wagens Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Witam, na prośbę mojej sąsiadki przedstawiam trzy mini suczki zabrane z krakowskiego schroniska podczas ewakuacji. Suczki dogadują się między sobą, nie sprawiają w domu żadnych problemów,zachowują czystość nie przejawiają jakiejkolwiek agresji wobec ludzi. W swoim domu tymczasowym mogą zostać do póki nie znajdą domków stałych. Najlepiej na wszystkie pytania odpowie p.Agnieszka u której suczki się znajdują i która cały swój wolny czas poświęca na opiekę nad nimi pomimo tego że w domu ma jeszcze 2 swoje psy. Kontakt do p.Agnieszki: [email protected] gg: 5578187 ewentualnie można pytać na prv lub gg 4330241 Jako pierwszą przedstawiam moją ulubienice Ruda vel Kluseczka, sunia w schronisku od 2009 roku, ma około 4-5 lat, przyprowadzona do schroniska przez rodzinę twierdzącą iż jest ona agresywna do dzieci, to jednak do tej pory jeszcze się nie potwierdziło. Grubiutka, spragniona pieszczot. Jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Quote
wagens Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Perełka w schronisku od 2008, ma około 5 lat, przyprowadzona przez pana który twierdził że znalazł ją w okolicy ul. lea. Zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Nadal przestraszona i nieufna. Do tej pory nie udało się z nią nawiązać bliższego kontaktu, niechętnie wychodzi na pole, większość czasu śpi. Jednak nie jest agresywna, daje się pogłaskać. Ciężko jej się odnaleźć w nowej sytuacji. Quote
wagens Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Janeczka w niedzielę na aukcji na krzemionkach znalazła swój nowy domek. I ostatnia najmłodsza Janeczka, ma około 7 miesięcy, jest zachipowana a już w lipcu zostanie wysterylizowana . Drobniutka, malutka, niesamowicie szybka i zwinna. Uwielbia się bawić, ganiać za piłeczka. Lubi obszczekać nieznajomych jednak szybko daje się pogłaskać.Zachowuję się jeszcze trochę jak szczeniak. Quote
Asior Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ooo moje mini suczki :) wybierałam je sama i zawiozłam je do tego domku :) Wspaniali ludzie tam mieszkają, wyszło nam na powitanie kilka Pań :) Mieliśmy całą delegacje, czekającą na nasz przyjazd ;) Moją ulubienicą jest ostatnia suczynka ;) A co do pozostałych suczek, w życiu bym nie podejrzewała, ze mają aż tyle lat.. jak patrzyłam im w zęby to wyglądało, ze mają ok 2-3 lata... Zresztą ten wiek to też jest taki umowny bo weci właśnie po zębach go określają... Będe mieć dziewczynki na uwadze.. Pracownica schroniska jak je zabierałam, to mówiła, ze wybrałam najfajniejsze sunie jakie były w "stajni " ACHA.. KONIECZNIE ZMNIEJSZ ZDJĘCIA BO NIE WOLNO TAKICH DUŻYCH ZAMIESZCZAĆ... Quote
fizia Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Cudeńka!! Na watek mikropsiaków trzeba Je wrzucić Quote
karusiap Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Dziewuszki z C3:) Widze ze maja nowe imiona.To naprawde fantastyczne sunie.Ciesze sie,ze sa bezpieczne!! Quote
ala Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='wagens']I ostatnia najmłodsza Janeczka, ma około roku jej historia nie jest nam znana gdyż nie posiada ona chipa. Drobniutka, malutka, niesamowicie szybka i zwinna. Uwielbia się bawić, ganiać za piłeczka. Lubi obszczekać nieznajomych jednak szybko daje się pogłaskać.Zachowuję się jeszcze trochę jak szczeniak. Może to jest ta suczka:-) Aira P 78/03/10 Sześciomiesięczna sunia z lekką, uroczą wadą zgryzu została znaleziona w piwnicy. W schronisku przebywa od marca i bardzo, bardzo czeka na kogoś kto ją przygarnie i pokocha. Quote
fizia Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ojej w piwnicy znaleziona bidula?:( A wada zgyzu przesłodka :) Quote
abero Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 A Ruda to może być Zuzia/Tita (na stronie azylu) przyjęta w grudniu 2009. Pamiętam, że była mowa, że ta suczka nie lubi dzieci. Podczas robienia zdjęć była przesłodka! Quote
Asior Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ta szczęka wysunięta do przodu dodaje jej dużo uroku :) a do tego mała strasznie lgnie do ludzi.. jest po prostu słodziutka :loveu: Quote
karusiap Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 abero napisał(a):A Ruda to może być Zuzia/Tita (na stronie azylu) przyjęta w grudniu 2009. Pamiętam, że była mowa, że ta suczka nie lubi dzieci. Podczas robienia zdjęć była przesłodka! To na 100% jest Zuzia/Tita z C3 Quote
Asior Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Udalo sie załatwic na najbliższa niedzielę miejsce na Krzemionkach i tak jak ostatnio pani Redaktor Magda Hejda zaprasza osoby ktore maja na domach tymczasowych psy z ewakuacji schroniska. Jest jednak prosba zeby zadzwonic do redakcji pod nr 12/423-60-77 zostawic na sekretarce jak by nie było pani Magdy w pokoju , informacji na temat psiaków jakie maja przyjechac ,tz imie i ewentualnie nr czipa jezeli ktos nie ma umowy i nie ma ksiązeczki bo wtedy tak jak ostatnio przyjada ze schroniska .Prosze tez o pozostawienie do siebie nr kontaktowego . może wpadniecie z "waszymi" dziewczynami??? Ja bym zajęła się promowaniem mojej ulubienicy Janeczki :p Quote
bahlsa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 :) zrobię ogłoszenia... poproszę o zdjęcia (takie Asiu jak Ty wkleiłaś-może być na mail [email protected]) i tekściki do ogłoszeń. Quote
Asior Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 karusiap napisał(a):Asia gdzie jest teraz Ziutka/Tita?? a kto to jest??? Quote
karusiap Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Asior napisał(a):a kto to jest??? Sunia ktorej zdjecia wkleilas,tak miala w schronie na imie (imiona);) Quote
Asior Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 aa no ona jest cały czas na DT u wspaniałych ludzi, jednak to DT, Quote
wilczyca Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Asior napisał(a):nikt dziewczyn nie odwiedza :( to jest Zuzia (Tita to nowe imię jakie dostała od pana który ją adoptował) została zwrócona bo powiedziano że jest agresywna do dzieci. Ile w tym prawdy to nie wiadomo (być może dzieci dawały jej "w kość" i się odgryzła). Czy teraz w domu gdzie jest są dzieci? Quote
Asior Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 nie ma dzieci, ale na akcji pod tvp jedna dziewczynka ją dość intensywnie miętosiła i mała nawet nie warknęła..... Quote
wagens Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Ruda jest świetna! Nadal poszukujemy dla niej dobrego domku! Sąsiadka nadal ma dwie powodzianki u siebie w domu. Quote
Recommended Posts