Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nija']Tak sobie tylko myślę,co będzie jak np. byłabym chora w zimie,co wtedy ze spacerkami te kilka dni? (mówię o tym jak bym miała gorączkę i raczej spacery w śniegu mogłyby pogorszyć mój stan) :([/QUOTE]

[I]Ja mam od kilku dni 39-40 gorączki i latam za bezdomniakami wywalonym przez patałachów :)[/I]

Posted

No tak,rozumiem.
Ja raczej latać po polu nie będę,ale już skonsultowałam z opiekunką Finki,że podczas choroby,wystarczą kilkuminutowe spacerki,więc tak będę robić :)

Posted

Nija - nie zamartwiaj się tak..takie akurat sprawy to się układają same.
(Chociaż ja też z gorączką latam z psami po lesie, bo mnie w czterech ścianach nosi...)

Poza tym na psich spacerach na pewno po jakimś czasie poznasz sąsiadów-psiarzy i jakby co, mogą w takich awaryjnych
sytuacjach pomóc...zobaczysz!

Posted

Zapraszam na bazar z którego całkowity dochód zostanie przekazany na spłatę długów w lecznicy i na tabletki dla Homera![url]http://www.dogomania.pl/threads/194605-Ubraniowe-targowisko!Na-d%C5%82ugi-w-lecznicy-i-na-tabletki-dla-Homera!Do-22.10.10-g.22-00?p=15550929#post15550929[/url]

Posted

i jedna z ważnych rzeczy(moim skromnym zdaniem:razz:) - nie słuchaj "wujków dobra rada"! Ja tak miałam, że każdy mi powtarzał, że jestem szalona, że będę żałować swojej decyzji. I dzięki Bogu czułam, że damy radę i się udało! Zobaczysz, nawet gdy coś pójdzie nie po twojej myśli, zachorujesz czy cokolwiek i (oby nie) przez myśl ci przejdzie, że może to nie była dobra decyzja - popatrz na swoją sunię, w jej oczy. Wtedy ujrzysz jej wdzięczność i wszystkie wątpliwości miną :)
Wiem co piszę, bo przecież też jestem studentką z psiakiem przy boku i mi się układa :) a tata, który średnio popierał moją decyzję, zakochany jest w Mai po uszy :) tylko czeka na moment, kiedy przyjedziemy :)

Posted

Nija, jak ja adoptowałam moją Usieńkę (w lipcu br.) z Dogomanii jako towarzyszkę dla Lary (6-letniej) to pukali się w czoło w moej rodzinie - mało Ci jednego psa który płacze jak zostaje sam? a ja twardo - własnie dlatego płacze bo jest sam, i szłam w zaparte - będze następna sunia i to moje życie :D
A teraz, po adopcji Usieńki słysze tylko - jak dobrze tę psicę wzięlaś :D i to nic, że Ona czasem siusia z emocji gdzie popadnie - jużnikt się temu nie dziwi, a dywany sa prane raz na kwartał, ale jak Ona za pilką biega - pierwsza zawsze :D

Posted

To i ja się dołączę.
U mnie w rodzinie i w pracy większośc "normalnych" ludzi stukała się w głowę, jak do Reksia dołączyła dzika Misia.
Ale to nie ich psy, nie ich życie i nie ich marzenia, no nie?

Posted

ja w domu rodzinnym mam dwa psy, teraz na studiach trzeciego. i też komentarze są przeróżne :)
ale na tym nie koniec! czekam tylko aż skończę studia,wtedy Maja na pewno otrzyma towarzysza :)

Posted

[quote name='nija']Cieszę się,że dobrze wypadłam,chociaż byłam zestresowana ;)

Dziękuję Bico za wizytę i propozycje spacerów itp. :)

Tak sobie tylko myślę,co będzie jak np. byłabym chora w zimie,co wtedy ze spacerkami te kilka dni? (mówię o tym jak bym miała gorączkę i raczej spacery w śniegu mogłyby pogorszyć mój stan) :([/QUOTE]

Dobrze wypadłaś, cieszę się, że Fineczka będzie miała nowy, dobry domek i że Twoi rodzce się zgodzili na tą adopcję:multi::multi::lol:

Co do spacerków - zawsze w weekend się polecamy i zapraszamy na Porębę do lasu;)

A co do chorowania, ja po prostu wtedy wychodzę z psami na krócej lub pobliscy znajomi psiarze/rodzina mi pomagają, ale tak czy siak, zdrowie czy choroba z psami trzeba wyjść, nic na to nie poradzimy:evil_lol: a jak spacer przez kilka dni będzie krótki, to i tak krzywda im się nie stanie;)

Posted

Już pisałam Niji żeby sobie sprawiła komplet piłeczek,bo Finusia je ubóstwia!
Zaproponowałam Niji także Agility z Finką.Sunia ma znakomite predyspozycje do tego sportu.Kiedyś już pisałam,że byłyśmy na takim przydomowym torze agility i Finka świetnie się tam odnajdywała;)

Posted

[quote name='nija']właśnie... orientuje się ktoś może,czy w Lublinie są szkółki Agility??[/QUOTE]
...a ja właśnie wczoraj w mojej lecznicy widziałam ogłoszenie o nowej szkole agility pod Lublinem, dziś raz jeszcze sprawdzę namiary telefoniczne, ale zapamiętałam adres strony w necie: [URL="http://www.agility.lublin.pl/"]www.agility.lublin.pl[/URL]

Posted

[quote name='Bonsai']Gratuluję decyzji! Teraz czekają Cię wspaniałe chwile! :)
Pozdrawiam - studentka III roku prawa z Pieguskiem. :)[/QUOTE]

No proszę!!!