UMilki Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Zofija napisał(a):No własnie jak Olinek????????// Waszo-mój Olinek ma się doskonale. Olinek każdego ranka wybiega na przegląd hotelowych mieszkańców. Każdego musi powitać po swojemu, ale z nikim się nie konfliktuje. Potem idziemy na spacer - niezliczona ilość miejsc zostaje oznaczona bytnością Olina. Teraz chodzi z jedną z moich podopiecznych - Korą (mała, delikatna suczka) i nic jej nie robi. Na początku (rok temu) to zaganiał ją do budy, a teraz nawet pozwala jej na mizianki ze mną. Tylko jak to trwa zbyt długo to na rozdziela i sam ładuje się do głasków. Na smyczy to zupełnie inny pies. Słodziak i grzeczniś. Z nikim się nie kłóci. Fajny jest Olin.Gdyby jeszcze nie chciał zjadać kotów... Quote
Zofija Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 UMilki napisał(a):Waszo-mój Olinek ma się doskonale. Olinek każdego ranka wybiega na przegląd hotelowych mieszkańców. Każdego musi powitać po swojemu, ale z nikim się nie konfliktuje. Potem idziemy na spacer - niezliczona ilość miejsc zostaje oznaczona bytnością Olina. Teraz chodzi z jedną z moich podopiecznych - Korą (mała, delikatna suczka) i nic jej nie robi. Na początku (rok temu) to zaganiał ją do budy, a teraz nawet pozwala jej na mizianki ze mną. Tylko jak to trwa zbyt długo to na rozdziela i sam ładuje się do głasków. Na smyczy to zupełnie inny pies. Słodziak i grzeczniś. Z nikim się nie kłóci. Fajny jest Olin.Gdyby jeszcze nie chciał zjadać kotów... To rzeczywiście duże postępy! Pamiętam go jak był u Elżbietki_cieszyn i jak strasznie jej sunie zaganiał. Ja tam akurat też byłam z dwoma psiakami, to biednemu Guciowi tak dokuczał!!!!! Był zuopełnie niezsocjalizowany,a przez to męczący Quote
UMilki Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tak, Olinek miał i nadal się objawia ta głupowata szczekanka na pobratymca. Kuba go olewa, Kora stara się nie rzucać mu w oczy, a Milka po prostu kłapie mu przed pyskiem zębami i ma spokój. Quote
Zofija Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Ponowiłam ogłoszenia Olisiowi Quote
ranias Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Olinku, Olinku gdzie ten domek dla ciebie kochanie... Quote
Zofija Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Ciocie, zajrzyjcie do Kajtusia: http://www.dogomania.pl/threads/204070-KAJTUŚ-malutk-i-zaniedbany-bez-oka-piesek-z-pijackiej-meliny-POTRZEBUJE-POMOCY! Quote
UMilki Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Domku, domku hop hop!!! W górę Olin. Już najwyższa pora na dom. Quote
kado Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Deklaracja za wrzesień poleciała Olinku do Ciebie:) Quote
ranias Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Olinku, podreptamy na spacerek wieczorową porą :lol: Quote
ranias Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 i dzisiaj też zapraszam na spacerek przed spankiem :lol: Quote
aka_nina Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Pozdrawiam Olinka :D piesku, trzymaj się Quote
UMilki Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Byliśmy na spacerze późnym wieczorem. Aż tu nagle w naszym kierunku idą dwie nieokreślone osoby. I co zrobił Olin...?! Absolutnie nic. Szedł dalej, jakby człowiek inny niż ja nie istniał. ...Dobrze, że to byli znajomi :) Quote
Zofija Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 UMilki napisał(a):Byliśmy na spacerze późnym wieczorem. Aż tu nagle w naszym kierunku idą dwie nieokreślone osoby. I co zrobił Olin...?! Absolutnie nic. Szedł dalej, jakby człowiek inny niż ja nie istniał. ...Dobrze, że to byli znajomi :) zachował się wzorowo:) Quote
Zofija Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Były telefony, ale gdy mówię o amylanie to słyszę: a to nie, my dziękujemy:( Quote
UMilki Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 piiiiiiiii.....!!!!!!!!@@@@!!!!##!! Przepraszam, ale musiałam wykrzyczeć swój gniew!!! O co chodzi?! Pies jest fantastycznym przyjacielem, bardzo oddanym, kochającym bezwarunkowo. To nie jego wina, że człowiek doprowadził jego trzustkę do takiego stanu. CZŁOWIEK... jak to dumnie brzmi... piiiiiiiiii A Olin łasi się do mnie coraz bardziej. W ostatnich dniach strasznie przylepiasty się zrobił. To bardzo miłe, bardzo. I tak mi go strasznie żal, że takiego młodego, wesołego, energicznego, temperamentnego psa nikt nie chce. Czy jego choroba ma być wyrokiem na dożywocie!?? Ludzie.... Quote
betka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dziewczyny pokażcie jakieś ogłoszenie Olina. Może warto coś zmienić w tekście? Albo inne zdjęcie wstawić. Czasem to pomaga. Ile kosztują leki Olinka (Amylan) za cały miesiąc? Quote
Zofija Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 tekst do ogłoszeń: [FONT=Times New Roman]OLIN- PIĘKNY OWCZAREK NIEMIECKI SZUKA SWOJEGO DOMU!!![/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Olin trafił do schroniska w katastrofalnym stanie, mokry, z sierścią całą oblepioną smarami. Nie wiadomo było, czy przeżyje.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Został wyciągnięty ze schroniska przez wolontariuszy i aktualnie przebywa w Hoteliku, gdzie dochodzi do siebie.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Olin ma około 2 lat i ma fantastyczny charakter. Jestbardzo wesoły, żywy, energiczny łagodny i ufny, a w dodatku to naprawdę piękny pies.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wobec innych psów raczej obojętny, chociaż zdecydowanie woli damskie towarzystwo;).[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest inteligentny, szybko się uczy, uwielbia kontakt z człowiekiem i bardzo się przywiązuje.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie przepada za kotami.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Szukamy dla niego domu, takiego na dobre i na złe. Najlepiej domu z ogrodem. Olin może mieszkać w porządnej ocieplonej budzie.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy znajdzie się ktoś kto pokocha i da dom Olinkowi ?[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie Olina: Zosia: 508-063-271 e-mail: [/FONT][FONT=Times New Roman][email protected][/FONT][FONT=Times New Roman] lub Kasia-[/FONT][FONT=Times New Roman]782 71 77 71[/FONT][FONT=Times New Roman] [email protected][/FONT] Quote
betka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dobry tekst, nie wiem czemu nie działa :(. Pomyślę jeszcze nad nim jak znajdę trochę czasu. Ile kosztuje ten amylan, może warto w ogłoszeniach napisać o tym, że zażywa leki, wtedy będą dzwonić tylko zainteresowani? Doczytałam, amylan kosztuje ok. 25zł/30sztuk. Ile Olin tego zażywa 2 czy 3 tabletki na dobę? Quote
ranias Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Amylan dla Olinka to chyba ok.100zł miesięcznie...Jakoś to lekarstwo brzmi jak wyrok, jakby decydowało o wszystkim- niepojęte :shake: Quote
UMilki Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Musi przyjmować 2 tabletki przed każdym posiłkiem (ok. 30 minut przed). Ze względu na chorobę powinien dostawać dwa a nawet trzy razy dziennie. U mnie dostaje posiłki dwa razy dziennie. Quote
Recommended Posts