Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pralinka dostaje jakieś tabletki, m.in. coś przeciwzapalnego.
Mam nadzieję, że niedługo Abbi pojedzie do domu, to weźmiemy Pralinkę do domu. Straszna z niej przylepka, taka wesolutka sunia... chodzi za mną krok w krok, czasem nawet tak się przykleja do nóg, że jej nie widzę :cool3: strasznie kochana sunia.

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeszcze taka rada z forum corgi:
"Jeśli nie ma nic innego, to na razie trzeba ograniczyć jedzenie i nawet trochę picie, można podać aspirin bayer - pół tabletki 2 x dziennie z karmą płynną przez 5-6 dni (na to mleko i potencjalne zapalenie gruczołu, jeśli byłby twardy i ciepły)."
Murko, dla pewności zapytaj weta, czy te tabletki, które dostaje Pralinka, wstrzymują laktację.

przestraszyłam się, bo w ubiegłym roku moja suczka miała zapalenie i wiem, jakie to okropne;

Posted

Słońca było niewiele, ale przynajmniej pół dnia było bez deszczu :lol:
Pralinka to cud dziewczynka :loveu:
Taka mała radosna iskierka :)

Tutaj w całej krasie, tylko jeszcze jej nie kąpaliśmy i dlatego jest co nieco przybrudzona

Jak mi się TZ wyśpi po dzisiejszym maratonie pieskowym to zrobimy fotki z człowiekiem.
Na laktację Pralinka dostała leki, mleka faktycznie coraz mniej, trzeba mocno cisnąć sutki, żeby coś się pokazało.

Posted

A ja się właśnie dowiedziałam że w Tarnobrzegu znowu "akcja powódź", bo tato pracuje w straży granicznej, pojechała po gumaki, i wysyła ludzi... Boże tyle cierpienia zwierzęcego i ludzkiego..:-(:shake:

Posted

Łomatko, jaka kochana suczynka :iloveyou: przecudna malizna :fadein: W schronisku byla bardzo wystraszona. Prosze o krotki tekscik i wystawiam dzisiaj wyroznione allegro.

Trzymamy kciuki za Tarnobrzeg :kciuki:

Posted

Pralinka- jakie imię taki charakter!
Pralinka to maleńka ruda śliczna suczka wyciągnięta ze schroniska pod skrzydła wolontariuszy. Pralinka jest cudowna i miła, z wdzięcznie uśmiechniętym pysiem. Została wysterylizowana, jest zaszczepiona, nic tylko brać i kochać! To niesamowite, że psy ze schroniskową przeszłością, zwykle nieziemsko trudną i smutną, potrafią się cieszyć, radować na widok człowieka, mają w sobie chęć do zabawy. Pralinka da swoim nowym ludziom dużo szczęścia!

Posted

W galerii schroniska pisało, że ok. 3 latka, ząbki ma ładne, białe, ale muszę zapytać czy jej Beatka nie czyściła, bo ona wołała na nią "staruszka" :roll:
Jutro zadzwonię do Beatki i zapytam.

Posted

Moja Kostaryka ma siwo-bialy pyszczek, a ma dopiero 5 lat. Od zawsze taki miala. Nie ma sie co ta leciukim przyproszeniem na pyszczku Pralinkowym przejmowac.