści od Amelki. Malutka zaczyna nabierac ciałka oraz bawic się z ludźmi. Śpi w łóżku naprzemian z dorosłym Panciostwem i swoją małoletnią opiekunką :). Była już nawet ze swoją nową rodzinką nad wodą i bardzo jej się podobało szczególnie leżenie w piachu :):). Generalnie wszytsko jest w jak najlepszym porządku.

Co do polecania trójłapków domom, które do mnie dzwoniły ... Ludzie dzwonili ponieważ Amelka to szczeniak. Niektórzy wręcz dopytywali, czy to aby NA PEWNO szczeniak, bo na zdjęciu w gazecie niektórym wyglądała na starszą. Do tego Amelcia jest i będzie pieskiem malutkim. Nie polecę komuś kto szukał docelowo małego pieska, psa w typie ONka. Ja nie widzę w tym sensu. Poza tym niektóre telefony były ... hmmm, bez komentarza.

Psy trzeba indywidualnie ogłaszac i nie ma na to innego lekarstwa. Co innego szczeniaki a co innego dorosłe psy. Jak polecic komuś kto chciał szczeniaczka psa dorosłego czy wręcz straszego?
Aha, jeszcze jedno. Ludzie jak jeden mąż pytali, czy mała jest po wypadku czy też urodziła się bez łapki. Z rozmów wiem, że ludzie boją się adopcji psów po wszelkich urazach i wypadkach. Boją się, ze oprócz odjętej łapy z biegiem czasu będą wychodziły urazy innych organów. Na taka adopcję ludzi musza się nastawic i odpowiednio przygotowac.

Posted

Fotki obiecali porobic i przesłac, nie sądze jednak bym na dniach je dostała. Nie chcę też naciskac. I tak raz w tygodniu wysyłam SMS z zapytaniem, co słychac. Nie każdy czuje potrzebe relacjonowania każdego dnia swojego psa. W swoim czasie upomnę się i o foty ;)

Posted

Dostałam dzis prośbe o radę, bo Amelcia na powrót zaczęła załatwiac się w domu. Poleciłam, by nagradzac pożądane zachowanie smaczkami, głosem i ewentualnie przesunąc czas ostatniej miski na wcześniejszą godzinę, jesli załatwia się w nocy.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły???

Posted

hm... ja ze szczeniakiem jak miałam to po prostu wychodziłam co godzine, choć na krótki spacerek i jak robiła siusiu na trawce, to szybko smakołyk i głaskanko i czułe słówko :)
a już koniecznie jak tylko się najadła, to dawaj prędko na dwór.
w nocy też się budziłam i wychodziłam... no i tak załapała o co chodzi.
zresztą każdego psiaka co mam nowego w domu tak uczę - jak najcześciej na dwór, a już na pewno po jedzeniu od razu (jak z malutkimi dziećmi :))

Posted

Moja znaleziona Lena tak robila, wracamz nia do domu a ona robila w domu ciagle w ttym samym miejscu. Ja jej dawalam ciasteczka za kazdym razem, i wyprowadzalam odrazu jak narobila i sie nauczyla. Mi wet mowila ze to moze byc ze strachu

Posted

yoko100 napisał(a):
Moja znaleziona Lena tak robila, wracamz nia do domu a ona robila w domu ciagle w ttym samym miejscu. Ja jej dawalam ciasteczka za kazdym razem, i wyprowadzalam odrazu jak narobila i sie nauczyla. Mi wet mowila ze to moze byc ze strachu

No, Amalek juz załatwiała się tylko na dworze. Teraz coś jej wróciło. Czasami tak bywa. Vide wątek mieleckiej Carmen.

• 2 weeks later...