Zofija Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 [quote name='betka']Dobry tekst, nie wiem czemu nie działa :(. Pomyślę jeszcze nad nim jak znajdę trochę czasu. Ile kosztuje ten amylan, może warto w ogłoszeniach napisać o tym, że zażywa leki, wtedy będą dzwonić tylko zainteresowani? Doczytałam, amylan kosztuje ok. 25zł/30sztuk. Ile Olin tego zażywa 2 czy 3 tabletki na dobę?[/QUOTE] Miałam dużo telefonów-tekst działa, a zdjęcia jak działają. OLin jest piękny. Tylko jak zaczynam mówić o amylanie to każdy, że się zastanowi, oddzwoni i już nie dzwoni. Albo od razu: nie, nie, nie-to ja dziękuję! Quote
Zofija Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Jednej Pani to nie przeszkadzało, ale ona miała koty... Quote
stzw Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu? Quote
Zofija Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 [quote name='betka']On ma aktualne ogłoszenia?[/QUOTE] jakieś dwa tygodnie miałą ponawiane. Generalnie raz na miesiąc ma robione Quote
betka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Miał już allegro? stzw zadała ważne pytanie: [B] [/B] [INDENT] Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu? [/INDENT] Quote
Zofija Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 [quote name='betka']Miał już allegro? stzw zadała ważne pytanie: [B] [/B] [INDENT] Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu? [/INDENT][/QUOTE] Na to pytanie musi odpowiedzieć opiekunka. Ale pisała już wcześniej- jedzenie przez niego przelatuje-biegunki i zaczyna tracić wagę Quote
Zofija Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 [quote name='betka']Miał już allegro? stzw zadała ważne pytanie: [B] [/B] [INDENT] Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu? [/INDENT][/QUOTE] miał już allegro-można by było powtórzyć. Alegro robiła mu lilk_a Quote
UMilki Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 [quote name='stzw']Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu?[/QUOTE] Niestety nie funkcjonuje. Tzn. po jakimś tygodniu, może więcej ma już tylko biegunkę i chudnie. Żeby było jasne, on tak funkcjonował dość długi czas, ale był chudy jak patyczek - szkielecik - taki właśnie do mnie trafił. Nie zdarzały mu się normalne stolce. Rzucał się na jedzenie jak oszalały. I nie czekał z załatwianiem swoich potrzeb do spaceru. Teraz nie ma z tym problemu. Je dość spokojnie (nie dławi się jedzeniem), załatwia swoje sprawy na spacerze. A tabletki przyjmuje bez zagryzki :) Quote
ranias Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Olinek jest dzielny i mądry , lekarstw nie zagryza, bo wie że mu pomogą :lol: Żeby jeszcze domek to wiedział..... Quote
UMilki Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Olin jest bardzo mądry, może ciut uparty, ale hotelikowe psiaki traktuje jak swoje stado i codziennie robi obchód. Jak mu coś w stanie się nie zgadza zaczyna biegać jak szalony. Śmieszny jest, taki duży słodziak co to w życiu za mało miał miłości i teraz nie bardzo wie jak ma się zachowywać. Gdy siadam przy nim wywala się na plecy, albo kładzie mi łeb na kolana. Uwielnia "kręcenie" uszami, szczotkowanie i bycie z nim i dla niego :) Wtedy to pies idealny. Quote
UMilki Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Tak, zgadzam się. To taki psi macho. I za to go uwielbiam. Quote
Zofija Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [INDENT]Znowu miałam telefon bo taki piękny, ale jak usłyszeli , ze na lekach do końca życia - to my dziękujemy i tak od roku.... [/INDENT] Quote
ranias Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 i co z tobą Olinku będzie? Może pojawi się ktoś dla kogo ten amylan nie będzie decydującym czynnikiem przy adopcji... Quote
bela51 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Czy ten Amylan jest az tak drogi, ze stanowi przeszkode do adopcji? To chyba lek na trzustke , tak ? Quote
ranias Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 tak i kosztuje miesięczna kuracja ok.100zł Quote
bela51 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='ranias']tak i kosztuje miesięczna kuracja ok.100zł[/QUOTE] A czy "ludzki" zamiennik to Kreon ? Pytam, bo "moj" onek bierze na trzustke Kreon. ktory na recepte jest znacznie tanszy. Quote
UMilki Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ja niestety też nie wiem, ale gdyby to było można sprawdzić i się okazało, że tak jest, to byłoby super. Quote
UMilki Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='bela51']A czy "ludzki" zamiennik to Kreon ? Pytam, bo "moj" onek bierze na trzustke Kreon. ktory na recepte jest znacznie tanszy.[/QUOTE] Skład jest właściwie ten sam, tylko nieco inne proporcje. A można wiedzieć ile tabletek mu podajesz i Kreon 1000? Receptę mogę załatwić. Może trzeba spróbować jak Olin na to reaguje. Czy ktoś mógłby pogadać z wetem na temat tych leków? Quote
aka_nina Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Olinku kochany, mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć domek, który nie zrazi się Twoją chorobą. Quote
UMilki Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Olin mnie wczoraj i dzisiaj bardzo pozytywnie zaskoczył. Wczoraj miałam wizytę dzieci ze szkoły podstawowej w Teresinie. Dużo było zamieszania, wrzawy, a Olinek bardzo, bardzo się grzecznie zachowywał, pozwalał się wygłaskać wszystkim chętnym rękom do miziania, grzecznie odbierał od nich jedzenie. Zachowywał się naprawdę wzorowo. A dziś na spacerze ani razu nie potrącił mojej Amelki, chociaż przebiegał bardzo blisko. Robi chłopak postępy. Quote
bela51 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='UMilki']Skład jest właściwie ten sam, tylko nieco inne proporcje. A można wiedzieć ile tabletek mu podajesz i Kreon 1000? Receptę mogę załatwić. Może trzeba spróbować jak Olin na to reaguje. Czy ktoś mógłby pogadać z wetem na temat tych leków?[/QUOTE] Piszac "moj" mialam na mysli ONka ,ktorego wspieram, tez jest w hotelu. Barnaba bierze 1 tabletke Kreonu1000 dziennie. Ale mysle, ze to sprawa indywidualna, i nalezaloby porozmawiac z wetem. Quote
Recommended Posts