Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betka']Dobry tekst, nie wiem czemu nie działa :(. Pomyślę jeszcze nad nim jak znajdę trochę czasu. Ile kosztuje ten amylan, może warto w ogłoszeniach napisać o tym, że zażywa leki, wtedy będą dzwonić tylko zainteresowani?

Doczytałam, amylan kosztuje ok. 25zł/30sztuk. Ile Olin tego zażywa 2 czy 3 tabletki na dobę?[/QUOTE]

Miałam dużo telefonów-tekst działa, a zdjęcia jak działają. OLin jest piękny. Tylko jak zaczynam mówić o amylanie to każdy, że się zastanowi, oddzwoni i już nie dzwoni. Albo od razu: nie, nie, nie-to ja dziękuję!

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betka']Miał już allegro?

stzw zadała ważne pytanie:
[B] [/B]

[INDENT] Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu? [/INDENT][/QUOTE]

Na to pytanie musi odpowiedzieć opiekunka. Ale pisała już wcześniej- jedzenie przez niego przelatuje-biegunki i zaczyna tracić wagę

Posted

[quote name='betka']Miał już allegro?

stzw zadała ważne pytanie:
[B] [/B]

[INDENT] Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu? [/INDENT][/QUOTE]

miał już allegro-można by było powtórzyć. Alegro robiła mu lilk_a

Posted

[quote name='stzw']Mam pytanie - a jak funkcjonuje Olin jeżeli nie dostanie amylanu?[/QUOTE]

Niestety nie funkcjonuje. Tzn. po jakimś tygodniu, może więcej ma już tylko biegunkę i chudnie.
Żeby było jasne, on tak funkcjonował dość długi czas, ale był chudy jak patyczek - szkielecik - taki właśnie do mnie trafił. Nie zdarzały mu się normalne stolce. Rzucał się na jedzenie jak oszalały. I nie czekał z załatwianiem swoich potrzeb do spaceru. Teraz nie ma z tym problemu. Je dość spokojnie (nie dławi się jedzeniem), załatwia swoje sprawy na spacerze. A tabletki przyjmuje bez zagryzki :)

Posted

Olin jest bardzo mądry, może ciut uparty, ale hotelikowe psiaki traktuje jak swoje stado i codziennie robi obchód. Jak mu coś w stanie się nie zgadza zaczyna biegać jak szalony. Śmieszny jest, taki duży słodziak co to w życiu za mało miał miłości i teraz nie bardzo wie jak ma się zachowywać.
Gdy siadam przy nim wywala się na plecy, albo kładzie mi łeb na kolana. Uwielnia "kręcenie" uszami, szczotkowanie i bycie z nim i dla niego :) Wtedy to pies idealny.

Posted

[quote name='ranias']tak i kosztuje miesięczna kuracja ok.100zł[/QUOTE]
A czy "ludzki" zamiennik to Kreon ? Pytam, bo "moj" onek bierze na trzustke Kreon. ktory na recepte jest znacznie tanszy.

Posted

[quote name='bela51']A czy "ludzki" zamiennik to Kreon ? Pytam, bo "moj" onek bierze na trzustke Kreon. ktory na recepte jest znacznie tanszy.[/QUOTE]

Skład jest właściwie ten sam, tylko nieco inne proporcje. A można wiedzieć ile tabletek mu podajesz i Kreon 1000? Receptę mogę załatwić. Może trzeba spróbować jak Olin na to reaguje. Czy ktoś mógłby pogadać z wetem na temat tych leków?

Posted

Olin mnie wczoraj i dzisiaj bardzo pozytywnie zaskoczył.
Wczoraj miałam wizytę dzieci ze szkoły podstawowej w Teresinie. Dużo było zamieszania, wrzawy, a Olinek bardzo, bardzo się grzecznie zachowywał, pozwalał się wygłaskać wszystkim chętnym rękom do miziania, grzecznie odbierał od nich jedzenie. Zachowywał się naprawdę wzorowo.
A dziś na spacerze ani razu nie potrącił mojej Amelki, chociaż przebiegał bardzo blisko. Robi chłopak postępy.

Posted

[quote name='UMilki']Skład jest właściwie ten sam, tylko nieco inne proporcje. A można wiedzieć ile tabletek mu podajesz i Kreon 1000? Receptę mogę załatwić. Może trzeba spróbować jak Olin na to reaguje. Czy ktoś mógłby pogadać z wetem na temat tych leków?[/QUOTE]
Piszac "moj" mialam na mysli ONka ,ktorego wspieram, tez jest w hotelu. Barnaba bierze 1 tabletke Kreonu1000 dziennie. Ale mysle, ze to sprawa indywidualna, i nalezaloby porozmawiac z wetem.