plunkett Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 A więc witamy pierwszego gościa na naszej stronie:))) Cieszę się, że w miarę się podoba:) Postaramy się, aby była naprawdę ładna. Na razie to ta baza, która ma już po prostu "wisieć" w necie, a udoskonalenie -w trakcie:lol: Nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie upewnimy się co do Adelki -odkąd pojawiła się u nas, wzrosło zainteresowanie australijczykami wśród naszych znajomych...więc szczeniaczki byłyby mile widziane...może znajdzie się jakiś chętny wśród przyjaciół:mad: Kinga, biała jest piękna:) Ale mówiłaś, że rasa dość kłopotliwa...czy Twój egzemplarz w dobrej formie? Pzdr Danuśka [URL="http://www.bigbadaboom.republika.pl"]www.bigbadaboom.republika.pl[/URL]
Anna Uszkiewicz Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Pozdrawiam Wszystkich!! Właśnie siedzę i nadrabiam zaległości w czytaniu. Plunkett - fajna stronka:multi: Widzę że Adela jest z Wami. Nie ma jak trzymać więcej psów w domu niż tylko jeden. :scream_3: Na pewno się pokochają. Kinga - gratulacje białej szczotki, jest cudowna:cool3: Ja też jestem ciekawa, jak dogaduje się z resztą sfoty? Fajowego sylwestra Wam wszystkim życzę a psiakom spokojnej nocy!!!!!!!!
Tilia Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Witam w nowym roku!! ależ się pozmieniało! dziewczyny gratuluję nowych domowników- piszcie, piszcie, fotki wrzucajcie!! u nas wyjazdowo-spacerowo, psice cieszą sie zimą (nie mają wyjścia hehe), świąt usiłowałam nie zauważyć- wolne dni spędziliśmy w chacie w lesie z psicami, paliliśmy w węglowej kuchni i było super :) Szczota aktywnie uczestniczy w charcich spacerach, odtasta sobie powoli, i coraz bardziej... charcieje :o na spotkaniu terierkowym za nic nie mogła się dogadać z erdelkami... nie czyta ich sygnałów niestety, za to z chartami dogaduje się świetnie, mięśnie ma już jak prawdziwy paker :D :D dla chętnych cierpliwych filmy z soboty- moje szare, afganka Salma i Szczota, autor: Codegen [URL="http://pl.youtube.com/watch?v=Bz8V_akBFyE"][COLOR=#006699]http://pl.youtube.com/watch?v=Bz8V_akBFyE[/COLOR][/URL] [URL="http://pl.youtube.com/watch?v=rMsWsVBJ51w"][COLOR=#006699]http://pl.youtube.com/watch?v=rMsWsVBJ51w[/COLOR][/URL]
plunkett Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 ...nas będzie, bo w lutym (jak dobrze pójdzie) Adelka urodzi kolejne Pompony. Po dzisiejszym usg poczułam radość, ale i przytłaczający ciężar odpowiedzialności (pierwsze szczeniaki w naszym domu). Jestem przerażona perspektywą odbierania tego porodu, rozrywania jakichś błon, podwiązywania pępowin (wet zrobił mi dzisiaj krótki kurs akuszerski:))) Niech mnie ktoś pocieszy:huh::Help_2:
Gajolka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Gratulacje!!! A kto jest szczęśliwym tatusiem? Ja nie pocieszę, bo też nigdy nie miałam szczeniaków w domu, ale to musi być frajda (chyba ;)).
plunkett Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Młodym tatusiem jest znany tutaj i lubiany Bingo:multi:
Tilia Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ale fajnie, trzymamy kciuki!! a wiecie, że w Czechach urodziły się teraz szczoty? 10 sztuk w jednym miocie!!
Kinga - aussie Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Danusia i ja Wam gratuluję :multi: Szczeniacki to fajna sprawa ale i kupa roboty. Mam nadzieję , że wszystkie będą blue&tan :cool3:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gajolka kiedy planujesz wystawiać Robinka ? Bo tu Czorcia się o niego [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]wypytuje :wink: Myślę , że w kwietniu – maju moglibyśmy spróbować Robinka z Czorcią połączyć . Ale Junior musi być wystawiany kilka razy. :dog:[/SIZE][/FONT]
Gajolka Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Myślę o 17 lutego w Bydgoszczy. Zgłoszenia do końca stycznia. Gdy Maciej zaakceptuje, zgłaszam. Mój mały Robuś nie jest jeszcze zainteresowany tymi sprawami, a czy mając rok, będzie już pełnoletni, bo ja - mamusia Robusia nie zgadzam się na zbyt wczesny seks :cool3:.
Kinga - aussie Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Gajolka poczekaj jak tylko Robinek spotka suczkę z cieczką ..........:evil_lol:
plunkett Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [SIZE=3]Mam nadzieję , że wszystkie będą blue&tan :cool3:[/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A mogłoby być inaczej, skoro dwa b&t się ...spotkały? Chyba, że np Robin zrobił krótką wycieczkę na dziewczyny:icon_roc::cunao:, brzemienną w skutki...[/SIZE][/FONT]
Kinga - aussie Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Robin był zamknięty 24 h na dobę i my wszyscy mielismy oczy naokoło głowy i nie było takiej możliwości zeby chłopak się zabawił :razz:. Rude też są piękne ale wszyscy czekamy na b&t. :eviltong:
Kinga - aussie Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Zapomniałam jeszcze napisac . Widziałam gdzieś na fińskich stronach cały miot b&t po rudych rodzicach :crazyeye: co bardzo mnie zaskoczyło :shocked!:.
plunkett Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Gajolka-bo mnie bardziej podobają się b&t,( choć moja ruda Lilu również jest słodka), i wydaje mi się, że łatwiej będzie znaleźć dom dla dwukolorowca.W ogóle, ta ich sierść jest całkiem inna w strukturze: Ruda ma szorstką i przylegającą do skóry, Adelka zaś jedwabistą i puszystą (taka jorkowata) Kinga...w zasadzie ludziom też to się zdarza (te porody w innym kolorze), czasami jakiś zamierzchły gen się zaplącze i bęc! Z Robinem -żartowałam:) WIdziałam, jak wszystko u Ciebie pointernowane w czasie cieczki:) Pzdr, na razie spadam:scared:
Gajolka Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Biedny Robin - nie dość, że rudy, to jeszcze zamknięty i nikt go nie chce! Nawet podu..... nie może. A jego synuś rozpieszczony!!! Nie ma sprawiedliwości.
plunkett Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Gajolka, niejeden pies chciałby znaleźć się na jego miejscu. Trochę internowania, ale dup....ma regularnie, kilka razy w roku zapewne. Niektórzy urywają się z chaty, by koczować pod domem z cieczką w chłodzie i głodzie, a i tak nici z tego:) :madgo: Poza tym rudy Robin jest piękny, i my też prawie się skusiliśmy na niego, ale po przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że nie mamy gdzie go internować, a nie chcemy szczeniąt 2 razy w roku. RObinek musi wyjechać do domku bezsuczkowego. Dla własnego dobra:B-fly:
Anna Uszkiewicz Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Witam Wszystkich! Już myślałam że wycofaliście się z forum. Długo Was nie było. Gratulacje wszystkim mamusiom i tatusiom. U mnie już 2 lata nie było szczeniaków. Tęsknię do nich. Może już niedługo - wiosną. Znalazłam hodowlę australijczyków w niemczech, ale nie mogę nawet na nie patrzeć, tak zaniedbane, że się dziwię, że są pokazywane w takim stanie. Co wy na to? [URL]http://www.tuerlmuehle.de/[/URL]:mad:
Gajolka Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Nie sądzę, by były zaniedbane, są raczej nietrymowane, mnie się tam wszystkie australijczyki podobają, lubię te ich czuprynki, fajne mordki i mądre spojrzenia. Może w Niemczech się nie trymuje.
matrix..... Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Witam :) coś od pewnego czasu "chodzą za mną" terierki australijskie. Cieszę się, że temat o nich istnieje i można się czegoś dowiedzieć bardziej praktycznie. Czy mógłbym prosić osoby siedzące w temacie o podrzucenie info jak przygotować włos tej rasy , gdzie dokładnie trymować gdzie podskubywać a gdzie zostawiać bez ingerencji??
Gajolka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Kinga - zgłosiłam Robina do Bydgoszczy (wystawa jest w Toruniu).
Kinga - aussie Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Super Jolu , że będziecie w Bydgoszczy :lol: Ja też się zastanawiam i chyba zgłoszę Binga i Czorteśkę , wiec może się spoykamy ;) [B]matrix[/B] aussie "robi" sie tak : przednie łapy strzyżemy do wysokosci nadgarstka , tylne łapki do stawu skokowego . Trymujemy tylko górę pleców i szyję. A te niemieckie aussie faktycznie jakieś są mocno zarośnięte . Czesi też raczej nie trymują swoich australijczyków jak np tu : [URL]http://www.piskot-norman.cz[/URL]
matrix..... Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 dziękuję Kinga za wyjaśnienie, wolę zdecydowanie trymowane australijczyki, ten czeski zbyt zarośnięty :)
plunkett Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='Gajolka']Kinga - zgłosiłam Robina do Bydgoszczy (wystawa jest w Toruniu).[/quote] Dobre, dobre:) W Bydgoszczy czyli w Toruniu:evil_lol: Każdy torunianin by się zdrzaźnił:mad: A ja...cóż, żałuję, ale w tym terminie Leeloo ma cieczkę, a Adelka - będzie się szczenić. A chętnie bym się spotkała z Szanownymi Koleżankami:smilecol:
Recommended Posts